1%
  • 0/10

آموزش رجیستری گوشی مسافری | صفر تا صد ثبت گوشی

آنچه لازم است راجع به رجیستری گوشی بدانید

آموزش رجیستری گوشی مسافری | صفر تا صد ثبت گوشی ۰ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک
رجیستری گوشی مسافری

یکی از مواردی که این روزها بیشتر مورد سوال کاربران است، نحوه رجیستری گوشی مسافری است؛ چرا که این گوشی‌ها اگر در بدو ورود به کشور در شبکه تلفن همراه ثبت نشوند، بعد از مدتی از کار می‌افتند.

پیشتر مطلبی با عنوان فعال سازی گوشی منتشر کردیم، در این مقاله از سری آموزش‌های گام به گام رجیستری قصد داریم به آموزش رجیستری گوشی مسافری بپردازیم.

از زمانی که رجیستری گوشی کلید خورد، تلاش بر این بود تا جلوی ورود گوشی قاچاق به کشور گرفته شود و بعد از ورود گوشی مسافری، روندی تعریف شد تا گوشی‌ها در بدو ورود در شبکه تلفن همراه کشور ثبت و رجیستر شوند.

تا اواسط سال گذشته مسافران سفرهای خارجی در صورتی ‌که دستگاه تلفن همراهی را از خارج کشور خریداری و با خود به همراه آورده و تصمیم داشتند که بیشتر از ۳۰ روز از خدمات اپراتورهای داخل کشور، روی دستگاه خود استفاده کنند، لازم بود که اقداماتی برای ثبت و رجیستری گوشی خود انجام دهند و به این ترتیب برای ثبت دستگاه، مسافر باید دستگاه خود را در مبادی ورودی به کشور به‌صورت حضوری اظهار می‌کرد.

اما از اواسط مهرماه سال گذشته گمرک ایران طی نامه‌ای از ستاد مبارزه با قاچاق کالا خواست که با توجه به شرایط نامناسب ایحاد شده در مبادی ورودی گمرک به دلیل الزام به رجیستری حضوری گوشی تلفن همراه، برای جلوگیری از تشکیل صف‌های طولانی مسافران و عدم امکان رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی، تا رجیستری به شکل غیرحضوری انجام شود.

طبق اعلام معاون فنی گمرک، بعد از پیگیری‌های صورت گرفته قرار بر این شد که از ابتدای دی ماه سال گذشته، رجیستری گوشی تلفن همراه به صورت غیرحضوری انجام شود و به این ترتیب تخمین زده شد که مدت زمان انجام فرایند حضوری به کمتر از یک دقیقه کاهش پیدا ‌کند.

بر این اساس ما در این مقاله هم مراحل ثبت گوشی مسافری به شکل حضوری و هم به شکل غیرحضوری را توضیح می‌دهیم.

البته باید به این نکته اشاره کنیم که بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران، هر مسافر در طول سال فقط امکان ثبت یک دستگاه تلفن همراه را دارد. در صورتی که این موارد رعایت نشود و هر نوع مغایرت اطلاعاتی، باوجود ثبت و پرداخت عوارض گوشی تلفن همراه در سامانه گمرک، علاوه بر آنکه مبلغ پرداختی استرداد نمی‌شود، دستگاه تلفن همراه یا هر دستگاه سیم‌کارت خور دیگری که مشمول رجیستری باشد، فعال‌سازی نخواهد شد.

ثبت دستگاه به صورت حضوری در گمرک

مراحل ثبت گوشی مسافری

اول: اظهار حضوری

مسافران خارجی یا افرادی که به خارج از کشور سفر کرده و همراه خود گوشی تلفن همراهی آورده‌اند و قرار است بیش از ۳۰ روز ار خدمات اپراتورهای داخل کشور استفاده کنند، باید در لحظه‌ی ورود به کشور، گوشی مورد نظرشان را به شکل حضوری اظهار کنند.

به این ترتیب با مراجعه مسافر به بخش گمرک فرودگاه، اطلاعات مربوطه به وی و دستگاه گوشی تلفن همراه شامل شماره IMEI درج شده روی جعبه گوشی، نام و نام خانوادگی مسافر، کد ملی یا شماره پاسپورت اتباع، شماره تماس و سایر اطلاعات مربوط به گوشی ثبت می‌شود.

دوم: پرداخت عوارض گمرکی گوشی مسافری

پس از اظهار حضوری گوشی در گمرک، کاربر یا مسافر ایرانی یک ماه فرصت دارد تا با مراجعه به سایت گمرک عوارض گوشی تلفن همراه خود را پرداخت کند.

اما اگر مسافر از اتباع باشد لازم است پس ‌از انقضا مدت یک‌ماهه از تاریخ حضور در کشور، اقدام به رجیستری گوشی خود به‌صورت حضوری در نزدیک‌ترین گمرک اجرایی مسافری کند.

سوم: دریافت کد فعال سازی

پس از ارسال اطلاعات پرداخت عوارض دستگاه، پیامکی از سامانه همتا به کاربر ارسال می‌شود که شامل یکی از موارد زیر است؛

-درصورتی که شماره اعلام شده به گمرک به نام خود مسافر باشد، کد فعال‌سازی برای شماره اعلامی ارسال می‌شود.

– درصورتی‌ که شماره تماس اعلامی به نام مسافر نباشد، در پیامک ارسالی از مسافر خواسته می‌شود تا نسبت به تهیه سیم‌کارتی به نام خود اقدام کند. پس از تهیه سیم‌کارت، مسافر با تشکیل کارتابل در سامانه همتا و مراجعه به قسمت اطلاعات ثبت مسافری، کد فعال‌سازی را دریافت می‌کند.

نکته

درصورتی که مسافر در بدو ورود، شماره تماسی اعلام نکرده باشد، باید به کارتابل خود در سامانه همتا مراجعه کرده و در قسمت اطلاعات ثبت مسافری کد فعال‌سازی را دریافت کند.

پس از دریافت کد، می‌توانید بعملیات فعال‌سازی گوشی را انجام دهید.

دریافت نکردن کد فعال سازی با وجود ثبت دستگاه در گمرک

رجیستری گوشی مسافری

پرداخت موفق در سامانه گمرک لزوما به معنای ارسال اطلاعات توسط گمرک برای سامانه همتا نیست؛ امکان دارد کاربر عوارض گمرکی را پرداخت کند، اما گمرک بر اساس قوانین و مقررات مربوطه، دستگاه را فاقد شرایط ثبت مسافری تشخیص دهد و اطلاعات آن را به سامانه همتا ارسال نکند.

سامانه همتا پس از دریافت اطلاعات ارسالی گمرک، صحت شماره IMEI و وجود شماره سیم‌کارت جهت ارسال کد فعالسازی را بررسی و پس از اطمینان از صحیح بودن اطلاعات، اقدام به رجیستری و ارسال کد فعالسازی برای کاربر می‌کند.

به این ترتیب، در صورتی‌که عوارض دستگاه را پرداخت کرده‌اید اما دستگاه شما هنوز در سامانه همتا ثبت نشده، باید این مشکل را از طریق گمرک پیگیری کنید تا در صورت نیاز به تکمیل یا ویرایش اطلاعات، اقدامات لازم را انجام دهید و اطلاعات اصلاح شده از طرف گمرک برای همتا ارسال شود.

نکته

لازم است یادآور شویم برای رجیستری گوشی مسافری، پس از اصلاح و ویرایش اطلاعات‌تان در سامانه گمرک نیازی به ارتباط با همتا نیست و پس  از اینکه اطلاعات از طریق گمرک اصلاح شود، این اطلاعات برای همتا ارسال و مشکل برطرف می‌شود.

رجیستری گوشی مسافری به شکل غیر حضوری

برای ثبت گوشی مسافری به شکل غیرحضوری لازم است اقدامات زیر را انجام دهید تا دستگاه شما پس از ورود به شبکه تلفن همراه کشور دچار مشکل نشود.

ثبت اطلاعات توسط بارکدخوان

در بدو ورود به فرودگاه و قبل از خروج مسافر از سالن، لازم است گوشی خود را اظهار کرده و پس از رویت دستگاه توسط متصدیان گمرکات اجرایی و ثبت اطلاعات آن از طریق بارکد خوان، به این ترتیب در لحظه ورود اطلاعات گوشی مسافری ثبت می‌شود.

سپس ادامه فرایند رجیستری گوشی مسافری به صورت غیرحضوری انجام می‌شود. روند رجیستری گوشی طی یک ماه از تاریخ ورود و در سامانه EPL یا گمرک انجام می‌شود.

بر این اساس مسافر دارای گوشی تلفن همراه نو و آکبند، باید در بدو ورود نسبت به تکمیل و تحویل اظهارنامه مسافری به ارزیابان سالن ورودی اقدام کند و مشخصات خود و گوشی همراه را با شماره شناسه IMEI، در اظهارنامه ذکر کند و قبل از خروج از سالن مسافری تحویل داده تا مراحل ثبت اطلاعات در بارکدخوان توسط گمرک انجام شود.

اگرچه مراحل ثبت رسمی گوشی مسافری به ترتیبی است که ذکر شد، اما بازاریان ادعا می‌کنند که ثبت و رجیستری گوشی مسافری داخل فرودگاه قابل انجام است و کاربر می‌تواند حتی پرداخت عوارض را در بدو ورود انجام داده و گوشی خود را در همان بدو ورود فعال کند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments