1%
  • 0/10

دفاع متا از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت

فضا به شدت رقابتی است!

دفاع متا از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت ۰ ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ اخبار بازی کپی لینک
معامله اکتیویژن بلیزارد

مالک پلتفرم‌های اینستاگرام و فیسبوک در بیانیه‌ای با اشاره به فضای رقابتی بازار بازی‌های ویدیویی، از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت دفاع کرد.

مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی شرکت اکتیویژن بلیزارد را با پرداخت ۶۸.۷ میلیارد دلار خریداری کرد؛ معامله‌ای که تا به امروز بازتاب‌های گسترده‌ای را به همراه داشته است. در پی این توافق که به عنوان بزرگ‌ترین خرید تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی به شمار می‌رود، ردموندی‌ها مالکیت تمام استودیوها و بازی‌های اکتیویژن بلیزارد از جمله سری محبوب کال آو دیوتی را به دست می‌گیرند.

با توجه به اهمیت این موضوع، سازمان‌های نظارتی بسیاری از کشورها از جمله برزیل، آمریکا و بریتانیا به دقت عواقب این خرید را بررسی می‌کنند. گفتنی است که اگر این نهادها معامله را تایید نکنند، این خرید علی‌رغم توافق طرفین لغو خواهد شد. بر این اساس، کمپانی مایکروسافت در طول چند ماه اخیر همواره سعی بر این داشته تا اعتماد و رضایت سازمان‌ها را به خود جلب کند و بعد از فراز و نشیب‌ها، در نهایت اکتیویژن بلیزارد به ایکس باکس ملحق شود.

در همین حین، چندی پیش متا (Meta)، مالک پلتفرم‌های فیسبوک و اینستاگرام، در دفاع از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت و تحقیقات سازمان نظارتی کشور برزیل، اعلام کرد که این خرید در تولید محتوای بیشتر کمک شایان می‌کند و در پی آن، همواره کاربران جدیدی به صنعت بازی‌های ویدیویی وارد می‌شوند. بدین ترتیب، بخش سرگرمی‌های تعاملی سونی از نظر فنی نباید نگران تکمیل این قرارداد باشد.

متا در این زمینه توضیح می‌دهد:

بازار بازی‌های ویدیویی محتوای فراوانی دارد و از طرفی، توسعه‌دهندگان در این حوزه فعالیت می‌کنند. این بازار به شدت رقابتی است و همواره کاربران جدیدی به حوزه ویدیو گیم وارد می‌شوند. متا به خوبی می‌داند که انتشار و ساخت بازی‌های الکترونیکی به شدت رقابتی است و طیف گسترده‌ای از بازیکنان را که در سطح جهانی با یکدیگر رقابت می‌کنند، به خود جذب می‌کند.

مالک اینستاگرام و فیسبوک در ادامه خاطرنشان کرد که تقسیم‌بندی بازار صنعت بازی‌های ویدیویی بر اساس پلتفرم و سخت افزار به هیچ عنوان مناسب نیست. این کمپانی مدعی است که موانع زیادی برای ساخت و انتشار بازی‌های جدید وجود ندارد و با توجه به ظهور کسب و کارهای نوین در این حوزه نظیر خرید‌های درون برنامه‌ای و سیستم‌های اشتراکی اشتراک، توسعه‌دهندگان در حال حاضر گزینه‌های متنوعی برای کسب درآمد در اختیار دارند. متا معتقد است که با کاهش تمامی موانع تولید و عرضه بازی‌ها، این امکان را برای سازندگان فراهم می‌کند تا محتوای خود را به بهترین و کارآمدترین روش ممکن به بازار عرضه کنند.

شرکت متا در ادامه دفاع از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت، اعلام کرد که در حال حاضر شرکت‌های متعددی از جمله کپکام، یوبیسافت، الکترونیک آرتز، اسکوئر انیکس، سونی، تیک تو اینتراکتیو، اپیک گیمز، کونامی، وارنر برادرز، تنسنت، نینتندو، سگا و امبرسر گروپ توان رقابت با اکتیویژن بلیزارد را دارند. از این رو، تحقق این معامله تاثیری در فضای رقابتی بازار نمی‌گذارد و صنعت بازی‌های ویدیویی کماکان به مسیر رو به رشد خود ادامه خواهد داد.

این در حالی است که شرکت سونی این معامله را به ضرر صنعت بازی‌های ویدیویی می‌داند. به گفته ژاپنی‌ها، کال آو دیوتی در میان بازیکنان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است و عرضه انحصاری این مجموعه می‌تواند در انتخاب کنسول از سوی کاربران به شدت تاثیرگذار باشد؛ موضوعی که قوانین رقابت در بازار را نقض می‌کند.

در پاسخ به این گفته‌ها، مایکروسافت بارها اعلام کرده که هیچ برنامه‌ای برای انتشار انحصاری بازی‌های کال آو دیوتی ندارد و چه بسا انتشار انحصاری این آثار برای ایکس باکس سودآور نیست. به علاوه، برد اسمیت، نایب رئیس هیئت مدیره مایکروسافت، مدتی قبل در پیامی خاطرنشان کرد که دقیقا همان نسخه از بازی Call of Duty که روی ایکس‌باکس عرضه می‌شود، در همان روز برای پلی استیشن نیز منتشر خواهد شد.

با این وجود، چند وقت پیش بود که جیم رایان، مدیر استودیوهای جهانی پلی استیشن، در پیامی اعلام کرد که تعهد مایکروسافت برای عرضه بازی‌های کال آو دیوتی برای پلی استیشن ناکافی است؛ چرا که آن‌ها قصد دارند بازی‌های جدید این مجموعه را به مدت سه سال برای پلی استیشن عرضه کنند.

در این میان، بهتر است بدانید که سازمان بازار و رقابت عربستان به عنوان اولین نهاد نظارتی معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را تایید کرد. با این حال، سازمان نظارتی بریتانیا با اشاره به چند نگرانی عمده در این پرونده، خواستار آغاز فاز دوم تحقیقات گسترده خود شد. نگرانی اول این نهاد درباره بازار بازی‌های ویدیویی است که در صورت ادغام این دو کمپانی، تاثیر منفی روی رقابت بازار می‌گذارد.

جدا از این مورد، این سازمان نگرانی‌هایی درباره بازارهای نوظهور دیگر همچون سرویس‌های اشتراکی و بازی‌های ابری مطرح کرد که گویا بعد از این معامله، رقابت در این حوزه‌ها به کلی از بین می‌رود. مهم‌تر از این‌ها، سازمان رقابت و بازار بریتانیا معتقد است که اولین و اصلی‌ترین رقیب مایکروسافت که می‌تواند تحت تاثیر معامله اکتیویژن بلیزارد قرار بگیرد، سونی است. به گفته این نهاد، اگر این خرید تکمیل شود، شاید در کوتاه مدت تاثیر چندانی در رقابت بازار نگذارد، اما زمانی که کنسول‌های نسل جدید ایکس باکس و پلی استیشن به بازار عرضه شوند، بسیاری از بازیکنان (حتی کاربران قدیمی پلی استیشن) احتمالا ایکس باکس را به عنوان کنسول بعدی خود انتخاب خواهند کرد.

طبق بیانیه سازمان رقابت و بازار انگلستان، مایکروسافت موظف بود ظرف چند روز به این نگرانی‌ها پاسخ دهد و با توجیه این نهاد ثابت کند که معامله آن‌ها هیچ تاثیر مخربی در بازار بازی‌های، سرویس‌های اشتراکی و بازی‌های ابری ابری نمی‌گذارد. علی‌رغم اینکه ردموندی‌ها از ادامه همکاری خود با نهاد نظارتی انگلستان خبر دادند، لیکن هنوز جزئیاتی در رابطه با پاسخ ایکس باکس در دسترس نیست.

بر این اساس، تایید این معامله از سوی سازمان‌های نظارتی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند و دید که در آخر مایکروسافت می‌تواند مالکیت اکتیویژن بلیزارد را به دست بگیرد، یا خیر! ناگفته نماند که اگر همه چیز مطابق با برنامه‌ریزی‌ها پیش برود و این معامله از سوی نهادهای نظارتی تایید شود، خرید اکتیویژن بلیزارد در اوایل سال مالی ۲۰۲۳ میلادی نهایی خواهد شد. هرچند، به گفته برخی از تحلیل‌گران این معامله به این زودی‌ها تکمیل نمی‌شود.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با دفاع متا از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت چیست؟ آیا شما هم با اظهارات مالک اینستاگرام در خصوص فضای رقابتی بازار بازی‌ها موافق هستید؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments