برگزیده
پخش زنده زولا از فینال حالت مبارزه تیمی + به همراه جایزه
فیلم The Marvels
1%
  • 7/10

نقد فیلم The Marvels– مارولز

بازگشت مخفیانه تایکا وایتیتی

نقد فیلم The Marvels– مارولز ۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ بررسی فیلم‌های خارجی کپی لینک

فیلم The Marvels سعی دارد اشکالات قسمت اول را برطرف کرده و اثری سرگرم کننده و کمدی ارائه دهد اما زیاده روی کرده است.

مارول روزهای سختی را پشت سر می‌گذارد؛ استودیویی که آثارش ارقام بالایی را در باکس آفیس به ثبت می‌رساند، امروز فیلم‌هایش حتی نمی‌توانند هزینه‌های ساخت خود را جبران کنند. این روند پس از Avengers: Endgame آغاز شد و حالا شیب سقوط شدت بیشتری به خود گرفته است. البته ماجرا فقط به بحث مالی خلاصه نشده و فیلم‌های فرنچایز Marvel Cinematic Universe به معنی واقعی کلمه جذابیت خود را از دست داده و حتی قادر نیستند مخاطب را به مانند گذشته سرگرم کنند؛ مشکلی که DC Extended Universe با آن دست و پنجه نرم می‌کرد.

The Marvels ادامه دهنده مسیر فیلم‌های پیشین از جمله Ant-Man and the Wasp: Quantumania است. فیلم درباره سه ابرقهرمان یعنی کاپیتان مارول، میس مارول (Ms. Marvel) و مونیکا رمبئو بوده که قدرت‌هایشان طی اتفاقی در هم تنیده شده و با هر با استفاده از آن‌ها، جایشان با یکدیگر عوض می‌شود. سه شخصیت اصلی در حالی که باید با مشکلشان کنار بیایند، باید مقابل شخصیت شروری بایستند که بدنبال نابودی سیاره‌های مختلف است.

یکی از اولین مواردی که حین تماشای فیلم The Marvels جلب توجه می‌کند، ارتباط آن با سریال‌های Mis. Marvel ، Secret Invasion و WandaVision است. به بیان دقیقتر، اگر آن‌‎ها را ندیده باشید، نه می‌دانید نیک فیوری وسط یک ایستگاه فضایی مشغول چکاری است، نه می‌دانید مونیکا رمبئو چطور به قدرت‌هایش دست پیدا کرده و نه می‌دانید کامالا خان کیست. وابستگی فیلمنامه به آثار پیشین از یک جهت منطقی است. به هر حال داریم درباره یک فرنچایز صحبت می‌کنیم که برخی از آثارش فیلم و برخی از آثارش سریال هستند.

وابستگی داستان به سریال‌ها از این جهت یک نقطه ضعف است که جز WandaVision، سریال‌های Ms. Marvel و Secret Invasion از کیفیت و جذابیت مناسبی برخوردار نبوده و همین موضوع باعث شد بسیاری از طرفداران اصلاً سمتشان نروند. در نتیجه، می‌تواند آن‌ها را حین تماشای فیلم مقداری دچار سردرگمی کند.

قسمت دوم فیلم Captain Marvel سعی دارد کارول را علی‌رغم داشتن قدرت‌های فراطبیعی یک انسان به تصویر بکشد

نکته بعدی، تلاش فیلمنامه برای نمایش جنبه‌های انسانی کارول دنورز است. قسمت دوم فیلم Captain Marvel سعی دارد کارول را علی‌رغم داشتن قدرت‌های فراطبیعی یک انسان به تصویر بکشد و خب، هر انسانی خواسته یا ناخواسته در طول زندگی تصمیمات اشتباهی می‌گیرد. ایده بسیار خوبی بود و می‌توانست به افزایش محبوبیت این ابرقهرمان کمک کند اما در اجرا ضعیف عمل شده است؛ زیرا اشتباهی که کارول مرتکب شده وزن ندارد.

به بیان دقیقتر، کاپیتان مارول چندان بابت تصمیم اشتباهش احساس گناه نمی‌کند. احساس گناه نه در فیلمنامه نمود پیدا کرده (برای مثال کابوس) و نه در نقش آفرینی بازیگر نقش اصلی. همچنین فیلم تلاش نمی‌کند زوایای مختلف فاجعه‌ای که کاپیتان مارول به بار آورده را به تصویر بکشد. علاوه بر این، دست اندرکاران قول داده بودند رابطه کارول و مونیکا رمبئو مورد کندوکاش قرار گرفته اما این اتفاق هم رخ نداده و آن دو خیلی سریع و راحت همه چیز را به باد فراموشی می‌سپارند.

اگرچه فیلم The Marvels را باید دنباله Captain Marvel بدانیم، یک فیلم با سه شخصیت اصلی بوده و همین فرصتی را برای نمایش همکاری و شیمی سه نفره بوجود آورده است. اگر شیمی میان شخصیت‌ها بدرستی نوشته شده باشد، می‌تواند به یکی از جذابیت‌ها تبدیل شود اما بعید می‌دانم وقتی تیتراژ به نمایش درمی‌آید، چیزی از دیالوگ‌های میان سه شخصیت اصلی و تعاملاتشان را به یاد بیاورید.

نقاط ضعفی که ریشه‌شان در فیلمنامه است، به همین موارد خلاصه نمی‌شود. داستان عملاً قابل اسپویل نیست؛ در نگاه اول شاید این را یک نقطه قوت در نظر بگیرید اما فراموش نکنید منظورم چیز دیگری بود. قابل اسپول نیست، چون اصلاً اتفاقی نمی‌افتد که بخواهید با فاش کردنش تجربه فرد دیگری را خراب کنید. همچنین شخصیت منفی داستان را باید در لیست شرورهایی قرار داد که هیچ کس قرار نیست او را به یاد بیاورد. البته زوی اشتن (Zawe Ashton) در نمایش دار-بن ضعیف عمل نکرده اما فیلمنامه فرصتی را در اختیارش قرار نداده تا آنتاگونیست عمق پیدا کند.

اگر Captain Marvel را دیده باشید و حافظه‌تان قوی باشید، باید به یاد داشته باشید که علی‌رغم چند شوخی، لحن جدی‌ای داشت. ظاهراً انتقادها به گوش دست اندرکاران رسید و تصمیم گرفتند لحن فیلم را از این رو به آن رو کنند، بطوری که واقعاً از آن ور بوم افتادند. بلایی که سر فیلم The Marvels آمده، شدیداً مرا یاد بلایی می‌اندازد که تایکا وایتیتی (Taika Waititi) سر Thor: Love and Thunder آورد. شوخی‌ها و المان‌های کمدی عملاً لحظه‌ای دست از سر فیلم برنمی‌دارند و حتی موردی اتفاق می‌افتد که از شدت مسخرگی می‌خواهید سرتان را به دیوار بکوبید.

ایمان ولانی ستاره بی چون و چرای فیلم است

صحنه‌های اکشن، بخصوص ایده جابجایی سه ابرقهرمان در اثر استفاده از قدرت‌هایشان بخوبی اجرا شده و مبارزات هیجان انگیزی را بوجود آورده و از همه مهمتر، ایمان ولانی (Iman Vellani) ستاره بی چون و چرای فیلم است. با اینکه یک بازیگر برنده جایزه اسکار جلوی دوربین داریم، ولانی است که به خوبی توانسته دختری گاهاً لوس، بامزه و هیجان زده از ملاقات الگوی زندگی‌اش را به تصویر بکشد. خودم هم باورم نمی‌شود اما واقعاً از عملکرد این بازیگر اصالتاً پاکستانی جلوی دوربین غافلگیر شدم.

صحنه‌های اکشن و درخشش ایمان ولانی جلوی دوربین، برای نجات اثری که فیلمنامه‌اش سوراخ سنبه‌های زیادی داشته و حتی به قول سازندگانش برای ارائه اطلاعات بیشتری درباره دستبند کامالا خان عمل نمی‌کند، کافی نیستند. فیلم The Marvels که از قضا سعی دارد اثری کاملاً زنانه و الهامبخش باشد، عملاً در دستیابی به هیچ کدام از اهدافی که برایش ترسیم شده موفق ظاهر نمی‌شود تا یکی از ضعیف‌ترین آثار تاریخ مارول نام بگیرد.


4 بد
اگر بخواهم بزرگنمایی را چاشنی کار کنم، می‌توان گفت کوتاه بودن The Marvels یکی از نقاط قوتش است.
  • درخشش ایمان ولانی در نقش میس مارول
  • صحنه‌های اکشن جذاب
  • ابرشروری فراموش شدنی و سطحی
  • عدم پاسخگویی به سوالات درباره دستبند میس مارول
  • داستانی بدون فراز و نشیب
  • شیمی شخصیت‌های اصلی حرفی برای گفتن ندارد
  • شکست در ارائه تصویری انسانی از کارول دنورز
  • عدم اختصاص زمان کافی به اختلافات کارول و مونیکا
  • استفاده بیش از حد المان‌های کمدی

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments