نقد و بررسی بازی Crysis Remastered

نقد و بررسی بازی Crysis Remastered

قاتل خاطرات!

1%
  • 0/10
نقد و بررسی بازی Crysis Remastered ۱ ۰۳ مهر ۱۳۹۹ بررسی بازی کپی لینک

بازی Crysis Remastered سعی می‌کند تا با بهبود نسخه‌ی اصلی خود، این فرنچایز محبوب را در واپسین نفس‌های کنسول‌های نسل هشتم حفظ کند اما آیا در رسیدن به چنین هدفی موفق بوده است؟ در نقد و بررسی بازی Crysis Remastered به این پرسش، پاسخ خواهیم داد.

احتمالا می‌دانید که اولین نسخه از مجموعه بازی کرایسیس در سا ۲۰۰۷ میلادی منتشر شده بود. این عنوان فقط و فقط در انحصار پلتفرم رایانه‌های شخصی قرار داشت چرا که به زعم توسعه دهندگانش، هیچ کنسول نمی‌توانست بازی Crysis را با آن گرافیک خارق العاده (در سال ۲۰۰۷) و عظمت اجرا کند. نهایت محبوبیت و پیشرفت استودیوی کرایتک منجر به این شد که نسخه‌ی اول کرایسیس برای کنسول‌های وقت سونی و مایکروسافت منتشر شود تا در کنار قسمت دوم، بتواند لقب یکی محبوب‌ترین بازی‌های سبک شوتر را از آن خود کند.

قسمت سوم Crysis هم سعی کرد تا آورده‌های دو نسخه‌ی نخست را ارتقا دهد اما با تکرار مکررات و داستانی نصفه نیمه، چندان در این کار موفق نبود. با این حال، همواره از نام کرایسیس به عنوان یک تیراندازی اول شخص قابل احترام و بعضا شاهکار یاد می‌شود؛ به همین خاطر است که استودیو کرایتک بعد از ۷ سال تصمیم گرفت تا دوباره نام Crysis را بر سر زبان‌ها بیاندازد و بازگشتی مثلا شکوهمندانه را برای این آی‌پی رقم بزند.

در همین راستا تصمیم گرفت تا بازی Crysis Remastered را برای کنسول‌های نسل هشتم منتشر کند. همان‌طور که از نام آن پیداست، این بازی نسخه‌ی ریمستر شده‌ی اولین قسمت از مجموعه‌ی کرایسیس است که در سال ۲۰۰۷ منتشر شده بود؛ البته پیش از هم گفته شد که گرافیک این عنوان در زمان خودش، زبانزد و شاید هم بهترین بود به همین خاطر انتظار می‌رفت تا کنسول‌های نسل هشتم در آخرین سال از زندگی باشکوه خود، حسابی به چالش کشیده شوند؛ اما ظاهرا کرایتک با ریمستر کرایسیس، فقط و فقط خودش را به چالش کشید.

بازی Crysis Remastered در نگاه اول سراسر زرق و برق است اما فقط در همان یک نگاه اول! چرا که بعد از چند ثانیه متوجه خواهید شد که پایین بودن عجیب و غریب نرخ فریم، اصلا به شما اجازه نمی‌دهد که از تجربه‌ی بازی لذت ببرید. شاید جالب باشد که بدانید اولین ماموریت بازی را روی کنسول PS4 Pro به نرخ ۲۰ فریم بر ثانیه به اتمام رساندم؛ هنوز هم نمی‌دانم چطور چنین چیزی ممکن است برای اجرای یک بازی در کنسولی به قدرت پلی‌استیشن 4 پرو اتفاق بیافتد!

بازی Crysis Remastered
مناظر زیبا در نسخه‌ی ریمستر شده‌ی کرایسیس، از مهم‌ترین نقاط قوت این بازی به حساب می‌آیند

تجربه‌ی دوباره‌ی بازی‌ای که تعریف گرافیک را در صنعت گیم تغییر داد، چیزی نبود که نیست که بتوانید به راحتی از آن دل بکنید. هر ماموریتی که در بازی Crysis Remastered به انجام برسد، شما را یک قدم نه به انتهای بازی، بلکه به ناامیدی از بازی نزدیک‌تر می‌کند. متاسفانه مشکلات فنی نسخه‌ی ریمستر بازی کرایسیس صرفا به افت فریم شدید خلاصه نمی‌شود و وجود باگ‌های عجیب و غریب، یکی دیگر از مسائل آزاردهنده‌ی این عنوان، به حساب می‌آید. از مشکل کرش کردن آن هم بگذریم که چند باری اتفاق افتاد!

شاید جالب باشد که بدانید روی چند نمایشگر مختلف، هیچ خبری از فعال‌سازی قابلیت HDR نبود!

نکته‌ی جالب توجه دیگر این بود که کیفیت تکسچرها هم پیشرفت چندانی نداشتند. با توجه به اینکه گرافیک خارق‌العاده به خصوص به لحاظ فنی، به نوعی شناسنامه‌ی این بازی به حساب می‌آید، بازی Crysis Remastered ثابت کرد که دیگر کرایتک تبحر خاصی در این زمینه ندارد. با این حال، به لطف وجود ابزارها و تکنولوژی‌های جدید، نورپردازی‌ها پیشرفت فوق العاده‌ای داشتند.

از طرفی دیگر، طراحی هنری بازی و جنگل‌های زیبا و جذاب جزیره‌ای که وقایع کرایسیس در آن اتفاق می‌افتد، باعث می‌شود تا این اثر از لحاظ بصری نمره‌ی قابل قبولی دریافت کند.

از یک بازی ریمستر چه انتظاری دارید؟ مطمئنا بهبود گرافیک بخش قابل توجهی از انتظارات یک اثر ریمستر شده را تشکیل می‌دهد که اگر از مشکلات عجیب و غریب فنی کرایسیس ریمستر بگذریم، می‌توانیم بگوییم که این بازی عملکرد خوبی در این زمینه داشته و منجر به خلق صحنه‌های زیبایی شده است.

شاید اگر همین حالا هم به تجربه‌ی نسخه‌ی سال ۲۰۰۷ کرایسیس بنشینید، گیم‌پلی بازی مدرن و قابل قبول باشد اما هرگز چنین چیزی دلیل نمی‌شود که استودیو کرایتک هیچ تغییری در این بخش ایجاد نکند. اگر کمی سخت‌گیر باشیم، به راحتی می‌توان ادعا کرد که گیم‌پلی بازی Crysis Remastered هیچ پیشرفت و بهبودی نداشته است و اعتماد بیش از حد و اندازه‌ی کرایتک به بُعد از بازی خود، باعث شده تا ضربه‌ی دیگر به این اثر مورد انتظار وارد شود.

حتی انیمیشن‌ها هم به نظر کاملا دست نخورده باقی مانده‌اند! آن چه که از حرکت شخصیت‌ها، انیمیشن‌های دستی سلاح‌ها و حتی نوع کشته‌شدن دشمنان می‌بینیم، اصلا در حد و اندازه‌های نسل هشتم نیستند و کاملا حس و حال تجربه‌ی یک بازی متعلق به سال ۲۰۰۷ میلادی را به بازیکن القا می‌کند.

البته نمی‌توان منکر این مسئله شد که گیم‌پلی بازی هنوز هم مدرن به حساب می‌آید و ماده‌ی اعتیادآور ناشناخته‌ای در آن نهفته است.

بازی کرایسیس ریمستر
به جرات می‌توان گفت که چند سالی می‌شد چنین صحنه‌هایی در یک بازی به‌روز نسل هشتمی ندیده بودم!

حتی داستان بازی و دیالوگ‌ها هم هنوز بلاغت و پختگی لازم را دارند و هیچ نیازی به تغییر آن‌ها دیده نمی‌شود. همان طور که می‌دانید محوریت اصلی بازی کرایسیس را لباس‌های نظامی تحت عنوان نانو سوئیت شکل می‌دهد که کاملا داستان را به خدمت گیم‌پلی بازی درمی‌آورد.

بازیکن با بهره‌گیری از قابلیت‌های بی‌نظیر نانوسوئیت، می‌تواند مراحل را به هزار و یک شکل مختلف پیش ببرد و چنین چیزی در فضای Open World کرایسیس ریمستر، یک نقطه‌ی قوت اساسی به حساب می‌آید. از مهم‌ترین قابلیت‌های نانوسوئیت می‌توان به نامرئی شدن اشاره کرد که امکان پیشبرد ماموریت‌ها را به صورت مخفی کاری در اختیار بازیکن قرار می‌دهد. همچنین ضدگلوله شدن آن، باعث می‌شود تا جسارت داشته باشید که در مقابل رگباری از گلوله‌های دشمنان کره‌ای یا فضایی ایستادگی کنید.

با این حال، محدودیت استفاده از این قابلیت‌ها، از آنبالانس شدن گیم‌پلی جلوگیری می‌کند. اکشن بازی هنوز هم سرگرم‌کننده است و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد، شما را ترغیب می‌کند تا لحظات بیشتری را در جزیره‌ی لینگ‌شان سپری کنید.

با این حال، وقتی ۳۰ دلار برای تجربه‌ی چنین بازی‌ای پرداخت می‌شود، این انتظار ایجاد می‌شود تا کمی تفاوت و بهبود نسبت به ۱۳ سال گذشته وجود داشته باشد. متاسفانه در مورد بازی Crysis Remastered تنها بهبود‌هایی به چشم می‌آیند، به بخش‌هایی از گرافیک و صداگذاری‌ها خلاصه می‌شود.

نمی‌توان از نقاط قوت و لذت‌بخش بودن اکشن بازی چشم‌پوشی کرد اما واقعیت این است که مشکلات فنی می‌تواند نسخه‌ی ریمستر شده‌ی کرایسیس را حداقل در پلتفرم پلی‌استیشن 4 به اثری غیرقابل تحمل تبدیل کند. مسئله‌ای که می‌تواند با چند به‌روزرسانی را مرتفع شود اما مشخص نیست که چرا کرایتک به رغم وجود تمام این مشکلات و حتی تاخیر در عرضه‌ی جهانی بازی، چنین اثری را منتشر کرد تا خاطرات ما را با Crysis تخریب کند.

بازی Crysis Remastered به هیچ عنوان نمی‌تواند انتظارات را برآورده کند. این بازی نه تنها سراسر مشکل و ایراد است، بلکه در مقام یک اثر ریمستر منجر به عقب‌گرد آی‌پی کرایسیس شده است؛ پارادکسی که در صنعت بازی‌های ویدیویی، کمتر شاهد آن بوده‌ایم.

نقد و بررسی بازی Crysis Remastered روی کنسول پلی‌استیشن 4 صورت گرفته است


5 متوسط
به عنوان یک بازی ریمستر، کرایسیس جدید باید سعی می‌کرد تا نسخه‌ی اول این بازی را ارتقا دهد. هر چند که ارتقای گیم‌پلی و اکشن بازی لزومی نداشت، اما کلکسیونی از مشکلات فنی و گرافیکی باعث شده تا همان نسخه‌ی سال ۲۰۰۷ قابل تحمل‌تر از Crysis Remastered باشد؛ تجربه‌ی این بازی روی کنسول‌ها به هیچ وجه پیشنهاد نمی‌شود!
  • اکشن بازی هنوز سرگرم‌کننده است
  • مناظر زیبای جزیره‌ لینگ‌شان به لطف تکنولوژی‌های جدید، زیباتر از هر زمان دیگری هستند
  • افت فریم شدید
  • قابلیت HDR فعال نشد
  • انواع و اقسام باگ‌ها
  • هیچ تغییر و بهبودی در گیم‌پلی وجود نداشت
  • ارتقای گرافیک فنی، در حد انتظارات نبود

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments