1%
  • 0/10

احتمال برخورد سیارکی به اندازه برج خلیفه به زمین

مقایسه‌ی ابعاد این سیارک عظیم با برج خلیفه در دبی

احتمال برخورد سیارکی به اندازه برج خلیفه به زمین ۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۰ علم و فناوری کپی لینک
احتمال برخورد سیارک

ردیاب سیارکی ناسا، احتمال برخورد سیارک ۱۶۳۸۹۹ را که از نظر اندازه با برج خلیفه برابری می‌کند و در ماه دسامبر به سمت زمین می‌آید، بسیار ناچیز پیش‌بینی کرده است.

این سیارک عظیم که با نام یا شماره ۱۶۳۸۹۹ (2003 SD220) مشخص شده است، قطری در حدود ۷۹۱ متر دارد و طول آن نزدیک به نیم مایل است. این ابعاد تقریباً برابر برج خلیفه در دبی، بلندترین دست‌سازه‌ی روی زمین، است. با این حال، مشاهداتی که در سال ۲۰۱۵ توسط رصدخانه آرسیبو در پورتوریکو انجام شد، نشان داد که این سیارک می‌تواند بسیار بزرگ‌تر از ابعاد گزارش‌شده باشد و ممکن است طول آن به ۲ کیلومتر برسد.

ناظران شکل آن را با شکل سیب‌زمینی شیرین مقایسه کرده‌اند.

بعدتر، ناسا درباره‌ی طول سیارک به اندازه‌های متفاوتی در حدود ۱.۶ کیلومتر رسید و شکل آن را با اسب آبی مقایسه کرد. با این حال، تخمین‌های فعلی ناسا قطر این سیارک را ۷۹۱ متر نشان می‌دهد. این سیارک عظیم در تاریخ ۱۷ دسامبر سال جاری با سرعت ۵.۶ کیلومتر بر ثانیه از فاصله‌ی ۵.۴ میلیون کیلومتری زمین عبور خواهد کرد.

برای درک بهتر، باید در نظر گرفت که فاصله‌ی بین زمین و ماه بسیار کم‌تر از این فاصله، و حدود ۳۸۵ هزار کیلومتر است. به این ترتیب، علی‌رغم اینکه به دلیل اندازه و نزدیکی به زمین به‌عنوان یک سیارک عظیم بالقوه خطرناک (PHA) طبقه‌بندی می‌شود، احتمال برخورد سیارک با زمین بعید به نظر می‌رسد. در واقع، ناسا زمین را از برخورد سیارک‌ها برای ۱۰۰ سال آینده ایمن اعلام کرده است.

این سیارک به‌عنوان یک سیارک آتنی دسته‌بندی می‌شود. یعنی مدار آن با مدار زمین به دور خورشید تلاقی می‌کند، و بیش‌تر زمان خود را در مدار زمین می‌گذراند. به این ترتیب، احتمال برخورد سیارک با زمین به‌صورت تئوری وجود دارد. اما محاسبات فعلی نشان می‌دهد که چنین موضوعی در حال حاضر نگران‌کننده نیست.

ارزش اکتشافی سیارک ۱۶۳۸۹۹

سیارک ۱۶۳۸۹۹ از لحاظ‌ اکتشافی و تحقیقاتی ارزشمند است، زیرا این سیارک می‌تواند موقعیت مکانی مناسبی برای یک ماموریت اکتشافی احتمالی باشد. در حال حاضر چنین ماموریتی برنامه‌ریزی نشده، اما از نظر تئوری امکان پذیر است.

اکتشاف سیارک‌ها یک مبحث مهم در زمینه‌ی نجوم است و بسیاری از آژانس‌های فضایی علاقه خود را به کاوش در بسیاری از اجرام بزرگ در منظومه شمسی ابراز می کنند. در ماه اکتبر، امارات متحده عربی برنامه‌های خود را برای ماموریت جدیدی برای اکتشاف سیارک‌ها اعلام کرد. امارات قصد دارد اولین کشور عربی باشد که با موفقیت یک فضاپیما را بر روی یک سیارک فرود می‌آورد.

نگرانی درباره‌ی احتمال برخورد سیارک ها به زمین

صرف نظر از پتانسیل موجود برای برخورد سیارک ۱۶۳۸۹۹ به زمین، بسیاری افراد نگران خطرات سیارک‌های نزدیک‌تر به زمین هستند، زیرا چنین برخوردهایی می‌تواند ویرانگر باشد و بشریت در حال حاضر فاقد ابزار کافی برای دفاع در برابر آن‌ها است.

یکی از روش‌ها برای کاهش احتمال برخورد سیارک با زمین استفاده از روش ایجاد انحراف در مسیر آن، توسط پرتاب یک جسم دیگر است. برجسته‌ترین این تلاش‌ها در ایجاد انحراف در مسیر سیارک‌ها، آزمایش تغییر جهت دو سیارک (DART) است که قرار است در ماه نوامبر پرتاب شود. این پرتاب نتیجه تلاش‌های ناسا و آزمایشگاه فیزیک کاربردی این مؤسسه است.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments