ایکس باکس گیم پس - Game Pass

هر آنچه‌ باید درباره‌ی ایکس‌باکس گیم پس بدانید

سرویس اشتراکی مخصوص پلتفرم‌های مایکروسافت چه مزیت‌ها و ایرادهایی دارد؟

1%
  • 0/10
هر آنچه‌ باید درباره‌ی ایکس‌باکس گیم پس بدانید ۱۸۵ ۱۸ آبان ۱۴۰۰ راهنما و آموزش کپی لینک

محبوبیت روزافزون سرویس‌هایی چون نتفلیکس و اسپاتیفای، این ایده را به شرکت مایکروسافت داد تا به دنبال خلق یک سرویس اشتراکی مشابه برای بازی‌های ویدیویی برود. ایده‌ای که نتیجه‌اش سرویس ایکس باکس گیم پس (XBOX Game Pass) شد؛ سرویسی که جذابیت‌هایی دارد تا شما را با خود همراه کند.

پیشرفت تکنولوژی، افزایش بستر اینترنت در سراسر جهان و در عین حال افزایش سرعت آن، روش‌های ارائه‌ی بسیاری از محصولات را متحول کرد. حالا مردم ترجیح می‌دهند تا از سایت‌های امثال آمازون و دیجی‌کالا لوازم خود را سفارش دهند. بسیاری به‌جای خرید کتاب‌های کاغذی به کیندل و پی‌دی‌اف روی آورده‌اند و سرویس‌هایی مثل نتفلیکس و اسپاتیفای برای اکثر افراد، جایگزین سی‌دی موسیقی و دیسک فیلم شده است. به لطف پیشرفت بستر اینترنت، امروزه ترجیح بسیاری بر این شده تا بازی‌های خود را هم به صورت دیجیتالی تهیه کنند. با این حال، یک چیز را نباید کتمان کرد؛ یک سرویس که کاتالوگی گسترده و متنوع از محصولات را در قالب یک اشتراک ماهانه با قیمتی نسبتا ارزان ارائه می‌دهد، خیلی اوقات جذابیت بیشتری نسبت به این کار دارد که یک محصول را با قیمت کاملش بخرید.

مقدم شمردن اولی به دومی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ اول این‌که بسیاری از اوقات، شما قصد ندارید یک محصول را برای همیشه نگه دارید، دوم این‌که همیشه قادر نیستید تا اندازه‌ی قیمت کامل یک محصول بزرگ (برای بازی‌ها ۶۰ دلار) خرج کنید. این مواقع سرویس‌های اشتراکی بیشتر به چشم می‌آیند. این همان چیزی بود که شرکت مایکروسافت هم متوجه آن شد و در نتیجه تصمیم به خلق یک سرویس اشتراکی برای کنسول‌های ایکس‌باکس و ویندوز ۱۰ گرفت؛ سرویسی که حالا با نام ایکس‌باکس گیم پس شناخته می‌شود.

سرویس ایکس‌باکس گیم پس چیست؟

ایکس‌باکس گیم پس یک سرویس برای کنسول‌های نسل فعلی و بعدی ایکس‌باکس و همچنین ویندوز ۱۰ است که یک کاتالوگ وسیع و متنوع از بازی‌ها را در قالب یک اشتراک زمانی در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. این اشتراک به صورت ماهانه ارائه می‌شود و دو نوع مختلف دارد که در ادامه به آن هم خواهیم پرداخت.

کاتالوگ بازی‌های گیم‌پس شامل حداقل ۱۰۰ عنوان کوچک و بزرگ می‌شود که تمامی آثار ساخته شده توسط استودیوهای داخلی مایکروسافت همچون Gears 5، Sea of Thieves و Ori and the Will of the Wisps هم جزو آن هستند. عناوین مایکروسافت به صورت ثابت و همیشگی در این سرویس قرار دارند، اما بازی‌هایی هم هستند که برای مدتی موقت (معمولا شش ماهه تا یک ساله) در آن قرار می‌گیرند و سپس از کاتالوگ خارج می‌شوند. در عین حال به جز دسترسی آزاد به بازی‌های درون فهرست، مزایای دیگری مثل آیتم‌های ویژه‌ی درون بازی یا تخفیف‌های خاص هم شامل‌تان می‌شود.

سرویس گیم پس به طور کلی به دو نوع تقسیم می‌شود:

  • اشتراک معمولی که ماهانه ۹.۹۹ دلار (۴.۹۹ دلار برای پی‌سی) هزینه دارد و می‌توانید به تمام بازی‌های شامل کاتالوگ، دسترسی کامل و آزاد داشته باشید. همچنین تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه در اختیارتان قرار می‌گیرد. این نوع اشتراک برای رایانه‌های شخصی و کنسول‌ها در دسترس است و تفاوت‌شان به بازی‌های موجود در کاتالوگ و نوع تخفیف‌ها باز می‌گردد. مثلا امکان دارد که برخی عناوین در انحصار یکی از دو طرف باشد (مثلا Red Dead Redemption 2 در حال حاضر تنها روی کنسول‌ها در دسترس است).
  • اشتراک Ultimate که ماهانه ۱۴.۹۹ دلار حق اشتراک دارد. این نوع علاوه بر بهره از تمام امکانات نوع معمولی، اجازه می‌دهد به‌طور همزمان از آن روی یک کنسول و یک PC بهره ببرید. به‌علاوه یک اشتراک یک ماهه‌ی سرویس Gold هم در اختیار شما قرار می‌گیرد که برای آنلاین بازی کردن روی کنسول‌های ایکس‌باکس به آن نیاز دارید که این نوع از گیم پس، از عناوین رایگان و تخفیف‌های ویژه‌ی خود بهره می‌برد. البته باید توجه داشت که برای بازی کردن روی پی‌سی، نیازی به Gold ندارید.
سرویس ایکس‌باکس گیم پس
نمایی از نرم‌افزار Xbox برای ویندوز ۱۰ که در آن علاوه بر مدیریت اشتراک گیم‌پس، قادر به مدیریت بازی‌هایی هستید که از طریق استور مایکروسافت خریده‌اید

چگونه به ایکس‌باکس گیم پس دسترسی داشته باشیم؟

برای این کار چند راه وجود دارد:

  • ابتدا کیف پول حساب ایکس‌باکس خود را شارژ کنید و از طریق استور ایکس‌باکس (روی کنسول) یا استور مایکروسافت (روی پی‌سی) آن را بگیرید
  • از سایت‌های مربوط، کد ثبت اشتراک گیم پس را به طور مستقیم بخرید و آن کد را در اکانت خود ثبت (یا همان Redeem) کنید
  • به اشتراک گذاشتن یک اکانت که خود دو مدل دارد؛ اولی تبدیل کردن یک اکانت به اکانت اصلی یا Home روی یک کنسول که پس از آن، تمام پروفایل‌های دیگر روی آن به گیم پس دسترسی خواهند داشت. فقط در صورتی که اکانت دارای گیم پس روی کنسول دیگری هم فعال است، روی این کنسول وارد آن نشوید. برای تبدیل حساب به Home باید به بخش Settings بروید و سپس بخش General را پیدا کنید. بعد از آن Personalization و در نهایت به بخش My Home Xbox بروید و گزینه‌ی Make My Home Xbox را انتخاب کنید

روی کنسول که از طریق داشبورد اصلی ایکس‌باکس قادر به مدیریت بخش گیم پس هستید، اما روی رایانه‌های شخصی نیاز دارید تا نرم‌افزار Xbox را که در حالت بتا قرار دارد، از استور مایکروسافت دریافت کنید و از طریق آن به مدیریت و همچنین دانلود بازی‌ها مشغول شوید. کاربران کنسول از طریق اپلیکیشن Xbox هم می‌توانند روی گوشی‌های هوشمند به این کار مشغول شوند.

بازی‌هایی که توسط مایکروسافت منتشر می‌شوند، از همان روز اول عرضه، در سرویس گیم پس قرار دارند

سرویس ایکس‌باکس گیم پس چه مزایایی دارد؟

اولین مزیت این سرویس واضح‌ترین مشخصه‌ی آن است؛ این‌که حداکثر ۱۵ دلار در ماه پرداخت می‌کنید و حداقل صد بازی متنوع و مختلف جلوی شما قرار می‌گیرد که عناوین کوچک و بزرگ را در ژانرهای متعدد شامل می‌شود. حتی اگر در نظر بگیریم که ماهی یک بازی حداقل با قیمت متوسط (یعنی ۳۰ دلار) را تجربه می‌کنید، باز هم این سرویس برای شما سود دارد. اگر هم خوره‌ی بازی باشید و وقت بیشتری بگذارید که چه بهتر.

دومین مزیت، متنوع و سیال بودن فهرست بازی‌های موجود در آن است. شرکت مایکروسافت طی این سه سال گذشته از زمان عرضه‌ی سرویس، همواره تلاش کرده است تا علاوه بر عناوین باکیفیت، آثار جدید را هم در آن قرار دهد و حتی بازی‌های متعددی همزمان با زمان انتشار، در ایکس‌باکس گیم پس قرار می‌گیرند. برجسته‌ترین این موارد شاید آثار استودیوهای داخلی خود مایکروسافت باشد. عناوینی چون Gears 5، Forza Horizon 4 و Ori and the Will of the Wisps در همان روز عرضه برای کاربران گیم پس قابل بازی بودند و حتی آثاری که در آینده منتشر می‌شوند مثل بازی مورد انتظار Halo Infinite هم قرار است از این قاعده پیروی کنند. این تنها محدود به عناوین خود مایکروسافت هم نیست و اقدام مشابهی برای آثاری مثل Streets of Rage 4 و The Outer Worlds انجام شده و قطعا در آینده عناوین بیشتری هم خواهیم دید. بازی‌های بسیار محبوبی هم هر چند وقت یک بار به این کاتالوگ راه پیدا می‌کنند که شاید بهترین مثالش Red Dead Redemption 2 باشد.

مزیت سوم به پیشنهادهای بسیار جذاب و وسوسه‌کننده‌ی مایکروسافت ربط دارد. اگر تا به حال مشترک سرویس گیم پس نبوده‌اید، مایکروسافت پیشنهاد بسیار جذابی به کاربران خود ارائه می‌دهد. به این شکل که در اولین خرید، اشتراک معمولی برای PC یا اشتراک Ultimate را می‌توانید با قیمت تنها یک دلار صاحب شوید. در ایام خاص مثل تخفیفات بلک فرایدی هم پیشنهادهای مشابهی داده می‌شود که تمایل‌تان به استفاده از این سرویس را دوچندان می‌کند. البته در عین حال این کار یک ایراد کوچک هم دارد؛ هنگام خرید این سرویس برای اولین بار، مجبور هستید آن را یک بار به طور خودکار تمدید کنید که در نتیجه باید وجه اضافه‌ای بپردازید. البته با این کار دو ماه اشتراک را با نصف قیمت می‌خرید، اما به هر حال به اجبار پول بیشتری خرج می‌کنید.

چهارمین مزیت این‌که گیم‌پس قابلیت اشتراک بین چند اکانت مختلف روی یک کنسول را دارد. برای دسترسی به چنین امکانی، باید اکانت دارای اشتراک به اکانت اصلی یا Home روی آن کنسول تبدیل شود و سپس، وارد آن اکانت شوید و پس از آن روی اکانت دلخواه خود سوییچ کنید. به این ترتیب چند پروفایل مختلف قادر خواهند بود تا از یک اشتراک بهره ببرند. البته ذکر این نکته لازم است که چنین چیزی تنها روی یک کنسول میسر می‌شود و بین دو دستگاه قابل انجام نیست.

یک مزیت دیگر که البته تنها شامل برخی بازی‌ها و تنها روی PC می‌شود، امکان بازی به صورت آفلاین است. یک سری از عناوین این سرویس روی رایانه‌های شخصی از حالت آفلاین پشتیبانی می‌کنند و در نتیجه بدون نیاز به اینترنت می‌توانید آن‌ها را تجربه کنید. واضح است که این موضوع برای بازی‌های کوآپ آنلاین و چندنفره صدق نمی‌کند.

سرویس ایکس‌باکس گیم پس
این تنها بخشی از آثاری است که در فهرست عناوین سرویس گیم پس قرار دارند

چگونه به ایکس باکس گیم پس دسترسی داشته باشیم؟

کاربران کنسول‌های ایکس‌باکس و ویندوز ۱۰ هم قادر به استفاده از این سرویس هستند، اما به خاطر مشکلاتی مثل تحریم نمی‌توان به‌صورت مستقیم از آن بهره برد و باید از ترفندهایی کمک بگیرید.

اولین راه استفاده از DNS است. آدرس‌هایی که با کمک آن‌ها می‌توانید به شبکه‌ی ایکس‌باکس لایو وصل شوید و در نتیجه بدون مشکل از گیم پس بهره ببرید. برای این کار ابتدا باید به بخش Settings سپس Network و بعد از آن Advanced settings بروید. در ادامه DNS settings و در نهایت Manual را انتخاب کنید. در این‌جا دو بخش Primary DNS و Secondary DNS وجود دارد که آدرس‌های مورد نیاز را باید در این بخش وارد کنید. با جستجو در اینترنت می‌توانید آدرس‌هایی را که جواب‌گوی این مشکل باشد، پیدا کنید.

با توجه به قیمت بالای دلار احتمالا برای‌تان دشوار باشد که هر ماه مبلغی را برای استفاده از این سرویس بپردازید. در این صورت یکی از راه‌های پیش روی شما، اشتراک یک اکانت بین دو کنسول است که بالاتر درباره‌ی آن توضیح دادیم. حتی امکان اشتراک یک اکانت بین کنسول‌های بیشتر هم وجود دارد، اما دو مسئله داریم؛ اول این‌که با افزایش تعداد کنسول‌ها پیچیدگی انجام این کار هم بیشتر می‌شود و از سوی دیگر، خطر بن شدن اکانت و حتی بدتر از آن، کنسول شما وجود دارد که در این صورت دیگر قادر به استفاده از آن‌ها نخواهید بود.

شاید با وجود موانعی چون قیمت گران ارز یا تحریم‌های اعمال شده، در استفاده از سرویس ایکس‌باکس گیم پس شک به دل‌تان راه بیفتد، ولی واقعیت این است که این سرویس یکی از به‌صرفه‌ترین سرویس‌های اشتراکی بازی‌های ویدیویی به شمار می‌آید و از مزایایی بهره می‌برد که سرویس‌های دیگر از آن برخوردار نیستند. البته استفاده از این سرویس مشروط به داشتن یک کنسول از نسل فعلی یا نسل بعدی ایکس‌باکس یا یک رایانه‌ی شخصی است. اگر صاحب این پلتفرم‌ها هستید، شک نکنید که گیم پس یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شماست.

راهنمای خرید ایکس‌باکس گیم پس ارزان‌تر!

علاوه بر راهکاری که در بالا گفته شد، یک راه ارزان‌تر هم وجود دارد که می‌تواند تا حد قابل توجهی مشکل‌گشای کاربران کنسول‌های ایکس باکس در ایران باشد. یکی از مهم‌ترین مواردی که در کنسول‌های نسل هشتم سونی و مایکروسافت باعث جلب رضایت کاربران شد، امکان استفاده‌ی همزمان چند اکانت روی یک دستگاه بود. از همین رو، سیستمی تحت عنوان اکانت‌های ظرفیتی (در پلی‌استیشن 4) و اکانت‌های هوم و غیرهوم (در ایکس‌باکس وان) به وجود آمد.

خوشبختانه هم برای PS5 و هم برای کنسول‌های Xbox Series X|S این راهکار پیاده‌سازی می‌شود. یعنی شما می‌توانید از طریق سایت‌ها و کانال‌های معتبر، اکانتی که دارای بازی مورد نظرتان است را خریداری و آن را روی دو دستگاه به صورت هوم و غیرهوم تجربه کنید.

همین راهکار برای ایکس‌باکس گیم پس هم وجود دارد. با خرید اکانت حاوی اشتراک گیم پس، این امکان را خواهید داشت تا با پرداخت تنها بخشی از قیمت اشتراک، به راحتی از سرویس اشتراکی Xbox Game Pass روی کنسول خود استفاده کنید.

رفع مشکل Sing-in ایکس باکس در ایران

متاسفانه به مانند بسیاری دیگر از سرویس‌ها، به علت تحمیل تحریم‌های اقتصادی دسترسی بیشتر کاربران ایرانی به سرویس Xbox Live مسدود شده و این محدودیت‌ها، روی سایر سرویس‌های مایکروسافت از جمله ایکس باکس گیم پس نیز تاثیر گذاشته است.

شما برای بهره بردن از تمام سرویس‌های آنلاین کنسول‌های ایکس‌باکس وان، ایکس‌باکس سری ایکس و ایکس‌باکس سری اس از جمله تجربه‌ی آنلاین و بخش چندنفره‌ی بازی‌ها، نیاز دارید تا به صورت آنلاین به حساب کاربری Xbox Live خود متصل شوید و اگر با اینترنت و آی‌پی‌ها داخل ایران این کار را انجام دهید، احتمالا به در بسته خواهید خورد!

متاسفانه برای بهره بردن از قابلیت‌های سرویس ایکس باکس گیم پس نیز باید پیش از هر چیزی وارد حساب کاربری خود شوید. همان‌طور که در بالا گفته شد، تغییر DNS می‌تواند بهترین راهکار برای شما باشد از همین رو، به شما پیشنهاد می‌کنیم که آموزش تغییر DNS در ایکس باکس برای رفع تحریم‌ها و حل مشکل Sign-In را حتما در سایت سرگرمی مطالعه کنید.

DNSهای مناسب استفاده از Xbox Live

  • 178.22.122.100
  • 185.51.200.2
  • 185.55.225.25
  • 185.55.226.26

در حال حاضر به شما پیشنهاد می‌کنیم تا از دی ان اس 178.22.122.100 (دی ان اس شکن) استفاده کنید.

پرطرفدارترین بازی ایکس باکس گیم پس

هر چند عناوین زیادی در این سرویس اشتراکی وجود دارد که روزانه ۱۰ها و شاید ۱۰۰ها هزار نفر را به خود مشغول کند، اما باید لقب پرطرفدارترین و بزرگ‌ترین بازی لانچ سرویس ایکس‌باکس گیم پس را به یکی از عناوین انحصاری کنسول Xbox اختصاص دهیم.

به رغم حضور عناوینی مثل پابجی که از محبوب‌ترین بتل رویال‌های دهه‌ی اخیر به حساب می‌رود، اما این بازی فورتزا هورایزن 5 بود که با انتشار در روز ۱۸ آبان ۱۴۰۰، توانست لقب پرطرفدارترین بازی Game Pass را از آن خود کند. در روز نخست انتشار، بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر از طریق این سرویس اشتراکی مشغول به رقابت در این بازی ریسینگ شدند. همچنین به فاصله‌ی ۲۴ ساعت، به صورت کلی تعداد بازیکنان این اثر از مرز ۴.۵ میلیون نفر هم عبور کرد تا چشم‌اندازی روشن برای مایکروسافت در عرصه‌ی ساخت بازی‌های انحصاری، یک بار دیگر به وجود آید

Xbox Game Pass یک سرویس اشتراکی برای کاربران کنسول‌های ایکس‌باکس و ویندوز ۱۰ است که مشترکین به آرشیوی از ۱۰ها بازی دسترسی خواهند داشت.

خیر، شما برای بهره‌بردن از خدمات و دسترسی به بازی‌های ایکس باکس گیم پس باید به صورت ماهانه یا سالانه هزینه‌ای را پرداخت کنید.

در حال حاضر حدود ۵۰۰ بازی در اختیار کاربران ایکس باکس گیم پس قرار گرفته که شامل بازی‌های مستقل و AAA جدید و حتی قدیمی می‌شود.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

185 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments