1%
  • 0/10

طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی در کمیسیون مشترک بررسی می‌شود

تجربه آنلاین گیم در آستانه تبدیل شدن به یک خاطره قرار دارد

طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی در کمیسیون مشترک بررسی می‌شود ۴ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ اخبار فناوری کپی لینک
طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی

علی‌رغم انتقادات فراوان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی موافقت کردند طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی طبق اصل ۸۵ بررسی شود.

اواسط خرداد سال جاری بود که رسانه انتخاب مدعی شد طرح محدودسازی شبکه‌های اجتماعی به خصوص پیامرسان‌های خارجی و افزایش فیلترینگ در حال آماده‎‌سازی است. با گذشت مدتی کوتاهی از انتشار گزارش اختصاصی وب سایت انتخاب، رضا تقی‌پور نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی مصاحبه‌ای را با خبرگزاری فارس انجام داد و در جریانش، فیلترینگ و محدودیت‌های فضای مجازی را کذب خواند و تهدید کرد از ناشران اخبار کذب حتما شکایت می‌کند.

در حالی که مدت زیادی از اظهارات رضا تقی پور نمی‌گذشت، طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت؛ طرحی که قرار بود در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد و از همان ابتدا مورد انتقاد قرار گرفت زیرا قصد داشت به واسطه یک طرح کلی که چندین بند را در خود جای داده، هر چیزی که به فضای مجازی مربوط می‌شود را ساماندهی کند: از پیامرسان‌های خارجی گرفته تا کسب و کارهای آنلاین و صد البته تفریحات مانند بازی‌های ویدیویی. در این میان، یک مورد بسیار مورد توجه قرار گرفت: مسدودسازی سرویس‌های خارجی در صورت وجود داشتن نمونه داخلی.

کاربران و شرکت‌ها که آینده شغلی و تجارت خود را در معرض خطر می‌دیدند، سعی کردند با انتشار بیانیه‌های رسمی و جمع‌آوری امضا مخالفت خود را نشان دهند اما راه به جایی نبرده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ساعاتی قبل با بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کردند. بد نیست بدانید در جلسه امروز ۲۰۹ نفر حضور داشتند از این تعداد ۱۲۱ نفر موافق و ۷۴ نفر مخالف بودند. ۹ نفر هم به جمع‌بندی نرسیده و ترجیح دادند رای ممنتع ارسال کنند.

با خواندن پاراگراف بالا قطعا یک سوال بسیار مهم در ذهن شما شکل گرفته است: بررسی طبق اصل ۸۵ چه معنایی می‌دهد؟ در پاسخ باید گفت طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی به یکی از کمیسیون‌های داخلی مجلس رفته و پس از تایید، به صورت آزمایشی اجرا می‌شود. با گذشت مدتی، یک بررسی صورت گرفته تا تصمیم نهایی توسط خود مجلس اتخاذ شود.

طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی
روح الله مومن نسب یکی از تدوینگران اصلی طرح

با توجه به آنچه در طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی آمده، شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های اینترنتی باید در ایران نمایندگی داشته باشند تا در صورت تخلف، جوابگو باشند. در غیر این صورت، باید ساخت نمونه داخلی سرویس توسط وزارت ارتباطات در دستور کار قرار بگیرد. در اینجا یک موضوع بسیار مهم مطرح می‌شود. جمهوری اسلامی در حال حاضر تحریم همه جانبه بوده و هیچ شرکت بزرگی حاضر به همکاری نیست. با در نظر گرفتن این نکته، می‌توان گفت مسدودسازی تمامی سرویس‌های کاربردی و تولید نمونه داخلی‌شان قطعی هستند.

در حالی که ساعاتی از موافقت نمایندگان با بررسی طبق اصل ۸۵ نمی‌گذرد، روح الله مومن نسب مصاحبه‌ای را با وب همشهری آنلاین انجام داده است. او از حامیان و تدوینگران طرح به شمار رفته و مدعی شده هم اکنون حداقل ۵ نرم افزار داخلی داریم که به راحتی می‌توانند جایگزین اینستاگرام شوند. او روبینو را یکی از جایگزین‌ها برشمرد.

در صورتی که گمانه‌زنی‌ها به حقیقت تبدیل شود، دسترسی به سرویس‌های PlayStation Network ،Xbox Live و حتی استیم برای کاربران ایرانی به یک آرزوی دست نیافتنی تبدیل می‌شود.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments