کرونا؛ معضل جدید شرکت‌های آی‌تی و بازی‌سازی ایران

کرونا؛ معضل جدید شرکت‌های آی‌تی و بازی‌سازی ایران

دورکاری شرکت‌ها چه آسیبی به اکوسیستم بازی و بازی‌سازی ایران می‌زند؟

1%
  • 0/10
کرونا؛ معضل جدید شرکت‌های آی‌تی و بازی‌سازی ایران ۰ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ یادداشت (گیم) کپی لینک

شمار ابتلا به کرونا در کشورهای مختلف جهان افزایش یافته است؛ پس از چین نوبت کره جنوبی، ایتالیا و حالا هم ایران است. تفاوت ایران با کشورهای نامبرده این است که این اولین معضل بزرگ برای کسب و کارها در سال جاری نیست.

قطعی یک هفته‌ای اینترنت در آبان ماه، اعتراضات دی ماه و حالا خبر شیوع کرونا، تنها بخشی از چالش‌هایی هستند که در نیمه‌ی دوم سال ۹۸ کسب و کارهای مرتبط با بازی و بازی‌سازی را درگیر خود کرده‌اند.

ماجرا از جایی شروع شد که پس از گذشت چند روز از اعلام خبر شیوع کرونا در ایران، ابتدا مدارس ابتدایی تعطیل شدند و پس از آن هم نوبت به تعطیلی یک هفته‌ای دانشگاه‌ها رسید. کمی بعد نوبت به شرکت‌های بازی‌سازی و به طور کلی‌تر کسب و کارهای خصوصی رسید تا اعلام کنند برای حفظ سلامت محیط کاری خود، اقدام به اجرای طرح دورکاری کرده‌اند. این اولین بار است که شیوع یک ویروس در ایران می‌تواند موجب ایجاد دغدغه برای حفظ سلامتی کارمندان یک شرکت بازی‌سازی باشد.

کرونا ویروسی است که به راحتی می‌تواند از طریق یک فرد آلوده به افراد دیگر منتقل شود و به همین خاطر، همه روی استفاده نکردن از وسایل نقلیه‌ی عمومی، حضور در مکان‌هایی مثل بانک‌ها، دانشگاه‌ و باشگاه‌های ورزشی تاکید دارند. شرکت‌های بازی و بازی‌سازی بزرگ‌تر که تعداد نیروهایشان از حدی بیشتر است که مدیریت ماجرا را برایشان دشوار می‌کند، به دورکاری رو آورده‌اند.

محیط‌های کار اشتراکی مثل کارخانه نوآوری یا زاویه که میزبان تعداد زیادی عضو مختلف هستند، به مراتب اقدام به اطلاع‌رسانی و حتی اقدام به دورکاری مهمانان خود کرده‌اند. طه رسولی، مدیر برنامه شتاب‌دهی آوا گیمز در توییتر خود از تغییر برنامه‌ی کاری اعضای آوا گیمز به دورکاری گفته:

فضای کار اشتراکی زاویه هم که میزبان صدها فریلنسر از جمله بازی‌ساز و تیم‌های مختلف است که روزانه به آن سر می‌زنند، کارگاه یا جلسه برگزار می‌کنند، اقدام به انتشار یک بیانیه کرده که از اعضا می‌خواهد نکات لازم برای حفظ سلامتی خود و دیگران را رعایت نمایند. این فضای کاری همچنان برقرار است اما با استناد به همین بیانیه، به نظر می‌رسد که تعداد افرادی که روزانه به زاویه سر می‌زنند، کاهش یافته است.

از دیگر شرکت‌های بزرگی که حالا با نیروهای خود به صورت دورکار همکاری می‌کنند، می‌توان به کافه بازار و صبا ایده (آپارات و فیلیمو) اشاره کرد. این شرکت‌ها نسبت به دیگر شرکت‌های فعال در این حوزه، تعداد زیادی کارمند دارند که قطعا مدیریت آن‌ها از تیم‌های کوچک‌تری که در دفترهای کوچک‌تر مستقل هستند را سخت‌تر می‌کند. کافه بازار در یک ساختمان شش طبقه و صبا ایده هم در یک ساختمان پنج طبقه که حدود ۲۰۰ نفر کارمند دارد، روزانه محل اجتماع و تردد تعداد زیادی است که این شرکت‌ها تصمیم گرفته‌اند برای جلوگیری از شیوع بیماری و مدیریت بحران‌های احتمالی، تا اطلاع ثانوی دست به دورکار کردن نیروهای خود بزنند.

کافه بازار پس از اعلام دورکاری نیروهایش در جریان اپیدمی کرونا

امیر حقیقت، مدیر روابط عمومی کافه بازار هم روز گذشته در توییتر خود نوشت:

برای کاهش ریسک کرونا، جمعی از اهالی کافه بازار امروز به شکل آزمایشی دورکاری می‌کنند تا نیازهای زیرساختی و امکان اجرایی‌شدنش در بلندمدت روشن شه. هرجایی امکانات، محدودیت‌ها، ملاحظات و فرهنگ سازمانی خودش رو داره؛ مهم اینه که در بحران، با همفکری و خلاقیت، ریسک به کمترین حد برسه. pic.twitter.com/xYl6bZcKmp

— A. Haghighat (@AmirTwits) February 23, 2020

در ادامه کوییز آو کینگز که یکی از بزرگترین تیم‌های شرکت‌های بازی‌سازی در ایران مرتبط به آن است هم به دورکاری رو آورده است. رضا عباسی در توییتر خود نوشته:

هر روز یه اتفاق جدید و یه چالش جدید انتظار کسب و کارها رو می‌کشه. تو سیل این چالش‌ها، همیشه اولویت اول کوییز نیروهاش و آدم‌هایی بودند که برای بزرگ‌تر شدنش وقت گذاشتند و زحمت کشیدند.
به همین خاطر امروز تو هیئت مدیره‌ی استودیو به این نتیجه رسیدیم که پلن اجرایی دورکاری رو در بیاریم.

— عباس‌آقا (@itsr3za) February 23, 2020

در این بین احتمالا کار بعضی سخت‌تر می‌شود و بعضی نیروها هم دشواری‌های خاص خودشان را پیدا می‌کنند. به عنوان مثال، حجم و مدل کاری گرافیست‌ها یا تیم تولید ویدیو یک شرکت، پیچیده‌تر و سنگین‌تر از چیزی است که تیم تولید محتوا ممکن است با آن مواجه شود. متاسفانه عدم وجود زیرساخت‌های مناسب که در بالاترین رده‌ی آن اینترنت قرار دارد، باعث شده تا در چنین شرایطی، خیلی از تیم‌ها برای رسیدن به ددلاین‌های خود با چالش‌های مختلفی روبه‌رو شوند.

اینترنت خانگی با تمام محدودیت‌هایش، برای استفاده از ابزارهای ارتباط جمعی با مشکل تحریم‌های داخلی و خارجی روبه‌روست. پیام‌رسان‌هایی مثل تلگرام همچنان فیلتر هستند و برنامه‌های دیگر مثل اسلک هم با محدودیت‌های خودش همراه است. در این بین سرعت اینترنت‌های خانگی قابل مقایسه با سرعتی که شرکت‌ها به آن دسترسی دارند، نیست. همین باعث می‌شود که بعضی کارمندهای دورکار احتمالا با مشکل دانلود و آپلود مواجه شوند.

شاید به نظر برسد که شرکت‌ها با وجود دورکاری نیروها همچنان هم روی پروژه‌های خود مشغولند و عملا کاری عقب نیفتاده، اما در این بین امکان جلسه گذاشتن تقریبا از بین رفته و دورکاری هم نمی‌تواند خلا نیروی حضوری را پر کند. حتی اگر پایین آمدن راندمان کاری را در نظر نگیریم، ادامه پیدا کردن شرایط برای شرکت‌های آی‌تی و بازی‌سازی در ایران چندان جالب نیست.

شما در مورد دورکاری نیروهای حضوری پس از شیوع کرونا چه راهکاری دارید؟ حتما از طریق بخش نظرات و شبکه‌های اجتماعی سرگرمی با ما در ارتباط باشید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments