بهترین فیلم‌های کیانو ریوز از نگاه منتقدین Metacritic (متاکریتیک)

بهترین فیلم‌های کیانو ریوز از نگاه Metacritic

۲۰ فیلم برتر از نگاه منتقدین با نقش‌آفرینی کیانو ریوز

1%
  • 0/10
بهترین فیلم‌های کیانو ریوز از نگاه Metacritic ۳ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ ترین‌ها (سینمایی) کپی لینک

کیانو چارلز ریوز، بازیگر معروف اهل کانادا که در بیروت متولد شده و دوران کودکی و نوجوانی خود را در تورنتو سپردی کرده. کیانو ریوز کار خود را در تئاتر و برنامه‌های تلویزیونی آغاز کرد و توانست در دهه‌ی سوم زندگی خودش به یک ستاره‌ی بزرگ هالیوودی تبدیل شود. از سری فیلم‌های ماتریکس که کیانو ریوز را به جهان معرفی کردند گرفته تا فیلم‌های جان ویک که یک چهره‌ی ماندگار و جاودان را از کیانو ریوز به تصویر کشیدند. 

کیانو ریوز در سال‌های اخیر به لطف حضورش در بازی Cyberpunk 2077 در نقش جانی سیلورهند، به یکی از چهره‌های معروف دنیای ویدیوگیم نیز تبدیل شده و حالا می‌توان از او به عنوان یکی از سوپراستارهای بزرگ صنعت سرگرمی نام برد. کیانو ریوز در دوم سپتامبر سال ۱۹۶۴ متولد شده و حالا ۵۶ ساله است. او در طول بیش از نیم قرن زندگی خود در بیشتر از ۵۰ فیلم سینمایی حضور داشته که بسیاری از آن‌ها با استقبال زیادی از سوی بینندگان و منتقدین همراه بوده‌اند. 

در طول دهه‌ی ۲۰۰۰ میلادی، اغلب دنبال‌کنندگان فیلم‌های سینمایی آمریکایی، کیانو ریوز را به عنوان شخصیت اصلی سری فیلم‌های Matrix می‌شناختند و حسابی به توانایی بالای او در هنرهای رزمی عشق می‌ورزیدند. تمرین‌های کیانو ریوز در زمینه‌ی هنرهای رزمی اما متوقف نشد و در طول یک دهه‌ی گذشته پای خود را فراتر از سکانس‌های مبارزه‌ای در استودیو و اکشن‌های درآمیخته با جلوه‌های ویژه گذاشت و توانست یک شخصیت کاملا متفاوت و البته مخوف و ترسناک را در سری فیلم‌های John Wick خلق کند. 

شخصیت جان ویک در مجموعه‌ای با همین نام توانست در طول ۳ فیلم سینمایی به یکی از محبوب‌ترین ستاره‌های فیلم‌های رزمی و اکشن تبدیل شود. کیانو ریوز با نقش‌آفرینی در سکانس‌های مبارزه (حتی سکانس‌هایی که معمولا با نقش‌آفرینی مبدل یک بازیگر فیلمبرداری می‌شوند) در این فیلم، به یکی از ستاره‌های مبارز و رزمی‌کار هالیوود تبدیل شود. اما بهتر است بدانید که استعداد بازیگری کیانو ریوز تنها محدود به هنرهای رزمی و فیلم‌های اکشن نیست و توانایی بسیار بالایی در نقش‌آفرینی‌های درام و احساسی دارد.

در این مطلب قصد مرور زندگی کیانو ریوز در قالب یک بیوگرافی را نداریم، اما بهتر است بدانید که این هنرپیشه‌ی معروف هالیوودی، زندگی بسیار سختی داشته و دوران زندگی پیش از شهرتش پر شده از اتفاقات تلخ و طاقت‌فرسایی که نهایتا از او یک شخصیت متواضع، منطقی، ثابت‌قدم و انگیزه‌بخش ساخته‌اند. کیانو ریوز یکی از معدود بازیگران هالیوودی است که زندگی بسیار معمولی و ساده‌ای را به دور از حواشی پر زرق و برق سلبریتی‌های هالیوودی سپری می‌کند. این موضوع به خوبی در چندین تصویری که به صورت پاپارازی و مخفیانه از اوقات فراغت و زندگی شخصی او منتشر شده‌اند پیداست.

در ادامه مروری خواهیم داشت بر ۲۰ نقش‌آفرینی برتر کیانو ریوز در طول چهار دهه هنرنمایی و فعالیتش در هالیوود و پروژه‌های سینمایی مختلف. این رده‌بندی، براساس عملکرد مجموعه‌ی عوامل هر فیلم تشکیل شده و تنها عملکرد کیانو ریوز مورد بررسی تهیه کنندگان لیست نبوده. این ۲۰ فیلم بر اساس میانگین امتیازات هر فیلم در متاکریتیک – و در صورت عدم درج نمره در متاکریتیک، راتن تومیتوز – رده‌بندی شده‌اند. 

بدیهی است که در برخی موارد ممکن است نقش‌آفرینی‌های قدیمی و نسبتا ضعیف‌تر کیانو ریوز، در رده‌بندی بالاتر از نقش‌آفرینی‌های جدید او قرار بگیرند. به طور کلی بهتر است این لیست را بدون در نظر گرفتن شماره‌گذاری‌ها مرور کرده و جهت بررسی عملکرد کیانو ریوز در هر فیلم، توضیحات مربوط به آن را مطالعه کنید. در نوشتن توضیحات هر فیلم سعی شده بیشتر عملکرد کیانو ریوز مورد بررسی قرار گیرد و در وهله‌ی دوم به اطلاعات و جزئیات فیلم‌ها پرداخته شود. 

وقتی صحبت از بهترین نقش‌آفرینی‌های کیانو ریوز می‌شود، همه‌ی ما نئو از فیلم‌های ماتریکس و جان ویک را به خاطر می‌آوریم. به نظر شما بهترین فیلم‌های کیانو ریوز از نظر منتقدین، چه فیلم‌هایی هستند؟ فیلم‌های مورد علاقه‌ی کیانو ریوز نزد شما، در این لیست چه جایگاهی دارند؟ اگر شما هم فیلم‌های کیانو ریوز و تمامی فعالیت‌های سینمایی او را دنبال می‌کنید، توصیه می‌کنیم که فیلم‌های قرار گرفته در این لیست را بررسی کنید تا هیچ‌یک از نقش‌آفرینی‌های برتر و منحصر به فرد هنرپیشه‌ی مورد علاقه‌ی خود را از قلم نیندازید. این شما و این ۲۰ نقش‌آفرینی برتر کیانو ریوز در دوران بازیگری‌اش.

۲۰. The Gift (2000)

امتیاز متاکریتیک: ۶۲

اگر از جمله دنبال کنندگان فیلمی هستید که کیانو ریوز را تنها با نقش‌آفرینی‌هایی مثل شخصیت نئو (در فیلم‌های ماتریکس) و جان ویک می‌شناسید، این فیلم حسابی شما را غافلگیر می‌کند. زیرا شاهد شخصیتی هستیم که تفاوت‌های بسیاری با آن قهرمانی که همواره از کیانو ریوز به خاطر داریم، دارد. کیانو ریوز در فیلم The Gift نقش یک همسر سوء‌استفاده‌گر و بی‌مسئولیت را بازی می‌کند. فیلم The Gift یک فیلم جنایی – روان‌شناختی است که توسط سم ریمی معروف (Sam Raimi) کارگردانی شده و وظیفه‌ی نوشتن فیلمنامه‌اش را نیز بیلی باب ترونتن (Billy Bob Thronton) برعهده داشته. بیلی باب ترونتن در این فیلم اما یک نویسنده‌ی معمولی نبوده و ادعا می‌کند داستان این فیلم را از روی عارضه‌های روحی و روانی مادرش نوشته است و از همین رو فیلم The Gift داستانی برگرفته از حوادث واقعی را روایت می‌کند.

اغلب منتقدین فیلم The Gift را به خاطر روایت پیچیده و البته عملکرد بسیار خوب و تحسین برانگیز تیم بازیگرانش ستایش کرده‌اند و از طرفی هم نقدی بر ایرادات جزئی آن داشته‌اند. به عنوان مثال منتقد معروف، مایکل ویلمینگتون (Michael Wilmington) از نشریه‌ی شیکاگو تریبون درباره‌ی این فیلم نوشته است که “با تمام ارزش‌های هنری و دستاورهایش، فیلم The Gift بر اساس فیلمنامه‌ای ساخته شده است که احتمالا نیاز به بازنویسی و تعمیق بیشتری دارد. اما از آنجایی که به واقعیت‌ها می‌پردازد، یک تلاش خوب به حساب می‌آید و از این بابت عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته است”.

فیلم The Gift از نظر منتقدین دارای ایرادات متعددی است اما وقتی بحث کلیت داستان و روایت واقعی آن به میان کشیده می‌شود، باید آن را یک موفقیت در نظر گرفت. بسیاری از منتقدین در رابطه با عملکرد بسیار خوب و قابل قبول بازیگران آن با یکدیگر اتفاق نظر دارند و نقش‌آفرینی کیانو ریوز را یکی از برگ‌های برنده‌ی این فیلم توصیف می‌کنند.

۱۹. Always Be My Maybe (2019)

امتیاز متاکریتیک: ۶۴

Always Be My Maybe نام یکی از کمدی‌های رمانتیک و پرطرفدار شبکه‌ی نتفلیکس است که به یکباره توانست یکی از ماندگارترین نقش‌آفرینی‌های کیانو ریوز را رقم بزند. کیانو ریوز در فیلم Always Be My Maybe یک حضور افتخاری نسبتا طولانی در نقش خودش (کیانو ریوز) دارد و در داستان این کمدی جذاب به عنوان یک مرد کاریزماتیک، خوش‌تیپ و جذاب ظاهر می‌شود و یکی از شخصیت‌های اصلی داستان به او دل می‌بندد. نقش‌آفرینی کیانو ریوز در فیلم Always Be My Maybe در ساده‌ترین توصیف، بسیار خنده‌دار و تماشایی است. 

کیانو با یک ورود خیره‌کننده و درخشان وارد فیلم شده و سپس سوژه‌ی اصلی صحبت‌های تمام افراد اطراف خود می‌شود. کیانو ریوز در دنیای واقعی یک شخصیت به شدت جذاب، خوش‌مشرب، شوخ‌طبع و تاثیرگذار است و در این فیلم هم تمامی ویژگی‌های شخصیتی‌اش از دنیای واقعی را – به جز قسمت‌های ناراحت‌کننده و تلخ دوران قدیم – به نمایش می‌گذارد. قسمت‌های مربوط به کیانو ریوز در فیلم کمدی Always Be My Maybe خیلی زود در قالب کلیپ‌های جداگانه در فضای مجازی پخش شدند و حسابی مورد استقبال طنزپردازان و تولیدکنندگان محتوا قرار گرفتند. سکانس‌های کیانو ریوز همچنین از سوی سازندگان میم‌های اینترنتی (Meme) هم مورد استقبال قرار گرفتند و حتی تا به امروز نیز در گوشه و کنار اینترنت جوک‌ها و محتواهای حاوی کیانو ریوز (ورژن مربوط به فیلم Always Be My Maybe) به چشم می‌خورند.

۱۸. To the Bone (2017)

امتیاز متاکریتیک: ۶۴

To the Bone یک فیلم درام ساخته شده توسط نتفلیکس است که در سال ۲۰۱۷ از این شبکه منتشر شد. کیانو ریوز در فیلم To the Bone نقش یک پزشک را بازی می‌کند که در زمینه‌ی مقابله با بی‌اشتهایی و موارد مربوط به سلامت تغزیه تخصص دارد و در واقع یک شخصیت مکمل به حساب می‌آید. شخصیت کیانو ریوز در جریان کار خود در مطب پزشکی‌اش با یک زن جوان برخورد می‌کند که درحال دست و پنجه نرم کردن با بیماری طاقت فرسایی است که حتی زندگی او را هم مورد تهدید قرار داده و عملکرد ضعیف پزشک یا عدم همکاری با پزشک ممکن است به قیمت جانش تمام شود. این زن در واقع شخصیت اصلی فیلم To the Bone است و نقش‌آفرینی بسیار خوبی را با همکاری کیانو ریوز به ارمغان آورده. 

یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت فیلم To the Bone بر اساس نقد و بررسی این فیلم توسط میلانی مک‌فارلند در نشریه‌ی Salon این است که برخلاف پیش‌بینی و انتظار بینندگان از حوادث داستانی، دو شخصیت اصلی فیلم وارد یک رابطه‌ی عاشقانه نمی‌شوند و تمرکز اصلی فیلم به مباحث پزشکی و موقعیت حساس بیمار معطوف می‌شود. این بدان معناست که فیلم To the Bone قرار نیست یک موقعیت پزشکی را دستمایه‌ی ایجاد یک رابطه‌ی عاشقانه بین بیمار و پزشک کند. از همین رو به موضوع اصلی که چالش پیش روی پزشک (با نقش‌آفرینی کیانو ریوز) برای رسیدگی به وضعیت بیمارش می‌پردازد.

۱۷. Bill & Ted Face the Music (2020)

امتیاز متاکریتیک: ۶۵

پس از گذشت سال‌های طولانی از انتشار آخرین فیلم در مجموعه‌ی کمدی و محبوب بیل و تد (Bill & Ted) سرانجام اکران دنباله‌ی سوم آن مصادف شد با بزرگترین اتفاق یک قرن اخیر یعنی شیوع ویروس کووید-۱۹ و پاندمی بزرگی که تمام مردم از سرتاسر جهان را برای ماه‌های طولانی در خانه‌هایشان حبس کرد. فیلم Bill & Ted Face the Music مدت طولانی‌ای در دست تولید قرار داشت و نهایتا در روزهای ابتدایی قرنطینه‌ی سرتاسری کرونا منتشر شد و در قالب محصولات سینمای خانگی در دسترس طرفداران قدیمی و البته مخاطبین جدید قرار گرفت. این فیلم با اینکه امتیازات نسبتا متوسط رو به بالایی را از سوی منتقدین دریافت کرد، حسابی مورد استقبال بینندگان قرار گرفت و بازگشت دوباره‌ی بیل و تد (با نقش‌آفرینی کیانو ریوز و الکس وینتر) را پس سال‌ها به یکی از زیباترین رویدادهای سینما در این سال بسیار سخت تبدیل کرد.

بسیاری از طرفداران فیلم Bill & Ted Face the Music معتقدند که این فیلم به یک دستاورد با ارزش و منحصر به فرد در دوران پاندمی جهانی و قرنطینه‌ی اجباری به خاطر ویروس کووید-۱۹ تبدیل شد و دلیل اصلی این موضوع، داستان فیلم بود. در این فیلم بیل و تد مشغول تهیه‌ی یک ترانه هستند که از طریق آن تمام مردم جهان را با یکدیگر متحد کنند. اتحادی که مردم جهان در دوران قرنطینه بیش از هر زمان دیگری به آن احتیاج داشتند. منتقد IGN معتقد است که این ایده‌ی اصلی برای روایت داستان، بهترین سوژه برای بازگشت بیل و تد پس از نزدیک به سه دهه انتظار بود.

۱۶. Something’s Gotta Give (2003)

امتیاز متاکریتیک: ۶۶

فیلم Somethin’s Gotta Give یکی از بهترین فرصت‌های کیانو ریوز برای همکاری با دوتا از محبوب‌ترین ستاره‌های سینمای هالیوود محسوب می‌شود. کیانو ریوز در فیلم Somethin’s Gotta Give با جک نیکلسون (Jack Nicholson) و دایان کیتون (Diane Keaton) همبازی می‌شود و به یکباره خود را وسط یک بازی پرچالش برای عشق می‌بیند. کیانو ریوز در این فیلم ایفای نقش پزشکی را برعهده دارد که رفته رفته متوجه علاقه‌ی بسیار زیاد خودش به یک زن با نقش‌آفرینی دایان کیتون می‌شود. کیانو ریوز حالا برای جلب توجه زن مورد علاقه‌ی خود باید با یک مرد دیگر رقابت کند و این مرد نیز کسی نیست جز جک نیکلسون معروف که بازی بسیار متفاوتی را از خود در این فیلم به نمایش گذاشته است.

این فیلم از سوی منتقدین بازخورد نسبتا خوبی دریافت کرد و تمامی آن‌ها روی یک موضوع اتفاق نظر داشتند که اصلی‌ترین نقطه‌ی قوت و مهم‌ترین برگ برنده‌ی فیلم Somethin’s Gotta Give هنرپیشه‌های آن هستند. سه ستاره‌ی اصلی فیلم یعنی کیانو ریوز، جک نیکلسون و دایان کیتون به نوعی بهترین نقش‌آفرینی خود را به اجرا درآورده‌اند و این سه شخصیت را به اصلی‌ترین دلیل نزد طرفداران برای تماشای فیلم Somethin’s Gotta Give تبدیل کرده‌اند. منتقد نشریه‌ی سان فرانسیسکو کرونیکل تماشای بازی حرفه‌ای و سرشار از استعداد سه بازیگر اصلی فیلم – و همچنین دیگر شخصیت‌های حاضر در فیلم را – یک افتخار لذت‌بخش خطاب می‌کند و به پیشنهاد تماشای فیلم Somethin’s Gotta Give به مخاطبین خود می‌پردازد.

۱۵. Little Buddha (1993)

امتیاز راتن تومتیتوز: ۶۸%

برخلاف طرفداران امروزی کیانو ریوز که تماما او را با نقش‌آفرینی به عنوان شخصیت‌های مدرن و امروزی می‌شناسند، ریوز عملکرد قابل توجه و کارنامه‌ی درخشانی در فیلم‌های تاریخی دارد و از جمله ماندگارترین نقش‌آفرینی‌های او می‌توان به فیلم Little Buddha اشاره کرد که در سال ۱۹۹۳ اکران شده و یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های کیانو ریوز محسوب می‌شود. کیانو ریوز در این فیلم نقش‌آفرینی یک شاهزاده‌ی هندی به نام سیدهارتا (Siddharta) را در هند باستان برعهده دارد. در وهله‌ی اول شاید آوازه‌ی فیلم‌های هندی با پس‌زمینه‌ی داستانی تاریخی در ذهن شما نقش ببندد اما باید این اطمینان را به شما بدهیم که فیلم Little Buddha کوچکترین شباهتی با فیلم‌های کم‌بودجه و مستقل تاریخی بالیوود ندارد و در واقع یک روایت تاریخی جذاب است که با روایت منحصر به فرد خود که در هند باستان جریان دارد، به یک تجربه‌ی تاریخی متفاوت در سینما تبدیل شده است.

جنت ماسلین منتقد نشریه‌ی نیویورک تایمز فیلم Little Buddha را یک محصول فرهنگی با محبوبیت بالا نزد عموم می‌داند که یک روایت شبهه‌مذهبی جذاب را در هند باستان به همراه دارد و شدیدا سرگرم‌کننده است. اگر می‌خواهید کیانو ریوز را در یک روایت تاریخی جذاب و هیجان‌انگیز به عنوان یک شاهزاده‌ی هندی با ارجاعات مذهبی (بودا) و البته بیرون از کت و شلوار همیشگی‌اش در اکشن‌های مدرن مشاهده کنید، تماشای فیلم Little Buddha را شدیدا به شما پیشنهاد می‌کنیم.

۱۴. John Wick (2014)

امتیاز متاکریتیک: ۶۸

پس از چندین سال نقش‌آفرینی در فیلم‌های مستقل و کمدی‌های معمولی، کیانو ریوز نهایتا با فیلم John Wick یک بازگشت خیره‌کننده و نفسگیر را رقم زد که خیلی زود به یکی از معروف‌ترین نقش‌آفرینی‌هایش و یک کاراکتر نمادین برای او تبدیل شد. هر یک از ستاره‌های بزرگ هالیوودی، یک شخصیت در میان چندین و چند نقش‌آفرینی‌شان دارند که به عنوان شخصیت نمادین آن‌ها شناخته می‌شود. برای مثال همه هیو جکمن را در نقش ولورین و رابرت داونی جونیور را در نقش تونی استارک می‌شناسند. 

کیانو ریوز هم سال‌ها قبل از اکران فیلم جان ویک توانسته بود با نقش‌آفرینی در فیلم‌های ماتریکس به عنوان نئو، خودش را به تمامی مخاطبین سینمای هالیوود از سرتاسر جهان به عنوان نئو از فیلم ماتریکس بشناساند. به طوری که اگر در جایی – حتی همین ایران خودمان – یک عکس بدون گریم و خارج از ست فیلمبرداری از کیانو ریوز را به کسی نشان می‌دادید، مشاهده می‌کردید که شخص مقابل او را با اسم نئو از فیلم ماتریکس صدا می‌زند. فیلم John Wick  اما تمامی معادلات سنتی در رابطه با شخصیت نمادین یک هنرپیشه‌ی معروف را بهم زد و جان ویک را به دیگر شخصیت نمادین و محبوب کیانو ریوز تبدیل کرد. حالا کیانو ریوز مانده بود و دو کاراکتر نمادین. حالا اگر عکس کیانو ریوز را به کسی نشان می‌دادید، شخص مقابل برای انتخاب از بین نئو و جان ویک چند ثانیه مکث می‌کرد.

فیلم John Wick اما صرفا یک بازگشت شکوهمند و پر زرق و برق برای کیانو ریوز به سینمای اکشن و بلاک‌باستری نبود. بلکه یک فیلم سینمایی خیره‌کننده و پر شده از اکشن‌های جذابی بود که لحظه به لحظه‌ی مبارزاتش، بیننده را محکم‌تر سر جای خود میخکوب می‌کرد. این فیلم درباره‌ی یک آدمکش بازنشسته به نام جان ویک بود که یک شب، یک گروه از گنگسترهای روسی سگ او را به شکلی بی‌رحمانه می‌کشند. حالا جان ویک باری دیگر به عرصه‌ی آدمکشی بر می‌گردد و می‌خواهد انتقام سگ دوست‌داشتنی‌اش را که یادگار همسرش بود، با کشتن یک به یک اعضای این باند روسی بگیرد.

۱۳. The Private Lives of Pippa Lee (2009)

امتیاز راتن تومیتوز: ۷۰%

فیلم The Private Lives of Pippa Lee درباره‌ی یک زن بیوه است که یک مادر تنها محسوب می‌شود که رفته رفته خود را در سنین میانسالی، خسته و فرتوت در می‌یابد. این زن میانسال توسط رابین رایت (Robin Wright) نقش‌آفرینی شده و به عنوان شخصیت اصلی فیلم The Private Lives of Pippa Lee عملکرد بسیار خوب و رضایت‌بخشی از خود بر جا گذاشته است. در همسایگی این زن، یک مرد مهربان، ماجراجو و شوخ‌مشرب زندگی می‌کند که چند سالی جوان‌تر از زن همسایه است و کیانو ریوز نقش‌آفرینی او را برعهده دارد.

منتقدین بازخورد بسیار خوبی نسبت به فیلم The Private Lives of Pippa Lee نشان داده‌اند و معتقدند که این فیلم با اینکه یک درام خنده‌دار و سرشار از شوخی‌های بامزه و سرگرم‌کننده را روایت می‌کند، کمی هم ناراحت‌کننده و دل‌شکننده ظاهر می‌شود تا تعادل خود را به عنوان یک فیلم درگیرکننده و به یاد ماندنی حفظ کند. منتقدین همچنین حسابی از عملکرد دو شخصیت اصلی فیلم یعنی رابین رایت و کیانو ریوز تحسین به عمل آورده‌اند و آن را از جمله مهم‌ترین نقاط قوت فیلم The Private Lives of Pippa Lee دانسته‌اند.

۱۲. Thumbsucker (2005)

امتیاز متاکریتیک: ۶۹

کیانو ریوز در فیلم Thumbsucker حضور کوتاهی دارد اما طی همین حضور مختصر و مفیدش، تاثیر زیادی روی فیلم می‌گذارد و یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌هایش را به ارمغان آورده است. کیانو ریوز نقش یک پزشک روانشناس با توانایی هیپنوتیزم بیماران را برعهده دارد که در قالب تازه‌ترین پرونده‌ی پزشکی‌اش باید یک پسربچه‌ی ۱۷ ساله را که در واقع شخصیت اصلی فیلم Thumbsucker است معالجه کند. این پسربچه یک عارضه‌ی روانی دارد که سبب شده حین مقابله با شرایط استرس‌زا و روبه‌رو شدن با موقعیت‌های سخت زندگی، به مکیدن انگشت شصتش می‌پردازد. او تصمیم گرفته به جای تلاش کردن در جهت پشت سر گذاشتن مشکلات متعدد زندگی، مانند یک کودک خردسال انگشت شصتش را به دهن کشیده و شروع به مکیدن آن کند. طبیعی است که بسیاری از اطرافیان او در جاهای مختلف مثل مدرسه، او را مسخره می‌کنند و با القاب زشت و توهین‌آمیز او را صدا می‌زنند.

حالا کیانو ریوز در نقش یک پزشک معالج روانشناس، باید عارضه‌ی روانی این پسربچه را رفع کند و برای انجام این کار گاهی به هیپنوتیزم کردن او می‌پردازد. منتقدین همواره نظرات بسیار خوب و مثبتی درباره‌ی فیلم Thumbsucker داشته‌اند و داستان آن را یک روایت عمیقا احساسی و تاثیرگذار خطاب می‌کنند. از جمله مهم‌ترین نقاط قوت فیلم Thumbsucker همانطور که احتمالا حدس زده‌اید، رابطه‌ی بین پزشت و پسربچه است که رفته رفته عمیق‌تر شده و ابعاد عمیق‌تری به خود می‌گیرد. این شیمی عاطفی و بسیار درگیرکننده‌ی بین شخصیت اصلی و پزشک روانشناس است دلایل استرس داشتن این نوجوان را بررسی می‌کند و به نوعی یک توصیف استثنایی از وضعیت روحی و روانی نوجوانان محسوب می‌شود.

۱۱. A Scanner Darkly (2006)

امتیاز متاکریتیک: ۷۳

برخلاف تمامی فیلم‌های حاضر در این لیست که کیانو ریوز در آن‌ها به طور مستقیم جلوی دوربین به نقش‌آفرینی می‌پردازد، یازدهمین گزینه‌ی ما شامل یک فیلم انیمیشنی است که کیانو ریوز را به عنوان مدل چهره‌پردازی و همچنین صداپیشه‌ی این شخصیت به همراه دارد. انیمیشن سینمایی A Scanner Darkly توسط ریچارد لینک‌لیتر کارگردانی شده و در واقع یک اقتباس پویانمایی از رمان فیلیپ کی. دیک (Philip K. Dick) است. فیلم  A Scanner Darkly در یک جهان دستوپیایی جریان دارد و المان‌های علمی – تخیلی بسیاری را در جهان خود جای داده است. داستان این فیلم به روش‌های مختلف و از زوایای متفاوت، به موضوع حیاتی و بسیار مهم اعتیاد به مواد مخدر می‌پردازد و جایگاه غیرقابل تحمل و سازش‌ناپذیر مواد مخدر در زندگی انسان‌ها را به تصویر می‌کشد. کیانو ریوز در نقش شخصیت اصلی داستان فیلم A Scanner Darkly حضور پیدا می‌کند. 

مردی که شدیدا به مواد مخدر وابستگی دارد و تحت تاثیر این اعتیاد، رفته رفته خود را در ورطه‌ی نابودی پیدا می‌کند. فیلم A Scanner Darkly در وهله‌ی اول ابعاد شدیدا خطرناک و جبران ناپذیر اعتیاد به مواد مخدر را به مخاطب نشان می‌دهد و سپس شخصیت اصلی‌اش را وارد یک چالش بزرگ و دشوار برای رهایی از بند غول اعتیاد می‌کند. منتقد نشریه‌ی شیکاگو ریدر، حضور ستاره‌ی فیلم ماتریکس در نقش یک معتاد ضعیف و رو به زوال را، یک الهام تکان‌دهنده و انگیزه‌بخش می‌داند که به بینندگان جوان‌تر ثابت می‌کند حتی قهرمانان بزرگی مثل نئو در فیلم ماتریکس هم در صورت سقوط در چاه عمیق اعتیاد به مواد مخدر، تمام شکوه و قدرت خود را از دست می‌دهند و برای بازیابی آن باید بهای سنگینی را بپردازند.

۱۰. John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

امتیاز متاکریتیک: ۷۳

سری فیلم‌های جان ویک نهایتا سومین دنباله‌ی خود را تحت عنوان فیلم John Wick: Chapter 3 Parabellum دریافت کرد و باری دیگر کیانو ریوز را در نقش محبوب‌ترین کاراکتر نزد طرفداران خودش قرار داد. نخستین فیلم جان ویک یک اکشن – جنایی تمام عیار بود که تمامی توانمندی‌های کیانو ریوز در بازیگری و همچنین هنرهای رزمی را مورد استفاده قرار می‌داد و فیلم جان ویک 3 نیز از همه‌نظر بهتر از آن عمل می‌کند. این فیلم یک سطح کاملا جدید از توانایی کیانو ریوز در نقش‌های اکشن را به تصویر می‌کشد و به قول گفته‌ی منتقد این فیلم در نشریه‌ی رولینگ استون، شاهد جان ویکی هستیم که کیانو ریوز زاده شده برای نقش‌آفرینی کردن آن.

سومین فیلم در سری فیلم‌های John Wick بسیار بزرگتر و خونین‌تر از دو نسخه‌ی قبلی است و اینبار کیانو ریوز را در نقش آدمکش معروف و ترسناکی می‌بینیم که یک جایزه‌ی بزرگ و گران‌قیمت برای سرش گذاشته‌اند و ارتشی از آدمکش‌ها از سرتاسر آمریکا برای کشتنش بسیج شده‌اند. جان ویک حالا وارد یک ماجراجویی نفسگیر و بدون استراحت می‌شود که طی آن حتی از آمریکا نیز خارج می‌شود و در قسمتی از آن به عنوان یک آدمکش اصیل، آداب مربوط به قاتلین حسن صباح را هم به جا می‌آورد.

درست در آخرین ثانیه‌های فیلم جان ویک ۳ وقتی که کیانو ریوز را درحال به تکامل رساندن شخصیت آدمکشش در جهت رستگار شدن و خداحافظی کردن با آن می‌بینیم، به یکباره داستان وارد فاز جدیدی شده و در دست تولید بودن قسمت چهارم تایید می‌شود.

۹. River’s Edge (1987)

امتیاز متاکریتیک: ۷۳

کیانو ریوز را اغلب به عنوان هنرپیشه‌ای می‌شناسیم که در طول سه دهه‌ی اخیر با نقش‌آفرینی‌هایی مثل نئو در سری فیلم‌های ماتریکس یا جان ویک در سری فیلم‌هایی با همین نام به شهرت رسیده است و طبیعتا توانایی‌های بازیگری‌اش را هم در قالب همین فیلم‌ها به تکامل رسانده است. اما لازم است بدانید یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های کیانو ریوز که بدون شک در رده‌ی ۱۰ نقش‌آفرینی برتر آن قرار می‌گیرد، بازی او در سنین نوجوانی در فیلم River’s Edge است. فیلمی که در سال ۱۹۸۷ اکران شده و درباره‌ی گروهی از نوجوانان است که یکی از اعضایشان مرتکب به قتل یکی از دوستان دخترش می‌شود. کیانو ریوز هم در نقش شخصیتی که در مرکز این گروه قرار دارد، باید با پیشامدهای این قتل دست و پنجه نرم کرده و دوستانش را برای مقابله با شرایط پیش آمده همراهی کند.

الن موریسون (Alan Morrison) از نشریه‌ی امپایر درباره‌ی فیلم River’s Edge اینگونه نوشته است که “فیلم River’s Edge یک داستان غمگین و تکان‌دهنده از واقعیت‌های وحشتناک یک آمریکای کثیف و جهنمی را روایت می‌کند. عملکرد خیره‌کننده و بعضا دیوانه‌وار برخی از هنرپیشه‌های حاضر در آن، فیلم River’s Edge را به یک سفر به یادماندنی و ماندگار تبدیل کرده‌اند”.

۸. The Matrix (1999)

امتیاز متاکریتیک: ۷۳

بزرگترین و به یاد ماندنی‌ترین نقش‌آفرینی کیانو ریوز. فیلمی که سال‌ها از فیلم‌های سال ۱۹۹۹ جلوتر بود و پیشروی شیوه‌ای جدید از فیلمسازی شده بود که در آن بازیگران قادر به انجام کارهای خارق‌العاده‌ای بودند که مغز مخاطبین سینما را در آن سال‌ها منفجر می‌کرد. فیلم The Matrix که کیانو ریوز را در نقش شخصیت اصلی خودش به نام نئو داشت، خیلی زود به یک عنصر فرهنگی تبدیل شد که مرزهای کشورها و قاره‌های مختلف را درنوردید و به یک محصول جهانی پرطرفدار تبدیل شد.

فیلم The Matrix روایتگر داستانی علمی – تخیلی از یک آینده‌ی دستوپیایی و آخرالزمانی بود که در آن یک تشکیلات هوش مصنوعی به نام ماتریکس کنترل زمین را به دست گرفته‌ و انسان‌ها را درون خوابی طولانی فرو برده‌ که در آن یک زندگی معمولی را در یک جهان سالم سپری می‌کنند. در این بین گروهی از مبارزین که از تشکیلات روبات‌ها – یا همان ماتریکس – در امان مانده‌اند و واقعیت جهان را مشاهده می‌کنند، به دنبال یک ناجی جدید به نام نئو، قصد نابودی ماتریکس را دارند. فیلم ماتریکس یک اکشن علمی – تخیلی جذاب است که کونگ فو و فلسفه در آن با یکدیگر ادغام شده و داستان نجات بشریت از چنگ واقعیتی مجازی و غیرواقعی به نام ماتریکس را روایت می‌کند. پس از گذشت بیش از سه دهه از اکران فیلم The Matrix تماشای آن همچنان با لذت بسیاری همراه شده و به شما توصیه می‌کنیم در صورتی که هنوز آن را تماشا نکرده‌اید، هرچه زودتر نسبت به تماشای آن اقدام کنید. زیرا با یکی از جریان‌سازترین فیلم‌های علمی – تخیلی و اکشن تاریخ سینما طرفیم که کیانو ریوز را به مردم جهان معرفی کرد.

۷. Dangerous Liaisons (1988)

امتیاز متاکریتیک: ۷۴

همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، کیانو ریوز علاوه بر نقش‌آفرینی‌های معروف و ماندگارش در اکشن‌های مدرن و بلاک‌باسترهای علمی – تخیلی، در فیلم‌های تاریخی هم دستی بر آتش دارد و در کارنامه‌اش چندین نقش‌آفرینی موفقیت‌آمیز در فیلم‌های تاریخی به چشم می‌خورند. فیلم Dangerous Liaisons یکی از همین فیلم‌های تاریخی است که سال‌ها پیش از شهرت جهانی کیانو ریوز با فیلم The Matrix اکران شده و از قضا تمامی منتقدان بازی تحسین‌برانگیز و بی‌نقص کیانو ریوز را ستایش کرده‌اند.

فیلم Dangerous Liaisons یک عاشقانه‌ی تاریخی است که پیش از انقلاب بزرگ فرانسه، در این کشور جریان دارد و در آن کیانو ریوز به طور همزمان به اغوای شخصیت‌های زنی که توسط اوما ترمن (Uma Thurman) و گلن کلوس (Glenn Close) نقش‌آفرینی شده‌اند می‌پردازد و سپس شخصیت مردی را که جان مالکویچ (John Malkovich) نقش‌آفرینی‌اش را برعهده دارد، به قتل می‌رساند.

کیانو ریوز در فیلم Dangerous Liaisons با بازیگران بسیار خوبی همبازی شده است و جالب‌ترین نکته در این رابطه آن است که اغلب منتقدین به تحسین نقش‌آفرینی خوب او پرداخته‌اند و بازی کیانو ریوز را یکی از دلایل اصلی تماشای این فیلم دانسته‌اند. این فیلم به یک دوره‌ی تاریخی بسیار خاص و منحصر به فرد پرداخته که در آن فرانسه از وضعیت اجتماعی بسیار پیچیده‌ای برخوردار است که موجب فاصله‌ی زیاد طبقاتی بین اشرافی‌ها و مردم عادی شده (همان مشکلاتی که منجر به انقلاب بزرگ فرانسه شدند و پادشاهی پیش از آن را برانداختند). فیلم Dangerous Liaisons مجموعه‌ای از روایت‌های درگیرکننده و تاثیرگذار درباره‌ی عشق، اغوا و خیانت است که همانند یک نمایش تماشایی و خیره‌کننده به تصویر کشیده می‌شود.

۶. John Wick: Chapter 2 (2017)

امتیاز متاکریتیک: ۷۵

اولین دنباله‌ی فیلم بسیار موفق جان ویک تحت عنوان فیلم John Wick: Chapter 2 در سال ۲۰۱۷ به اکران درآمد و یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های کیانو ریوز را به نمایش گذاشت. فیلم جان ویک از هر نظر بهتر از فیلم اول بود و بعدها فهمیدیم که حتی سومین فیلم این مجموعه که یک اثر بسیار تماشایی و جذاب است هم نمی‌تواند جایگاهی بالاتر از این فیلم داشته باشد.

فیلم John Wick: Chapter 2 تمامی نقاط قوت فیلم قبلی را در خود جا داد و از آنجایی که تمامی بازخوردهای منتقدین و به ویژه طرفداران را از نزدیک دنبال کرده بود، دقیقا همان چیزی را به تصویر کشید که همه انتظارش را می‌کشیدند. یک اکشن نفسگیر که به مراتب پررنگ‌تر، خشن‌تر و مخاطب پسندتر از فیلم قبلی است و تماما پر شده از لحظات غافلگیرکننده‌ای که در آن‌ها اتفاقات به هیچ‌وجه طبق پیش‌بینی بیننده رخ نمی‌دهند و تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا او را شوکه کنند. کیانو ریوز با فیلم جان ویک ۲ توانست جای پای خود را به عنوان یکی از توانمندترین بازیگران ژانر اکشن – مبارزه‌ای محکم‌تر کند و چهره‌ای به مراتب ترسناک‌تر و بی‌رحم‌تر را از خود به جای بگذارد.

۵. My Own Private Idaho (1991)

امتیاز متاکریتیک: ۷۷

فیلم My Own Private Idaho را می‌توان نقطه عطفی دانست که کیانو ریوز را به عنوان یک بازیگر حرفه‌ای و با استعداد به سینما معرفی کرد. کیانو ریوز از مدت‌ها قبل با ریور فنیکس (برادر بزرگتر واکین فنیکس که در دوران جوانی مُرد) رفاقت داشت و در این فیلم با همکاری او نقش‌آفرینی دو شخصیت اصلی داستان را برعهده گرفت. کیانو ریوز در فیلم My Own Private Idaho در نقش یک کلاهبردار خیابانی ظاهر می‌شود که به دنبال مادر گم‌شده‌ی دوستش می‌گردد و دوستش با نقش‌آفرینی ریور فنیکس نیز همواره در تمامی لحظات فیلم در کنارش دیده می‌شود. داستان فیلم My Own Private Idaho در واقع یک اقتباس شخصی و تغییر یافته از نمایشنامه‌ی هنری چهارم (Henry IV) شکسپیر است و چنانچه از آثار الهام گرفته از نمایشنامه‌های شکسپیر انتظار می‌رود، یک روایت غمگین و تکان‌دهنده را به ارمغان آورده است.

همانطور که به آن اشاره کردیم، فیلم My Own Private Idaho کیانو ریوز و ریور فنیکس را در قالب دو هنرپیشه‌ی جوان و شدیدا با استعداد و توانمند به جهان سینما معرفی کرد و پس از آن سیلی از پیشنهادات همکاری به سوی آن‌ها سرازیر شد. ریور فنیکس اما متاسفانه عمر کوتاهی داشت و در همان سال‌ها طی اتفاقی تلخ و تکان‌دهنده از دنیا رفت. کیانو ریوز هم با انبوهی از خاطرات غمگین از گذشته‌ی سختش به راه خود ادامه داد و سرانجام به یکی از بزرگترین ستاره‌های هالیوودی تبدیل شد.

۴. Speed (1994)

امتیاز متاکریتیک: ۷۷

بهترین فیلم‌های کیانو ریوز از نگاه منتقدین

کیانو ریوز را اغلب در نقش شخصیت‌های خلافکار و مخوف یا قهرمانان یاغی و قانون‌گریز می‌شناسند، اما باید بدانید که یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های او مربوط به بازی او در نقش یک افسر پلیس است. فیلم Speed کیانو ریوز را در نقش یک مامور از اداره‌ی پلیس شهر لس آنجلس قرار می‌دهد. ماموری که درون یک اتوبوس حاوی بمب گیر افتاده و چنانچه اتوبوس سرعتش را به کم‌تر از 50 مایل در ساعت کاهش دهد، بمب منفجر می‌شود.

فیلم Speed همانطور که از اسمش پیداست، بی‌وقفه درحال پیشروی است و یک‌دم آرامش را در فضای فیلم برقرار نمی‌کند. رفته رفته بیننده‌ی فیلم نیز پا به پای افراد حاضر در اتوبوس اضطراب منفجر شدن بمب را احساس کرده و با شخصیت‌های حاضر در فیلم همراه می‌شوند. کیانو ریوز به عنوان یک ارتش تک‌نفره، تنها مامور حاضر در این اتوبوس است و باید تمام تلاشش را برای انهدام موفقیت آمیز اتوبوس در خارج از شهر یا خنثی کردن بمب به کار بگیرد. همه‌ی این اتفاقات نیز درحالی رخ می‌دهند که اتوبوس با سرعت زیادی در بزرگراه‌های مرکز شهر درحال عبور است و راننده‌اش هم به هیچ‌وجه نباید پایش را از روی پدال گاز بردارد!

حتی مطالعه‌ی خلاصه‌ی داستان فیلم Speed هم جو استرس‌زا و پرتنش درون فیلم را برای مخاطب تداعی می‌کند.

۳. Parenthood (1989)

امتیاز متاکریتیک: ۸۲

فیلم Parenthood به کارگردانی ران هاوارد (Ron Haward) ساخته شده و در سال ۱۹۸۹ به اکران درآمده است. این فیلم همانطور که از اسمش پیداست، چالش‌های پیش روی یک زن و شوهر حین به دنیا آمدن فرزندان‌شان به تصویر می‌کشد. استیو مارتین در این فیلم نقش پدر یک خانواده متشکل از یک همسر و سه فرزند دختر را به تصویر می‌کشد که شخصیت نقش‌آفرینی شده توسط کیانو ریوز می‌خواهد از یکی از دخترانش خواستگاری کند. استیو مارتین از سویی دیگر یک فرزند دیگر را نیز در راه دارد و به تازگی خبردار شده که همسرش حامله است. راستش را بخواهید، کیانو ریوز شخصیت اصلی فیلم Parenthood نیست، اما عملکرد رضایت‌بخشی را در کنار تیم هنرپیشه‌های بسیار خوب این فیلم به نمایش گذاشته است. تیم بزرگ و پرستاره‌ی بازیگران فیلم Parenthood آن را به یکی از پربیننده‌ترین فیلم‌های سال ۱۹۸۹ تبدیل کرد و از جمله فیلم‌هایی بود که نام کیانو ریوز را باری دیگر روی زبان‌ها انداخت.

۲. Toy Story 4 (2019)

امتیاز متاکریتیک: ۸۴

بهترین فیلم‌های کیانو ریوز از نگاه منتقدین

مجموعه‌ی انیمیشنی محبوب و بسیار پرطرفدار پیکسار پس از سال‌ها انتظار برگشت و نتیجه‌اش چیزی نبود به جز انیمیشن سینمایی موفق و بسیار تماشایی Toy Story 4. انیمیشن Toy Story 4 نیز مثل دیگر انیمیشن‌های قبلی این سری، شدیدا از سوی منتقدین مورد استقبال قرار گرفت و طبق معمول همانطور که انتظار می‌رفت، از سوی طرفداران نیز بازخورد بسیار خوبی را دریافت کرد.

طی دنباله‌های انیمیشن‌های Toy Story همواره شخصیت‌های جدیدی در هر دنباله به داستان اضافه می‌شوند و انیمیشن Toy Story 4 نیز از این قاعده مستثنا نبود. این انیمیشن میزبان شخصیت‌های جدید متعددی بود و در واقع بیشترین تعداد شخصیت‌های جدید بین سه دو دنباله‌ی قبلی‌اش را داشت. یکی از این شخصیت‌های جدید در انیمیشن Toy Story 4 دوک کابوم (Duke Caboom) نام داشت که بزرگترین بدلکار کانادا بود. کیانو ریوز به عنوان نخستین همکاری‌اش با پیکسار، وظیفه‌ی صداگذاری شخصیت دوک کابوم را برعهده داشت. دومین فیلم برتر در لیست بهترین فیلم‌های کیانو ریوز از نظر منتقدین، اختصاص یافته به انیمیشن Toy Story 4 از پیکسار و والت دیزنی!

۱. Much Ado About Nothing (1993)

امتیاز راتن تومیتوز: 90%

بهترین فیلم‌های کیانو ریوز از نگاه منتقدین

و اما بهترین فیلم کیانو ریوز از نگاه منتقدین، یک اقتباس سینمایی کلاسیک از آثار شکسپیر است. کارگردانی فیلم Much Ado About Nothing که در سال ۱۹۹۳ اکران شده، برعهده‌ی Kenneth Branagh بوده و توانسته یکی از بهترین و موفق‌ترین اقتباس‌های سینمایی از روی آثار شکسپیر را به ارمغان آورد. کیانو ریوز در این فیلم نقش شخصیتی به نام دان جان (Don John) را برعهده دارد که در صدد شورش برعلیه برادر ناتنی سلطنتی‌اش برآمده. این فیلم هم مثل خیلی دیگر از فیلم‌های سینمایی اقتباس شده از روی آثار شکسپیر، داستانی جذاب و درگیرکننده را روایت می‌کند که شخصیت‌های آن با عناصری نظیر عشق، خیانت و جاه‌طلبی درآمیخته شده‌اند. فیلم Much Ado About Nothing درست همانند یک نمایش تئاتر از روی نمایشنامه‌های شکسپیر، بسیار شاعرانه و باشکوه روایت می‌شود و در انتها بیننده‌اش را غرق در گریه رها می‌کند. نمایشنامه‌های شکسپیر معمولا با حجم زیادی از غم و اندوه پایان می‌یابند اما گریه‌ی پایان فیلم Much Ado About Nothing قطعا از روی خوشحالی و شوق خواهد بود.

لیست ۲۰ فیلم برتر کیانو ریوز از نگاه منتقدین به پایان رسید و تمامی فیلم‌های برتر این هنرپیشه‌ی معروف کانادایی را مرور کردیم. کدام‌یک از فیلم‌های موردعلاقه‌ی شما با نقش‌آفرینی کیانو ریوز در این لیست حضور نداشتند؟ به نظر شما تمامی فیلم‌های حاضر در این لیست، لایق جایگاهی که در آن قرار گرفته‌اند، هستند؟ نظرات خود درباره کیانو ریوز و بهترین فیلم‌های او از نظر خود را با ما در میان بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments