بدترین فیلم‌های سال ۲۰۲۰ از دید متاکریتیک

از ضرر دیزنی تا شکست تجاری یونیورسال

1%
  • 0/10
بدترین فیلم‌های سال ۲۰۲۰ از دید متاکریتیک ۴ ۱۵ دی ۱۳۹۹ ترین‌ها (سینمایی) کپی لینک

پس از گذشت یک سال از شیوع ویروس کرونا، دیگر چیزی نیست که خود را تحت تاثیر این ویروس منحوس حس نکند؛ ویروسی که شاید بتوان گفت بیش از همه دنیای سینما را تحت شعاع خود قرار داد. سال ۲۰۲۰ میلادی یکی از بدترین سال‌های تاریخ سینما بود. در این سال نه تنها فیلم‌های کمی منتشر شدند، بلکه اکثرشان ناامیدکننده بودند و سینمادوستان را چشم انتظار سال‌های آینده گذاشت. در سال ۲۰۲۰، هرچند بسیاری از فیلم‌های مورد انتظار استودیوهای بزرگ با تاخیر در اکران مواجه شدند، شاهد اکران چندین فیلم بزرگ و کوچک نیز بودیم. برخی در سال‌های سینما میزبان مخاطبان بودند و برخی در سرویس‌های استریم فیلم و سریال. به مناسبت پایان سال میلادی، همانطور که در «بدترین بازی‌های سال ۲۰۲۰ از دید متاکریتیک» به شما بدترین بازی‌های سال را معرفی کردیم، در این مقاله نیز به سراغ بدترین فیلم‌های سال از دید متاکریتیک (Metacritic) رفتیم تا ببینیم چه فیلم‌های بدی در یکی از بدترین سال‌های تاریخ سینما به جهان عرضه شدند.

۱۰. Artemis Fowl

کارگردان: کنث برناو

امتیاز: ۳۱/۱۰۰

فیلم Artemis Fowl که پس از مدت‌های بسیار زیادی انتظار اکران شد، به یقین یکی از بدترین فیلم‌های سال ۲۰۲۰ بود؛ چرا که عجله‌ی دیزنی (Disney) در روند ساخت و انتشارش به وضوح دیده می‌شد. شاید بتوان انتظار برای اکران این فیلم را معادل انتظار برای انتشار بازی Cyberpunk 2077 توصیف کرد. سری رمان‌های Artemis Fowl از محبوبیت بسیار زیادی برخوردارند و مدت‌هاست که طرفدارانش به‌دنبال یک اقتباس درخور از آن بودند. این فیلم که از سری رمان‌های بسیار محبوبی با همین نام به قلم اوین کولفر (Eoin Colfer) اقتباس شده، در سال ۲۰۰۱ قرار بود به عنوان اولین قسمت از این فرنچایز توسط میرامکس (Miramax) تولید و منتشر شود، اما انصراف‌های پی در پی کارگردان و نویسنده‌های فیلم باعث به تاخیر افتادن روند ساخت فیلم شد. دیزنی در سال ۲۰۱۳ امتیاز ساخت فیلم‌های این سری رمان را خریداری کرد و Artemis Fowl سرانجام پس از ۷ سال، در سال ۲۰۲۰ منتشر شد. جالب است که بدانید این فیلم در وب‌سایت راتن تومیتوز (Rotten Tomatoes) نیز با کسب امتیاز ۸/۱۰۰ یکی از بدترین فیلم‌های قرن محسوب می‌شود.

۹. Half Brothers

کارگردان: لوک گرینفیلد

امتیاز: ۳۰/۱۰۰

فیلم Half Brothers که به تازگی اکران شده، با وجود عملکرد تجاری به نسبت خوب و قرارگیری در رده‌ی دوم باکس آفیس، نزد منتقدان عملکرد بسیار بدی از خود به یادگار گذاشت تا جای خود را در لیست بدترین فیلم‌های سال از دید متاکریتیک باز کند. این فیلم به روایت داستان دو برادر، یکی آمریکایی و یکی مکزیکی، می‌پردازد و سعی می‌کند با لحن طنز خود به تفاوت‌های فرهنگی این دو کشور بپردازد، اما عملکرد بد بازیگران و طنز کلیشه‌ای آن، از اثرگذاری فیلم Half Brothers جلوگیری می‌کند تا به یکی از فیلم‌های بد سال تبدیل شود. همچنین فروش کل این فیلم در سینماهای ایالات متحده‌ی آمریکا ۲ میلیون دلار بوده است.

۸. Brahms: The Boy II

کارگردان: ویلیام برنت ول

امتیاز: ۲۹/۱۰۰

در دنیای فیلم‌های ژانر وحشت، یک قانون نانوشته وجود دارد: حتی اگر فیلم ترسناک بدی بسازید و با واکنش‌های تندی روبرو شوید، از ساخت یک دنباله برای فیلم خود منصرف نمی‌شوید. فیلم Brahms: The Boy II نیز در ادامه حکایت‌های دنباله‌های بی‌معنای فیلم‌های ترسناک، از این قضیه مستثنا نیست. البته این پایان کار نیست و هرچند Brahms: The Boy II در وب‎سایت متاکریتیک با امتیاز ۲۹/۱۰۰ و ۹/۱۰۰ در راتن تومیتوز، یکی از بدترین فیلم‌های سال جاری میلادی بوده، بنظر می‌رسد باید خود را کم کم برای معرفی نسخه‌ی سوم این سری آماده کنیم. در Brahms: The Boy II، درست مانند دیگر فیلم‌های این ژانر، فیلم با نقل مکان و یک عروسک ترسناک شروع می‌شود؛ عروسکی که ساخته شده تا خواب را بر بیننده حرام کند، اما تنها کاری که از آن برمی‌آید، تلف کردن وقت مخاطب است. اگر از طرفداران این ژانر هستید و به‌دنبال فیلم ترسناک جدیدی می‌گردید، پیشنهاد می‌کنیم به‌جای تماشای این فیلم، منتظر فیلم بهتری از این ژانر باشید.

۷. Force of Nature

کارگردان: مایکل پولیش

امتیاز: ۲۹/۱۰۰

فیلم Force of Nature که در تابستان سال ۲۰۲۰ منتشر شد، با روایت کسل‌کننده‌ی خود، در رده‌ی هفتم بدترین فیلم‌های سال از دید متاکریتیک قرار می‌گیرد. مل گیبسون (Mel Gibson) در این فیلم نقش صاحب‌خانه‌ای را دارد که خانه‌اش در جریان یک طوفان بزرگ در پورتو ریکو، مورد سرقت گروهی از خلافکاران قرار می‌گیرد و باید از آن محافظت کند. همانطور که فیلم چیز زیادی برای عرضه ندارد و احتمالا پس از این مقاله دیگر به ذهن نویسنده نخواهد آمد، چیز زیادی درباره‌ی Force of Nature نمی‌توان گفت. شما نیز بهتر است بگذارید این فیلم به تاریخ بپیوندد و سعی کنید سمت آن نروید.

۶. Jiu Jitsu

کارگردان: دیمیتری لوگوتتیس

امتیاز: ۲۷/۱۰۰

سال ۲۰۱۹ بود که مشخص شد پروژه‌ی جدید نیکولاس کیج (Nicolas Cage)، فیلم اقتباس‌شده از کمیک بوک Jiu Jitsu است که توسط نویسنده‌ی همان کمیک بوک ساخته خواهد شد. فیلم Jiu Jitsu که در سال ۲۰۲۰ اکران شد، به روایت داستان قهرمانان جیو جیتسو می‌پردازد؛ قهرمانانی که هر شش سال با بیگانگان مهاجم مبارزه می‌کنند و به نوعی ناجی کره‌ی زمین هستند. با شکست یکی از سرشناس‌ترین قهرمانان جیو جیتسو، سرنوشت کره‌ی زمین در خطر میفتد. تنها نکته‌ی مثبت Jiu Jitsu که توسط منتقدان ستایش شد، بازی خوب نیکولاس کیج است که ثابت می‌کند حتی در فیلم‌های ضعیف نیز عملکرد خوب خود را حفظ می‌کند و تنها چیزی که باید مد نظر بگیرد، انتخاب پروژه‌های بهتر است. باقی نکات فیلم، کسل‌کننده و کلیشه‌ای هستند و چیز زیادی برای نمایش ندارد. عملکرد افتضاح Jiu Jitsu به متاکریتیک منحصر نمی‌شود و این فیلم در IMDb هم با امتیاز ۲.۹/۱۰ نمایش خیلی بدی از خود به‌جای گذاشته است.

۵. Dolittle

کارگردان: استیون گیگان

امتیاز: ۲۶/۱۰۰

یکی از اندک فیلم‌های سال ۲۰۲۰ که پیش از شیوع ویروس کرونا به سینماها آمد، فیلم Dolittle بود؛ فیلمی که اولین اثر رابرت داونی جونیور (Robert Dawney Junior) پس از هنرنمایی در نقش آیرن من در دنیای سینمایی مارول است. این فیلم یک ریبوت از فیلم Doctor Dolittle سال ۱۹۶۷ محسوب می‌شود که از دومین جلد از سری کتاب‌های Doctor Dolittle به نام The Voyages of Doctor Dollitle الهام گرفته شده است؛ کتابی که در سال ۱۹۲۲ به قلم هیو لافتینگ به چاپ رسید. فیلم Dolittle در اولین روزهای سال ۲۰۲۰ اکران شد و با وجود فروش ۲۵۰ میلیون دلاری، ضررهای تجاری زیادی به استودیوی یونیورسال (Universal) زد؛ چرا که بودجه‌ی ساخت آن چیزی نزدیک به ۱۷۵ میلیون دلار بوده است. با استناد به نقدهای بسیار منفی این فیلم، فیلمنامه‌ی ضعیف و جلوه‌های ویژه‌ی بد از مهم‌ترین دلایل عملکرد ضعیف این فیلم به‌شمار می‌رود.

۴. Songbird

کارگردان: آدام میسن

امتیاز: ۲۶/۱۰۰

فیلم Songbird که اولین فیلم ساخته‌شده پس از به عقب افتادن روند ساخت فیلم و سریال‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا بود، شاید تنها فیلمی است که دنیا در سالی که گذشت به آن نیازی نداشت؛ فیلمی که سازندگانش در آن به سراغ بزرگ‌ترین ترس انسان‌های کره‌ی زمین در سال ۲۰۲۰ یعنی جهش‌های متوالی ویروس کووید-۱۹ رفتند. شاید سازندگانش می‌خواستند با ساخت چنین فیلمی، اثری خلاقانه در ژانر وحشت از خود به‌جای بگذارند، اما تنها کاری که کردند تلف کردن وقتمان بود. فیلم Songbird ما را به سال ۲۰۲۳ می‌برد؛ زمانی که ویروس کویید-۱۹ به کووید-۲۳ تبدیل شده و در سرتاسر دنیا منطقه‌های قرنطینه‌شده به تعداد زیاد دیده می‌شود. داستان درباره‌ی فردی مصون به ویروس کروناست که می‌خواهد دختری که دوست دارد را از یکی از این منطقه‌های قرنطینه‌شده نجات دهد. ایده‌ی فیلم، ایده‌ی جالبی است، اما مشکلی که درباره‌ی آن وجود دارد این است که در زمان بد و به شکل بد به تصویر کشیده شده است. شاید اگر سازندگان Songbird چند سال برای تولید این فیلم صبر می‌کردند، فیلمشان در لیست بدترین فیلم‌های سال از دید متاکریتیک قرار نمی‌گرفت.

۳. The Tax Collector

کارگردان: دیوید آیر

امتیاز: ۲۲/۱۰۰

یکی از عجیب‌ترین اتفاقات سال ۲۰۲۰، عملکرد جدیدترین فیلم دیوید آیر (David Ayer) در نزد منتقدان و بینندگان بود؛ فیلمی که The Tax Collector نام دارد و با کسب امتیاز ۲۲/۱۰۰ در بین ۳ تا از بدترین فیلم‌های این سال کرونایی قرار گرفته است. The Tax Collector درباره‌ی مبارزات خیابانی گروه‌های خلافکاری لس آنجلس است. چیز بیشتری درباره‌ی این فیلم وجود ندارد. عمده تمرکز آن بر اکشن‌های خیابانی است و طوری ساخته شده تا در سالی که گذشت، صرفا وقت‌های بیکاریمان را پر کند؛ کاری که حتی از پس آن هم برنمی‌آید و ممکن است در میانه‌ی فیلم خوابتان ببرد. این دومین فیلم دیوید آیر پس از Suicide Squad است که ساخته و بنظر می‌رسد واکنش‌های بد به آن فیلم هم باعث نشده از برخی مولفه‌های اکشن ضعیف خود دست بکشد. این فیلم که با بودجه‌ی ۳۰ میلیون دلاری ساخته شد، تنها توانست حدود ۲ میلیون دلار فروش داشته باشد و ضرر تجاری بزرگی به سازندگانش وارد کرد.

۲. Fantasy Island

کارگردان: جف وادلو

امتیاز: ۲۲/۱۰۰

اگر از طرفداران ژانر وحشت باشید، حتما می‌دانید که تماشای یک فیلم بد در این ژانر چیز چندان عجیبی هم نیست و اتفاقا به دفعات ممکن است در طول یک سال اتفاق بیفتد. استودیوی بلام‌هاوس (Blumhouse) که سال ۲۰۲۰ را با فیلم تحسین‌شده‌ی The Invisible Man آغاز کرد، یک فیلم دیگر در ژانر وحشت نیز منتشر کرد؛ فیلمی که بهتر است هرگز سراغ آن نروید و از نسخه‌ی اصلی آن لذت ببرید. فیلم Fantasy Island که یک نسخه‌ی پیش‌درآمد و بازسازی از یک سریال دهه هفتادی به همین نام است، با ترکیبی از فیلمنامه‌ی کسل‌کننده و مضحک، بازیگران بد و پایان‌بندی بی‌مفهوم در لیست بدترین فیلم‌های سال از دید متاکریتیک قرار گرفته است. البته پس از تماشای این فیلم مطمئن باشید که Fantasy Island به یکی از بدترین فیلم‌های سال از دید شما نیز تبدیل خواهد شد. فیلم موفق The Invisible Man که از سوی استودیوی بلام‌هاوس ساخته و در ابتدای سال منتشر شد، در «بررسی فیلم The Invisible Man – مرد نامرئی» امتیاز ۶.۵/۱۰ را از سرگرمی کسب کرد.

۱. The Last Days of American Crime

کارگردان: اولیویر مگاتون

امتیاز: ۱۵/۱۰۰

و سرانجام لقب بدترین فیلم سال ۲۰۲۰ به فیلم The Last Days of American Crime تعلق می‌گیرد. فیلم‌های کمی در تاریخ هستند که می‌توانند نمره‌ی زیر ۲۰/۱۰۰ از متاکریتیک کسب کنند؛ هنری که در سال ۲۰۲۰ تنها فیلم The Last Days of American Crime موفق به انجام آن شد! نکته‌ی عجیبی که درباره‌ی این فیلم دیستوپیایی وجود دارد این است که کارگردان آن اولیویر مگاتون (Olivier Megaton)، خالق فیلم‌های Taken 2 و Taken 3، است. جدیدترین اثر این کارگردان که بدترین نمره‌ی متاکریتیک سال را به خود اختصاص داد، در تمام جنبه‌های فیلم مورد انتقاد قرار گرفت. شخصیت‌های حوصله‌سربر، دیالوگ‌های افتضاح، داستان احمقانه و بازی اسفناک بازیگران از جمله خصوصیات فیلم The Last Days of American Crimes محسوب می‌شوند که منتقدان به آن نسبت دادند. فکر نمی‌کنم برای بدترین فیلم سال نیازی به توضیح بیشتری باشد، چه برسد به شرح مختصری از داستان. تنها چیزی که منطق از منِ نویسنده می‌خواهد بگویم، یک کلمه است: نبینید!

 

بدترین فیلم‌های سینمایی در سالی که گذشت از دید شما چیست؟ با ما در میان بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments