1%
  • 0/10

از اگزینوس بدتر هم پیدا می‌شود؛ دایمنسیتی ۹۳۰۰ در تست پایداری ناامیدکننده ظاهر شد

نتیجه‌ی استفاده از ۴ هسته‌ی قدرتمند همین است

از اگزینوس بدتر هم پیدا می‌شود؛ دایمنسیتی ۹۳۰۰ در تست پایداری ناامیدکننده ظاهر شد ۰ ۰۶ آذر ۱۴۰۲ اخبار فناوری کپی لینک
دایمنسیتی ۹۳۰۰ پایداری

مدیاتک با استفاده از ۴ هسته‌ی قدرتمند در دایمنسیتی ۹۳۰۰ کاری کرده این تراشه در تست پایداری ۴۶٪ از توانش را از دست بدهد.

اوایل امسال بود که شایعاتی منتشر شد مبنی بر اینکه مدیاتک می‌خواهد ساختار هسته‌های عجیبی را برای دایمنسیتی ۹۳۰۰ استفاده کند. اواخر امسال این شرکت تایوانی با رونمایی از این تراشه نشان داد که تمام آن شایعات کاملا درست بودند. این پردازنده از ۸ هسته بهره می‌برد که تا اینجا همه چیز عادی است. اما اوضاع زمانی عجیب می‌شود که بدانید هیچ هسته‌ی کم‌مصرفی در این تراشه وجود ندارد که هیچ، تمام آن‌ها قدرتمند و با فرکانس بالا هستند.

در دایمنسیتی ۹۳۰۰ چهار هسته از نوع Cortex-X4 دیده می‌شود و چهار هسته از نوع Cortex-A720 که این یعنی تراشه‌ی فوق‌العاده قدرتمندی را شاهد هستیم اما آیا در پایداری هم می‌توان امتیاز قابل قبولی به آن داد؟ موضوعی که از همان ابتدا باعث نگرانی شده بود.

در ماه سپتامبر بود که ایوان بلس، معروف‌ترین افشاگر حوزه‌ی فناوری مدعی شد دایمنسیتی ۹۳۰۰ در تست پایداری به خاطر دمای بالا مشکلاتی دارد ولی مدیاتک این گفته‌ها را تکذیب کرد. البته ایوان بلس همچنان روی ادعای خودش باقی ماند و حالا خبری از یک افشاگر دیگر منتشر شده مبنی بر اینکه این پردازنده در تست پایداری سنگین ۱۰۰ رشته‌ای، نتوانست عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد.

هر رشته در واقع مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها هستند که توسط یک اپلیکیشن به پردازنده‌ی مرکزی ارسال می‌شوند. این کارها به پردازنده فشار وارد می‌کند و سبب داغی آن‌ها می‌شود. داغ شدن بیش از حد هم در نهایت باعث افت توان پردازنده جهت خنک‌سازی خواهد شد. مدیاتک دایمنسیتی ۹۳۰۰ در این تست در نهایت ۴۶٪ از توانش را از دست داد در حالی که هسته‌ی نخست Cortex-X4 با فرکانس ۰٫۶ گیگاهرتز و سایر هسته‌ها با فرکانس ۱٫۲ و ۱٫۵ گیگاهرتز به کار خود ادامه دادند. جالب است بدانید فرکانس هسته‌ی بزرگ این تراشه ۳٫۲۵ گیگاهرتز است!

شرایط زمانی بدتر می‌شود که بدانید این تراشه روی گوشی ویوو X100 پرو تست شده؛ محصولی که از محفظه‌ی بخار بزرگی جهت خنک‌سازی تراشه بهره می‌برد. اگرچه TSMC با فناوری ساخت ۴ نانومتری و بهینه‌ی خود این تراشه را ساخته اما عدم پایداری بعد از فقط ۲ دقیقه فشار سنگین خود را نشان داد.

مدیاتک گمان می‌کرد با حذف هسته‌های کم‌مصرف می‌تواند با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ رقابت کند اما ظاهرا باید هسته‌های کم‌مصرف را بار دیگر در دایمنسیتی ۹۴۰۰ شاهد باشیم چون وضعیت به این شکل نمی‌تواند پیش برود چون افت عملکرد تا این اندازه شدید فقط در مدت ۱۵ دقیقه فشار سنگین اتفاق افتاده که قابل قبول نیست.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments