1%
  • 0/10

برای سالم نگه داشتن باتری گوشی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

روش شارژ باتری برای استفاده طولانی‌تر از گوشی هوشمندتان در شرایط اقتصادی حال‌حاضر

برای سالم نگه داشتن باتری گوشی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ ۲ ۰۸ مهر ۱۳۹۹ مقالات فناوری کپی لینک
پرمصرف ترین اپلیکیشن ها باتری گوشی

در شرایط حال حاضر که قیمت گوشی‌های موبایل به شدت افزایش یافته شاید یکی از راه‌کارها، استفاده درست و بهینه از گوشی‌ها و به‌ویژ‌ه باتری گوشی است تا مدت زمان طولانی‌تری دستگاه سالم بماند و نیازی به تعویض نباشد.

با بالارفتن قیمت گوشی و شرایط اقتصادی که این روزها گریبان‌گیر همه‌ی مردم شده، اکثر کاربران امکان تعویض گوشی‌هایشان را ندارند و به همان مدل‌های قبلی بسنده‌ کرده‌اند و منتظرند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. بر این اساس لازم دیدیم که نکاتی را برای نگهداری بهتر از گوشی‌های موبایل ذکر کنیم تا کاربران بتوانند دستگاه‌های موبایل‌شان را سالم‌تر نگه دارند و مدت طولانی‌تری امکان استفاده از این گوشی‌ها را داشته باشند.

در این مقاله قصد داریم به روش شارژ باتری گوشی‌‌های موبایل بپردازیم اما پیش از آن باید انواع باتری‌هایی که روی گوشی‌های موبایل قرار دارند بشناسیم تا بهتر بتوانیم از باتری گوشی هوشمندمان محافظت کنیم.

انواع باتری‌های موبایل

باتری‌های لیتیوم یونی

باتری لیتیوم یون (Li-ion یا LIB) در دسته‌ی باتری‌های قابل شارژ قرار می‌گیرد. باتری لیتیوم یون انرژی زیادی تولید می‌کند اما نسبت به باتری‌های نیکل هیدرید ایمنی آنها پایین است. این نوع باتری‌ها زود آتش می‌ گیرند. اما نسل جدید باتری لیتیوم یون با حل (مشکل کاتودی) کمتر دچار مشکل می‌شوند.

باتری گوشی

باتری‌های لیتیم یون معمولا دارای طول عمر شارژ و دشارژ ۳۰۰ تا ۵۰۰ چرخه هستند؛ درصورتی‌که قبل از تخلیه‌ی کامل و زود به زود این باتری شارژ شود، طول عمر آن کم می‌شود و این بازه زودتر به اتمام می‌رسد.

از سوی دیگر اگر پس از کامل شدن شارژ، همچنان به شارژ ادامه دهید و باتری به شارژ متصل باشد، باتری آسیب دیده و عمر آن کم می‌شود؛ به همین دلیل برای شارژ آنها از مدارهای محافظ هوشمند استفاده می‌‌شود تا پس از پر شدن، جریان شارژ قطع شود و باتری بیش از حد شارژ نشود. علاوه براین محافظ برق برای قطع و محافظت از باتری‌های موبایل تولید شده‌اند.

البته بسیاری از تولیدکنندگان طول عمر باتری‌‌های لیتیوم یونی را سه سال اعلام می‌‌کنند، اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان طول عمر این باتری‌ها را تا ۱۸ ماه گزارش کرده‌اند که این میزان بستگی به نحوه استفاده کاربر دارد.

باتری‌های لیتیوم پلیمری

باتری‌های لیتیوم پلیمری قدرت و مقاومت بالا و در عین حال وزن بسیار کمی دارند. یکی از ویژگی‌های این نوع باتری‌ها وجود پوشش محکمی همانند قاب است که این مدل باتری‌ها را در برگرفته که باعث افزایش امنیت آنها می‌شود. این قاب محکم باعث مقاومت بیشتر در برابر سوراخ شدن و فشار شده که در نتیجه خطر آتش گرفتن و انفجار را به حداقل می‌رساند.

باتری‌های لیتیوم پلیمری توانایی نگهداری شارژ بالایی دارند؛ این باتری‌ها تا ۵۰ درصد عملکرد بهتری نسبت به سایر باتری‌های قابل شارژ شدن دارند. جالب است بدانید که این نوع باتری‌ها در صورت عدم استفاده از آنها قادرند شارژ خود را برای چندین ماه حفظ کنند و آسیب نبینند.

هر نوع باتری نیاز به چه نوع نگهداری دارد

باتری‌های لیتیوم پلیمر‌ی و لیتیوم یونی

  • از شارژرهای ارزان‌قیمت استفاده نکنید؛ این شارژرها به دلیل اینکه دقت کافی در اندازه گیری ولتاژ ندارند باعث خراب شدن باتری می‌شوند.
  • نگذارید ظرفیت باتری کاملا خالی شود؛ وقتی میزان شارژ باتری به ۲۰ درصد رسید آن را شارژ کنید که عمر باتری افزایش پیدا کند.
  • از شارژر مناسب استفاده کنید؛ برای افزایش طول عمر این نوع باتری‌ها باید از شارژر همان باتری استفاده کنید؛ شارژر باتری لیتیوم یونی با پلیمری تفاوت دارد.
  • از ظرفیت C1 استفاده کنید؛ اگرچه این ظرفیت مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا کامل شارژ شود اما از گرمایی که باعث آسیب به باتری می‌شود جلوگیری می‌کند. جالب است بدانید که استفاده از شارژرهای آهسته به افزایش طول عمر باتری کمک می‌کند.
  • بلافاصله بعد از تخلیه شدن شارژ باتری آن را به برق نزنید.
  • مدت زمان زیادی باتری گوشی را بدون شارژ نگذارید؛ این کار باعث از دست دادن قابلیت ذخیره انرژی در سلول‌های باتری می‌شود و در نهایت باتری آسیب می‌بیند.
  • باتری را در حالت اوور شارژ (over charge) قرار ندهید؛ گوشی‌های هوشمند امروزی به قابلیتی به نام بالانسر مجهزند که هنگام شارژ کامل باتری، جریان الکتریکی به صورت خودکار قطع می‌شود و عمل شارژ انجام نمی‌شود.
  • باتری را در جای خشک و خنک نگه دارید؛ از نگهداری گوشی در گرما یا داخل خودرو خودداری کنید زیرا باعث کاهش طول عمر باتری می‌شود.
  • باتری‌های ورم کرده را به شارژ نزنید؛ معمولا اتفاق می‌افتد گوشی ضربه می‌خورد یا باتری گوشی به دلایلی ورم می‌کند، در این حالت از شارژ باتری خودداری کنید زیرا احتمال منفجر شدن آنها زیاد است.

روش‌های کلی برای نگهداری از باتری گوشی

  • نگذارید شارژ باتری به کمتر از ۲۰ درصد برسد؛ یکی از مهم‌ترین دلایلی کاهش سرعت شارژ باتری‌های لیتیوم یونی شارژ بیشتر از ۸۰ درصد و کمتر شدن شارژ باتری از ۲۰ درصد است.
  • از کار کردن با گوشی هنگام شارژ خودداری کنید؛ بازی کردن یا کارهای سنگین انجام دادن با گوشی در زمان شارز علاوه بر کاهش طول عمر باتری، باعث داغ شدن و باد کردن باتری می‌شود.
  • گوشی را زیر نور آفتاب قرار ندهید؛ قرار گرفتن گوشی زیر نور آفتاب مثلا جلوی داشبورد اتومبیل باعث کاهش عمر باتری می‌شود.
  • برنامه‌‌ها را ببندید؛ برنامه‌هایی که در پس زمینه‌ی گوشی در حال اجرا هستند از انرژیی باتری کم می‌کنند و باعث خالی شدن سریع‌تر شارژ می‌شوند. بر این اساس هنگامی که کارتان با برنامه‌های مختلف تمام شد، آنها را ببندید تا از مصرف انرژی و کاهش عمر باتری جلوگیری کنید. همچنین درصورتی که به بلوتوث، وای‌فای و GPS نیاز ندارید آنها را غیرفعال کنید تا کمتر باتری مصرف شود و حتی می‌توانید گزینه Power Saving Mode را فعال کنید.
  • روشنایی نمایشگر را کم کنید؛ برای جلوگیری از هدررفتن انرژی، می‌توانید روشنایی نمایشگر را در حالت خودکار قرار دهید تا از مصرف بیشتر باتری جلوگیری کند.
  • از سرد و گرم کردن بیش از حد باتری گوشی جلوگیری کنید؛ در روزهای خیلی سرد زمستان تا حد ممکن گوشی را از جیب یا کیف‌تان بیرون نیاورید و در روزها گرم آن را در معرض آفتاب و هوای گرم قرار ندهید، چرا که این موضوع باعث کاهش مقاومت درونی باتری و در نهایت فرسودگی آن می‌شود.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments