1%
  • 0/10

وزیر پیشنهادی ارتباطات از راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات تا ۴ سال آینده می‌گوید | عیسی زارع پور وزیر ارتباطات شد

برنامه زارع پور و واکنش‌ها به انتخاب وی به عنوان وزیر ارتباطات

وزیر پیشنهادی ارتباطات از راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات تا ۴ سال آینده می‌گوید | عیسی زارع پور وزیر ارتباطات شد ۰ ۰۳ شهریور ۱۴۰۰ اخبار فناوری کپی لینک
وزیر پیشنهادی ارتباطات عیسی زارع پور

عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات امروز در صحن علنی مجلس حاضر شد و از برنامه‌هایش در رابطه چهار سال آتی صحبت کرد.

وی درباره‌ی شبکه ملی اطلاعات که بیش از ۲۰ سال از تصمیم برای اجرای آن می‌گذرد، گفت:

این موضوع به دلایل مختلفی هنوز محقق نشده است؛ چندین نکته حائز اهمیت است. متاسفانه به غلط عده‌ای فکر می‌کنند با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت قطع می‌شود. بنده به عنوان یک متخصص عرض می‌کنم که شبکه ملی اطلاعات از افتخارات هر کشوری است و با راه‌اندازی آن دسترسی کاربران به شبکه جهانی قطع نخواهد شد. چرا باید وقتی یک پیغام را ارسال می‌کنیم بسته‌های اطلاعاتی ما از کشور خارج شود؟ از سوی دیگر هم باید هزینه‌ پهنای باند بین‌المللی را بپردازیم و هم امنیت ما به خطر می‌افتد. طبیعتا این امر منطقی نیست و بنده قول می‌دهم ظرف چهار سال آینده شبکه ملی اطلاعات را در طی زمانبندی معینی که از سوی شورای عالی فضای مجازی تعیین شده جهت پیشبرد امورات کشور راه‌اندازی کنم.

وی اظهار امیدواری کرد که دسترسی کلیه روستاها دارای جمعیت بالای ۲۰ هزار خانوار به شبکه پرسرعت اینترنت تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد. 

زارع پور وعده داد که ظرف یک سال و نیم آینده مشکل دسترسی دانش‌آموزان به اینترنت را در روستاها حل کند.

وی افزود که ظرفیت شبکه انتقال داده داخلی در حال اشباع است و قول داد ظرف مدت دو سال آینده ظرفیت آن را جهت برهم نخوردن تبادلات الکترونیکی افزایش دهد.

وی همچنین وعده‌ی تحقق دولت الکترونیکی داد و اعلام کرد که ظرف چهار سال آینده با تعامل با بخش‌های مختلف در راستای الکترونیکی کردن خدمات پرکاربرد و ایجاد یک پنجره واحد برای ارائه‌ی خدمات الکترونیکی گام برخواهد داشت و ۳۰ پله جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در شاخص‌های جهانی ارتقاء یابد.

همچنین اظهار امیدواری کرد که در رابطه با دغدغه‌ی خانواده‌ها در زمینه حضور فرزندانشان در فضای مجازی، ابزاری برای مدیریت این فضا در اختیار خانواده‌ها قرار خواهد گرفت.

نظرات سایر نمایندگان در رابطه با وزیر پیشنهادی ارتباطات

نماینده خلخال

سید غنی نظری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده خلخال در جلسه امروز مجلس اعلام کرد:

زارع‌پور رویه شفافی ندارد. دلیل مخالفتم با آقای زارع‌پور به دلیل فقدان رویه شفاف او است. او به نمایندگان مخالفِ طرح صیانت از فضای مجازی می‌گوید که با این طرح مخالف است، بعد در کمیسیون فرهنگی که اعضای آن طراح این طرح بودند بیان می‌کند که موافق طرح صیانت است. این روحیه وزیر قابل قبول نیست. آقای زارع‌پور تنها مسئول IT در قوه قضاییه بوده و طبیعتا تجربه‌ای برای اداره وزارت ارتباطات را ندارد. او جوان و نخبه است اما تجربه لازم را ندارد. در کلاب هاوس شنیدم که آقای زارع‌پور در هیچ کدام از شبکه‌ های مجازی خارجی عضو نیستند این یعنی ایشان یا با شماره خود عضویت ندارد یا اعتقادی به شبکه‌های مجازی ندارد.

نماینده مشکین‌شهر

محمود عباس‌زاده مشکینی نماینده مشکین‌شهر در رابطه با وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات اعلام کرد:

ما باید برای هر وزارتخانه به صورت اهم و برای وزارتخانه ارتباطات به صورت اخص از نیرویی استفاده کنیم که واجد دو مولفه خواستن و توانستن باشد. وزیر پیشنهادی مولفه خواستن و انگیزه را دارد اما در خصوص تخصص، متاسفانه ایشان در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تخصصی ندارد. وزیر پیشنهادی تحصیلکرده رشته کامپیوتر یا IT است در حالی که ما در وزارتخانه متخصص ICT می‌خواهیم. بیش از ۹۵ درصد وظایف این وزارتخانه زیرساختی است. در این وزارتخانه ما نیاز به یک متخصص بین‌رشته‌ای داریم. ایشان یک روز سابقه کار در این وزارتخانه را ندارند. این وزارتخانه حداقل ۲۰ میلیارد دلار تجهیزات زیربنایی دارد و نیاز به وزیری متخصص دارد. یک وزارتخانه استراتژیک نیازمند تفکر، تجربه و تخصص استراتژیک می‌باشد. از سویی دیگر شفافیت یک مولفه مهم برای وزارت است. آقای زارع پور بنده شنیده‌ام که شما در جایی گفته‌اید که مخالف روح طرح صیانت هستید و در جایی دیگر گفته‌اید که موافق آن هستید. از شما خواهش می‌کنم پشت این تریبون شفاف به همه اعلام کنید که با این طرح مخالف هستید یا موافق؟.

نماینده کلیبر

حسین حاتمی نماینده کلیبر گفت:

در حالی که فضای مجازی با همه حواشی و درآمیختگی سود و زیانش به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است، ایشان هیچ اعتقادی به پلتفرم‌های موجود نداشته و خود نیز در شبکه‌های اجتماعی حضور ندارد. برنامه‌های ارائه شده توسط آقای زارع پور کاملا ابعاد پژوهشی داشته و کلی می‌باشد. معنای ضمنی این مطلب آن است که ایشان از فضای واقعی کارها و ظرفیت اقتصاد در بستر ارتباطات و فناوری، اطلاع واقعی ندارند و یا در برنامه خود نیاورده‌اند. نگاه شما به وزارت ارتباطات بیشتر نرم افزاری است و توجهی به موضوع توسعه و زیرساخت‌ها به معنای واقعی کلمه در برنامه شما دیده نمی‌شود.

به‌روزرسانی ۳ شهریور ۱۴۰۰

زارع پور وزیر ارتباطات دولت سیزدهم شد

عیسی زارع پور امروز با ۲۵۶ رای موافق، ۱۷ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع، به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم انتخاب شد.

زارع پور متولد سال ۱۳۵۹ شهرستان اسلام‌آباد غرب و دارای مدرک دکترای مهندسی کامپیوتر و دو مدرک پسادکتری در حوزه شبکه‌های رایانه‌ای و عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران است.

وی همچنین سوابقی چون معاون رییس قوه قضاییه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، موسس و رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو کمیسیون راهبردی شورای عالی فناوری اطلاعات کشور، مجری توسعه خدمات الکترونیک در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو کارگروه فناوری اطلاعات دولت نهم و دهم، عضو کمیته ملی اطلاعات برای همه «کمیسیون ملی یونسکو» را در کارنامه خود دارد.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments