1%
  • 0/10

بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن بهتر از آثار انحصاری ایکس‌باکس هستند

اعتراف مایکروسافت

بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن بهتر از آثار انحصاری ایکس‌باکس هستند ۰ ۰۶ آذر ۱۴۰۱ اخبار بازی کپی لینک
بازی های انحصاری پلی استیشن

مایکروسافت در سند ارائه شده به نهاد نظارتی انگلستان، به بالاتر بودن کیفیت شماری از بازی های انحصاری پلی استیشن نسبت به آثار انحصاری ایکس باکس اعتراف کرده است.

همان‌طور که احتمالا اطلاع دارید، مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی با پرداخت چیزی در حدود ۷۰ میلیارد دلار، اکتیویژن بلیزارد را خریداری کرد؛ قراردادی که به واسطه آن مالکیت تمام استودیوها و بازی‌های این کمپانی از جمله مجموعه کال آو دیوتی در اختیار ایکس باکس قرار می‌گیرد.

با این وجود، تکمیل این معامله نیازمند تایید آن از سوی نهادهای نظارتی بسیاری از کشورها است. بر این اساس، مایکروسافت تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با ارائه اسناد و یک سری تعهدها، اعتماد و رضایت سازمان‌های مربوطه را جلب کند. این در حالی است که شرکت سونی از عواقب این خرید حسابی نگران بوده و سعی بر این دارد تا از تکمیل آن جلوگیری کند.

حال که سازمان‌های نظارتی به دقت معامله را بررسی می‌کنند، جنگ مایکروسافت و سونی نیز به اوج خود رسیده و هر دو شرکت با اشاره به موفقیت‌های یکدیگر، به دنبال تحقق خواسته‌های خود هستند. در همین راستا، دیروز بود که سونی ادعا کرد که تعداد کاربران سرویس ایکس باکس گیم پس از مرز ۲۹ میلیون نفر عبور کرده و سرویس اشتراکی پلی استیشن پلاس بسیار عقب‌تر از گیم پس است.

حال در واکنش به این گفته‌ها، مایکروسافت نیز خاطرنشان کرد که پلی استیشن بازی های انحصاری زیادی در اختیار دارد که اغلب آن‌ها از نظر کیفیت فراتر از آثار انحصاری ایکس باکس هستند. در واقع، ردموندی‌ها معتقد هستند که سونی فارغ از اینکه سازنده کنسول‌های قدرتمند و پرفروشی است، یک ناشر بزرگی نیز به شمار می‌رود که درآمد آن‌ها از فروش بازی‌های انحصاری تقریبا دو برابر ایکس باکس است.

علاوه بر این‌ها، مایکروسافت می‌گوید که سونی فرنچایزهای ارزشمندی نظیر گوست آو سوشیما، مرد عنکبوتی، گاد آو وار و لست آو آس در اختیار دارد. بدین ترتیب، ردموندی‌ها مدعی هستند که تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد نه تنها آسیبی به کسب و کار سونی وارد نمی‌کند، بلکه تاثیری مثبتی روی رقابت ایکس باکس با پلی استیشن می‌گذارد.

از طرفی، در بخشی از این گزارش نوشته شده که در سال گذشته میلادی بالغ از ۲۸۰ بازی فرست پارتی و ترد پارتی برای کنسول‌های پلی استیشن عرضه شدند؛ مقداری که پنچ برابر ایکس باکس است. از طرفی، ردموندی‌ها اعتراف کردند که بازی‌های انحصاری‌های هر دو شرکت نینتندو و سونی نه تنها در اروپا، بلکه در سراسر جهان در لیست پرفروش‌ترین بازی‌ها حضور دارند.

در ادامه، مایکروسافت بار دیگر سونی را به انحصارگرایی متهم کرد. این کمپانی با اشاره به بازی‌های بلادبورن، ریمیک سایلنت هیل ۲ و ریمیک فاینال فانتزی ۷، ادعا کرد که سونی از عرضه بازی‌ها روی ایکس باکس جلوگیری می‌کند. به همین خاطر، ردموندی‌ها بر این باورند که حتی اگر پلی استیشن به کلی سری کال آو دیوتی را از دست بدهد، به لطف در اختیار داشتن سایر فرنچایزها، کماکان به طور جدی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

شرکت مایکروسافت در این زمینه توضیح می‌دهد:

سونی با نسبت دو به یک، رهبر بازار کنسول‌ها است و نمی‌توان این موضوع را انکار کرد. حال، در صورتی که آن‌ها یک فرنچایز [سری کال آو دیوتی] را از دست بدهند، باز هم لطمه‌ای به رهبری و کسب و کارها آن‌ها وارد نمی‌شود.

ذکر این نکته مهم است که مایکروسافت هدف اصلی خود از خرید اکتیویژن بلیزارد را ورود به بازار بازی‌های موبایل می‌داند. این در حالی است که نگرانی عمده سونی و نهادهای نظارتی از این معامله، عرضه انحصاری بازی‌های سری کال آو دیوتی برای ایکس باکس و تصاحب بازار سرویس‌های اشتراکی توسط گیم پس است.

مایکروسافت به تازگی به شرکت سونی پیشنهاد داده که بازی‌های جدید Call of Duty را به طور همزمان و با شرایط برابر با نسخه ایکس باکس برای پلتفرم‌های پلی استیشن منتشر می‌کند؛ هرچند که ظاهرا سونی این پیشنهاد را ناکافی می‌داند. طبق گفته‌های ژاپنی‌ها، تکمیل این معامله و اجرای تعهد مذکور از سوی مایکروسافت اگرچه شاید روی عملکرد کنسول پلی استیشن 5 و جامعه آن تاثیر نمی‌گذارد، اما زمانی که کنسول‌های نسل جدید ایکس باکس و پلی استیشن به بازار عرضه شوند، بسیاری از بازیکنان و چه بسا تعداد قابل توجهی از کاربران قدیمی پلی استیشن احتمالا ایکس باکس را به عنوان کنسول بعدی خود انتخاب خواهند کرد.

به طور کلی، در حالی که معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت از سوی سازمان‌های نظارتی عربستان و برزیل تایید شده، اما در حال حاضر سایر نهادهای نظارت بر بازار و رقابت در کشورهای مختلف از جمله ایالات متحده آمریکا و بریتانیا این خرید بزرگ و تاریخی را بررسی می‌کنند. در این میان، نهاد نظارتی انگلستان مدتی پیش با اشاره به چند نگرانی عمده در این پرونده، فاز دوم تحقیقات گسترده خود را آغاز کرد. رگولاتور بریتانیا مدعی است که تکمیل این معامله در آینده یک سری بازارهای جدید در حوزه گیمینگ نظیر بازی‌های ابری و سرویس‌های اشتراکی تاثیرگذار خواهد بود و در گام نخست، ضرر و زیان جبران ناپذیری را به سونی تحمیل می‌کند.

در همین حین، چند روز پیش بود که شرکت مایکروسافت، سونی را به گمراه کردن رگولاتورها متهم کرد؛ ادعایی که به سرعت از سوی جیم رایان، رئیس کل پلی استیشن رد شد. دقت داشته باشید که تایید این معامله از سوی سازمان‌های نظارتی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند و دید که در آخر چه سرنوشتی برای اکتیویژن بلیزارد و این معامله پرحاشیه رقم خواهد خورد.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با اعتراف مایکروسافت به برتری بازی های انحصاری پلی استیشن نسبت به عناوین انحصاری ایکس باکس چیست؟ به نظر شما، آیا در نهایت ردموندی‌ها مالکیت شرکت اکتیویژن بلیزارد را به دست خواهند گرفت؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments