1%
  • 0/10

نگرانی بازی‌سازان مستقل از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت

باز هم پای گیم پس در میان است!

نگرانی بازی‌سازان مستقل از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت ۰ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ اخبار بازی کپی لینک
خرید اکتیویژن بلیزارد

برخلاف رضایت هواداران ایکس‌باکس، گروهی از بازی‌سازان مستقل از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت و آینده‌ی صنعت بازی‌های ویدیویی نگران هستند.

همان‌طور که احتمالا اطلاع دارید، چند وقتی است که اتفاقات مهم و صدالبته عجیب و غریبی در صنعت ویدیو گیم رقم می‌خورد. این روزها اغلب رسانه‌ها، تحلیل‌گران و بازیکنان از ماجرای تصاحب شرکت‌های بزرگ بازی‌سازی توسط مایکروسافت و سونی صحبت می‌کنند. در واقع، ردموندی‌ها چند هفته‌ی پیش شرکت سرشناس اکتیویژن بلیزارد را با پرداخت ۶۹ میلیارد دلار خریداری کردند و به دنبال آن، سونی نیز با پرداخت ۳.۶ میلیارد دلار، استودیوی نامدار بانجی را تصاحب کرد.

قرارداد تاریخی اکتیویژن بلیزارد تا به امروز بازتاب‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و در حالی که هواداران ایکس‌باکس این اقدام ردموندی‌ها را تحسین می‌کنند، لیکن ظاهرا بازی‌سازان مستقل از وضعیت کنونی صنعت بازی‌های ویدیویی حسابی نگران هستند و به گفته‌ی آن‌ها، سرنوشت خطرناکی در پیش‌رو است. به بیان دقیق‌تر، چندی پیش تانیا شورت، خالق بازی Boyfriend Dungeon، در گفت‌گو با رسانه‌ی بی‌بی‌سی اعلام کرد که تصاحب اکتیویژن بلیزارد منجر به افزایش چشمگیر قدرت مایکروسافت می‌شود.

در پی این امر، مایکروسافت به تمامی بازه‌های زمانی انتشار بازی‌ها در طول یک سال مسلط شده و فرصت هنرنمایی و درخشش یک بازی مستقل (بدون بودجه‌ی کلان بازاریابی) به کلی گرفته می‌شود. این تمام ماجرا نیست و با توجه به اینکه مدیریت ایکس‌باکس گیم پس در اختیار ردموندی‌ها است، بدون شک آن‌ها عناوین بزرگ و شناخته‌شده‌ی خود و اکتیویژن بلیزارد را در این سرویس اشتراکی منتشر خواهند کرد. از این رو، در صورتی که یک بازی مستقل در سرویس مزبور حضور نداشته باشد، شانس زیادی برای محبوبیت و موفقیت ندارد.

تانیا شورت در این زمینه توضیح می‌دهد:

این خرید اکتیویژن بلیزارد ما را بسیار نگران کرده است؛ چرا که همه چیز را برای مایکروسافت راحت‌تر و واضح‌تر می‌کند. از این پس شاید آن‌ها بتوانند به تمامی بازه‌های زمانی انتشار بازی‌ها در طول یک سال تسلط پیدا کنند. آن موقع ما چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟

یورا ژدانوویچ، سازنده بازی Replaced، نیز در این باره ابراز نگرانی کرده است. او معتقد است که اگر یک بازی مستقل شانس حضور در ایکس باکس گیم پس را نداشته باشد، عملا شکست خواهد خورد. این بازی‌ساز با اشاره به گسترش قابل توجه جامعه گیم پس، اعلام کرد که به واسطه‌ی خرید اکتیویژن بلیزارد، افراد بیشتری به عضویت در این سرویس تشویق می‌شوند. بدین ترتیب، اگر یک بازی در سرویس مذکور در دسترس نباشد، افراد کمتری آن را به طور جداگانه خریداری و تجربه می‌کنند. این امر یقینا به ضرر تمامی بازی‌سازان مستقل خواهد بود. ژدانوویچ در این خصوص می‌گوید:

به نظر می‌رسد که بازی‌های مستقل خارج از ایکس‌باکس گیم پس تعامل و راه ارتباطی خود با بازیکنان را از دست می‌دهند؛ چرا که مشترکین تمرکز خود را روی بازی‌هایی قرار خواهند داد که بتوانند به صورت رایگان در این سرویس به تجربه‌ی آن‌ها بپردازند. مردم به راحتی هزار دلار برای یک گوشی هزینه می‌کنند، اما تمایلی به خرید یک بازی پنج دلاری ندارند.

خرید اکتیویژن بلیزارد ایکس باکس گیم پس

به طور کلی، مایکروسافت تا به امروز برای موفقیت ایکس‌باکس گیم پس هزینه‌ی زیادی کرده است. بر اساس تازه‌ترین گزارش‌های رسمی، این سرویس چیزی در حدود ۲۵ میلیون کاربر دارد که به لطف پشتیبانی ردموندی‌ها و انتشار بازی‌های برجسته و پرطرفدار، روز به روز به تعداد مشترکین آن اضافه می‌شود. بدون تردید، انتشار همزمان بازی‌های انحصاری ایکس‌باکس در این سرویس، محبوبیت آن را به طرز چشمگیری افزایش داده و حال با تصاحب اکتیویژن بلیزارد و ورود آثار کال آو دیوتی، جامعه‌ی کاربری آن احتمالا چند برابر نیز خواهد شد.

بنابراین، قدرت ایکس‌باکس گیم پس را نباید دست کم گرفت. البته، این سرویس تا به امروز میزبان عناوین مستقل زیادی بوده و چه بسا در برخی مواقع، کمک شایانی به شناخته شدن این آثار کرده است. با این حال، نگرانی برخی از سازندگان از بابت عدم عرضه‌ی عناوین آن‌ها در گیم پس است. ناگفته نماند که بر اساس یک سری شایعه‌ها، ظاهرا ژاپنی‌ها نیز به دنبال راه‌اندازی سرویس اشتراکی مخصوص به خود هستند.

در این میان، بد نیست اشاره کنم که کمیسیون تجارت فدرال آمریکا به همراه دپارتمان عدالت ایالات متحده آمریکا قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن بلیزارد را به طور دقیق بررسی می‌کنند. در واقع، این دو سازمان نگران افزایش قدرت یک کمپانی هستند و به همین خاطر، باید تمامی ابعاد و عواقب آن را ارزیابی کنند. گفته شده در صورتی که ردموندی‌ها مسئولان را قانع نکنند، شاید این توافق به کلی لغو شود. هرچند، ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، با ارائه‌ی دلایل مختلف، بر این باور است که سازمان‌های نظارتی آمریکا با این خرید موافقت خواهند کرد.

یکی از مهم‌ترین موضوعات نگران‌کننده، عرضه‌ی انحصاری بازی‌های بزرگ و پرطرفداری همچون کال آو دیوتی برای پلتفرم‌های ایکس‌باکس است که این مورد اکوسیستم صنعت بازی‌های ویدیویی را تا حد قابل توجهی تغییر می‌دهد. در همین راستا، ساعاتی پیش سخنگوی مایکروسافت در وب‌سایت رسمی ایکس‌باکس اعلام کرد که این شرکت هیچ برنامه‌ای برای تصاحب تمام و کمال بازی‌های سرشناس اکتیویژن بلیزارد ندارد و علی‌رغم برخی شایعه‌ها، عناوین جدید سری کال آو دیوتی و سایر فرنچایزهای پرطرفدار همچنان برای پلتفرم‌های پلی‌استیشن و همچنین نینتندو منتشر خواهند شد.

بدین ترتیب، اگر همه چیز مطابق با برنامه‌ریزی‌ها پیش برود و سازمان‌های نظارتی نیز این معامله را تایید کنند، خرید اکتیویژن بلیزارد در سال مالی ۲۰۲۳ میلادی نهایی خواهد شد و تا آن زمان اکتیویژن به طور مستقل به کار خود ادامه می‌دهد. فیل اسپنسر، رئیس بخش گیمینگ مایکروسافت، پیش‌تر اعلام کرد که نتایج خرید اکتیویژن بلیزارد به کوتاه مدت مربوط نمی‌شود و ثمره این همکاری به مرور زمان و در بلند مدت مشخص خواهد شد.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با نگرانی بازی‌سازان مستقل از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت چیست؟ به نظر شما، آیا این خرید به ضرر بازیکنان و توسعه‌دهندگان کوچک خواهد بود؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments