فیل اسپنسر: بازیهای انحصاری به مرور زمان کمتر میشوند
اتفاقی که به نفع صنعت بازی است
آقای فیل اسپنسر، رئیس کل ایکس باکس در تازهترین گفتوگوی خود با رسانه بلومبرگ اعلام کرد که انتشار بازی های چند پلتفرمی به نفع صنعت ویدیو گیم بوده و بازی های انحصاری به مرور زمان کمتر میشوند.
شرکت مایکروسافت چند سالی است که از سیاستهای انحصارگرایی خود فاصله گرفته و بسیاری از عناوین بزرگ و فرست پارتی را به صورت چند پلتفرمی به بازار عرضه میکند. با این حال، بعد از خرید اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) توسط ردموندیها به ارزش ۶۸.۷ میلیارد دلار، شرکت سونی و شماری از کاربران پلی استیشن از آینده سری پرطرفدار Call of Duty نگران هستند؛ چرا که ممکن است مایکروسافت عناوین جدید این فرنچایز را به طور انحصاری برای ایکس باکس و پی سی منتشر کند.
با توجه به اینکه این معامله میتواند آینده و سرنوشت صنعت بازیهای ویدیویی را به کلی تغییر دهد، سازمانهای نظارتی در اغلب کشورها به خصوص ایالات متحده آمریکا در حال حاضر به دقت عواقب آن را بررسی میکنند. در واقع، این معامله علیرغم توافق طرفین، باید توسط سازمانهای نظارتی نیز تایید شود. در غیر این صورت، توافق مایکروسافت با اکتیویژن بلیزارد لغو خواهد شد.
بر این اساس، مایکروسافت چند وقتی است که با ارائه مدارک و اسناد مختلف، سعی بر این دارد تا نظر و اعتماد سازمانهای نظارتی را به خود جلب کند. در همین حین، سونی مدعی است که اگر این معامله تایید و تکمیل شود، رقابت در صنعت بازیهای ویدیویی محدودتر شده و عرضه انحصاری بازیهای کال آو دیوتی نیز به طور مستقیم در انتخاب کنسول از سوی طرفداران تاثیرگذار خواهد بود.
مایکروسافت در پاسخ به ادعای ژاپنیها، بارها و بارها اعلام کرده که هیچ برنامهای برای انتشار انحصاری بازیهای محبوب کمپانی اکتیویژن بلیزارد ندارد و برخلاف سیاستهای انحصارگرایی پلی استیشن، به جامعه بازیکنان احترام گذاشته به عرضه بازیهای چند پلتفرمی پایبند میماند.
حال که زمان چندان زیادی به تکمیل خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت باقی نمانده، فیل اسپنسر (Phil Spencer) در تازهترین گفتوگوی خود با رسانه معتبر بلومبرگ به نگرانیهای هواداران پلی استیشن واکنش نشان داده و معتقد است که این معامله در جهت رویکرد انحصارگرایی مایکروسافت صورت گرفته نشده است. او بر این باور است که بازی های انحصاری در آینده کمتر و کمتر میشوند و این سیاست در مجموع به نفع بازیکنان و صنعت بازیهای ویدیویی خواهد بود.
فیل اسپنسر در این زمینه میگوید:
شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که در خانواده خود یک کنسول ایکس باکس بخرید و من هم یک کنسول پلی استیشن داشته باشم و بچههای ما بخواهند که با یکدیگر بازی کنند و چنین چیزی امکان پذیر نیست؛ چرا که ما دستگاههای اشتباهی خریدهایم تا آنها را به تلویزیون خود متصل کنیم. ما به معنای واقعی کلمه دوست داریم که اختلاف را در میان بازیکنان کاهش دهیم. این موضوع باعث میشود که مردم در هنگام تجربه بازیها احساس امنیت داشته باشند. ما باید به بازیکنان اجازه دهیم که فارغ از اینکه چه پلتفرمی را انتخاب کردهاند، دوستان خود را پیدا و با آنها به تجربه بازیها بپردازند. به نظر من این مورد در بلند مدت به نفع صنعت بازیهای ویدیویی خواهد بود.
رئیس کل ایکس باکس در ادامه صحبتهای خود توضیح میدهد:
شاید در کوتاه مدت برخی از افراد در شماری از شرکتها [پلی استیشن] با این نظر موافق نباشند، اما من فکر میکنم زمانی که ببینیم این صنعت تا کجا به رشد خود ادامه میدهد، ثابت خواهد شد که این یک روند درست و اثربخشی است.
همانطور که اشاره کردم، مایکروسافت بارها اعلام کرده که هدف از خرید اکتیویژن بلیزارد، تصاحب فرنچایزهای محبوب نیست و ردموندیها همچنان به انتشار بازیهای چند پلتفرمی ادامه میدهند. مدیران این کمپانی تاکید کردند که سری Call of Duty و دیگر آثار پرطرفدار اکتیویژن هرگز انحصاری نمیشود و کاربران پلی استیشن کماکان میتوانند بازیهای جدید این کمپانی را تجربه کنند. به علاوه، این کمپانی با ارائه دلایل متعدد، معتقد است که انتشار انحصاری بازیهای کال آو دیوتی به هیچ عنوان برای مایکروسافت سودآور نخواهد بود.
در حال حاضر سازمانهای نظارتی خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت را تایید و یا رد نکردهاند. از این رو، اگر همه چیز مطابق با برنامهریزیها پیش برود، این معامله در سال مالی ۲۰۲۳ میلادی نهایی خواهد شد. فیل اسپنسر پیشتر اعلام کرده بود که نتایج خرید اکتیویژن بلیزارد به کوتاه مدت مربوط نمیشود و ثمره این همکاری به مرور زمان و در بلند مدت مشخص خواهد شد. از طرفی، او خاطرنشان کرد که خرید این شرکت بزرگ کار بسیار سخت و پیچیدهای بوده و شاید برای پذیرش مسئولیتهای آن آماده نباشد!
در این میان، بهتر است اشاره کنم که چندی پیش شرکت مایکروسافت در پروندهای به انجمن دفاع اقتصادی کشور برزیل که برای توجیه خرید اکتیویژن بلیزارد تنظیم شده، اعلام کرد که سونی با جلوگیری از انتشار بازیها در ایکس باکس گیم پس، همواره مانع پیشرفت این سرویس اشتراکی میشود. ردموندیها مدعی هستند که پلی استیشن با پرداخت مبالغ هنگفت به توسعهدهندگان، جلوی انتشار عناوین پرطرفدار در این سرویس را میگیرند. ناگفته نماند که سونی هنوز واکنشی از خود در قبال این اتهامات نشان نداده است.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با سیاستهای فعلی مایکروسافت و کاهش تعداد بازی های انحصاری در آینده چیست؟ به نظر شما، آیا ردموندیها رویکرد انحصارگرایی خود را به کلی کنار میگذارند و یا بعد از تکمیل خرید اکتیویژن بلیزارد، جنگ کنسولی دوباره از سر گرفته خواهد شد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید