۱۵ انیمه سینمایی شبیه به The Boy And The Heron هایائو میازاکی
1%
  • 0/10

۱۵ انیمه سینمایی شبیه به The Boy And The Heron هایائو میازاکی

از سفر به آگارتا تا قلعه متحرک هاول

۱۵ انیمه سینمایی شبیه به The Boy And The Heron هایائو میازاکی ۳ ۰۷ تیر ۱۴۰۳ مقالات جانبی انیمه کپی لینک

اگر به انیمه های هایائو میازاکی از جمله پسر و حواصیل (The Boy And The Heron) علاقه دارید، باید این ۱۵ انیمه سینمایی را هم تماشا کنید.

هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki) پس از چهار سال، بالاخره از دوران بازنشستگی خارج شد تا آخرین انیمه‌اش را با عنوان پسر و حواصیل بسازد. میازاکی که در سال 2013 اعلام بازنشستگی کرده بود، در سال 2017 به رسانه‌ها گفت که قصد دارد فیلم دیگری را کارگردانی کند. این فیلم در سال 2023 روی پرده رفت و یک بار دیگر، پای مخاطبان آثار میازاکی را به سینما باز کرد. پسر و حواصیل، تا چند روز آینده در سرویس استریم به نمایش درمی‌آید. به همین مناسبت، آثاری را به شما معرفی کرده‌ایم که تماشای آن‌ها قبل از دیدن فیلم میازاکی پیشنهاد می‌شود.

The Cat Returns

فیلم بازگشت گربه، در مورد یک دختر مدرسه‌ای به نام هارو است که وارد قلمرو پنهان و جادویی گربه‌ها می‌شود. او در آن‌جا مورد توجه سلطان گربه‌ها قرار می‌گیرد و اکنون موظف است که پیشنهاد ازدواج با پسر پادشاه را قبول کند. هارو که نمی‌خواهد به این ازدواج اجباری تن بدهد، از یک گربه سفید و مرموز کمک می‌گیرد تا به خانه‌اش بازگردد. بازگشت گربه، مانند سایر انیمه‌های استودیو جیبلی (Ghibli Studio) داستان ساده‌ای دارد که یادآور حکایت آلیس در سرزمین عجایب است. این فیلم می‌تواند توجه دوستداران حیوانات را نیز به خودش جلب کند.

Children Who Chase Lost Voices

انیمه کودکانی که صداهای گمشده را دنبال می‌کنند (نام دیگر آن، سفر به آگارتا است) فیلمی مشابه با انیمه های میازاکی از جمله The Boy And The Heron است. ماکوتو شینکای که این انیمه را کارگردانی کرده، در مصاحبه‌ای تاکید کرده است که با تماشای آثار میازاکی به انیمه‌سازی علاقه‌مند شد. از این رو، سفر به آگارتا را می‌توان ادای دینی به انیمه‌های میازاکی و استودیو جیبلی دانست. داستان درباره دختر نوجوانی است که به‌ناگاه وارد جهان عجیب و اسرارآمیزی به نام آگارتا می‌شود. جهانی که درک او از مفاهیم زندگی و مرگ را به چالش می‌کشد.

Princess Mononoke

پرنسس مونونوکه، داستان شاهزاده جوانی به نام آشیتاکا است که به یک نفرین ابدی دچار می‌شود. او با هدف اینکه راهی برای نجات خودش پیدا کند، رهسپار دهکده آهن می‌شود که تحت فرمانروایی زنی به نام لیدی ابوشی است. آشیتاکا سپس درمی‌یابد که جنگ بزرگی میان آدم‌ها و خدایان جنگل در جریان است. کمی بعد، او با سان (شاهزاده مونونوکه) دیدار می‌کند که در کنار گرگ‌ها بزرگ شده و می‌خواهد جنگل را از دست انسان‌ها نجات دهد. انیمه پرنسس مونونوکه به ما نشان می‌دهد که نابودی طبیعت می‌تواند چه عواقبی به دنبال داشته باشد.

Weathering with You

آب و هوا با تو، اثری دیگر از ماکوتو شینکای است و در دسته بهترین انیمه‌های این فیلمساز ژاپنی قرار می‌گیرد. این فیلم، داستان هوداکا را دنبال می‌کند که نوجوانی در معرض خشونت خانگی است. او برای آنکه از پدرومادرش دور بماند، خانه‌اش را به مقصد توکیو ترک می کند. در توکیو، هوداکا با دوستان جدیدی آشنا می‌شود و اتفاقات تازه‌ای را از سر می‌گذراند. او در ادامه با دختر مرموزی به نام هینا ملاقات می‌کند که برخوردار از توانایی‌های فرابشری است. انیمه آب و هوا با تو، می‌تواند شما را برای تماشای فیلم The Boy And The Heron آماده کند.

Anthem of the Heart

انیمه سرود قلب‌ها، داستان دختری است که تحت تاثیر حادثه‌ای ناراحت‌کننده قرار می‌گیرد و قدرت تکلم را از دست می‌دهد. او اکنون به علت آنکه دیگر نمی‌تواند حرف بزند، دوستان زیادی ندارد و به‌شدت آسیب‌پذیر شده است. اما جادوی موسیقی به او کمک می‌کند تا تغییری در زندگی‌اش به وجود بیاورد. این انیمه، اثری لطیف و آموزنده است که سعی دارد تا روحیات انسان‌ها را مورد بررسی قرار دهد و از این نظر، شباهت قابل توجهی به انیمه پسر و حواصیل دارد. بنابراین اگر دنبال اثری شبیه به آخرین فیلم میازاکی می‌گردید، سرود قلب‌ها گزینه مناسبی است.

When Marnie Was There

انیمه وقتی که مارنی آن‌جا بود، اثری شگفت‌آور و درخشان در کاتالوگ استودیو جیبلی است که دست کمی از انیمه‌های ماندگار این استودیو ندارد. این فیلم به زندگی آنا ساساکی می‌پردازد که دختری مبتلا به بیماری آسم است و به همین دلیل، دوستان زیادی ندارد. زمانی که آنا به روستای خانوادگی‌اش سفر می‌کند تا ایام تابستان را در آن‌جا بماند، با دختر غمگین و بلوندی به نام مارنی آشنا می‌شود. این آغاز یک دوستی غم‌انگیز است که تاثیر زیادی در زندگی آنا دارد. اگر به انیمه‌های تاکاهاتا و هایائو میازاکی علاقه دارید، حتما وقتی مارنی آن‌جا بود را تماشا کنید.

The Secret World of Arrietty

دنیای پنهان آرییتی، اقتباس خلاقانه‌ای از رمان مشهور امانت‌بگیران است. این فیلم که توسط هیروماسا یونه‌باشی (کارگردان مری و گل جادوگر) ساخته شده، یکی از آن انیمه هایی است که احتمالا برای طرفداران The Boy And The Heron جذاب خواهد بود. در این فیلم، با خانواده‌ای از آدم کوچولوها مواجه می‌شویم که ساکن یک خانه روستایی هستند و خودشان را همیشه از انسان‌ها مخفی می‌کنند. یک روز، دختر این خانواده تصمیم می‌گیرد که به انسان‌ها نزدیک شود و با پسری جوان طرح دوستی بریزد. اما مشکلات و موانع زیادی در مقابل او قرار گرفته است.

Summer Wars

جنگ‌های تابستانی، دومین انیمه مامورو هوسودا (کمی قبل‌تر از Wolf Children) است که به تاثیر فضای مجازی بر زندگی انسان‌ها می‌پردازد. این فیلم، داستان پسر باهوشی به نام کنجی کویسو را دنبال می‌کند. او به همراه ناتسوکی که دختر محبوبش در مدرسه است، وارد سفری پرماجرا می‌شود و در این سفر وظیفه دارد که نقش نامزد ناتسوکی را بازی کند. آن‌ها در طول سفرشان متوجه می‌شوند که برنامه واقعیت مجازی OZ دچار مشکل شده است و این می‌تواند زندگی واقعی آدم‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد. اما کنجی هنوز می‌تواند از مشکلات بعدی جلوگیری کند.

Howl’s Moving Castle

قلعه متحرک هاول، اثر پرطرفداری از هایائو میازاکی است و به عنوان یکی از بهترین انیمه‌های استودیو جیبلی شناخته می‌شود. این فیلم بر اساس رمانی از دیانا واین جونز، نویسنده بریتانیایی، ساخته شده است و زندگی یک دختر جوان به نام سوفی را روایت می‌کند. سوفی بعد از اینکه توسط جادوگر خبیثی نفرین می‌شود، به شکل و شمایل یک پیرزن بدقیافه درمی‌آید. کمی بعد، او نزد هاول می‌رود که جادوگری خوش‌طینت است و می‌تواند سوفی را دوباره جوان کند. این فیلم به ما نشان می‌دهد که انسان با عشق واقعی قادر است بر تمام مشکلات خود فائق شود.

Spirited Away

شهر اشباح که اثر معروف و پرافتخاری از هایائو میازاکی است، احتمالا بیشترین شباهت را به انیمه The Boy And The Heron دارد. تقریبا همه کسانی که دوستدار انیمه‌های ژاپنی هستند، شهر اشباح را بهترین اثر میازاکی و استودیو جیبلی می‌دانند. این انیمه، درباره ورود چیهیرو به یک مکان جادویی است که ارواح و خدایان جنگل در آن سکونت دارند. چیهیرو که دختری نوجوان و زودرنج است، برخلاف میلش مجبور می‌شود که در این شهر بماند تا راهی برای نجات پدر و مادر خودش پیدا کند. اما اقامت چیهیرو در شهر اشباح به این آسانی‌ها که فکر می‌کنید، نیست!

Paprika

پاپریکا که یک شاهکار سورئالیستی از ساتوشی کن فقید است، مفاهیمی مثل ماهیت رویا و ضمیر ناخودآگاه را بررسی می‌کند. خود پاپریکا (شخصیت اول فیلم) هم در یکی از دیالوگ‌ها به این موضوع اشاره دارد: «اینترنت و رویاها شبیه به هم هستند. هر دو، ضمیر ناخودآگاهِ سرکوب شده را در خود انعکاس می‌دهند.» قصه این است که روان‌پزشکی به نام آتسوکو از طریق دستگاهی فوق پیشرفته، داخل رویاهای بیمارانش می‌شود تا بتواند آن‌ها را درمان کند. اما پس از دزدیده شدن دستگاه، ناگهان حوادثی اتفاق می‌افتد که پیامدهای غیر قابل جبرانی به دنبال دارد.

Porco Rosso

پورکو روسو (Porco Rosso) یکی از بهترین آثار ضد جنگ میازاکی در کارنامه پرافتخار اوست. از لحاظ ظاهری، ممکن است پورکو روسو چندان شبیه به انیمه پسر و حواصیل به نظر نرسد. اما هر دو فیلم در بسیاری از مفاهیم و ایدئال‌ها مانند همدیگر هستند. به عنوان مثال، هر دو به حقایق ناگوار جنگ می‌پردازند و اهمیت پایداری در برابر مصايب زندگی را به مخاطبان خود یادآوری می‌کنند. داستان درباره خلبانی است که ظاهری مانند خوک دارد و روزهای خود را در انزوا سپری می‌کند. سرگرمی او، جمع‌آوری جوایز و مبارزه با دزدان دریایی در آسمان دریای مدیترانه است.

My Neighbor Totoro

همسایه من توتورو، انیمه دیگری است که طرفداران The Boy And The Heron می‌توانند از تماشای آن لذت ببرند. این فیلم، توانایی هایائو میازاکی را در نمایش عشق‌ها و معصومیت دوران کودکی به تصویر می‌کشد. داستان انیمه در یک روستای سرسبز اتفاق می‌افتد که خانه موجودات جادویی و مهربان است. زمانی که دو خواهر ماجراجو به نام‌های ساتسوکی و می همراه با پدرشان به این روستا نقل مکان می‌کنند، وارد یک رابطه دوستانه با این موجودات جادویی می‌شوند. این ارواح بامزه به ساتسوکی و می در تحمل سختی‌ها و ناملایمات زندگی، کمک می‌کنند.

Whisper of the Heart

نجوای دل (Whisper of the Heart) شاهکاری از استودیو جیبلی است که در آن، دختری به نام شیزوکو را در مرکز ماجرا می‌بینیم. او که علاقه خاصی به مطالعه و نویسندگی دارد، یک روز به حقیقت جالبی پی می‌برد. شیزوکو متوجه می‌شود تمام کتاب‌هایی که از کتابخانه قرض کرده، قبلا توسط شخصی به نام سیجِی آماساوا مطالعه شده‌اند. کمی بعد، او درمی‌یابد که سیجی پسری هنرمند است و مانند شیزوکو به دنبال هدفی در زندگی می‌گردد. آشنایی این دو باعث می‌شود که تغییر بزرگی در تفکرات شیزوکو به وجود بیاید و اتفاقات جدیدی را رقم بزند.

مانند انیمه The Boy And The Heron که درباره شخصیتی سرگشته و نامطمئن است، فیلم نجوای دل نیز به زندگیِ همچو شخصیتی سرک می‌کشد. شیزوکو و ماهیتو، هر دو، قهرمانان سرخورده‌ای هستند که استعدادهای خود را دست کم می‌گیرند. علاوه بر این، هر دو وارد یک ماجراجویی پرشور می‌شوند تا چیزهایی را که در زندگی‌شان از دست داده‌اند، دوباره پیدا کنند. در انیمه نجوای دل، سفر خودشناسانه شیزوکو به حدی زیبا و دلنشین است که هیچگاه از تماشای آن خسته نمی‌شوید و دلتان می‌خواهد که باز هم به دوران شیرین نوجوانی برگردید.

Nausicaä of the Valley of the Wind

نوشیکا از دره باد، یک انیمه آخرالزمانی است که راجع به آینده انسان‌ها گمانه‌زنی می‌کند و دنیایی مملو از آلودگی را نشان می‌دهد. دنیایی که زندگی در آن به‌سختی ممکن است و همه‌جا پر از حشرات غول‌پیکر و هراس‌آور شده که ترسناک و رام‌نشدنی به نظر می‌رسند. اما یک شاهزاده جوان در تلاش است که رابطه‌ای دوستانه را با این موجودات آغاز کند و راهی برای غلبه بر مشکلات زیست‌محیطی بیابد. اما پس از آنکه ارتش امپراتوری تارماکیا به دهکده باد حمله می‌کند، کنترل اوضاع از دست نوشیکا خارج می‌شود و حالا ممکن است که کل دنیا از بین برود.

نوشیکا از دره باد، اولین اثر مهمی است که توسط هایائو میازاکی ساخته شد و اگرچه ارتباط مستقیمی به انیمه The Boy And The Heron ندارد، اما می‌توان گفت که الهام بخش میازاکی در ساخت این فیلم بوده است. به هر حال، انیمه پسر و حواصیل نیز اشارات کوتاهی به این مسائل دارد و بیانگر دغدغه‌های میازاکی در خصوص محیط زیست است. از این رو می‌توانید قبل از اینکه پسر و حواصیل در سرویس استریم به نمایش دربیاید، انیمه نوشیکا از دره باد را تماشا کنید. انیمه‌ای که احتمالا شما را نسبت به آینده زمین و سرنوشت انسان‌ها نگران می‌کند.

Only Yesterday

فقط دیروز، یک درام تکان‌دهنده از ایسائو تاکاهاتا (Isao Takahata) کارگردان فقید ژاپنی است که داستان دختری به نام تائکو را روایت می‌کند. این انیمه به خاطرات نوجوانی تائکو و زندگی سختی که پشت سر گذاشته، می‌پردازد. او در سفری به اعماق ذهن خود، همواره به انتخاب‌های زندگی‌اش و رویاهایی که از زمان کودکی در سر داشته است فکر می‌کند. مثلا او روزهایی را به یاد می‌آورد که در مدرسه به عنوان بازیگر یک تئاتر آماتوری انتخاب شد و تصمیم گرفت که در آینده بازیگر شود، اما پدرش به او اجازه نداد تا رویاهایش را به حقیقت مبدل سازد.

روایت فیلم، بین دیدگاه تائکو در بزرگسالی و خاطرات کودکی‌اش در نوسان است تا لحظاتی را بررسی کند که شخصیت تائکو را شکل داده است. مشابه چنین رویکردی در انیمه پسر و حواصیل نیز به چشم می‌خورد. شخصیت اصلی انیمه The Boy And The Heron در جایی از داستان مجبور می‌شود که سفری خودشناسانه را در اعماق ذهن خویش آغاز کند. ماهیتو نیز با ناامیدی به دنبال پاسخی برای سوالات ذهنی‌اش می‌گردد و با چالش‌های اخلاقی متعددی، دست و پنجه نرم می‌کند. بنابراین اگر پسر و حواصیل را دوست داشتید، فقط دیروز را هم تماشا کنید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments