1%
  • 0/10

شایعه: کنسول پلی‌استیشن 5 بازطراحی می‌شود

پردازنده مرکزی دستگاه تغییر می‌کند!

شایعه: کنسول پلی‌استیشن 5 بازطراحی می‌شود ۰ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ کپی لینک
بازطراحی کنسول پلی‌استیشن 5

با استناد بر گزارش اخیر وب‌سایت دیجی‌تایمز (DigiTimes)، به نظر می‌رسد که شرکت سونی فرآیند بازطراحی کنسول پلی‌استیشن 5 را از اواسط سال آینده میلادی آغاز می‌کند و پردازنده مرکزی نیمه شخصی سازی شده شش نانومتری AMD جایگزین پردازنده هفت نانومتری فعلی خواهد شد.

نزدیک به هفت ماه از عرضه‌ی کنسول‌های نسل نهم دو شرکت مایکروسافت و سونی به نام‌های ایکس‌باکس سری ایکس، ایکس‌باکس سری اس و پلی‌استیشن 5 می‌گذرد. پلتفرم‌هایی که از نظر قدرت سخت افزاری با پیشرفت‌های قابل توجهی روبه‌رو شده‌اند و صنعت بازی‌های ویدیویی را وارد دوره‌ی جدیدی می‌کنند. با این حال، عرضه‌ی این کنسول‌ها چندان مطابق انتظارها صورت نگرفت! فراگیری ویروس کرونا از یک طرف برنامه‌ی بازی‌سازان را به کلی تغییر داد و نسل جدید در روزهای ابتدایی خود آن‌طور که باید و شاید میزبان بازی‌های جدید و انحصاری نبود و از طرفی دیگر، تعطیلی کمپانی‌ها منجر به کاهش تولید قطعات اولیه و در نتیجه کمبود پلتفرم‌ها در بازار شد.

در حال حاضر موجودی کنسول‌های نسل نهم به خصوص پلی‌استیشن 5 در اغلب فروشگاه‌های بزرگ و کوچک به اتمام رسیده و اغلب گیمرها در اقصی نقاط جهان قادر به تهیه‌ی پلتفرم نسل جدید خود نیستند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که با توجه به تداوم اپیدمی، این محدودیت همچنان ادامه دارد و مشکل کمبود کنسول‌ها به این زودی‌ها به پایان نخواهد رسید. در این میان، شرکت سونی بارها و بارها تاکید کرده که با به کارگیری تمام تلاش خود، سعی بر این دارد که در ماه‌های آینده تولید پلی‌استیشن 5 را افزایش دهد و به دنبال آن بخشی از تقاضای بازار را فراهم کند.

اگرچه این شرکت ژاپنی تا به امروز به برخی از وعده‌های خود عمل و بخشی از تقاضای بازار را تامین کرده، اما در نظر داشته باشید که این کمبود و محدودیت‌ها در پی کم‌کاری سونی نیست و این شرکت نقش چندانی در این موضوع ندارد. به بیان دقیق‌تر، مشکل اصلی کمبود کنسول‌های جدید به نبود قطعات اولیه و پردازشگر‌ها در بازار مربوط می‌شود که طبق بررسی‌ها، این محدودیت‌ها تا نیمه‌ی دوم سال آینده میلادی ادامه خواهد داشت. در همین راستا، چند روز پیش بود که آقای هیروکی توتوکی (Hiroki Totoki)، رئیس بخش مالی شرکت سونی، در گفت‌وگویی اعلام کرد که با توجه به شرایط کنونی، تولید پلی‌استیشن 5 در تعداد بالا امکان‌پذیر نیست و از آنجا که وضعیت نابسامان کنونی به این زودی‌ها به حالت عادی بازنمی‌گردد، ممکن است که سونی تغییراتی در سخت افزارهای کنسول خود ایجاد کند تا از این طریق بتواند سرعت تولید کنسول خود را افزایش دهد.

به دنبال این گفته‌ها، ساعاتی پیش وب‌سایت معروف دیجی‌تایمز در گزارشی ادعا کرد که پروسه‌ی بازطراحی کنسول پلی‌استیشن 5 از اواسط سال آینده میلادی آغاز می‌شود و شرکت سونی این بار قصد دارد از پردازنده مرکزی دیگری در دستگاه خود استفاده کند. همان‌طور که احتمالا اطلاع دارید، در حال حاضر کنسول نسل نهم ژاپنی‌ها از پردازنده هفت نانومتری شرکت AMD بهره می‌برد که تقاضا برای خرید این قطعه متناسب با میزان تولید نیست و سونی در تهیه‌ی آن با مشکلات زیادی روبه‌رو است. از آنجا که مشکل کمبود این پردازنده در ماه‌های آینده برطرف نخواهد شد، به نظر می‌رسد که سونی تصمیم گرفته تا این بار به سراغ استفاده از پردازنده‌های شش نانومتری AMD برود.

طبق گفته‌های این منبع، مدل بازطراحی شده کنسول پلی‌استیشن 5 از پردازنده مرکزی شش نانومتری نیمه شخصی‌سازی شده کمپانی ای‌ام‌دی استفاده می‌کند و این دستگاه در سه ماهه‌ی دوم و یا سوم سال ۲۰۲۲ میلادی راهی بازار خواهد شد. سوالی که شاید ذهن برخی از کاربران را درگیر خود کند، این باشد که چرا سونی کنسول جدید خود را به پردازنده‌های جدید پنج نانومتری مهجز نمی‌کند؟ در پاسخ به این سوال، گفتنی است که پردازنده‌های پنج نانومتری در مقایسه با شش و یا هفت نانومتری بسیار گران قیمت هستند و این موضوع در قیمت تمام شده و فروش کنسول تاثیرگذار خواهد بود. بر این اساس، از آنجا که سونی قادر به افزایش قیمت پلی‌استیشن 5 نیست، در نتیجه استفاده از پردازنده‌های مرکزی پنج نانومتری به کلی منتفی است.

بازطراحی کنسول پلی‌استیشن 5

علاوه بر این، هنوز مشخص نیست که این جابه‌جایی چه تغییراتی در قدرت و عملکرد دستگاه به وجود خواهد آورد. با توجه به گفته‌ی برخی از تحلیل‌گران، به نظر می‌رسد که تغییر پردازنده مرکزی تاثیر چندانی در عملکرد کنسول نمی‌گذارد؛ چرا که در غیر این صورت دردسرهای زیادی برای بازی‌سازان در ساخت و توسعه‌ی عناوین برای مدل کنونی و جدید پلتفرم ایجاد می‌شود. از طرفی، ذکر این نکته مهم است که این بازطراحی به معنی توسعه و عرضه‌ی مدل اسلیم دستگاه نیست و در صورتی که این گفته‌ها صحت داشته باشد، بازطراحی پلی‌استیشن 5 تغییراتی در شکل و شمایل کنسول ایجاد نمی‌کند. لازم به ذکر است که اگرچه سونی پیش‌تر به طور مختصر از احتمال تغییر در قطعات کنسول جدید خود سخن گفته، اما ادعای فوق هنوز توسط منابع رسمی تایید نشده و نمی‌توان با قاطعیت در خصوص صحت گزارش وب‌سایت دیجی‌تایم اظهار نظر کنیم.

در حال حاضر کمپانی سرشناس سونی تنها با مشکل تولید کم و کمبود پلی‌استیشن 5 دست و پنجه نرم نمی‌کند. اگر خبرهای دنیای بازی‌ها را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، حتما اطلاع دارید که به تازگی گزارش‌های بی‌شماری از خرابی جوی‌استیک دوال‌سنس منتشر شده که بر اساس آن، به نظر می‌رسد کاربران از کیفیت جوی‌استیک کنترلر پلی‌استیشن 5 رضایت ندارند و آنالوگ‌های آن با گذشت مدت کوتاهی با خرابی مواجه شده یا از کار می‌افتند. با استناد بر بررسی‌های صورت گرفته، عمر مفید آنالوگ‌های کنترلر پلی‌استیشن 5 چیزی در حدود ۴۱۷ ساعت اعلام شده، اما بسیاری از کاربران مدعی هستند که استیک آنالوگ کنترلر آن‌ها زودتر از این زمان خراب شده است. این موضوع هم‌اکنون از طریق دادگاه‌های ایالات متحده آمریکا در حال پیگیری است.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با بازطراحی کنسول پلی‌استیشن 5 در سال ۲۰۲۲ میلادی چیست؟ به نظر شما، آیا سونی هرچه زودتر می‌تواند مشکل کمبود کنسول جدید خود را برطرف کند؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments