برگزیده
📣 پخش زنده زولا + مسابقات قتل عام و سیلی
1%
  • 0/10

نتفلیکس به دنبال ارائه بهترین سرویس بازی‌های ویدیویی است

زنگ خطری برای سونی و مایکروسافت!

نتفلیکس به دنبال ارائه بهترین سرویس بازی‌های ویدیویی است ۰ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ اخبار بازی کپی لینک
نتفلیکس

مدیر عامل شرکت بزرگ نتفلیکس چندی پیش در گفت‌وگویی رسما اعلام کرد هدف اصلی این کمپانی ارائه بهترین سرویس بازی‌های ویدیویی برای کاربران است و آن‌ها به حضور عادی در این صنعت اکتفا نمی‌کنند.

تا چند سال پیش صنعت بازی‌های ویدیویی در اختیار سه شرکت بزرگ مایکروسافت، سونی و نینتندو بود و دیگر غول‌های تکنولوژی و سرگرمی برنامه‌ای برای ورود به این حوزه نداشتند. با این حال، صنعت ویدیو گیم بخش جدانشدنی از دنیای سرگرمی است و طی سال‌های اخیر به لطف عملکرد عالی بازی‌های موبایل و تنوع بالای بازی‌ها، افراد بیشتری به این حوزه علاقه‌مند شدند و درآمد‌های هنگفت این صنعت تا حدودی زبان‌زد تمامی شرکت‌ها است.

از این رو، چند وقتی است که غول‌های تکنولوژی و سرگرمی از جمله آمازون، گوگل و حتی نتفلیکس زیرساخت‌های لازم برای ورود قدرتمند به این حوزه را بررسی کرده و مهم‌تر از همه اینکه تا به امروز اقدام‌های زیادی نیز در راستای تداوم فعالیت خود در زمینه‌ی بازی‌سازی انجام داده‌اند. برای مثال، نتفلیکس برای نخستین بار در نوامبر سال گذشته میلادی بود که اولین سرویس بازی‌های ویدیویی خود را راه‌اندازی کرد. به لطف این سرویس، مشترکین شبکه به رایگان می‌توانند به مجموعه‌ای از بازی‌های موبایل دسترسی پیدا کنند و از تجربه‌ی راگان آن‌ها لذت ببرند.

این سرویس اشتراکی در زمان شروع به کار شامل پنج بازی مختلف به نام‌های Stranger Things: The Game و Stranger Things 3: The Game و Card Blast و Teeter و Shooting Hoops بود که در حال حاضر در بیش از ۱۹۰ کشور از طریق دو سیستم عامل اندروید و آی‌او‌اس در دسترس بازیکنان قرار دارد. این اولین و آخرین حضور نتفلیکس در صنعت بازی‌های ویدیویی نیست و این غول سرگرمی چندی پیش استودیوی توسعه‌دهنده‌ی بازی Oxenfree تحت عنوان Night School را نیز خریداری کرد و آن‌طور که به نظر می‌رسد، هدفی جز رقابت با مایکروسافت و سونی برای تصاحب بازار صنعت بازی‌های ویدیویی ندارد.

در همین راستا، ساعاتی پیش مدیر ارشد نتفلیکس در گفت‌وگویی رسما اعلام کرد که این کمپانی در سال جاری میلادی تمامی زیرساخت‌های خود در حوزه بازی‌های ویدیویی را گسترش می‌دهد و هدف اصلی او از حضور در این بازار، ارائه‌ی بهترین سرویس بازی‌های ویدیویی است. رید هستینگز، مدیرعامل نتفلیکس، در این مصاحبه با اشاره به برخی از چشم‌اندازها و اهداف خود، ادعا کرد که کمپانی او صرفا بخشی از صنعت ویدیو گیم را تشکیل نمی‌دهد، بلکه باید در این زمینه بهترین باشد.

رید هستینگز در پاسخ به کیفیت خدمات گیمینگ نتفلیکس توضیح می‌دهد:

ما باید در صنعت بازی‌های ویدیویی بهترین باشیم، چرا که حضور معمولی در این حوزه هیچ فایده و ارزشی برای ما ندارد!

در ادامه، رید هستینگز به صراحت از رقابت با غول‌های بزرگ صنعت بازی‌های ویدیویی از جمله مایکروسافت، سونی و نینتندو اشاره کرد و آن‌طور که از اظهارات این مدیر خلاق به نظر می‌رسد، این شرکت به لطف پشتوانه عظیم مالی، ترسی از چنین رقابت‌هایی ندارد. البته، هستینگز عجله‌ای برای تحقق اهداف خود ندارد و از آنجا که موفقیت در این مسیر زمان‌بر است، نتفلیکس به تدریج با خرید و یا تاسیس استودیوها جایگاه خود در صنعت بازی‌های ویدیویی را محکم‌تر می‌کند.

مدیر عامل این کمپانی می‌گوید:

بدون شک در ابتدای مسیر و شروع کار، ما باید خرید کنیم و سپس به آرامی به سمت جلو قدم بردارید و در نهایت با نهایت سرعت بدویم. ما باید جای خود را در این صنعت محکم کنیم و در نظر داشته باشید که حضور عادی در این صنعت برای ما کاملا بی‌ارزش است. ما باید با ارائه‌ی بهترین سرویس بازی‌های ویدیویی رضایت کاربران خود را جلب کنیم.

نتفلیکس

نکته جالب اینجا است که رید هاستینگز در انتهای این مصاحبه از خبرنگاران خواست که در آینده دوباره با او گفت‌وگو کنند، چرا که به‌زودی نتفلیکس جوایز بهترین بازی‌ها را از آن خود خواهد کرد! از طرف دیگر، شرکت مزبور به تازگی نامه‌هایی را به سهام‌داران خود ارسال کرده که از گسترش زیرساخت‌های بازی‌های نتفلیکس حکایت دارد. با استناد بر این پیام‌ها، کاملا قابل پیش‌بینی است که این غول سرگرمی در نظر دارد که تمام وقت، هزینه و تمرکز خود را برای ارائه بهترین سرویس بازی‌های ویدیویی قرار دهد.

متن این پیام به شرح زیر است:

از زمان راه اندازی سرویس گیمینگ، ما پنج بازی دیگر را نیز منتشر کردیم که مجموع عناوین ما در سال ۲۰۲۱ میلادی را به عدد ده می‌رساند. ما همچنان روزهای ابتدایی خود در این صنعت را سپری می‌کنیم و از پیشرفت حاصل شده کاملا رضایت داریم. در سال ۲۰۲۲ میلادی، مجموعه‌ی بازی‌های خود را به دو بخش عناوین کژوال و حرفه‌ای گسترش می‌دهیم. از طرفی، ژانر بازی‌ها نیز با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و تمایل مخاطب‌هایمان انتخاب خواهند شد.

برخلاف صنعت فیلم و سریال، سرویس‌های اشتراکی پدیده‌ی جدیدی در صنعت بازی‌های ویدیویی به شمار می‌روند. اگر خاطرتان باشد، این شرکت سونی بود که برای اولین بار با راه‌اندازی Playstation Now بازیکنان را به عضویت در یک سرویس اشتراکی برای تجربه‌ی عناوین مختلف دعوت کرد. سپس ردموندی‌ها به خاطر توان مالی بالا و همکاری با اغلب شرکت‌های ناشر، یک سری ایده‌ها را گسترش دادند و در نهایت سرویس ایکس باکس گیم پس متولد شد؛ سرویسی که هم‌اکنون بیش از ۲۵ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد و به عنوان یکی از مهم‌ترین برگه برنده‌های ایکس‌باکس در نسل نهم برشمرده می‌شود.

با این تفاسیر، به نظر می‌رسد که نتفلیکس نیز مسیری مشابهی را در پیش گرفته و صنعت بازی‌های ویدیویی بیش از پیش به سوی اجاره عناوین می‌رود. در این میان، بد نیست اشاره کنم که پس از راه اندازی سرویس اشتراکی بازی نتفلیکس، رئیس ایکس‌باکس از تصمیم این شرکت برای حضور در حوزه ویدیو گیم قدردانی کرد. فیل اسپنسر در این زمینه می‌گوید:

من فکر می‌کنم کاری که نتفلیکس انجام می‌دهد، کاملا هوشمندانه است. آن‌ها در حال خرید چند استودیوی بازی‌سازی هستند و در کنار آن، با فرآیند خلاقانه سرگرمی‌های تعاملی آشنا می‌شوند. من فکر می‌کنم این یک راه بسیار هوشمندانه برای آن‌ها خواهد بود.

نتفلیکس سال جدید را با افزودن دو بازی دیگر به مجموعه خود آغاز کرد و مجموع آن را به عدد دوازده رساند. جدیدترین بازی‌های این شرکت، Krispee Street و Deckbuilding Roguelike Arcanium: Rise of Akhan نام دارند که بدون شک تجربه‌ی آن‌ها خالی از لطف نیست. در ادامه می‌توانید فهرست کامل اسامی بازی‌های سرویس نتفلیکس را مشاهده کنید:

  • Arcanium: Rise of Akhan
  • Asphalt Xtreme
  • Bowling Ballers
  • Card Blast
  • Dominoes Café
  • Knittens
  • Krispee Street
  • Shooting Hoops
  • Stranger Things: 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Teeter (Up)
  • Wonderputt Forever

در خلال این گفته‌ها، بد نیست اشاره کنم که با شروع نسل نهم و عرضه‌ی کنسول‌های جدید به بازار، وضعیت عجیب و غریبی در صنعت بازی‌های ویدیویی رقم خورده است. مایکروسافت اوایل سال گذشته میلادی بود که شرکت زنیمکس، کمپانی مادر بتزدا، را با پرداخت ۷.۵ میلیارد دلار خریداری کرد و در حال حاضر جدا از استودیوهای بازی‌سازی مطرحی از جمله آی‌دی سافتور و آرکین، فرنچایزهای ارزشمندی همچون دووم را در اختیار خود دارد.

در کنار این خرید، ردموندی‌ها چند روز پیش کمپانی بزرگ اکتیویژن بلیزارد را تصاحب کردند. این معامله که ارزش آن برابر با ۶۹ میلیارد دلار اعلام شده، بزرگ‌ترین خرید صنعت بازی‌های ویدیویی است و هم اکنون مایکروسافت به عنوان مالک مجموعه‌های پرطرفداری همچون کال آو دیوتی شناخته می‌شود. در طرف مقابل، سونی نیز در طول یک سال اخیر چندین استودیوی بازی‌سازی خریداری کرده است. تمامی این‌ها نشان می‌دهد که رقابت برای تصاحب بازار و موفقیت در نسل نهم پیچیده‌تر از همیشه شده است.

گفتنی است که نتفلیکس به تازگی هزینه‌ی سرویس‌های اشتراکی خود را افزایش داده است. از سال ۲۰۱۴ میلادی تا به امروز، این ششمین باری است که قیمت سرویس‌ها تغییر می‌کند. اشتراک استاندارد که پیش‌تر با قیمت ۱۴ دلار ارائه می‌شد، هم اکنون به ۱۵.۵ دلار رسیده و اشتراک پریمیوم که قبلا ۱۸ دلار قیمت داشت، اکنون به قیمت ۲۰ دلار فروخته می‌شود. شاید یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش این قیمت، تامین بودجه‌ی لازم برای حضور جدی‌تر در حوزه ویدیو گیم است. نتفلیکس در این باره توضیح می‌دهد:

هزینه‌ی اشتراک را افزایش دادیم تا بتوانیم همچنان آثار سرگرم‌کننده و بسیار متنوع و با کیفیت برای کاربران خود ادامه دهیم. مشابه همیشه، چند اشتراک را ارائه می‌کنیم تا علاقه‌مندان بتوانند اشتراک متناسب با بودجه‌ی خود را خریداری و انتخاب کنند.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با حضور قدرتمند نتفلیکس در این حوزه و ارائه بهترین سرویس بازی‌های ویدیویی چیست؟ به نظر شما، آیا نتفلیکس توان مقابله با مایکروسافت، سونی، نینتندو و حتی گوگل و آمازون را دارد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments