بازی آلن ویک 2
1%
  • 0/10

چرا بازی آلن ویک 2 تا این حد خاص و مهم است؟

استودیو رمدی، مثل همیشه صد در صد نیروی خود را به کار گرفت!

چرا بازی آلن ویک 2 تا این حد خاص و مهم است؟ ۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

بازی آلن ویک 2 بدون شک یکی از بهترین بازی‌های سال‌های اخیر بوده که به معنای واقعی می‌تواند به عنوان سنگ محک دیگر بازی‌ها در سال‌های آتی باشد. اما چه چیزی این بازی را تا این حد با اهمیت کرده و چرا باید استودیو رمدی را برای عملکرد خود تحسین کنیم؟

بیش از دو دهه است که ما استودیو فنلاندی رمدی (Remedy) را به ساخت عناوین خاص و جذاب می‌شناسیم که همه آن‌ها موفقیتی خیره کننده کسب کرده‌اند. بازی Max Payne آغازگر این مسیر زیبا و جذاب بود و حال پس از بیش از دو دهه بازی Alan Wake 2 به انتشار رسیده که بهترین و دیوانه وارترین بازی‌ها آن‌ها تا به امروز است.

بازی Alan Wake 2 دنباله بازی Alan Wake سال ۲۰۱۰ در سبک ترس و بقا بوده که چه از نظر داستان سرایی، چه از نظر جلوه‌های دیداری و چه از نظر گیم پلی ما را مجذوب خود کرده است. به باور منتقدین، این بازی انقلابی در دنیای ویدیو گیم بوده و در حال نشان دادن قسمتی از هنر بازی سازی بوده که ما هرگز در گذشته تجربه نکرده‌ایم!

بخش‌های لایو اکشن بازی آلن ویک 2

یکی از موضوعاتی که این بازی را جذاب کرده، وجود قطعه‌های لایو اکشن در بازی است. استودیو رمدی از گذشته تا به امروز تلاش زیادی برای ترکیب دنیای سینما با بازی‌های خود داشته است. بازی Quantum Break بخش‌های قابل توجهی را به لایو اکشن اختصاص داده بود و بازی Control نیز به خوبی از این ویژگی استفاده کرد، اما این بازی Alan Wake 2 بود که با رعایت تمام اصول سبب تاثیر گذاری بیشتر این قطعات و سازگاری آن‌ها با دنیای بازی‌ها به بهترین شکل شد که البته این تعادل و سازگاری را مدیون آزمایشات گذشته رمدی در بازی‌های پیشین است.

بازی Control از لایو اکشن و بازی به طور همزمان استفاده کرد، با این حال Quantum Break و Alan Wake 2 قطعاتی در خود داشتند که به طور کلی از بازی جدا بوده و فقط به لایو اکشن اختصاص داشتند. بازی Quantum Break مشکلاتی در این بخش داشت و به عبارتی تفاوت لایو اکشن‌ها با بازی زیاد بود، اما Alan Wake 2 این مرز را به باریک‌ترین حد ممکن رساند و سازگاری دو بخش را بیشتر کرد. کیفیت جلوه‌های دیداری بازی Alan Wake 2 دیوانه وار بود و باعث شد قطعات لایو اکشن این بازی معنی تازه‌ای برای ما داشته باشند و همین موضوع این بازی را از هر بازی دیگری جدا کرده است.

نگاه به دنیای حقیقی از پرسپکتیوی ویژه

اما خاص بودن رمدی و بازی آلن ویک 2 مختص بخش‌های لایو اکشن نیست! دیگر موضوعی که ما را در این بازی دیوانه خود کرده، نگاهی ژرف و بلند پروازانه به دنیای عادی ما و به طرز عجیبی سازندگان است. این بازی یک داستان خاص را برای خود به شکل جداگانه تعریف می‌کند، اما در کنارش به موضوعات زیادی از جمله نیاز به صبر توسعه دهندگان برای خلق داستان نیز اشاره دارد. یک نمونه از آن حضور سم لیک (Sam Lake) در قالب الکس کیسی (Alex Casey)، مامور اف بی آی در بازی بوده که به شکلی عجیب اما عامدانه! نامی مشابه به شخصیت اصلی داستان‌های آلن ویک داشته که در نهایت به قلم خود آلن کشته می‌شود!

نکته جالب دیگر این بوده که حضور سم لیک و شخصیت الکس کیسی اشاره‌ای مستقیم به شخصیت مکس پین بوده که اتفاقا توسط شخصی واحد یعنی جیمز مک‌کفری (James McCaffrey) صدا گذاری شده‌اند. اما بازی آلن ویک ۲ به کم راضی نیست. طی بخشی از بازی در ذهن آلن، آلن و سم لیک به عنوان بازیگر شخصیت الکس کیسی در یک برنامه تلویزیونی ظاهر می‌شوند. رویکرد بازی عجیب است، اما به قدری نو بوده و البته خوب کار شده که می‌توان گفت تک است!

داستان بازی Alan Wake 2 رویکردی نو در بخش فنی را به کار گرفته و ما می‌دانیم که پایه گذاری رویکردی نو می‌تواند در صورت خام بودن سبب شکستی بزرگ شود و طی تاریخ بارها شاهد چنین موضوعی بوده‌ایم. اما این موضوعی نیست که بازی Alan Wake 2 درگیر آن شده باشد. این بازی رویکردی نو را پیش گرفته، اما این کار را محافظ کارانه انجام داده و ابتدا داستان بازی را تعریف کرده و سپس در لایه‌های زیرین آزمایشاتی بزرگ را از سر گرفته است. این موضوع یعنی رویکردی تازه و جدید که به گیرایی داستان اصلی بازی نیز کمک شایانی کرده است.

استفاده درست از جهان متصل رمدی

دیگر موضوعی که باید بیان شود، جهان متصل رمدی (Remedy Connected Universe) است. ما چندان شاهد جهان‌های متصل در بازی‌های ویدیویی نیستیم. ما به طور مداوم به تماشای ارتباط این بازی با بازی Control می‌نشینیم. این موضوع به حدی زیاد بوده که گاهی اوقات گمان می‌کنیم بازی Alan Wake 2 در حالی که دنباله Alan Wake بوده، دنباله بازی Control نیز است! این موضوع برای مخاطبینی که بازی Control را تجربه نکرده‌اند بد است؟ شاید خیلی کم؛ تجربه بازی Control فهم شما را از اتفاقات جانبی بازی افزایش می‌دهد، اما در فهم داستان اصلی بازی و اتفاقات دنیای آلن ویک تاثیری ندارد.

ویژگی‌های گیم پلی بازی آلن ویک 2

در بخش گیم پلی، بازی آلن 2، عموم عناصر بازی‌های سبک ترس و بقا را در خود دارد. این بازی مانند سری Resident Evil، Silent Hill، Dead Space و دیگر بازی‌های این سبک تمرکز زیادی بر کاوش، مدیریت مهمات و بسیاری عناصر دیگر دارد، با این حال در این بخش نیز در لایه‌های زیرین چیزهای جدید زیادی ارائه می‌دهد. عموم این نقاط جدید گیم پلی در دنیای آلن یعنی همان مکان تاریک (Dark Place) دیده می‌شوند. کاوش در نیویورک رویا مانند عجیب و غریب یکی از بهترین بخش‌های این بازی است! اتمسفر این شهر دیوانه کننده بوده و جزئیات ظاهری آن شما را هر ثانیه جذب می‌کند. در مکان تاریک ما به کمک قلم آلن و چراغ در دست او محیط اطراف خود را تغییر می‌دهیم و هر بار انجام این دو کار ما را حیرت زده می‌کند. حقیقت این بوده که قدرت رمدی در فضاسازی از اکثر استودیوهای بازی سازی در طول تاریخ بهتر و قوی‌تر است!

صنعت بازی سازی روزانه در حال پیشرفت بوده و انتقاد از توسعه دهندگان بسیار شدید هستند، با این حال استودیو رمدی و آلن ویک سر بلند از این نبرد خارج شدند. دنیای آلن ویک چیزهای زیادی برای از دست دادن داشت، اما هرگز پس نکشید و به زیبایی هر چه تمام‌تر ویژگی‌هایی را در تمام بخش‌ها به بازی افزود که از این پس مانند سنگ محک برای دیگر بازی‌ها در تمام سبک‌ها عمل می‌کنند.

تماشای عملکرد خارق العاده رمدی در دنیایی که منتقدین بسیار سخت گیرانه نظر می‌دهند ما را به نسل نهم و دیگر استودیوها نیز امیدوار کرده و ما را به این باور رسانده که باید در انتظار بازی‌های بیشتری از این دست باشیم. نظر شما درباره عملکرد بازی آلن ویک 2 و استودیو رمدی چیست؟ آیا شما نیز این بازی را به عنوان بازی کامل و انقلابی می‌شناسید؟ در انتظار نظرات و تجربیات شما هستیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments