فرنچایز جیمز باند

فیلم‌های جیمز باند را به چه ترتیبی تماشا کنیم؟

در سرزمین 007

1%
  • 0/10
فیلم‌های جیمز باند را به چه ترتیبی تماشا کنیم؟ ۱۳ ۰۵ دی ۱۴۰۰ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

در طی ۶۰ سال گذشته بیش از بیست فیلم از فرنچایز جیمز باند ساخته و منتشر شده است که هرکدام داستان جذاب و شنیدنی خود را روایت می‌کنند. با این حال با توجه به بازیگران متعددی که به ایفای این نقش پرداخته‌اند و خط داستانی متفاوت این آثار، ترتیب تماشای فیلم‌های جیمز باند برای مخاطبینی که به تازگی با این فرنچایز آشنا شده و به تماشای آن علاقه‌مند شده‌اند ممکن است گیج کننده باشد. به همین دلیل بهتر است از یک راهنما برای دیدن آثار باند استفاده کنید. اولین رمان جیمز باند در سال ۱۹۵۳ توسط ایان فلمینگ نوشته و منتشر شد و ۹ سال بعد، اولین اقتباس سینمایی این رمان پر طرفدار ساخته شد. 

فهرست مطالب

جیمز باند کیست؟

جیمز باند (James Bond) بزرگ‌ترین جاسوس کشور انگلستان بوده و در صنعت سینما به عنوان یک قهرمان بزرگ شناخته می‌شود. فلمینگ از باند که در سطح بین‌المللی فعالیت می‌کند، در خلق ۱۲ رمان بهره برد و باند مامور 007 به سرعت به یک پدیده جهانی تبدیل شد. نه تنها اقتباس‌های سینمایی بزرگی بر اساس داستان‌های او ساخته شد بلکه تعدادی کمیک و حتی بازی کامپیوتری نیز بر اساس این شخصیت بزرگ و محبوب خلق شدند. جیمز باند مامور سازمان مخفی اطلاعات انگلستان بوده و با کد مخفی 007 شناخته می‌شود.

جالب است بدانید که فلمینگ شخصیت باند را بر اساس شخصیت تعدادی از دوستان کماندو خود که در زمان خدمت به بخش اطلاعات نیروی دریایی در طول جنگ جهانی دوم می‌شناخته خلق کرده و بر اساس برخی از فرضیات فلمینگ نام او را نیز از یک مأمور ولزی به‌ نام جیمز سی. باند که با او در نیروی دریایی خدمت می‌کرده، انتخاب کرده است. باند علاوه بر مهارت بالای خود در به سرانجام رساندن ماموریت‌های خطرناک، مردی است سرخوش، خوش مشرب، خوش قیافه، علاقه‌مند به غذا، نوشیدنی و سیگار، اتوموبیل رانی و معاشرت با زن‌های زیبا که در حقیقت تمام این خصوصیات او را به یکی از جذاب‌ترین شخصیت‌های دنیای ادبیات مدرن و سینما تبدیل کرده است.

 در ادامه به بررسی هر یک از این آثار خواهیم پرداخت. بدون شک هر فرنچایز را می‌توان به دو خط زمانی تقسیم کرد و بر اساس آن به تماشای آثار این مجموعه نشست. در روش اول، آثار بر اساس خط داستانی ترتیب‌بندی می‌شوند و در دسته دوم بر اساس تاریخ انتشار. در رابطه با فرنچایز جیمز باند اگر بخواهبم این سری فیلم را بر اساس خط داستانی ببینیم بهتر است که فیلم‌های این فرنچایز را بر اساس بازیگری که نقش باند را ایفا می‌کند ترتیب‌بندی کنیم که در این صورت این دسته‌بندی به ترتیب فیلم‌ها بر اساس تاریخ اکران نیز بسیار نزدیک است.

نکته جالب در رابطه با این فرنچایز این است که معمولا هر یک از فیلم‌های فرنچایز جیمز باند داستان مستقل خود را دارد و برای تماشای هر یک از آن‌ها به اطلاعات خاصی از آثار پیشین نیاز ندارید. ممکن است این امر به علت تغییر متعدد بازیگر جیمز باند در طی ۶۰ سال گذشته باشد که باعث شده تا هر بار با داستان جدیدی روبه‌رو شویم و باند هرگز در برابر چشمان ما پیر نشود.

دوران شان کانری (۱۹۸۳ – ۱۹۶۲) 

شان کانری (Sean Connery) اولین شخصی بود که باند را با خود به پرده سینما آورد و هنوز پس از گذشت سال‌ها طرفداران 007 معتقد هستند که او بهترین بازیگری است که نقش جیمز باند را تا کنون ایفا کرده است. نکته مثبت آثار او این است که فیلم‌های باندی کانری تا حد زیادی به رمان‌های فلمینگ وفادار بوده‌اند. کانری از سال ۱۹۶۲ تا سال ۱۹۸۳ به ایفای نقش جیمز باند پرداخته است. 

فیلم‌های جیمز باند با هنرنمایی شان کانری

۱. Dr. No

۲. From Russia With Love

۳. Goldfinger

۴. Thunderball

۵. You Only Live Twice

۶. Diamonds Are Forever

۷. Never Say Never Again

Dr. No

تاریخ اکران: ۱۹۶۲ 

این اثر در حقیقت اولین فیلمی است که از جیمز باند اکران شد و شان کانری به عنوان اولین جیمز باند در آن به ایفای نقش می‌پرداخت. در این اثر او به عنوان مامور مخفی به جامائیکا فرستاده می‌شود تا در رابطه با قتل یکی از ماموران جاسوسی انگلستان تحقیق کند. او در این ماموریت با سازمان  SPECTRE درگیر شده و فردی به نام دکتر نو با او مقابله کرده و باعث دردسر او می‌شود. 

From Russia With Love

تاریخ اکران: ۱۹۶۳

در فیلم Dr. No باند با دختری به نام هانی آشنا می‌شود که پس از چند سوءقصد به باند کمک می‌کند تا دکتر نو را شکست داده و سازمان اسپکتر را منهدم کند. در فیلم From Russia With Love که دنباله فیلم قبلی به حساب می‌آید، سازمان اسپکتر به سراغ باند آمده و تلاش می‌کند تا انتقام بگیرد. در این بین قاتل خطرناکی نیز به دنبال او است تا او را از بین ببرد. 

Goldfinger

تاریخ اکران: ۱۹۶۴

فیلم Goldfinger نقطه عطفی در فرنچایز جیمز باند به حساب می‌آید. این اثر که داستان مبارزه باند با قاچاقچیان طلا را تعریف می‌کند اولین اثر این فرنچایز بود که موضوع دختران باند را تعریف کرد و رفته رفته این موضوع به یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های فرنچایز مامور 007 تبدیل شد. همچنین این اثر اولین فیلم از باند بود که در آن از آهنگ تم مخصوص جیمز باند استفاده شد. 

Thunderball

تاریخ اکران: ۱۹۶۵

SPECTER باری دیگر باعث دردسر باند شده و مدیر این مجموعه بمب‌افکن نیروهای ناتو، حامل جنگ‌افزارهای هسته‌ای را می‌رباید. اکنون باند باری دیگر مجبور می‌شود تا در مقابل این سازمان خطرناک ایستادگی کند. یکی از عواملی که باعث شهرت این فیلم شد دعوای قانونی بین سازندگان این اثر و فلمینگ بود که خوشبختانه خارج از دادگاه حل شد اما با این حال تاثیرات بسیار زیادی بر کل فرنچایز جیمز باند داشت. 

You Only Live Twice

تاریخ اکران: ۱۹۶۷

در You Only Live Twice شاهد ربوده شدن مشکوک فضاپیمای آمریکایی ناسا، Jupiter 16 بوده و باند را با چهره جعلی یک مرد ژاپنی می‌بینیم. پس از این اتفاق بریتانیایی‌ها به دخالت ژاپن در این جنایت مشکوک می‌شوند، زیرا این فضاپیما، پس از “بلعیدن” Jupiter 16، در دریای ژاپن فرود می‌آید. آنها باند را برای تحقیق در این زمینه می‌فرستند. در همین راستا باند مرگ خود را جعل کرده و خود را به یک مرد ژاپنی تبدیل می‌کند. نکته جالب توجه در رابطه با این اثر حضور بزرگ‌ترین دشمن باند مدیر شرکت اسپکتر،  ارنست استاورو بلوفلد است که دشمن دیرینه باند به حساب می‌آید.

Diamonds Are Forever

تاریخ اکران:۱۹۷۱ 

کانری پس از فیلم You Only Live Twice از ایفای نقش باند کناره گیری کرد اما با این حال پس از مدتی EON کمپانی تولید کننده این فیلم او را راضی کرد که به این نقش بازگردد. پس از این غیبت او در فیلم Diamonds Are Forever به ایفای نقش باند پرداخت. در این اثر باند با سرقت بزرگ الماس‌های آفریقای جنوبی مقابله کرده و در این نبرد متوجه می‌شود که بلوفلد (Blofeld) یکی از تبه‌کاران بزرگی که تصور می‌کرد کشته شده در حقیقت هنوز زنده است و با جراحی پلاستیک چهره خود را تغییر داده. او با استفاده از الماس‌های آفریقای جنوبی ماهواره‌ای ساخته است که می‌تواند هر هدفی را در زمین نابود کند.  

Never Say Never Again

تاریخ اکران: ۱۹۸۳

این اثر در حقیقت توسط کمپانی EON تولید نشده و جز سری اصلی جیمز باند به حساب نمی‌آید. با این حال این اثر نیز می‌تواند یکی از جالب‌ترین فیلم‌های باند باشد زیرا این در این فیلم برای اولین بار با باند پیر روبه‌رو می‌شویم. Never Say Never Again در اصل اقتباس آزادی از فیلم Thunderball است و اگر شان کانری باند مورد علاقه شما است، بدون شک از دیدن این برداشت آزاد لذت خواهید برد. 

دوران جرج لازنبی (۱۹۶۹)

شاید درست نباشد که کلمه دوران را برای جرج لازنبی (GEORGE LAZENBY) نیز به کار ببریم. پس از آنکه کانری از ایفای نقش باند کناره گیری کرد لازنبی که در حقیقت یک مدل استرالیایی بود و هیچ پیش‌زمینه‌ای از بازیگری در نقش چنین شخصیت مهمی نداشت، به ایفای نقش باند پرداخت. اما دو سال بعد با بازگشت کانری او نیز با باند خداحافظی کرد. لازنبی در حقیقت تنها بازیگری است که فقط در یک فیلم به ایفای نقش مامور 007 پرداخته است و همچنین تنها بازیگر جیمز باند به حساب می‌آید که نه انگلیسی بوده و نه ایرلندی یا اسکاتلندی. 

تنها اثر جیمز باند با هنرنمایی جرج لازنبی 

On Her Majesty’s Secret Service

تاریخ اکران: ۱۹۶۹

علاوه بر معرفی یک بازیگر جدید در نقش باند که باعث شگفتی همه شد، On Her Majesty’s Secret Service همچنان پر از تازگی بود. در این اثر برای اولین بار در تاریخ فرنچایز جیمز باند از دیوار چهارم استفاده شد و لازنبی با کنایه به کانری عنوان می‌کند که چنین چیزی قبلا برای همکار او رخ نداده است. در این اثر باند مانند گذشته عاشق شده و حتی ازدواج می‌کند. با این حال این اثر یک شکست تجاری بزرگ برای فرنچایز جیمز باند به حساب می‌آید. کنار رفتن کانری و جایگزینی او با لازنبی هیچ برای طرفداران 007 خوشایند جلوه نکرد. در این فیلم هم باری دیگر با بلوفلد روبه‌رو می‌شویم که تلاش می‌کند با شستشوی مغز باند او را وادار به یک جنگ بیولوژیکی کند. 

دوران راجر مور ( ۱۹۸۵-۱۹۷۳)

پس از آنکه کانری برای همیشه جیمز باند را کنار گذاشت، EON تصمیم گرفت فردی را با او جایگزین کند که فضای فرنچایز باند را به خوبی درک کرده و کار خود را خوب بلد باشد. در نهایت آن‌ها از راجر مور (ROGER MOORE)، ستاره سریال تلویزیونی جاسوسی بریتانیایی The Saint استفاده کرده و او را برای این امر بهترین گزینه دانستند و بدون شک مور نیز کار خود را به خوبی انجام داد. جیمز باند با بازی راجر مور نسبت به دیگر باند‌ها دوست داشتنی‌تر و بوده و از حس شوخ طبعی بیشتری برخوردار بود. 

فیلم‌های جیمز باند با هنرنمایی راجر مور

۱. Live and Let Die 

۲. The Spy Who Loved Me

۳. Moonraker 

۴. For Your Eyes Only

۵. Octopussy 

۶. A View to a Kill 

Live and Let Die

تاریخ اکران: ۱۹۷۳

در این اثر باند به نیواورلان و جزایر کارائیب رفته و داستان آن به شدت از سینمای تجارتی سیاهان (Blaxploitation) که در آن زمان بسیار محبوب بود الهام گرفته است. در این فیلم یکی از محبوب‌ترین آهنگ‌های فرنچایز باند را می‌شنویم به نام Live and Let Die ساخته پل مک‌کارتنی (Paul McCartney). در این اثر باند با فردی به نام مستر بیگ به مبارزه می‌پردازد که تلاش می‌کند تا با افزایش اعتیاد مردم به هروئین در نیمکره غربی، نیمی از جمعیت جهان را تحت کنترل خود درآورد. 

The Man with the Golden Gun

تاریخ اکران: ۱۹۷۴

در The Man with the Golden Gun باند یه دنبال ردیابی دستگاهی است که از انرژی خورشیدی برای ساختن سلاح‌های خطرناک و ترسناک استفاده می‌کند و در این بین قاتل بزرگی به نام اسکارامانگا (Scaramanga) با بازی کریستوفر لی (Christopher Lee) تلاش می‌کند تا باند را به قتل برساند. اسکارامانگا در حقیقت همان مردی است که یک گلوله طلایی با نام باند روی آن، دارد. در این اثر همچنین با مود آدامز (Maud Adams) آشنا می‌شویم که بعدها در دو فیلم دیگر از فرنچایز جیمز باند با بازی مور نیز حضور داشت. 

The Spy Who Loved Me

تاریخ اکران: ۱۹۷۷

گفته می‌شود که فیلم The Spy Who Loved Me بهترین فیلم جیمز باند با بازی مور بوده و راجر مور در این اثر به نقطه اوج فعالیت هنری خود رسیده است. این فیلم باند را با مامور KGB آنیا آماساوا (Anya Amasova) با بازی باربارا باخ (Barbara Bach) همراه کرده و تیمی جذاب از آن‌ها می‌سازد. آن‌ها در این اثر به دنبال پیدا کردن زیردریایی‌های هسته‌ای دزدیده شده می‌روند و در این مامورت با دهان فلزی (Jaws) با بازی ریچارد کیل (Richard Kiel) روبه‌رو می‌شوند. Jaws یکی از بزرگ‌ترین دشمن‌های جیمز باند به حساب آمده و یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های این فرنچایز است. 

Moonraker

تاریخ اکران: ۱۹۷۹ 

با وجود فرنچایزی مانند جنگ ستارگان رفتن باند به فضا چندان هم به مزاج طرفداران و منتقدین خوش نیامد. این اثر دنباله فیلم The Spy Who Loved Me بوده و در این فیلم سرنوشت Jaws مشخص شده و Moonraker آخرین حضور این شخصیت در فرنچایز جیمز باند است. این اثر که پرفروش‌ترین فیلم مور به حساب می‌آید در برخی از جنبه‌ها بسیار اغراق آمیز عمل کرده که حتی برخی از صحنه‌ها در آن برای فیلم جیمز باند هم زیادی به نظر می‌رسید. 

For Your Eyes Only

تارخ انتشار: ۱۹۸۱ 

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد فیلم‌های جیمز باند استفاده جالب از فصل زمستان و اشاره به بازی‌های زمستانی مختلف است. فیلم For Your Eyes Only می‌تواند در این زمینه یک سر و گردن از مابقی آثار باند بالاتر قرار گیرد. پرداختن به ورزش‌هایی مانند اسکی روی یخ، هاکی و اسنوبرد این فیلم را برای طرفداران جذاب‌تر کرده است. پس از آنچه که در فیلم Moonraker طرفداران تجریه کردند، سازندگان فرنچایز باند تصمیم گرفتند تا اوضاع را به آنچه در گذشته بود بازگردانند و باری دیگر فیلمی تولید کنند که فضای مشابهی با آثار گذشته دارد، در همین راستا تصمیم گرفتند تا فیلم For Your Eyes Only را بسازند. 

Octopussy

تاریخ اکران: ۱۹۸۳

Octopussy فیلمی است که باند در آن بدنام شد. داستان این فیلم با مرگ یکی از اعضای Double O که در طول فرنچایز گاهی به آن‌ها اشاره شده یا حضور پیدا کرده‌اند شروع می‌شود. پس از مرگ 009 باند به دنبال ماموریتی می‌رود که در آن باید گنج دزدیده شده‌ای توسط یک قاچاقچی جواهرات را بیابد. اگرچه با توجه به عنوان و داستان جالب و سرگرم کننده این اثر یکی از جالب توجه‌ترین آثار باند است با این حال بنا به دلایلی مورد کم توجهی طرفداران قرار گرفت. در این اثر باند مجبور می‌شود در جریان تحقیقات خود و رهگیری یک بمب در سیرک خود را به شکل یک دلقک در بیاورد، این صحنه در حقیقت  قلب طرفداران را کمی آزرده کرد و باعث شد باند در آن بدنام شود. 

A View to a Kill

تاریخ اکران: ۱۹۸۵

در سال ۱۹۸۵ هنگامی که مور در فیلم A View to a Kill به ایفای نقش پرداخت تقریبا در آستانه ۶۰ سالگی خود قرار داشت و در همین راستا این اثر به آخرین حضور او در نقش جیمز باند منجر شد. با این حال این اثر هنوز هم حرف‌های زیادی برای گفتن داشت. در A View to a Kill کریستفر والکن (Christopher Walken) را در نقش لوییس مکسول (Lois Maxwell) دانشمند دیوانه‌ای می‌بینم که تلاش می‌کند تا با مهندسی ژنتیک سلاحی بیولوژیکی تولید کند. در حقیقت این آخرین حضور مکسول دانشمندی که از فیلم Dr. No با آن آشنا شدیم، در این فرنچایز بود.

دوران تیموتی دالتون (۱۹۸۷ـ۱۹۸۹)

پس از جدا شدن راجر مور از فرنچایز باند سازندگان این مجموعه به دنبال جایگزین مناسبی برای او بودند به همین دلیل به پیرس برازنان (Pierce Brosnan) که از همه نظر برای این نقش مناسب به نظر می‌رسید روی آوردند، با این حال با توجه به قرارداد برازنان برای بازی در سریال Remington Steele نتوانست به فرنچایز باند بپیوندد. به همین دلیل تیموتی دالتون (Timothy Dalton) به عنوان جیمز باند جدید معرفی شد و در دو اثر بعدی باند کت شلوار محبوب باند را به تن کرد. فضایی که دالتون خلق کرد بسیار به فضای اولین آثار جیمز باند با بازی شان کانری شباهت داشت. 

فیلم‌های جیمز باند با هنرنمایی تیموتی دالتون 

۱. The Living Daylights

۲. License to Kill 

The Living Daylights

تاریخ اکران: ۱۹۸۷

باند در فیلم The Living Daylights مامور می‌شود تا به یک ژنرال شوروی سابق براتیس‌لاوا در چکسلواکی کمک کند تا از مرز خارج شود اما در این مسیر با ماجراهایی مواجه می‌شود. باند در این مسیر مجبور می‌شود تا علاوه بر محافظت از این ژنرال، با یک قاچاقچی اسلحه که دلال اسلحه‌ آمریکایی است نیز مبارزه کند. جو دون باکر (Joe Don Baker) که در نقش این قاچاقچی حاضر شده است، بعدها در دو فیلم GoldenEye و Tomorrow Never Dies در نقش یک مامور CIA حضور دارد. 

License to Kill

تاریخ اکران: ۱۹۸۹

پس از آنکه فلیکس لیتر (Felix Leiter) با بازی دیوید هدیسون (David Hedison) دوست قدیمی باند توسط یک قاچاقچی شرور به نام سانچز به طرز وحشتناکی کشته شد، باند کنترل خود را از دست داد و به شدت از مرگ همکار خود متاثر شد. به همین دلیل تصمیم گرفت تا تمام تشکیلات سانچز را با خاک یکسان کند. جالب است بدانید که بعدها یک بازی کامپیوتری بر اساس این فیلم با همین نام منتشر شد که توجه طرفداران جیمز باند را به خود جلب کرد. 

دوران پیرس برازنان (۲۰۰۲-۱۹۹۵)

پس از اکران فیلم License to Kill علی رغم فروش خوب این اثر، EON از استقبال سرد مردم و منتقدان سینما بسیار ناامید شد و به مدت شش سال تصمیم گرفت هیچ فیلمی از جیمز باند تولید نکند. خوشبختانه پس از وقفه‌ای شش ساله در نهایت اوضاع برای فرنچایز جیمز باند بهتر شد. برخی از موانع قانونی و مشکلات حقوقی EON بر طرف شد و پیرس برازنان نیز در نهایت آزاد بود تا در نقش جیمز باند حاضر شود. حضور پیرس برازنان در این مجموعه و عنوان مامور 007 کاملا برای این هنرمند مناسب بود و او باعث شد تا این فرنچایز دچار تحول بزرگی شود. فیلم‌های جیمز باند با هنرنمایی پیرس برازنان به نمونه‌ای از پرفروش‌ترین فیلم‌های امروزی تبدیل شده و کیفیت این آثار نیز بهبود قابل توجهی داشت. بدلکاری‌های شگفت انگیز و اکشن‌های جذاب باعث شد تا سری فیلم‌های جیمز باند با بازی پیرس برازنان بسیار در دل مخاطبین خانه کند. 

فیلم‌های جیمز باند با هنرنمایی پیرس برازنان

۱. GoldenEye 

۲. Tomorrow Never Dies

۳. The World is Not Enough

۴. Die Another Die

GoldenEye

تاریخ اکران: ۱۹۹۵

GoldenEye در نوع خود بسیار خاص است، نه تنها به این علت که باند مدرنی را به ما ارائه می‌دهد بلکه چون این اثر اولین فیلم جیمز باند بوده که بر اساس رمان‌های فلمینگ ساخته نشده است. هنگامی که فیلم GoldenEye اکران شد سیاست‌های دنیا بسیار نسبت به آنچه که در آثار کانری شاهد آن بودیم تغییر کرده بود و فرهنگ زن ستیزی ازبین رفته بود. در نتیجه در این فیلم شاهد اولین حضور زن M با هنرنمایی جودی دنچ (Judi Dench) هستیم، شخصی که باند از او دستور گرفته و به او گزارش می‌دهد. می‌توان گفت که GoldenEye در نشان دادن تغییرات دنیای این فرنچایز در طول مدت زمان گذشته و به روز کردن فضای فیلم‌های باند با توجه به معیارهای روز سینما بسیار موفق عمل کرده است. 

Tomorrow Never Dies

تاریخ اکران: ۱۹۹۷

Tomorrow Never Dies داستان منحصر به فرد و متفاوتی را ارائه می‌دهد. در این فیلم باند باید در مقابل یک شبکه خبری خراب کار ایستادگی کند. این شبکه خبری تلاش می‌کند تا با پخش محتواهایی مخصوص، بین دو کشور چین و انگلستان جنگ راه بیندازد تا از این راه با انتشار اخبار مربوط به جنگ سود کند. در این مبارزه پر خطر جاسوس چینی میشل یئو (Michelle Yeoh) در این راه به باند کمک می‌کند تا کشور خود را از تهدید جنگ نجات دهد. 

The World is Not Enough

تاریخ اکران: ۱۹۹۹

پس از آنکه سر رابرت کینگ غول نفتی بزرگ در ستاد مرکزی M16 به طرز مشکوکی کشته می‌شود، M به باند دستور می‌دهد تا به قفقاز رفته و علاوه بر تحقیق در رابطه با علت مرگ کینگ، از دختر او الکترا که در گذشته نیز یکبار توسط قاچاقچیان ربوده شده است، محافطت کند. فیلم The World is Not Enough به خاطر بازی عالی دزموند لولین  (Desmond Llewelyn) در نقش gadget guru که آخرین حضور او در این فرنچایز نیز بود مورد تحسین قرار گرفته است. لولین تاکنون در ۱۷ فیلم جیمز باند حضور داشته است. 

Die Another Die

تاریخ اکران: ۲۰۰۲ 

Die Another Die ویژگی‌های شگفت انگیزی را به باند عطا کرد که پیشتر با آن‎‌ها مواجه نشده بودیم. ماشینی که نامرئی می‌شود و فناوری ژن درمانی که چهره افراد را کاملاً تغییر می‌دهد. در این اثر باند به کره شمالی فرستاده می‌شود تا سرهنگ مون را به قتل برساند اما اوضاع کاملا بر علیه باند پیش می‌رود و باند نه تنها موفق نمی‌شود تا خود سرهنگ را به قتل برساند بلکه توسط مقامات قضایی دستگیر می‌شود. علاوه بر تکنولوژی جالب استفاده شده در این اثر، Die Another Die به علت حضور کوتاه مدونا خواننده مشهور در این اثر، مشهور است.

دوران دنیل کریگ (۲۰۲۱-۲۰۰۶)

Die Another Die آخرین حضور پیرس برازنان در نقش جیمز باند بود و پس از این اثر او به شکل عجیبی از بازی در نقش جیمز باند امتناع کرد. اگر چه EON بارها به او اصرار کرد تا به نقش جیمز باند برگردد اما او هرگز موافقت نکرد. پیرس برازنان پس از بازی در فیلم Die Another Die حضور کمرنگی در سینما داشت و هرگز مانند گذشته حرفه بازیگری را ادامه نداد. همسر او نیز عنوان کرده است که او پس از کناره‌گیری از نقش جیمز باند دچار افسردگی شده است.

پس از آنکه او از فرنچایز 007 رفت اوضاع EON حسابی بهم ریخته و سازندگان سردرگم شدند. با این حال در نهایت تصمیم گرفته شد تا از این پس دنیل کریگ (DANIEL CRAIG) این وظیفه را بر عهده بگیرد. پس از آنکه اعلام شد باند بعدی کریگ است طرفداران به شدت ناامید شدند. خصوصیات کریگ با آنچه که پیشتر مردم از باند دیده بودند همخوانی نداشت و این امر باعث خشم آن‌ها شد. با این حال پس از اکران فیلم Casino Royale نظر همه در رابطه با او تغییر کرد. 

گفته می‌شود ۵ فیلم زیر جدیدترین آثار باند و مدرن‌ترین فیلم‌های این فرنچایز به حساب می‌آیند.

فیلم‌های جیمز باند با هنرنمایی دنیل کریگ 

۱. Casino Royale

۲. Quantum of Solace

۳. Skyfall 

۴. Spectre 

۵. No Time to Die

Casino Royale

تاریخ اکران: ۲۰۰۶

آثار کریگ هیچ شباهتی به فیلم‌های جیمز باند پیش از خود نداشت. بر خلاف گذشته که بسیاری از آثار به ریبوت‌هایی از فیلم‌های پیشین شباهت داشتند، فیلم‌های کریگ کاملا جهان جیمز باند را از نو پایه‌گذاری کردند. Casino Royale بر اساس یکی از زیباترین و جذاب‌ترین داستان‌های فلمینگ ساخته شده و کارگردان فیلم GoldenEye مارتین کمپبل (Martin Campbell) آن را کارگردانی کرده است. به نظر می‌رسد که کمپبل با ساخت این اثر تلاش کرده است تا جیمز باند را باری دیگر برای نسل جدید سینما خلق کند و از شر کلیشه‌های قدیمی خلاص شود. 

Quantum of Solace

تاریخ اکران: ۲۰۰۸

اگرچه برخی از فیلم‌های فرنچایز جیمز باند دیگر آثاری که پیشتر اکران شده‌اند را تکمیل می‌کنند اما هیچ کدام دنباله مستقیم آثار قبلی به حساب نمی‌آیند. با این حال به نظر می‌رسد باند کریگ تلاش دارد تا با هنجار شکنی مخاطبین جدیدی را به جهان 007 پیوند دهد. فیلم Quantum of Solace به عنوان دنباله مستقیم فیلم Casino Royale ساخته شد. اگر چه نام این اثر بر گرفته از یکی از داستان‌های فلمینگ است اما داستان مطرح شده هیچ ارتباطی با نوشته‌های این نوسینده ندارد. داستان فیلم ذره‌ای آرامش، دقیقاً از پایان کازینو رویال آغاز می‌شود. در فیلم کازینو رویال باند تلاش می‌کند تا بانکداری که پول‌های سازمان‌های تروریستی را در بازار جهانی سرمایه‌گذاری می‌کند، متوقف کرده و دستگیر کند. اکنون در فیلم Quantum of Solace مبارزه باند با این بانکدار که معشوقه باند را به قتل رسانده است، شخصی شده و باند تلاش می‌کند تا او را به سزای اعمالش برساند و انتقام زنی که عاشقش شده بود را بگیرد.

Skyfal

تاریخ اکران: ۲۰۱۲

با موفق‌ترین فیلم جیمز باند تا به امروز آشنا شوید، Skyfall بدون شک بهترین فیلم جیمز باند بوده که تا به امروز ساخته شده است. Skyfall چند عنصر از GoldenEye و The Dark Knight را به عاریت گرفته تا موفق‌ترین فیلم جیمز باند تا به امروز را به طرفداران ارائه دهد. یک مامور سابق MI6 به ​​نام سیلوا با بازی خاویر باردم (Javier Bardem) با توجه به یک خصومت شخصی و برای گرفتن انتقام، M (دنچ) را هدف قرار می دهد و این اکشن جذاب در خانه دوران کودکی باند به اوج خود می‌رسد. مانی پنی دوباره به عنوان یک مامور میدانی با بازی نائومی هریس ( Naomie Harris) که در کنار باند کار می کند، در این فیلم معرفی می‌شود.

Spectre

تاریخ اکران: ۲۰۱۵

پس از دهه‌ها درگیری حقوقی EON در نهایت مشکلات را پشت سر می‌گذارد و از المان‌های قدیمی خود برای خلق آثار جدید استفاده می‌کند. بلوفلد شخصیتی که در گذشته با فیلم‌های قدیمی باند مانند For Your Eyes Only وارد فرنچایز شد در این اثر بازگشته تا باری دیگر به ماموریت باند پیچ تاپ بدهد. اکنون که مبارزه باند با بلوفلد تا حدی شخصی شده است، باند متوجه می‌شود که تمام اعمال شیطانی که در طی سه فیلم گذشته با آن‌ها روبه‌رو شده توسط اسپکتر برنامه‌ریزی شده است. موضوعات زیادی در این اثر مطرح می‌شوند که خوشبختانه در فیلم No Time to Die همگی به خوبی به سرانجام می‌رسند.

No Time to Die

تاریخ اکران: ۲۰۲۱ 

 فیلم No Time to Die  جدیدترین فیلم جیمز باند بوده که به تازگی منتشر شده و نقد‎‌های بسیار خوبی را از منتقدین دریافت کرده است. هنجارشکنی باند کریگ در این فیلم به اوج خود رسیده و می‌توان گفت که بدون تماشای آثار پیشین کریگ در نقش جیمز باند و اطلاع از داستان آن‌ها، No Time to Die برای مخاطبان سردرگم کننده خواهد بود. این آخرین باری است که کریگ را در نقش مامور 007 خواهیم دید و می‌توان گفت این اثر در جمع‌بندی ماجراهایی که تا کنون برای باند کریگ پیش آمده بسیار خوب عمل می‌کند. 

فیلم‌های فرنچایز جیمز باند بر اساس تاریخ اکران

  1. Dr. No 
  2. From Russia With Love 
  3. Goldfinger 
  4. Thunderball 
  5. You Only Live Twice 
  6. On Her Majesty’s Secret Service 
  7. Diamonds are Forever 
  8. Live and Let Die 
  9. The Man with the Golden Gun 
  10. The Spy Who Loved Me 
  11. Moonraker
  12. For Your Eyes Only 
  13. Octopussy 
  14. Never Say Never Again 
  15. A View to a Kill 
  16. The Living Daylights 
  17. License to Kill 
  18. GoldenEye 
  19. Tomorrow Never Dies 
  20. The World is Not Enough 
  21. Die Another Day 
  22. Casino Royale 
  23. Quantum of Solace 
  24. Skyfall 
  25. Spectre
  26. No Time to Die 

آینده فرنچایز جیمز باند چگونه خواهد بود؟

اکنون با پایان کار کریگ به نظر می‌رسد در آینده با جیمز باند جدیدی آشنا خواهیم شد. شرکت بزرگ آمازون استودیو MGM را در ماه می سال ۲۰۲۱ خریداری کرد و اکنون سرنوشت باند در دستان استودیو جدید خود است. موضوعی که این روزها در رابطه با آینده مامور 007 مطرح می‌شود، احتمال مونث بودن این شخصیت در آثار بعدی است. به نظر می‌رسد که سازندگان این فرنچایز قصد دارند تا در آینده یک زن به مامور 007 تبدیل شود. بسیاری از طرفداران باور دارند که اگر جیمز باند به جین باند تبدیل شود این شخصیت به طور کلی به زیر سوال رفته و ارزش خود را از دست می‌دهد. برخی از طرفداران نیز معتقد هستند که جایگزین کردن یک شخصیت مذکر با شخصیتی مونث و برعکس، صحیح نیست و به جای این کار می‌توان نمونه مشابه را در جنس مخالف خلق کرد. شرکت آمازون تا کنون هیچ پروژه‌ای را برای آینده باند ارائه نداده است اما بدون شک برنامه‌هایی را در سر خواهد داشت. 

 آیا شما هم جز علاقه‌مندان مامور 007 و فرنچایز جیمز باند هستید؟ آیا با تغییر جنسیت باند موافق هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

13 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments