موشکافی و بررسی فیلم Aquaman 2 – مروری بر ایستراگ‌ها و نکات مخفی
1%
  • 0/10

موشکافی و بررسی فیلم Aquaman 2 – مروری بر ایستراگ‌ها و نکات مخفی

از شباهت به آثار مارول تا عدم وفاداری به کمیک بوک‌ها

موشکافی و بررسی فیلم Aquaman 2 – مروری بر ایستراگ‌ها و نکات مخفی ۱ ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

در این مقاله قصد داریم به بررسی فیلم Aquaman 2 پرداخته و مهمترین ایستراگ‌ها و نکاتش را توضیح دهیم.

قسمت دوم ماجراجویی‌های آکوامن با نام Aquaman and the Lost Kingdom اواخر سال گذشته میلادی به سینماها آمد و فرنچایز DC Extended Universe‌ را به انتها رساند. آرتور کری در این اثر بار دیگر مقابل بلک مانتا قرار می‌گیرد، با این تفاوت که به لطف کشف یک نیزه باستانی بسیار قدرتمند شده است. از همین رو، آرتور مجبور می‌شود برای توقف دشمن قدیمی خود دست به دامان برادرش شود که رابطه خوبی میانشان وجود ندارد.

بازخوردهای مخاطبان به فیلم Aquaman 2 چندان مثبت نبوده اما توانسته بیش از ۴۰۰ میلیون دلاری در سراسر جهان بفروشد. اگرچه رقم زیادی نیست، نباید فراموش کرد اولین فیلم دی سی از سال ۲۰۱۸ میلادی بوده که توانسته به چنین رقمی در باکس آفیس دست یابد. 

محصول مشترک دی سی و وارنر مانند هر فیلم دیگری که بر اساس کمیک بوک‌ها ساخته شده، ایستراگ‌ها و نکات مخفی زیادی را در خود جای داده است. در ادامه قصد داریم به بررسی فیلم Aquaman 2 پرداخته و مهمترین نکاتش را مرور کنیم.

شروعی مشابه

یکی از صحنه‌های ابتدایی Aquaman دزدان دریایی را نشان می‌دهد که به یک زیردریایی روسیه نفوذ کرده و می‌خواهند کنترلش را بدست بگیرند که آکوامن سر رسیده و نقشه‌شان نقش بر آب می‌شود. اگر حافظه‌تان یاری کند، دیوید کین در همین سکانس پدرش را از دست داده و تصمیم به انتقام می‌گیرد.

فیلم Aquaman 2 آغازی مشابه با قسمت اول داشته و آرتور کری را می‌بینیم که به کشتی Sawyer 2 آمده و خدمه‌اش را از دست دزدان دریایی نجات می‌دهد.

با استورم آشنا شوید

در بخش ابتدایی فیلم آکوامن را می‌بینیم که سوار بر یک اسب دریایی بزرگ و آبی رنگ خودش را به کشتی Sawyer 2 می‌رساند. این اسب دریایی استورم نام داشته و ریشه‌اش در کمیک بوک‌ها است. به بیان دقیقتر، اسب آبی و مخصوص آرتور که وسیله نقلیه‌اش محسوب می‌شود، نخستین بار در شماره ۲۳ کمیک بوک Aquaman (سال ۱۹۶۵ میلادی) معرفی شد. نکته خاصی هم پیرامون استورم وجود نداشته و هر وقت که نیاز باشد، ظاهر شده و آرتور را به مقصد مورد نظر می‌رساند.

بی دقت عجیب سازندگان

در یکی از صحنه‌ها آرتور کری را می‌بینیم که با موتور سیکلت دور پدر و فرزندش می‌چرخد. اگر مقداری دقت به خرج دهید، می‌بینید موتور آرتور در یک نما چراغ جلو دارد اما در نمایی دیگر خبری از چراغ جلو نبوده و غیبش زده است!

اشاره به نقش بعدی جیسون موموآ؟

حالا که فرنچایز DCEU به انتهای خود رسیده و جیسون موموآ (Jason Momoa) هم خواستار همکاری مجدد با استودیوهای دی سی و وارنر است، می‌توان با اطمینان گفت بازیگر آمریکایی دیر یا زود نقشی در فرنچایز DC Universe خواهد یافت.

آکوامن در کمیک بوک‌ها موتورسواری نمی‌کند و اضافه شدن این ویژگی به نسخه لایو اکشنش به عقیده برخی از کارشناسان بی دلیل نبوده است. آن‌ها گمان می‌کنند این اقدام در واقع اشاره به نقشی است که موموآ در فرنچایز بعدی دی سی خواهد داشت: لوبو (Lobo).

لوبو در دهه ۸۰ میلادی برای نخستین بار به کمیک بوک‌ها آمد و در ابتدا یک شرور بود که بعنوان شکارچی یا مزدور برای دیگران کار می‌کرد اما در ادامه به یک ضدقهرمان تبدیل شد. در ضمن، لوبو در کمیک بوک DC vs. Marvel به مبارزه با ولورین (Wolverine) پرداخت.

اوریکالکم، واقعی یا تخیلی؟

اوریکالکم یک فلز بوده که تا به امروز کشف نشده اما بارها و بارها نامش در متن‌های باستانی (بخصوص آن‌هایی که درباره آتلانتیس هستند) آمده است. برای مثال، کریتیاس در متن خود مدعی شده بود اوریکالکم از لحاظ ارزی مادی پس از طلا رده دوم را دارد. البته اوریکالکمی که در فیلم Aquaman 2 می‌بینیم به یک منبع انرژی تبدیل شده، سبز رنگ بوده و می‌توان آن را با نفت مقایسه کرد؛ زیرا درست مثل آن آسیب‌های زیادی را به محیط زیست وارد می‌کند. در ضمن، بد نیست بدانید بلک مانتا در کمیک بوک‌ها هم دنبال اوریکالکم بود.

شباهت و اشاره به آثار والت دیزنی

اگر فیلم‌های مارول را تماشا کرده باشید، بدون شک متوجه شده‌اید که شباهت‌های انکار ناپذیری میان فیلم Aquaman 2 و برخی از آثار مارول وجود دارد. اول از همه به سراغ طرح کلی داستان می‌رویم. قسمت دوم آکوامن درباره دو برادر است که بخاطر تاج و تخت به مشکل خورده و یکی از آن‌ها در زندان است اما با پیچیده شدن شرایط، دو برادر مجبور می‌شوند اختلاف‌ها را کنار گذاشته و برای مقابله با دشمنی مشترک متحد شوند. این ایده قبلاً در فیلم Thor: Ragnarok استفاده شده بود.

شباهت بعدی، جایی است که است بلک مانتا در آینه با خودش حرف می‌زند. این صحنه شباهت زیادی به فیلم Spider-Man دارد که سال سال ۲۰۰۲ میلادی اکران شد. ویلم دفو (Willem Dafoe) در صحنه‌ای از فیلم دقیقاً به همین شکل با خود در آینه حرف می‌زند. همچنین در صحنه‌ای دیگر آکوامن را می‌بینیم که جلوی یک قطار را گرفته و متوقفش می‌کند تا برای مسافرانش اتفاقی نیافتد. مشابه این اتفاق را در فیلم Spider-Man 2 دیده بودیم. علاوه بر این‌ها، آرتور کری در اقدامی غیرمنتظره برادر خود را لوکی (Loki) می‌نامد.

تی چالا همیشه دوست داشت واکاندا از خفا بیرون آمده و موجودیتش را رسماً به تمام دنیا اعلام کند؛ اتفاقی که در نهایت رخ داد. آرتور کری عقیده مشابهی داشته و تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا رضایت اعضای شورا را برای همکاری با مردمان سطح زمین بدست آورد اما هر با عصبانیت و خشم آن‌ها مواجه می‌شود. او در انتهای فیلم به خواسته خود رسیده و جمله «من آکوامن هستم» (جمله‌ای که بدون شک اشاره‌ای به فیلم Iron Man 3 است) را جلوی چشمان میلیون‌ها نفر به زبان می‌آورد. جالب اینجاست که هم تی چالا و هم آرتور کری، کشور خود را به عضویت سازمان ملل درآوردند!

آرتور کری و اورم در صحنه‌ای از فیلم به ملاقات کینگ فیش می‌روند. نحوه دراز کشیدنش روی میز و خدمتکارانی که اطرافش نشسته‌اند، شدیداً یادآور جابای هات است که در فیلم Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi دیده بودیم.

خبری از مرگ شاهزاده نیست

قبل از اینکه به سینماها آمده و بصورت عمومی اکران شود، نگرانی‌هایی پیرامون سرنوشت فرزند آرتور کری در فیلم Aquaman 2 بوجود آمده بود. گروهی از مخاطبان احتمال می‌دادند دیوید کین یا همان بلک مانتا فرزند آکوامن را به قتل برساند. هر چند، نگرانی‌ها بی مورد بود و این اتفاق نهایتاً رخ نداد.

بد نیست بدانید مرگ فرزند آکوامن توسط بلک مانتا در کمیک بوک‌ها اتفاق افتاد. داستانی که درباره‌اش صحبت می‌کنیم، در شماره ۴۵۲ کمیک بوک Adventures Comics (سال ۱۹۷۷ میلادی) قابل مطالعه است.

بتمن کجاست؟

طبق گزارش رسانه‌های مختلف، مایکل کیتون (Michael Keaton) در یکی از صحنه‌های فیلم Aquaman 2 در نقش بروس وین یا بتمن ظاهر شد اما بازخوردهای مخاطبان در اکران آزمایشی چندان مثبت نبود و دچار سردرگمی شده بودند. به همین دلیل، بن افلک (Ben Affleck) حین فیلمبرداری مجدد به پروژه اضافه شد و نقش بتمن را ایفا کرد. نکته عجیب ماجرا اینجاست که هیچ کدام از صحنه‌های ضبط شده با نسخه کیتون یا افلک بتمن در نسخه نهایی قرار نگرفتند.

با در نظر گرفتن پاراگراف پیشین، یک سوال بسیار مهم بدون جواب می‌ماند: بتمن قرار بود در کدام صحنه به آکوامن ملحق شود؟ اگرچه نمی‌توان با اطمینان گفت، احتمالاً قرار بوده بتمن را در صحنه درگیری آرتور کری و دزدان دریایی ببینیم. اگر توجه کرده باشید، این صحنه اصلاً و ابداً سر و ته نداشته و مشخص نیست در نهایت چه بلایی سر دزدان دریایی یا خدمه کشتی آمد. از همین رو، احتمال می‌رود بسیاری از نماهای این صحنه که از قضا با حضور بتمن ضبط شده بودند، حذف شدند.

فرمانروای متفاوت یک پادشاهی آشنا

پادشاهی گم شده یا همان نکروس مفهوم جدیدی نبوده و طرفداران پروپاقرص کمیک بوک‌ها بدون شک از قبل با آن شده بودند. البته میان نسخه کمیک بوکی نکروس و نسخه‌ای که در فیلم Aquaman 2 می‌بینیم، یک تفاوت مهم وجود دارد. نسخه کمیک بوکی توسط فردی به نام مانگو فرمانروایی می‌شد اما نسخه لایو اکشن را کورداکس تحت سلطه خود داشت. در ضمن، کورداکس در کمیک بوک‌ها وجود داشته و در آن مدیوم یکی از اعضای طردشده خانواده سلطنتنی آتلانتیس بود.

از همین رو، نسخه لایو اکشن کورداکس را باید ترکیبی از نسخه کمیک بوکی آن و شخصیت مانگو دانست.

تغییر کامل یک شخصیت

در پی تغییرات آب و هوایی و گسترش یک بیماری خطرناک در میان ساکنان زیر آب، جلسه‌ای با حضور اعضای شورا برگزار می‌شود. در این جلسه با کارشان ملاقات می‌کنیم که به انسان‌ها شباهت دارد. کارشان در کمیک بوک‌ها یک کوسه انسان نما است که دشمن آکوامن و گرین لنترن محسوب می‌شود. در ضمن، نسخه لایو اکشن او بیشتر یک شخصیت سیاسی محسوب می‌شود تا فردی که شخصاً در درگیری‌ها حضور پیدا کند.

به توپو سلام کنید

یکی از شخصیت‌هایی که در فیلم Aquaman 2 ملاقات می‌کنیم، توپو بوده که یک هشتپا است. شاید فکر کنید توپو حاصل تلاش و خلاقیت دست اندرکاران فیلم باشد اما این شخصیت برگرفته از کمیک بوک‌ها است.

توپو در کمیک بوک‌ها یک هشتپا یا اختاپوس بسیار باهوش بوده که در مواقع مورد نیاز به آکوامن کمک می‌کند. همچنین معرفی‌اش در شماره ۲۲۹ کمیک بوک Adventure Comics (سال ۱۹۵۶ میلادی) رخ داد. البته نسخه‌های مختلفی از توپو در اقتباس‌های کمیک بوک‌های دی سی معرفی شده و برخی حتی ظاهری شبیه به انسان داشتند.

عقل و منطقی که باید فراموش شود

اگرچه بسیاری از اتفاقاتی که در آثار ابرقهرمانی رخ نمی‌دهد با عقل و منطق جور در نمی‌آیند، با یکی از اتفاقات فیلم Aquaman 2 به هیچ وجه نمی‌توان کنار آمد. بلک مانتا که قادر نیست به مبارزه با آکوامن ادامه دهد، کاری می‌کند تا یک قطار زیرآبی از مسیرش خارج شود. آکوامن هم که نمی‌تواند مسافران قطار را به حال خود رها کند، مجبور می‌شود بیخیال بلک مانتا شده و تعقیبش را متوقف کند تا فرصت کافی برای نجات جان مسافران قطار داشته باشد.

نکته عجیب همینجاست: فرض کنید مسافران خودشان از قطارِ در حال حرکت بیرون می‌پریدند، چه اتفاقی برایشان رخ می‌داد؟ به لطف آب، هیچی! اینجاست که می‌گوییم اقدام آکوامن برای نجات جان مسافران کشتی و توقف تعقیب بلک مانتا اصلاً مطابق عقل و منطق نیست.

لباس آبی رنگ آرتور کری

آرتور کری برای پیدا کردن بلک مانتا به کمک برادر خود نیاز دارد که هم اکنون در یک زندان در وسط صحرا حبس شده است. آرتور برای نفوذ به زندان از یک لباس بسیار جذب و آبی رنگ استفاده می‌کند که قابلیت نامرئی شدن دارد. این لباس در کمیک بوک‌ها وجود داشته و نخستین بار در یک مینی کمیک بوک چهار قسمتی بنام Aquaman (سال ۱۹۸۶ میلادی) معرفی شد.

طراحی متفاوت تجهیزات

اگر حافظه‌تان قوی باشید، باید به یاد داشته باشید که تجهیزات نکروس طراحی متفاوت و منحصربفردی دارد. نمونه تجهیزاتی که در فیلم می‌بینیم، در کمیک بوک‌ها وجود داشته اما جیمز وان (James Wann)، کارگردان فیلم، در یکی از مصاحبه‌های خود گفت برای طراحی‌شان از کمیک بوک‌های دهه ۶۰ میلادی (دوران Silver Age) الگو گرفته شده است. به همین دلیل ویژگی‌های سبک «رترو» در آن‌ها خودنمایی می‌کند.

اشاره‌ای به فیلم Ransom

وقتی بلک مانتا قصد دارد آرتور جونیور را کشته و بواسطه خونش طلسم را بشکند، آکوامن از راه رسیده و با پرتاب نیزه سه‌ شاخش، جلوی این اتفاق تلخ را می‌گیرد. آکوامن سپس چنین جمله‌ای را با عصبانیت به زبان می‌آورد: «از پسرم فاصله بگیر.»

لحن جیسون موموآ برگرفته از فیلم Ransom با نقش آفرینی مل گیبسون (Mel Gibson) بوده که دیالوگ «پسرم رو بهم برگردون» را دقیقا به همین شکل بیان می‌کند. این دیالوگ همچنین طی دهه‌های گذشته به یک بازی تبدیل شده است. افراد باید دیالوگ را با عصبانیت زیاد چشم در چشم هم گفته و هر فردی که خنده‌اش بگیرد، می‌بازد.

سرگذشت متفاوت آقای دکتر

دکتر استیون شن نخستین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی بعنوان دوست آکوامن و پدرش معرفی شد که علاقه دیوانه واری به آتلانتیس دارد. شین در کمیک بوک‌ها یک دوست بوده که طی اتفاقاتی به دشمن تبدیل می‌شود. دست اندرکاران فیلم Aquaman 2 این روند را بر عکس کرده و نسخه لایو اکشن او یک دشمن است که به دوست تبدیل می‌شود.

گارسونی آشنا

اورم در بخش‌های پایانی به یک رستوران در سطح زمین می‌رود تا طعم همبرگر را بچشد. گارسونی که غذا را برای اورم می‌آورد، در واقع همسر جیمز وان (James Wann)، کارگردان فیلم است. استفاده از همسر اتفاق چندان جدیدی نبوده و فیلمسازان دیگری از جمله کریستوفر نولان (Christopher Nolan) و زک اسنایدر (Zack Snyder) هم دست به چنین کاری زده‌اند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments