1%
  • 0/10

تست اجرای بازی Halo Infinite در پلتفرم رایانه شخصی | مشکلات نسخه PC

طراحی کامل یا پورت شده؟

تست اجرای بازی Halo Infinite در پلتفرم رایانه شخصی | مشکلات نسخه PC ۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۰ اخبار بازی کپی لینک
اجرای بازی Halo Infinite در پلتفرم رایانه شخصی

اجرای بازی Halo Infinite در پلتفرم رایانه شخصی هم درست به مانند کنسول ایکس باکس سری ایکس برای کاربرانی که دوست دارند با کامپیوتر خود این عنوان را اجرا کنند، فراهم شده است. اما نکته قابل توجه اینجاست که این بازی، کاملا برای پلتفرم PC طراحی نشده و به نحوی یک پورت حرفه‌ای از همان نسخه ایکس باکس است!

اخیرا بازی‌های انحصاری بسیاری که پیش‌تر فقط برای کنسول‌های ایکس باکس و پلی استیشن عرضه می‌شدند، در حال رسیدن به دست کاربران پلتفرم رایانه شخصی هستند. با این حال عنوان Halo Infinite موردی نیست که از همان اول برای عرضه روی پلتفرم رایانه شخصی برنامه‌ریزی نشده باشد؛ گرچه پس از تست‌های انجام شد، ظاهرا چنین هم هست و فعلا کنسول نسل نهمی ایکس باکس سری ایکس الویت دارد! اما این الویت روی تاریخ انتشار بازی نیست، بلکه کیفیت اجرا Halo Infinite در دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و اس، در مقایسه با پلتفرم رایانه شخصی تفاوت‌هایی دارد که قصد داریم به آن‌ها اشاره کنیم.

به هر حال این طبیعی است که اجرای بازی Halo Infinite روی پلتفرم رایانه شخصی نیاز به سیستم بسیار قوی داشته باشد، اما نکته اینجاست که جدای از قدرت سخت‌افزاری، برخی بهینه‌سازی‌ها و مشکلات در نسخه PC این عنوان وجود دارد که کاملا تقصیر سازندگان هستند. برای مثال، شما در نسخه رایانه شخصی این بازی نمی‌توانید گزینه رهگیری پرتو یا همان Ray Tracing را پیدا کنید و همچنین هیچ انتخابی برای تنظیمات گرافیکی Super-Sampling با هوش مصنوعی و VRS، که یکی از آپشن‌های نسل جدید گرافیک در بازی‌های ویدیویی محسوب می‌شود را پیدا نخواهید کرد. این در حالی است که تمامی این گزینه‌ها روی کنسول‌های نسل نهمی ایکس باکس حاضر هستند، ولی اجرای بازی Halo Infinite روی پلتفرم رایانه شخصی هنوز بسیار محدود است و از طرفی مشکلات بسیاری دارد.

برای مثال یکی از همین مشکلات، نرخ فریمی که بازی در آن اجرا می‌شود خواهد بود. شما اگر گزینه V-Sync را فعال کرده و تنظیمات محدودیت نرخ فریم را روی ۶۰ فریم بر ثانیه قرار دهید، هرگز این نرخ را دریافت نخواهید کرد! افت فریم در این بازی، موردی است که احتمالا افرادی که به آن اهمیت بالایی می‌دهند، کمی آزار دهنده خواهد بود. حال برای افزایش این مشکل می‌توانید محدودیت نرخ فریم را روی ۱۲۰ فریم بر ثانیه تنظیم کنید تا بهتر متوجه منظور شوید! این مورد کمی شبیه به بازی Battlefield 2042 است که ظاهرا با تست‌های انجام شده روی نسخه فعلی، نرخ فریم آن از ۱۰۰ بالاتر نمی‌رود.

البته شما می‌توانید این محدودکننده فریم را از داخل بازی بردارید و از خارج بازی، خود آن را با تنظیمات پردازنده گرافیکی دستکاری کنید تا درست شود. اما نکته قابل توجه اینجاست که با انجام این کار، دیگر نمی‌توانید داخل بازی از وضوح تصویر مناسبی بهره‌مند شوید! مگر اینکه از همان محدودکننده یا به اصطلاح Limiter تنظیمات خود بازی برای گذاشتن نرخ فریم روی یک حد ثابت استفاده کنید. این مورد واقعا جای تاسف برای سازندگان دارد، چراکه تنظیمات این بخش یکی از مراحل پایه هنگام نهایی‌سازی ساخت بازی است؛ چیزی که توسط استودیو 343 Induatries نادیده گرفته شده تا احتمالا در آپدیت‌های بعدی برطرف شود.

با این وجود خوشبختانه سایر تنظیمات گرافیکی داخل بازی همانطور که باید و شاید کار خود را به درستی انجام می‌‌دهند و مشکلی در آن‌ها نیست. همچنین باید اضافه کرد که بازی Halo Infinite برای رایانه‌های رده پایین‌تر هم به طرز جالبی سازگار است و اگر تنظیمات را برای تمرکز روی اجرای بازی تا کیفیت بگذارید، نتیجه مطلوبی را دریافت خواهید کرد. به هر حال هرقدر که رایانه‌های قوی در بهره‌گیری از تمام قدرت پردازنده گرافیکی در اجرای بازی Halo Infinite فعلا ناتوان هستند، کاربران با سیستم‌های نه‌چندان قدرتمند هم می‌توانند این عنوان را نصب و با گرافیک متوسط به پایین اجرا کنند.

برخی مشکلات دیگر هم دیگر مربوط به سیستم قوی یا ضعیف، یا حتی اجرای بازی Halo Infinite در پلتفرم رایانه شخصی یا ایکس باکس سری ایکس ندارند؛ بلکه مواردی هستند که کاملا نقص‌های ریز تلقی شده و طبق اعلام رسمی سازندگان، به زودی رفع خواهند شد. برای مثال، انیمیشن حالت‌های صورت شخصیت‌ها هنوز هم روی نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه است و همچنین دور سلاح و دستان شخصیت اصلی، از پتانسیل کامل Anti-Aliasing استفاده نشده تا کمتر شاهد نویز دور آن باشیم. این مورد در نسخه رایانه شخصی کمتر دیده می‌شود و به زودی در آپدیت بعدی رفع خواهد شد.

در دنباله بحث نرخ فریم بازی در نسخه رایانه شخصی هم باید گفت که شما با Ryzen 5 3600 اگر در محیط باز قرار بگیرید (بخصوص هنگام جا به جایی سریع با وسیله نقلیه)، می‌توانید در نهایت نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را با افت‌های مداوم دریافت کنید. اما نکته قابل توجه اینجاست که برخلاف اعلام رسمی به اجرای بازی در نرخ ثابت ۱۲۰ فریم با پردازنده Core i9 10900K، همچنان مشکلات فراوانی در بازی وجود خواهد داشت و نرخ فریم آن چیزی که باید باشد نیست. با این حال برخی تنظیمات مخصوص پردازنده در بخش Settings بازی پیدا می‌شود که وظیفه آن‌ها بهبود عملکرد CPU است، اما پس از ایجاد تغییرات در آن‌ها تغییر خاصی ایجاد نمی‌شود. در نتیجه، بهترین کاری که می‌توانید بکنید پایین آوردن تنظیمات مربوط به سایه‌ها (Shadows) در بازی خواهد بود!

با وجود تمامی این موارد حال اگر به سراغ پردازنده گرافیکی برویم، متوجه می‌شویم که اجرای بازی Halo Infinite با کارت‌های گرافیکی مختلف، عملا عملکرد متفاوتی خواهد داشت. این یعنی پردازنده‌ها گرافیکی مانند RTX 2060 Super و Radeon RX 5700 نمی‌توانند در وضوح 1440p بازی را در نرخ ثابت ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کنند؛ در حالی که قاعدتا باید این قابلیت برای این دو GPU باز باشد. همچنین طی یک آزمایش ظاهرا پردازنده گرافیکی RX 6800 XT در هنگام بالا گرفتن درگیری‌های داخل بازی (که سرعت پردازش خوبی را لازم دارند)، تا ۲۰ درصد از GTX 3080 هم عملکرد بهتری را در ارائه نرخ فریم مناسب داشته است! این یعنی انویدیا و 343 Industries واقعا باید کمی رو چنین مسائلی وقت بگذارند!

یک مشکل بسیار عجیب دیگر که هنگام اجرای بازی Halo Infinite در پلتفرم رایانه شخصی، با اکثر پردازنده‌های گرافیکی بخصوص RX 5700 متوجه آن می‌شوید، افت فریم هنگام دیدن صحنه‌های سینماتیک خواهد بود! این مورد دیگر معلوم نیست که واقعا به چه دلیلی رخ می‌دهد، چراکه حتی با پردازنده‌های گرافیکی قوی‌تر هم چنین موردی وجود خواهد داشت. به علاوه، وقتی که وارد یک مکان تازه می‌شوید، سرعت بارگیری اطلاعات مربوط به آن بخش کمی زمان‌بر است و از همین جهت نیز ممکن است یک افت فریم خیلی بد را تجربه کنید؛ چیزی که برای درست کردن آن، باید یکبار از بازی خارج شده و دوباره آن را اجرا کنید. برخی باگ‌های مختلف در منو‌های بازی یا صحنه‌های مختلف وجود دارد که قاعدتا با آپدیت‌های بعدی رفع خواهند شد.

در پایان به عنوان جمع‌بندی بررسی مشکلات اجرای بازی Halo Infinite در پلتفرم رایانه شخصی، باید گفت که مواردی نظیر باگ‌های مختلف داخل گیم پلی و صحنه‌های سینماتیک باید رفع شوند و افت فریم نیز موردی است که باید تنظیمات آن توسط سازندگان بازنگری شود؛ بخصوص گزینه Frame Rate Limiter که نمی‌تواند نرخ فریم را روی ۶۰ یا ۱۲۰ به خوبی نگه دارد و از پتانسیل کامل CPU و GPU استفاده کند. به علاوه، غایب بودن گزینه‌های ویژه گرافیکی مانند رهگیری پرتو در بازی بزرگی مانند Halo Infinite بسیار نکته منفی است که به نسخه رایانه شخصی آن شدیدا لطمه می‌زند.

در هر صورت بازی Halo Infinite در پلتفرم رایانه شخصی هم‌اکنون در حالتی قرار دارد که می‌توانید آن را تجربه کنید و از داستان ماجراجویی جدید مستر چیف لذت ببرید. اما اگر برای اینکه در بهترین کیفیت ممکن و بالاترین نرخ فریم آن را اجرا کنید، فعلا نسخه رایانه شخصی بازی خیلی مورد اعتماد نیست و باید منتظر به روزرسانی‌های بعدی آن باشیم.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments