1%
  • 0/10

اینترنت 5G تا پایان سال به صورت نقطه‌ای راه‌اندازی می‌شود

اینترنت 5G برای کاربران خانگی فعال‌سازی می‌شود

اینترنت 5G تا پایان سال به صورت نقطه‌ای راه‌اندازی می‌شود ۰ ۰۷ مهر ۱۳۹۹ اخبار فناوری کپی لینک
اینترنت 5G جهرمی

کاربست‌های 5G طی مراسمی با حضور وزیر ارتباطات، مدیرعامل همراه اول و ایرانسل رونمایی و معرفی شد. در این مراسم معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات اعلام کرد که اینترنت 5G مزیت رقابتی دارد؛ زیرا این نسل برخلاف نسل‌های گذشته بیشتر بر نرم افزار مبتنی است تا سخت افزار. ما شاهد در هم تنیدگی 5G با سایر فناوری‌ها هستیم. هوش مصنوعی شرایط خوبی در داخل کشور دارد اما در بحث کاربست‌ها باید به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد و فراگیری نسل ۵ تلفن همراه در سال ۲۰۲۵ اتفاق می‌افتد.

مردم بابت هزینه‌های اینترنت 5G نگران نباشند

وزیر ارتباطات در این مراسم اعلام کرد ایران پنجمین کشوری است که در خاورمیانه توانسته به 5G دسترسی پیدا کند. وی درباره‌ی هزینه‌ی اینترنت 5G اعلام کرد که مردم بابت هزینه‌های 5G نگران نباشند چرا که قرار نیست برای نسل پنجم اینترنت هزینهی بیشتری پرداخت کنند. او تاکید دارد هرچه مصرف بالاتر برود و تقاضا بیشتر شود، اینترنت ارزان‌تر خواهد شد.

محمدجواد آذری جهرمی در این رویداد گفت که براساس سند شبکه ملی اطلاعات باید هزینه حوزه ارتباطات ۲ درصد سبد خانوارها را تشکیل دهد، بنابراین هزینه استفاده از 5G برای کاربران بالا نخواهد بود و اگر نرخ یک واحد گیگابیت در سال ۱۳۹۲ را با هزینه یک واحد گیگابایت در امروز مقایسه کنیم، این رقم کاهش داشته است.

اینترنت 5G
به گفته‌ی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، همان‌طور که در حال حاضر سهمی از اقتصاد مربوط به اقتصاد غیرنفتی مانند فرش و پسته است در آینده نزدیک اقتصاد دیجیتال نیز به‌عنوان یک اقتصاد غیرنفتی سهمی از اقتصاد دارد.

جهرمی اعلام کرد که در برابر نسل سه و چهار اینترنت مقاومتی صورت گرفت که خوشبختانه این مقاومت در برابر اینترنت نسل پنجم بسیار کمتر است و همانطور که 5G در دنیا شروع به کار کرده است، در برنامه ایران هوشمند، طرح این است که همه حوزه‌های مرتبط همزمان با هم به سراغ این فناوری های نسل جدید بروند.

بر اساس گزارش وزیر ارتباطات، تولید مودم‌های 5G در کشور شروع شده است و اپراتورها در بخش تولید تجهیزات 5G سرمایه گذاری را آغاز کرده‌اند و تا پایان سال اینترنت 5G به صورت نقطه‌ای در بسیاری از نقاط راه‌اندازی خواهد شد.

وی تاکید کرد که مصوبات و قوانین بالادستی برای توسعه 5G گرفته شده تا به مشکل توسعه 4G و 3G در کشور برنخوریم،‌ بر همین اساس تا پایان دولت بخش‌های بسیاری از سایتهای موجود فعلی را به 5G ارتقاء می‌دهیم و تا پایان دولت بخش‌های پرتراکم کشور برای ارائه 5G آماده می‌شوند.

به گفته‌ی جهرمی، این کار به صورت نقطه‌ای انجام خواهد شد و ارائه خدمات اینترنت خانگی توسط مودم خانگی و نه گوشی همراه صورت می‌گیرد و دولت برای این کار بیشترین سرمایه‌گذاری را انجام می‌دهد و شبکه‌های فعلی را ارتقا می‌بخشد.

وزیر ارتباطات در این زمینه به سرمایه‌گذاری وزارت ارتباطات در زمینه اتصال مدارس کشور به فیبرنوری اشاره کرد و گفت که ۱۱۰۰ هزار دانشگاه سراسر کشور نیز به فیبر نوری متصل خواهند شد.

همراه اول از سال ۹۶ کاربست‌های 5G را شروع کرد

در مراسم رونمایی از کاربست‌های 5G، مدیرعامل همراه اول اعلام کرد که همراه اول از سال ۹۶ کاربست‌های 5G را با امضای سه تفاهم‌نامه همکاری و ارایه خدمات مبتنی بر 5G شروع کرد. 

 مدیرعامل همراه اول

به گفته‌ی وی، ماهانه یک مشترک موبایل قریب به ۸ تا ۹ گیگ اینترنت مصرف می‌کند. پهنای باند مصرفی دانش‌آموزان از سامانه شاد ۲۱۵ گیگابیت بر ثانیه است و تقریبا روزی ۱۵ تا ۲۰ گیگابیت رشد داریم. ترافیک مصرفی در همراه اول نسبت به یکسال گذشته بیش از ۸۰ درصد رشد داشته است. به‌عنوان مثال با وجود گذشت سه هفته از شروع مدارس و استفاده از شبکه آموزشی شاد، پهنای باند به ۲۱۵ گیگ بر ثانیه رسیده است.

به گفته‌ی وی، اپراتورها فقط بستر انتقال محتوا هستند. در حوزه محتوایی باید فکر کرد نظام و کشور چطور ورود پیدا کند. متاسفانه حوزه‌های محتوایی به موقع عمل نمی‌کنند. ما در همراه اول مصمم هستیم با 5G ظرفیت‌های کشور را جلو ببریم. در تلاشیم با هدف برقراری ارتباط با نهادهای علمی کشور، اولین نود 5G را به طور نمادین در دانشگاه های تهران، شریف و شهید بهشتی به بهره برداری برسانیم.

امضای تفاهم‌نامه همکاری بر بستر فناوری 5G

در بخش دیگری از مراسم چهار تفاهم‌نامه همکاری بر بستر تکنولوژی نسل پنجم ارتباطات (5G) امضا شد. تفاهم‌نامه نخست بین معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) باهدف توسعه زیست‌بوم فناوری‌های نسل پنجم شبکه‌های مخابراتی، اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی به امضا رسید.

کاربست‌های 5G

معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) مدیرعامل و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی هم توسعه زیرساخت‌ها، خدمات سلامت دیجیتال و پزشکی هوشمند با استفاده از فناوری نسل پنجم را امضا کردند.

تفاهم‌نامه دیگری با هدف توسعه فناوری‌ها، محصولات و راهکارهای حوزه شبکه‌های مخابراتی نسل پنجم و نسل‌های آینده به امضای معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) و دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف رسید.

تفاهم‌نامه پیاده‌سازی خدمات مشاوره جراحی از راه دور (telemedicine) با استفاده از قابلیت‌های فناوری 5G به امضای معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل رسید.

فراهم‌سازی زیرساخت دسترسی به فناوری نسل پنجم ارتباطات سیار در مراکز درمانی، همکاری متقابل برای ارائه پایلوت مشاوره پزشکی، جراحی از راه دور در مراکز درمانی منتخب، همکاری درزمینه تعیین و تعریف چارچوب‌ها و الزامات پیاده‌سازی خدمات پزشکی بر پایه فناوری نوین؛ بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی گسترش ارائه خدمات پزشکی از راه دور، حمایت از رشد ایده‌ها و کسب‌وکارهای مرتبط با پزشکی از راه دور و افزایش توان فنی و دانشی داخلی به‌منظور به‌کارگیری فناوری نوین ارتباطی در حوزه سلامت الکترونیک و پزشکی از راه دور؛ ازجمله محورهای تفاهم‌نامه ارائه مشاوره خدمات پزشکی از راه دور در بستر فناوری‌های نوین به‌ویژه نسل پنجم ارتباطات است.

باید از هم‌اکنون به فکر توسعه‌ی نسل ششم اینترنت سیار باشیم

در این مراسم همچنین مدیرعامل شرکت ایرانسل با اشاره به توسعه فناوری 5G در ایران گفت که باید از هم‌اکنون به فکر نسل ششم اینترنت سیار باشیم. وی دانشگاه‌های ایران را بهترین فرصت برایت توسعه‌ی این تکنولوژی می‌داند و می‌گوید این کمپانی از دو سال پیش با رصد فناوری در دنیا تلاش‌ کرده‌اند نیازمندی‌های فناوری نسل پنجم اینترنت سیار را در دستور کار خود قرار دهند و طی چند ماه گذشته با همکاری وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات قرار است به زودی چند سایت ۵G در نقاط مختلف تهران پوشش دهیم.

کاربست‌های شبکه نسل پنج

به گفته‌ی وی، ایرانسل در دانشگاه تربیت مدرس و نقاطی از عباس آباد مرحله دوم شبکه‌های 5G خود را راه‌اندازی می‌کند. به گفته‌ی عباسی باندهای فرکانسی که در اختیار صدا و سیما قرار دارد، یک سرمایه ملی است که باید از آن استفاده شود و یکی از نکات مهم برای توسعه نسل پنجم تلفن همراه است؛ در همین راستا رگولاتوری رایزنی خود را برای تخصیص این فرکانس‌ها آغاز کرده و امیدوارم که به زودی این مشکل برطرف شود.

عباسی آرند همچنین تاکید می‌کند که همکاری همه اپراتورها با توجه به حجم سرمایه‌گذاری سنگین برای ۵G و نرخ ارزش دلار و شرایط اقتصادی بسیار الزامی است و همه باید همکاری کنند تا از هزینه اضافه پرهیز شود.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments