کلاهبرداری ارز دیجیتال

شیوه‌های رایج کلاهبرداری ارز دیجیتال را بشناسید

راهکارهایی برای مقابله با کلاهبرداری در بازار ارزهای رمزنگاری‌شده

1%
  • 0/10
شیوه‌های رایج کلاهبرداری ارز دیجیتال را بشناسید ۰ ۲۰ آبان ۱۴۰۰ علم و فناوری کپی لینک

اگر تا کنون درگیر مکانیسم‌های پول دیجیتال مدرن، معروف به ارزهای دیجیتال، شده باشید، مدت زیادی طول نمی‌کشد که متوجه شوید معاملات در بازار ارزهای دیجیتال با خطراتی همراه است. این خطرات مربوط به نوسانات قیمت در بازار صحبت نیست. بلکه مستقیماً به کلاهبرداری ارز دیجیتال مربوط می‌شود.

ارزهای رمزنگاری‌شده مانند بیت کوین، اتریوم و صدها مورد دیگر به یک ارز تجاری پرطرفدار در زمینه‌ی تجارت آنلاین تبدیل شده‌اند. ممکن است یک سرمایه‌گذار باهوش سود زیادی در این بازار به دست آورد. اما رویای ثروتمندشدن سریع می‌تواند برخی از افراد را نسبت به خطرات احتمالی کور کند و کلاهبرداران را قادر سازد تا آن‌ها را فریب دهند.

کلاهبرداری‌ها در تمامی پلتفرم‌های آنلاین وجود دارند و مهم نیست که در کدام صرافی به معامله بپردازید. زیرا اگر دقت کافی نداشته باشید، ممکن است گرفتار ضررهای جبران ناپذیر شوید.

کلاهبرداری ارز دیجیتال

برخلاف پول‌های تحت حمایت دولت، ارزش ارزهای دیجیتال کاملاً بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. این موضوع می‌تواند نوسانات غیر قابل کنترلی ایجاد کند که سودهای کلان یا ضررهای بزرگ را برای سرمایه‌گذاران به‌همراه دارد. سرمایه‌گذاری‌ها در بازار ارز دیجیتال نسبت به محصولات مالی سنتی مانند سهام، اوراق قرضه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشمول حمایت نظارتی بسیار کمتری هستند. کلاهبرداری ارز دیجیتال در ماه‌های اخیر یک جهش کوانتومی داشته است. کمیسیون تجارت فدرال (FTC) از اکتبر ۲۰۲۰ تا ۳۱ مارس، نزدیک به ۶۸۰۰ مورد شکایت از فریب سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال دریافت کرد که در مقایسه با ۵۷۰ مورد در مدت مشابه سال قبل، افزایش چشمگیری داشته است. زیان گزارش‌شده ۱۰ برابر شده و ارزش آن به بیش از ۸۰ میلیون دلار رسیده است.

در ادامه، به شیوه‌های رایج‌تر کلاهبرداری ارز دیجیتال و ارائه‌ی راهکارهایی برای جلوگیری از آن‌ها پرداخته‌ایم.

۱- وب‌سایت‌های جعلی (Imposter)

ممکن است با اینکه از نکات به‌خصوصی، که توسط اشخاص باتجربه و متخصص ذکر می‌شوند، پیروی کنید، اما باز هم با بازدید تصادفی از یک وب‌سایت جعلی قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شوید. تعداد زیادی از وب‌سایت‌ها وجود دارد که شبیه شرکت‌های اصلی و معتبر هستند. اما اگر نماد قفل کوچکی در ابتدای آدرس URL وجود ندارد که نشان‌دهنده‌ی امنیت باشد و https در آدرس سایت وجود نداشته باشد، بهتر است قبل از انجام هرگونه عملیات دوباره نکات امنیتی را بررسی کنید. حتی اگر سایت مورد نظرتان با وب‌سایتی که از آن بازدید می‌کنید یکسان به نظر برسد، ممکن است برای انجام پرداخت نهایی به پلتفرم دیگری هدایت شوید.

به‌عنوان مثال، روی پیوندی کلیک می‌کنید که شبیه یک سایت قانونی است، اما مهاجمان یک URL جعلی با یک صفر در آن به جای حرف o ایجاد کرده‌اند. چنین پلتفرمی شما را به سمت سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال که قبلاً درباره آن تحقیق کرده‌اید، هدایت نمی‌کند. برای جلوگیری از این اینگونه کلاهبرداری‌ها، URL دقیق را بادقت در مرورگر خود تایپ کنید. همچنین آن را دوباره بررسی کنید.

۲- اپلیکیشن‌های جعلی موبایل

یکی دیگر از روش‌های رایج کلاهبرداران برای فریب سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال، کلاهبرداری از طریق برنامه‌های جعلی است که برای دانلود از طریق گوگل پلی و اپ استور در دسترس هستند. به گزارش بیت کوین نیوز، هزاران نفر قبلاً اپلیکیشن‌های جعلی ارزهای دیجیتال را دانلود کرده‌اند. در حالی که این یک خطر بزرگ برای کاربران اندروید است، هر سرمایه‌گذار باید آگاه باشد که امکان کلاهبرداری ارز دیجیتال از طریق اپلکیشن‌های جعلی موبایل وجود دارد. باید دقت کرد که آیا غلط املایی آشکاری در لوگو یا حتی نام اپلیکشن وجود دارد؟ آیا نام تجاری با رنگ‌آمیزی عجیب یا لوگوی نادرست غیراصیل به نظر می‌رسد؟ به این نکات توجه داشته باشید و در دانلود برنامه‌ی مورد نظرتان تجدید نظر کنید.

۳- توییت‌های بد و محتواهای به‌روزرسانی‌شده در رسانه‌های اجتماعی دیگر

اگر افراد مشهور و مدیران اجرایی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنید، نمی‌توانید اطمینان حاصل کنید که اکانت‌ فرد جعلی نیست و توسط خود همان شخص اداره می‌شود. همین امر در مورد ارزهای رمزپایه، که ربات‌های مخرب و جعل هویت در میانشان شایع است، نیز صدق می‌کند. به پیشنهادهایی که از طریق توییتر یا فیس بوک برای خرید و فروش ارز دیجیتال دریافت می‌کنید اعتماد نکنید، به خصوص اگر به نظر می رسد نتیجه‌ی غیرممکنی به‌همراه داشته باشد. اکانت‌های جعلی همه جا هستند. اگر شخصی در اینگونه پلتفرم‌ها حتی مقدار کمی ارز دیجیتال از شما بخواهد، به احتمال زیاد هرگز نخواهید توانست آن را پس بگیرید. در رسانه‌های اجتماعی باید حواستان را جمع کنید که قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال نشوید.

۴- کلاهبرداری ارز دیجیتال از طریق ایمیل

اگر ایمیلی که دریافت کرده‌اید دقیقاً شبیه ایمیلی است که از یک شرکت ارز دیجیتال قانونی ارسال شده است، قبل از سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال به نکات امنیتی توجه و دقت داشته باشید. آیا ایمیلی که دریافت کرده‌اید دقیقاً مشابه ایمیل‌های شرکت اصلی است و آیا لوگو و برند یکسان هستند؟ آیا می‌توانید تصدیق کنید که آدرس ایمیل به‌طور قانونی به شرکت مورد نظر متصل است؟ اگر در مورد ایمیل دریافت به شک افتاده‌اید، از کسانی که در آنجا کار  می‌کنند سوال کنید.

هرگز روی لینک‌های موجود در متن پیام ایمیل، که شما را به سایت‌های دیگر هدایت می‌کنند، کلیک نکنید. کلاهبرداران اغلب ICO (Initial coin offering) جعلی یا عرضه‌ی اولیه سکه را به عنوان راهی برای سرقت وجوه قابل توجه اعلام می‌کنند. گرفتار این ایمیل‌های جعلی و پیشنهادات وب‌سایت نشوید. وقت خود را صرف بررسی تمام جزئیات کنید. متأسفانه، راه‌های زیادی وجود دارد که برخی از کاربران اینترنت از سیستم‌های محاسباتی ناامن برای استخراج یا سرقت ارزهای دیجیتال سوء استفاده می‌کنند. قبل از شروع سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، درباره ایمن‌ماندن و محافظت از خود در برابر کلاهبرداری ارز دیجیتال در این بازار نوظهور بیشتر بدانید.

اقداماتی که برای جلوگیری از کلاهبرداری ارز دیجیتال باید انجام دهید

حتی اگر مورد کلاهبرداری قرار نگیرید، تجارت ارز دیجیتال سوداگرانه و بی ثبات است. همانطور که FTC اشاره می‌کند، سرمایه‌گذاری که ارزش دارایی او در روز سه‌شنبه هزاران دلار باشد، ممکن است دارایی او به صدها دلار در روز چهارشنبه کاهش یابد.

باید یاد بگیرید که در مقابل فشارها برای خرید مقاومت کنید. کلاهبرداران اغلب سعی می‌کنند یک احساس فوریت کاذب در مورد خرید یک ارز دیجیتال ظاهراً پرطرفدار ایجاد کنند. قبل از خرید، هر فروشنده‌ای را در گزینه‌های ارز دیجیتال یا قراردادهای آتی بررسی کنید.

CFTC (کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای ایالات متحده) ابزاری برای بررسی پیشینه آنلاین دارد. قبل ازارائه‌ی هرگونه اطلاعات کارت اعتباری، پرداخت پول یا افشای اطلاعات شخصی حساس، در مورد پلتفرم رمز ارز یا ارائه‌دهنده‌ی کیف پول دیجیتال به‌طور کامل تحقیق کنید. هر توافقنامه‌ای را با ارائه‌دهنده‌ی کیف پول رمز ارز پیش از قبول‌کردن با دقت بخوانید. اداره حمایت مالی از مصرف‌کنندگان هشدار می‌دهد که برخلاف بانک‌ها و شرکت‌های کارت اعتباری، آن‌ها ممکن است مسئولیت بازپرداخت پول شما را در صورت دزدیده‌شدن نپذیرند.

اقداماتی که از انجام‌دادنشان باید پرهیز کنید

اگر واقعاً با سیستم معاملات ارزهای دیجیتال آشنایی ندارید، پولتان را در زمینه‌ی ارزهای رمزپایه سرمایه‌گذاری نکنید. با توصیه‌ی اشخاصی که فقط به صورت آنلاین با آن‌ها سروکار داشته اید، روی ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری یا مبادله نکنید. در نهایت نیز، فریب پست‌های رسانه‌های اجتماعی را، که هدایای ارزهای دیجیتال مشهور را تبلیغ می‌کنند، نخورید

 



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments