برگزیده
پانیشر علیه جان ویک

گوشی‌های بدون کد و باکد، گارانتی‌دار و بدون گارانتی چه تفاوت‌هایی باهم دارند

پروسه خرید گوشی‌های بدون کد

1%
  • 0/10
گوشی‌های بدون کد و باکد، گارانتی‌دار و بدون گارانتی چه تفاوت‌هایی باهم دارند ۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ مقالات فناوری کپی لینک

اگر قصد خرید گوشی داشته باشید و سری به بازار بزنید، احتمالا با اصطلاحاتی همچون گوشی‌های بدون کد، باکد، با گارانتی و بدون گارانتی روبه‌رو می‌شوید.

بازار موبایل سال‌هاست که دچار آشفتگی شده است و هرزگاهی این نابسامانی با افزایش و کاهش قیمت‌ها نوسان پیدا می‌کند.

این روزها اما افزایش قیمت گوشی در پی تعطیلی بازار از یک سو و بالا رفتن بهای ارز از سوی دیگر، بازار موبایل را بیش از پیش نابسامان کرده است. البته در این گزارش قصد نداریم درباره‌ی قیمت گوشی‌ در این اوضاع آشفته صحبت کنیم، بلکه به خرید گوشی با موضوع رجیستری می‌پردازیم.

همانطور که در بالا اشاره کردیم اگر برای خرید به بازار موبایل مراجعه کنید، قطعا با اصطلاحاتی همچون گوشی‌های بدون کد، باکد، گارانتی‌دار و بدون گارانتی مواجه می‌شوید که بنابر انتخاب‌تان هزینه‌‌ای که قرار است پرداخت کنید، متفاوت خواهد بود.

 

گوشی‌های بدون کد رجیستری

گوشی‌ باکد، با گارانتی

تکلیف این مدل گوشی‌ها معلوم است؛ این نوع دستگاه‌ها بر اساس قوانین و از مبادی رسمی وارد بازار کشور و رجیستر شده و پس از خرید، کاربر نگرانی بابت از کار افتادن گوشی بعد از مدتی را ندارد و در صورتی که مشکلی به لحاظ سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری داشته باشد، با مراجعه به یکی از مراکز خدمات پس از فروش، مشکل گوشی حل می‌شود.

پیش از اجرای طرح رجیستری، هنگام خرید کاربر با دو مقوله‌ی گوشی‌های باگارانتی و بدون گارانتی روبه‌رو بود؛ اگر خریدار گوشی باگارانتی می‌خرید یعنی از مبادی قانونی وارد بازار کشور شده بود و مشمول خدمات پس از فروش می‌شد و البته با قیمت کمی بالاتر می‌توانست یک گوشی اصل خریداری کند که البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که در آن زمان گوشی‌ها نسخه‌ی تقلبی هم داشتند، یعنی بسیاری از کمپانی‌های چینی در آن زمان نسخه‌های ارزان‌قیمتی از گوشی‌هایی با برندهای معتبر جهانی ساخته و روانه‌ی بازار کشورهای در حال توسعه می‌کردند. اگرچه هنوز هم در ویترین برخی از فروشندگان یا در بساط دستفروشان اطراف مراکز خرید باز هم این مدل گوشی‌ها یافت می‌شوند اما خرید و فروش این مدل گوشی‌ها تقریبا از سکه افتاده و کمتر کسی به دنبال چنین گوشی‌هایی است.

با این حال دستگاه‌های با گارانتی رسمی دارای مجوز به‌عنوان شرکت خدمات دهنده هستند و لازم است کاربر قبل از خرید اصالت کارت گارانتی و انطباق کارت با دستگاه مورد نظر خود را بررسی کند تا در صورت هر گونه مشکلی امکان ارجاع دستگاه را داشته باشد.

گوشی‌های بدون کد

گوشی‌های بدون کد آن دسته از گوشی‌هایی را شامل می‌شود که به شکل مسافری یا قاچاق وارد بازار کشور شده‌اند و به دلیل اینکه در شبکه‌ی رجیستری کشور ثبت نشده‌اند، با قیمت کمتری نسبت به گوشی‌های کددار به فروش می‌رسند که اختلاف قیمت در این مدل گوشی‌ها گاهی تا چهار میلیون تومان هم می‌رسد.

اگر خریدار قصد داشته باشد چنین گوشی خریداری کند، اگرچه هزینه‌ی کمتری نسبت به گوشی‌های باکد می‌پردازد، اما لازم است پروسه‌ای را طی و هزینه‌ای را پرداخت کند تا بتواند از گوشی که خریداری کرده استفاده کند و دچار مشکل نشود.

گوشی‌های بدون کد

شرط اول ثبت گوشی در سامانه همتا و رجیستری دستگان این است که خود خریدار به خارج از کشور سفر کرده باشد که مهر خروج و ورود داخل گذرنامه‌ی وی درج شده باشد و دو ماه از زمان بازگشتش به کشور نگذشته باشد. در غیراین‌صورت لازم است فردی را پیدا کند که دارای پاسپورتی باشد که چنین شرایطی را داشته تا بتواند گوشی خریداری شده را با شماره پاسپورت فرد مورد نظر در سامانه همتا ثبت کند. لازم به‌ذکر است که هر فرد فقط امکان ثبت یک گوشی را با شماره پاسپورتش در طول یک سال دارد.

به هر حال با نصب اولین سیم کارت ایرانی، پیامکی مبتنی بر مهلت رجیستری ۳۰ روزه دریافت خواهد کرد که باید در زمان تعیین شده کد ملی، شماره همراه و شماره گذرنامه شخصی را که به تازگی وارد کشور شده را در فرم «رجیستری گوشی مسافری» وارد کند تا دستگاهش در سیستم مدیریت هوشمند تجهیزات ارتباطی کشور ثبت شود.

در صورتی که خریدار در میان آشنایانش فردی با چنین مشخصاتی را ندارد، باید کسی را پیدا کند که تازه وارد کشور شده باشد و لازمه‌ی این اقدامات رضایت فرد مورد نظر برای ثبت اطلاعات پاسپورت است. (هزینه‌ی خرید پاسپورت تقریبا بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است.)

در ادامه فرد خریدار باید به سامانه‌ی همتا مراجعه کرده و با پر کردن اطلاعاتی همچون نام و نام خانوادگی، شماره همراه (به نام مسافر و در دسترس)، انتخاب برند گوشی و تبلت، مدل دقیق دستگاه، کد ملی یا شناسه فراگیر ۱۶ رقمی برای اتباع خارجی، شماره پاسپورت، شماره IMEI گوشی (با شماره گیری کد #06#*) و در نهایت پرداخت ۳۵۰۰ تومان در سامانه گمرک، گوشی خود را ثبت کند. سپس با پرداخت عوارض و گمرکی، کد فعالسازی را جهت تکمیل رجیستری دریافت و گوشی خریداری شده به این شکل رجیستر می‌شود.

هزینه‌ی گمرکی گوشی در همین سامانه قابل پرداخت است تا مراحل ثبت و رجیستری گوشی به پایان برسد که بر اساس مدل و برند گوشی این هزینه متفاوت است؛ مثلا برای گوشی‌های آیفون سری 11 و XS Max خریدار مجبور به پرداخت دو تا سه میلیون تومان است؛ هزینه‌ی گمرکی آیفون SE 2020 به عنوان جدیدترین محصول اپل، ۴۷۰ هزار تومان تعیین شده، اما آیفون 8، 8+، Xs و XR بین یک تا دو میلیون تومان و مدل‌های پایین‌تر زیر یک میلیون تومان است.

همچنین برای گوشی‌های سامسونگ گلکسی اس ۲۰ اولترا هزینه‌ی گمرکی ۲ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان تعیین شده و برای سایر گوشی‌ها بنا بر مدل و سال ساخت کمتر است. جالب است بدانید هزینه‌ی گمرکی گلکسی فولد، گوشی تاشو سامسونگ ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان است؛ این گوشی هم‌اکنون با شرایط بدون کد در بازار ایران با قیمت ۳۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد که به این ترتیب با رجیستری و پرداخت عوارض و گمرکی، قیمت تمام شده‌ی آن برای مشتری به بیش از ۳۷ میلیون تومان می‌رسد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments