بیست فیلم برتری که تاکنون در سال ۲۰۲۰ عرضه شده‌اند

بیست فیلم برتری که تاکنون در سال ۲۰۲۰ عرضه شده‌اند

از زنان فراری تا پسران بد

1%
  • 0/10
بیست فیلم برتری که تاکنون در سال ۲۰۲۰ عرضه شده‌اند ۴ ۱۷ تیر ۱۳۹۹ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

اگرچه هنوز به نیمه‌ی دوم سال نرسیده‌ایم اما ۲۰۲۰ تا همین‌جا هم برای صنعت فیلم‌سازی در سراسر جهان عجیب بوده است. اواسط ماه مارس بود که شیوع ویروس کرونا به یک بحران جهانی تبدیل شد و سینماها را در سراسر جهان به تعطیلی کشاند. به طبع، فیلم‌های بلاک‌باستری از جمله No Time to Die ،Fast & Furious 9 و Black Widow تاخیر خوردند تا در شرایط بهتری روی پرده‌ی نقره‌ای بروند. به هر حال، استودیوها مبالغ بسیاری را برای تولید آن‌ها خرج کرده و انتظار فروش بالایی را دارند.

در این بین، سرویس‌های استریم و فروشگاه‌های دیجیتالی نهایت استفاده را از شرایط به‌وجود آمده بردند. آن‌ها با استودیوها وارد همکاری شده و وظیفه‌ی نشر بسیاری از آثار را بر عهده گرفتند. همین موضوع هم باعث شد تعدادی از آثاری که در شرایط عادی بدون سر و صدا اکران و نهایتا از یادها فراموش می‌شدند مورد توجه قرار بگیرند. در ادامه‌ی این مقاله سعی شده بهترین فیلم‌های 2020 را از میان تمامی آثاری که تاکنون روی پرده‌ی نقره‌ای رفته یا در سرویس‌های استریم منتشر شده را انتخاب کرده و به صورت خلاصه‌وار معرفی کنیم.

Never Rarely Sometimes Always

کارگردان: الایزا هیتمن

بازیگران: سیدنی فلانیگن، تالیا رایدر، تئودور پلرین

سومین ساخته‌ی الایزا هیتمن (Eliza Hittman) در مقام کارگردان حول محور یک نوجوان ۱۷ ساله به نام آتم می‌چرخد. او باردار بوده و می‌خواهد جنین را سقط کند اما از آن‌جایی که انجام آن بدون اطلاع والدین در ایالت پنسیلوانیا ممنوع است، تصمیم می‌گیرد به همراه اسکایلر به نیویورک رفته و خواسته‌اش را در آن کلان‌شهر عملی کند. تاثیرگذاری این فیلم درام از بهترین فیلم‌های 2020 است و از دو ویژگی نشات می‌گیرد: ویژگی اول، داستان قدرتمند و حساب‌شده است و فیلمنامه‌ی این اثر به خوبی ظلم‌های وارد بر زندگی بانوان از سوی سیستمی که هدفش حفظ جان انسان‌ها است را به تصویر کشیده و نواقص آن را فاش می‌کند؛ مورد دوم هم به نقش‌آفرینی کم‌نقص سیدنی فلانیگن (Sidney Flanigan) و تالیا رایدر (Talia Ryder) مربوط می‌شود.

Emma

کارگردان: آتمن دا وایلد

بازیگران: آنیا تیلور-جوی، جانی فلین، میا گاث

جین استین (Jane Austen) نویسنده‌ی قرن هجدهم و نوزدهم میلادی آثار مختلفی را نوشت که Emma یکی از آن‌ها است.اقتباس سینمایی اما یکی از بهترین فیلم‌های 2020 است. این رمان بارها مورد اقتباس قرار گرفت اما ساخته‌ی آتم د وایلد (Autumn de Wilde) تفاوت بسیاری با آثار قبلی دارد. فیلمنامه‌ی آن به گونه‌ای نوشته شده که برای مخاطبان امروزی قابل ‌درک است و در عین حال از ریشه‌های خود فاصله نمی‌گیرد. به هر حال، داستان فیلم در دوره‌ی جرج (یک بازه‌ی زمانی از تاریخ انگلستان که تمامی پادشاهانش جرج نام داشتند) جریان دارد.

فیلم Emma روی اِما وودهاوس تمرکز دارد که علی‌رغم هوش بالا، هنوز از پختگی لازم برخوردار نیست و در زندگی خود دست به اشتباهات مختلفی می‌زند. این شرایط ادامه دارد تا اینکه تعاملش با هریت اسمیت و جورج نایتلی او را به انسان بهتری تبدیل می‌کند. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هر فریم این اثر به واسطه‌ی زیبایی‌های بصری می‌تواند شما را مبهوت خود کند.

The Vast of Night

کارگردان: اندرو پترسون

بازیگران: سیرا مک‌کورمیک، جیک هوروویتز، بروس دیویس

ماجرای اولین ساخته‌ی اندرو پترسون (Andrew Patterson) در دهه‌ی ۵۰ میلادی و ایالت نیو مکزیکوی آمریکا جریان دارد. در شرایطی که مردم شهر در سالن حضور داشته و رقابت بسکتبال را تماشا می‌کنند، دو نوجوان به نام‌های فی و اورت متوجه‌ی سیگنالی عجیب و مرموز می‌شوند. به همین دلیل، تصمیم می‌گیرند سرنخ‌ها را کنار هم قرار داده و منشا آن را پیدا کنند. از آنجایی که قصه در بحبوحه‌ی جنگ سرد روایت می‌شود، شخصیت‌های اصلی داستان احتمال می‌دهند نیروهای جماهیر شوروی مسئول ارسال سیگنال باشند اما در ادامه‌ی ماجرا با حقیقتی غیرقابل باور مواجه می‌شوند.

یکی از نکات جالب توجه به نحوه‌ی فیلمبرداری The Vast of Night مربوط می‌شود. در صحنه‌هایی که شاهد رد و بدل شدن دیالوگ هستیم، دوربین کوچک‌ترین تکانی نمی‌خورد تا مخاطب بتواند تمرکز خود را حفظ کند؛ زیرا جزئیات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. در صحنه‌هایی هم که جنب و جوش اهمیت داشته، دوربین پا به پای شخصیت‌ها پیش می‌رود. از دیگر نکات جالب توجه می‌توان به عملکرد دو بازیگر اصلی اشاره کرد که نقش به‌سزایی در افزایش جذابیت فیلم داشته‌اند.

The Invisible Man

کارگردان: لی ونل

بازیگران الیزابت ماس، الیور جکسون-کوهن، آلدیس هاج

لی ونل (Leigh Whannell) با ساخت Upgrade در سال ۲۰۱۸ میلادی نام خود را مجدد بر سر زبان‌ها انداخت و با فیلم The Invisible Man هم ثابت کرد موفقیت‌هایش در گذشته به هیچ وجه اتفاقی نبود. داستان جدیدترین فیلم او درباره‌ی زنی به نام سسیلیا است که خود را در یک رابطه‌ی سراسر زجر و آسیب گرفتار می‌بیند. این زن موفق می‌شود یک شب از دست معشوقه‌ی خود فرار کرده و به خانه‌ی خواهرش پناه ببرد. مدت کوتاهی پس از این اتفاق، معشوقه‌ی سسیلیا دست به خودکشی زده و مبلغ هنگفتی را برای او به ارث می‌گذارد. شخصیت اصلی داستان در نهایت تصمیم می‌گیرد گذشته را فراموش کرده و روی آینده تمرکز کند اما طی اتفاقاتی به زنده بودن معشوقه‌اش مشکوک می‌شود.

یکی از ویژگی‌های بارز فیلم، کادربندی‌های عالی آن است که باعث شده مخاطب همان ترسی را حس کند که شخصیت اصلی داستان در لحظه تجربه می‌کند. برای مثال، سسیلیا به یک نقطه خیره شده و چند لحظه‌ی بعد دوربین همان نقطه را نشان می‌دهد. بدین ترتیب، توهم حضور یک فرد نامرئی در مخاطب شکل می‌گیرد. به این مورد، عملکرد الیزابت ماس (Elisabeth Moss) را هم اضافه کنید که به خوبی توانست از پس ایفای نقش خود بربیاید.

The Platform

کارگردان: گالدر گازتلو-اوروتیا

بازیگران: الکساندرا ماسانگکی، ایوان ماساگه، آنتونیو سان خوآن

The Platform به قدری دقیق و ظریف پیام‌های سیاسی و اجتماعی خود را در قالب یک داستان مبتکرانه بیان می‌کند که احتمالا باور نخواهید کرد این اثر اولین تجربه‌ی گالدر گازتلو-اوروتیا (Galder Gaztelu-Urrutia) در کارگردانی یک اثر سینمایی است. این فیلمساز اسپانیایی The Platform را بر اساس فیلمنامه‌ی دیوید دسولا (David Desola) و پدرو ریورو (Pedro Rivero) ساخته است. داستان آن روی مردی به نام گونگ تمرکز دارد که به صورت داوطلبانه وارد یک زندان متفاوت می‌شود تا مدرکی افتخاری دریافت کند. این زندان یک سازه‌ی عمودی بوده و دارای طبقات مختلفی است.

ایده‌ی مبتکرانه‌ی داستان به نحوه‌ی رساندن غذا به زندانی‌ها هم مربوط می‌شود. مسئولان، تمامی غذاها را روی سکو قرار داده و آن را از طبقات بالا به سمت پایین روانه می‌کنند. این سکو در هر طبقه مدت کوتاهی توقف می‌کند تا زندانیان حاضر در آن سلول بتوانند غذای خود را بردارند. مشکل اینجا است که افراد حاضر در طبقات بالاتر هیچ اهمیتی به طبقات پایین‌تر نداده و هر چقدر که بتوانند غذا می‌خورند. بدین ترتیب، افراد طبقات پایینی از روی اجبار به باقی مانده‌ی غذاها بسنده می‌کنند. ایده و روایت این فیلم آن را تبدیل به یکی از بهترین فیلم‌های 2020 تبدیل کرده است.

Extraction

کارگردان: سم هارگریو

بازیگران: کریس همسورث، گلشیفته فراهانی، دیوید هاربر

اگر ویروس کرونا روند اکران فیلم‌های سینمایی را مختل نمی‌کرد و بسیاری از آثار مورد انتظار روی پرده‌ی نقره‌ای می‌رفتند، احتمالا اولین ساخته‌ی سم گریو (Sam Hargrave) را در این لیست نمی‌دیدیم؛ زیرا Extraction تنها از دیدگاه سرگرم‌کننده بودن اثر ارزشمندی محسوب می‌شود. داستان حول محور شخصی به نام تایلر ریک می‌چرخد که در گذشته عضو ارتش استرالیا بود اما حالا به یک مزدور تبدیل شده است.

وضعیت مالی او چندان مساعد نیست. از همین رو، عملیات نجات فرزند یک قاچاقچی مواد مخدر را علی‌رغم ریسک‌هایش می‌پذیرد. تایلر به راحتی هدف را پیدا می‌کند اما در هنگام خروج از شهر داکا به مشکل برمی‌خورد؛ زیرا تقریبا تمام شهر برای گروگانگیر کار می‌کنند. همان‌طور که متوجه شدید، داستان سرراست بوده و هیچ گونه پیچیدگی را در خود جای نداده است. موضوعی که باعث شده Extraction اثری هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده باشد، طراحی صحنه‌های اکشن محسوب می‌شود؛ طراحی‌ای که هر بیننده را یاد فرنچایز محبوب جان ویک می‌اندازد. در بین بهترین فیلم‌های 2020، شاید Extraction بهترین فیلم اکشن باشد.

Bad Boys for Life

کارگردان: عادل ال اربی و بلال فلاح

بازیگران: ویل اسمیت، مارتین لاورنس، پائولا نونیز

اگرچه ۱۷ سال از اکران دومین فیلم پسران بد در سینماهای آمریکا می‌گذشت اما کلمبیا پیکچرز موفق شد ویل اسمیت (Will Smith) و مارتین لاورنس (Martin Lawrence) را برای ایفای دوباره‌ی نقش مایک و مارکوس متقاعد کند تا یکی از بهترین فیلم‌های 2020 رقم بخورد. از همه مهم‌تر، اثری که به سینماها راه یافت همان چیزی است که طرفداران این فرنچایز منتظرش بوده‌اند. همین مسئله هم باعث شده تا عادل ال اربی (Adil El Arbi) و بلال فلاح (Bilall Fallah) مورد توجه‌ی دیگر استودیوها از جمله مارول قرار بگیرند.

سازندگان در Bad Boys for Life عملکرد عالی‌ای را بر جای گذاشته و توانستند در خلال روایت داستانی که به گذشته‌ی مایک می‌پردازد، چالش‌هایی که دو انسان میانسال با آن‌ها مواجه می‌شوند را به تصویر بکشند. به این مورد، صحنه‌های طنز را هم اضافه کنید؛ درست مانند صحنه‌هایی که از قسمت‌های اول و دوم سراغ داریم.

Stargirl

کارگردان: جولیا هارت

بازیگران: گریس وندروال، گراهام ورشه، جانکارلو اسپوزیتو

در بین بهترین فیلم‌های 2020، فیلم Stargirl به چشم می‌خورد که اقتباس سینمایی رمانی به همین نام نوشته‌ی جری اسپینل (Jerry Spinelli) است. این کتاب سال ۲۰۰۰ میلادی راهی بازار شد و در کنار دریافت بازخوردهای مثبت، توانست به فروش خوبی دست پیدا کند. این فیلم که جولیا هارت (Julia Hart) را روی صندلی کارگردانی خود داشته، سعی دارد مفاهیمی را در رابطه با عشق اول، ابراز احساسات در میان نوجوانان دبیرستانی و عدم تطابق با انسان‌های اطراف انتقال دهد.

داستان درباره‌ی پسری به نام لئو بورلاک است که چند سال پیش پدر خود را از دست داد. او در گروه موسیقی مدرسه ترامپت می‌نوازد و یک دوست به نام کوین دارد. لئو طی یک اتفاق با استارگرل ملاقات کرده و به مرور زمان با او آشنا می‌شود؛ آشنایی‌ای که زندگی شخصیت اصلی داستان را برای همیشه متحول می‌کند. فیلم Stargirl از آن دسته آثاری است که هم مخاطبان را می‌خنداند و هم آن‌ها را به گریه می‌اندازد. در ضمن، سن و سال شخصیت‌های داستان شما را گمراه نکند. این اثر می‌تواند برای جوان‌ها هم جذاب باشد.

Timmy Failure: Mistakes Were Made

کارگردان: تام مک‌کارتی

بازیگران: وینگزلو فگلی، اوفلیا لاویباند،کریگ رابینسون

تام مک‌کارتی (Tom McCarthy) که با ساخت فیلم درام Spotlight در میان مخاطبان سینما شناخته می‌شود، اینبار به سراغ رمان Timmy Failure: Mistakes Were Made نوشته‌ی استفان پاستیس (Stephan Pastis) رفت و آن را برای دیزنی پلاس به فیلم تبدیل کرد. شخصیت اصلی داستان یک پسر ۱۱ ساله به نام تیمی فیلر است که به همراه مادر خود زندگی می‌کند. او یک سازمان تحقیقاتی به نام توتال فیلر ایجاد کرده و به همراه توتال خرس قطبی و دوست تخیلی خود به حل پرونده‌ها‌ی مختلف می‌پردازد.

تیمی فیلر برای رفت و آمد از یک سگ‌وی پی‌تی (دوچرخه‌ی الکترونیکی خودتراز) استفاده می‌کند که به مادرش تعلق دارد. در شرایطی که تیمی حواسش روی چیز دیگری متمرکز شده، یک دزد نهایت استفاده را از شرایط برده و سگ‌وی را با خود می‌برد. شخصیت اصلی داستان اکنون سعی دارد به هر قیمتی شده آن دوچرخه‌ی الکترونیکی را پیدا کرده و بازگرداند. از مهم‌ترین نقاط قوت این فیلم می‌توان به عملکرد وینگزلو فگلی (Winslow Fegley) در نقش تیمی فیلر اشاره کرد. او به خوبی توانسته پا به پای بازیگران بزرگسال و باتجربه‌ی اثر جلو رفته و کودکی مصمم را جلوی دوربین به نمایش بگذارد.

بیست فیلم برتری که تاکنون در سال ۲۰۲۰ عرضه شده‌اند

Crip Camp

کارگردان: نیکول نیونهم و جیمز لبرکت

بازیگران: لری آلیسون، جودیث هیومن، جیمز لبرکت

ساخته‌ی مشترک نیکول نیونهم (Nicole Newnham) و جیمز لبرکت (James Lebrecht) اثری در ژانر فیلم مستند است که قصه‌ی واقعی تعدادی نوجوان معلول را روایت می‌کند. آن‌ها در دهه‌ی ۷۰ میلادی به یک کمپ مختص معلولان به نام Camp Jened واقع در ایالت نیویورک رفتند. شخصیت‌های اصلی داستان طی اتفاقی تصمیم می‌گیرند به فعالان جنبش حقوق معلولان تبدیل شده و در راستای بهبود شرایط آن‌ها قدم بردارند. این فیلم به خوبی نشان می‌دهد که شخصیت‌های اصلی داستان در هر ایستگاه از مسیر پر پیچ و خم خود با چه چالش‌هایی مواجه می‌شدند.

مسئولان دولتی در آن زمان تمایل چندانی برای بهبود کیفیت زندگی معلولان نداشتند. با این حال، شخصیت‌های اصلی داستان دست بردار نبوده و با پافشاری توانستند رویاهای خود را به واقعیت تبدیل کنند. نمایش همین چالش‌ها و پافشاری‌ها باعث شده تا Crip Camp به اثری ناراحت‌کننده و در عین حال الهام‌بخش تبدیل شود.

Shirley

کارگردان: جوزفین دکر

بازیگران: الیزابت ماس، لوگان لرمن، مایکل استولبارگ

شرلی جکسون (Shirley Jackson) نویسنده‌ی آمریکایی در سال‌های فعالیت خود داستان‌های ترسناک مختلفی را به رشته‌ی تحریر درآورد که ایده‌ی تعداد قابل‌توجهی از آن‌ها برای ساخت آثار سینمایی و تلویزیونی مورد استفاده قرار گرفت. برای مثال، می‌توان به سریال The Haunting of Hill House محصول شبکه‌ی نتفلیکس اشاره کرد که بر اساس یکی از کتاب‌های جکسون ساخته شده است؛ کتابی که از دید بسیاری از کارشناسان بهترین رمان ترسناک به شمار می‌رود.

Hangsaman یکی دیگر از رمان‌های شاخص شرلی محسوب می‌شود. داستان آن درباره‌ی ناتالی ویت است که پس از ثبت نام و شرکت در کلاس‌های علوم مقدماتی به شخصی دیوانه تبدیل شد. فیلم سینمایی Shirly بر اساس رمانی به نام همین نام نوشته‌ی سوزان اسکارف مرل (Susan Scarf Merrell) ساخته شده و روند نوشته شدن رمان Hangsaman و اتفاقاتی که روی آن تاثیرگذار بودند را بازگو می‌کند. البته رمان مرل چندان بر اساس واقعیت نیست و یک برداشت آزاد محسوب می‌شود. در ضمن، الیزابت ماس نقش اصلی این فیلم را بر عهده دارد و عملکرد او، یکی از عوامل جذابیت فیلم به شمار می‌رود.

Da 5 Bloods

کارگردان: اسپایک لی

بازیگران: دلروی لیندو، چادویک بوزمن، جاناتان میجرز

Da 5 Bloods شاید به اندازه‌ی BlacKkKlansman ساخته‌ی قبلی اسپایک لی (Spike Lee) فیلمنامه‌ی قدرتمندی نداشته باشد که نامزد دریافت جایزه‌ی اسکار شود اما بدون شک داستانی جذاب را روایت می‌کند. ماجرا حول محور چند سرباز قدیمی ارتش آمریکا می‌چرخد که پس از سال‌ها تصمیم می‌گیرند به ویتنام برگردند. آن‌ها از این کار دو هدف را دنبال می‌کنند: یک، یافتن جسد دوستشان که در جریان جنگ کشته شد و دو، پیدا کردن طلایی که دفن کرده بودند.

Da 5 Bloods در ظاهر چنین قصه‌ای را روایت می‌کند اما در باطن درباره‌ی زخم‌هایی است که در اثر نژادپرستی و حضور در جنگ روح شخصیت‌های اصلی را آزار می‌دهد؛ زخم‌هایی که به مرور زمان نه تنها بهتر نشده، بلکه چرکین شده و درد بیشتری را تحمیل می‌کنند. جدا از فیلمنامه،‌ عامل دیگری هم در افزایش جذابیت موثر داشته و آن، نقش‌آفرینی دلروی لیندو (Delroy Lindo) است. Da 5 Bloods یکی از بهترین فیلم‌های 2020 است.

The King of Staten Island

کارگردان: جاد آپتاو

بازیگران: پیت دیویدسون، بیل بر، بل پاولی

پس از موفقیت‌های The 40-Year-Old Virgin، جاد آپتاو (Judd Apatow) تصمیم گرفت به حرکت در این مسیر ادامه داده و آثار کمدی و درام بیشتری را تولید کند. حالا هم شاهد اثری به نام The King of Staten Island هستیم که ویژگی‌های آن دو ژانر را در خود دارد. پیت دیویدسون (Pete Davidson) در کنار ایفای نقش اصلی، تهیه‌کننده و فیلمنامه‌نویس پروژه بوده است. او در جریان فیلم سعی کرد به این سوال پاسخ دهد که اگر به حرفه‌ی بازیگری رو نمی‌آورد، الان در چه شرایطی قرار داشت.

شخصیت اصلی فیلم فردی به نام اسکات کارلین است که به همراه مادر و خواهر خود زندگی می‌کند. پدرش یک آتش نشان بود و در جریان عملیات کشته شد؛ اتفاقی که تاثیراتش بر زندگی اسکات همچنان باقی مانده است. در شرایطی که مشکلات مختلف، زندگی را بر شخصیت اصلی داستان تلخ کرده، او متوجه می‌شود مادرش با یک فرد جدید وارد رابطه‌ی عاشقانه شده است. همین اتفاق هم باقی ماجراهای داستان را زمینه‌چینی می‌کند. پیت دیویدسون عملکردی تقریبا کم‌نقص جلوی دوربین دارد. او به خوبی توانسته فردی را به تصویر بکشد که اضطراب و افسردگی خود را از دیگران پنهان کرده و سعی می‌کند خود را نسبت به همه چیز بی‌تفاوت نشان دهد.

Color Out of Space

کارگردان: ریچارد استنلی

بازیگران: نیکلاس کیج، مادلین آرتور، جولی ریچاردسون

آخرین باری که ریچارد استنلی (Richard Stanley) یک فیلم را جلوی دوربین برد، به سال ۱۹۹۶ و فیلم The Island of Dr. Moreau مربوط می‌شود. او بنا به دلایلی در همان روزهای آغازین فیلمبرداری پروژه را ترک کرد. تجربه‌ی کار روی آن فیلم آنقدر برایش تلخ بود که تصمیم گرفت کارگردانی را برای مدتی کنار بگذارد. حال و با گذشت بیش از دو دهه، فیلم جدید او را با نام Color Out of Space شاهد هستیم؛ فیلمی که براساس رمان The Color Out of Space نوشته‌ی هاوارد فیلیپس لاوکرافت (Howard Phillips Lovecraft) ساخته شده است و یکی از بهترین فیلم‌های 2020 است.

داستان درباره‌ی خانواده‌ای پنج نفره است که در یک خانه‌ی روستایی مستقر شده و زندگی عادی خود را می‌گذرانند اما سقوط یک شهاب سنگ همه چیز را تغییر می‌دهد. این سنگ رنگی عجیب و غیرزمینی را از خود منتشر می‌کند که از طریق برخورد با هر چیزی می‌تواند ساختارهای آن را تغییر دهد. معمولا آثاری که از روی رمان‌های هاوارد فیلیپس لاوکرافت اقتباس می‌شوند، اغلب از کیفیت خوبی برخوردار نیستند اما Color Out of Space می‌تواند انتظارات مخاطبان را از یک اثر ترسناک برآورده کند.

Swallow

کارگردان: کارلو میرابلا-دیویس

بازیگران: هیلی بنت، آستین استول، الیزابت مارول

اگر The Invisible Man باعث شده تا بیشتر مایل تماشای آثار مرتبط با اذیت و آزار زنان باشید، Swallow همان چیزی است که باید ببینید. کارلو میرابلا-دیویس (Carlo Mirabella-Davis) در اولین تجربه‌ی کارگردانی خود به سراغ زنی به نام هانتر رفته که به واسطه‌ی شغل شوهرش مجبور است بازه‌های زمانی طولانی‌ای را به تنهایی بگذارند. همین مسئله هم در بلند مدت باعث می‌شود از لحاظ روحی ضربه دیده و به خوردن اجسام مختلف مانند تیله، پونز و خاک روی بیاورد. نتیجه یکی از بهترین فیلم‌های 2020 است.

تماشای هیلی بنت (Haley Bennett) هنگام خوردن اجسام مختلف بدون شک برای تعداد بسیاری از مخاطبان غیرقابل تحمل خواهد بود اما فیلم Swallow اهداف مهمی را دنبال می‌کند که باعث شده اثری ارزشمند باشد. اولین ساخته‌ی کارلو میرابلا-دیویس سعی دارد پیام‌هایی را در رابطه با خودآزاری و تمامیت جسمانی (بدن هر فرد به خود او تعلق داشته و دیگران حق تصمیم‌گیری درباره‌ی آن را ندارند) انتقال دهد.

Onward

کارگردان: دن اسکنلون

صداپیشه‌ها: کریس پرت، تام هالند، اوکتاویا اسپنسر

Onward را می‌توان یکی از بدشانس‌های سال ۲۰۲۰ لقب داد. جدیدترین ساخته‌ی پیکسار در شرایطی روی پرده‌ی نقره‌ای رفت که فروش فیلم‌ها تحت تاثیر شیوع کرونا کاهش یافته بود. در نهایت هم با گذشت مدت کوتاهی، اپیدمی ویروس کووید-۱۹ به یک بحران جهانی تبدیل شد و سینماها را به تعطیلی کشاند. در نتیجه، این انیمیشن و دیگر آثار در حال اکران از روی پرده پایین کشیده شدند. در بین بهترین فیلم‌های 2020، Onward از آثار انیمیشنی متفاوت است.

داستان در یک دنیای تخیلی جریان دارد؛ مردم در گذشته‌ی نه چندان دور از جادو برای رفع نیازهای خود استفاده می‌کردند اما با گسترش تکنولوژی، به دستاوردهای علمی روی آوردند؛ زیرا استفاده از آن‌ها بسیار آسان‌تر بود. داستان روی دو برادر به نام‌های ایان و برلی تمرکز دارد که می‌خواهند به واسطه‌ی یک طلسم، پدر خود را به مدت یک روز به زندگی بازگردانند اما از آن‌جایی که هیچ تجربه‌ای ندارند، طلسم را ناقص اجرا می‌کنند. در نتیجه، تنها نیمی از پدرشان زنده می‌شود. در چنین شرایطی، تصمیم می‌گیرند با آغاز یک سفر سراسر ماجراجویی، راه حل مشکلشان را پیدا کرده و در نهایت با پدرشان ملاقات کنند. پایان‌بندی جدیدترین اثر پیکسار غیرمنتظره بوده و بدون شک باعث جاری شدن اشک روی گونه‌های شما خواهد شد.

Gretel and Hansel

کارگردان: آز پرکینز 

بازیگران: سوفیا لیلیس، سمی لیکی، آلیس کریج

سینماروهایی که آثار آز پرکینز (Oz Perkins) را طی سال‌های گذشته دنبال کرده بودند، نسبت به کیفیت Gretel and Hansel نگران بودند. آن‌ها می‌ترسیدند کارگردان مورد علاقه‌شان نتواند از پس تولید یک فیلم سینمایی مهم بربیاید. با توجه به محصولی که اوایل سال جاری میلادی روی پرده‌ی نقره‌ای رفت، می‌توان گفت تمامی آن نگرانی‌ها بی‌مورد بوده است؛ زیرا پرکینز موفق شده اثری عجیب و ترسناک را تولید کند که یکی از بهترین فیلم‌های 2020 است.

همان‌طور که می‌توان حدس زد، فیلمنامه از روی داستان Hansel and Gretel نوشته‌ی برادران گریم (Brothers Grimm) اقتباس شده است. با این حال، نباید انتظار داشته باشید که داستان دقیقا مطابق با منبع خود باشد؛ زیرا آز پرکینز ترجیح داده تغییراتی را در آن به وجود بیاورد.

Bad Education

کارگردان: کوری فینلی

بازیگران: هیو جکمن، آلیسون جنی، الکس ولف

کوری فینلی (Cory Finley) که Thoroughbreds را در پرونده‌ی خود دارد، با Bad Education ثابت کرد نقدهای مثبت اولین ساخته‌اش به هیچ وجه اتفاقی نبوده است. فیلم جدید او بر اساس واقعیت ساخته شده و درباره‌ی فرانک تاسون و پاملا گلوکین مدیران مدرسه‌ای در منطقه‌ی لانگ آیلند نیویورک است که در ظاهر افراد دلسوزی هستند اما در باطن از شرایط شغلی خود برای افزایش سرمایه‌هایشان استفاده می‌کنند. اختلاس‌ها و سوء استفاده‌های آن دو ادامه دارد تا اینکه گلاکین یک اشتباه بزرگ مرتکب شده و غیرمستقیم به یک فساد طولانی مدت در مدیریت مدرسه اشاره می‌کند.

همین اتفاق هم کافی است تا یک دانش آموز خبرنگار، تحقیقاتی را به منظور روشن شدن موضوع آغاز کند. یکی از عواملی که باعث شده Bad Education به اثری جذاب و از بهترین فیلم‌های 2020 تبدیل شود، المان‌های آثار جنایی است که در آن قرار دارد. به این ویژگی مثبت، نقش‌آفرینی هیو جکمن (Hugh Jackman) را هم اضافه کنید که به خوبی توانسته شخصیتی متظاهر را جلوی دوربین به تصویر بکشد.

Birds of Prey

کارگردان: کتی یان

بازیگران: مارگو رابی، ایوان مک گرگور، مری الیزابت وینستد

هشتمین فیلم دنیای سینمایی دی‌سی، Birds of Prey نام داشته و روی شخصیت هارلی کوئین تمرکز دارد و یکی از بهترین فیلم‌های 2020 به حساب می٬آید. هارلی در گذشته به واسطه‌ی نام جوکر دست به هر اقدامی می‌زد و هیچ فردی هم قادر به اعتراض نبود اما با جدایی آن‌ها از یکدیگر، شرایط برای هارلی تغییر می‌کند. حالا تمامی افرادی که یک روز مورد اذیت و آزار او قرار گرفته‌اند به دنبال انتقام می‌گردند.

با یک اثر ابرقهرمانی مواجه هستیم و در نتیجه، نباید یک فیلمنامه‌ی قوی را انتظار داشت. با این حال، صحنه‌های اکشن فیلم که به کمک چاد استاهلسکی (Chad Stahelski) کارگردان فیلم‌های جان ویک طراحی شده به شدت جذاب و در عین حال خشن از آب درآمده‌اند. عملکرد بازیگران به خصوص مارگو رابی (Margot Robbie) در نقش اصلی هم بسیار چشمگیر است.

Ordinary Love

کارگردان: لیزا باروس دسا

بازیگران: لیام نیسن، لزلی منول، امیت شاه

لیام نیسون (Liam Neeson) که طی سال‌های اخیر تمایل بسیاری به نقش‌آفرینی در آثار اکشن پیدا کرده، این بار در اثری عاشقانه و درام به نام Ordinary Love حضور دارد و یکی از بهترین فیلم‌های 2020 را رقم زده است. داستان درباره‌ی یک زوج به نام‌های تام و جون است که سال‌ها قبل با یکدیگر ازدواج کرده و همچنان عاشقانه همدیگر را دوست دارند. ابتلای ناگهانی جون به سرطان شرایط را به کلی تغییر می‌دهد؛ زیرا اکنون باید خود را برای مواجهه با چالش‌های مختلفی آماده کنند.

اگرچه ابتلای جون به سرطان اتفاق بسیار تلخی است اما Ordinary Love سعی می‌کند برخلاف تعداد قابل‌توجهی از فیلم‌های درام، یک اثر واقع‌گرایانه باشد. از همین رو، تنها هدفش تحت تاثیر قرار دادن شما و جاری کردن اشک‌هایتان نیست. جدیدترین ساخته‌ی لیزا باروس دسا (Lisa Barros D’Sa) می‌خواهد به ما بفهماند عشق واقعی، یکی از معدود چیزهایی است که به ما کمک می‌کند تا از شرایط سخت عبور کنیم.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments