نگاهی مفصل به تاثیرات مرد عنکبوتی بر صنعت سینما و تلویزیون

بیوگرافی اسپایدرمن و تاثیرات او در سینمای ابرقهرمانی

مرد عنکبوتی را بیشتر بشناسید!

1%
  • 0/10
بیوگرافی اسپایدرمن و تاثیرات او در سینمای ابرقهرمانی ۷ ۱۴ آبان ۱۴۰۰ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

شخصیت اسپایدرمن (Spider-Man) تقریبا بیش از نیم قرن است که توسط طرفداران کتاب‌های کمیک و همچنین علاقه‌مندان به فیلم‌های سبک ابرقهرمانی شناخته می‌شود. با این وجود، چقدر با مرد عنکبوتی محبوب دنیای مارول آشنایی دارید؟

امروزه مرد عنکبوتی با دنیای سینمایی مارول و همچنین بازی انحصاری سونی Marvel’s Spider-Man به بیشترین حد معروفیت و محبوبیت خود رسیده است، اما این محبوبیت چیزی نیست که طی چند سال به دست آمده باشد! بلکه مدت‌هاست که ما مرد عنکبوتی و داستان‌های مختلف او را در قالب کتاب‌های مصور و همچنین فیلم‌های مختلف می‌بینیم که شاید بتوان نقطه شروع معروفیت جهانی آن‌ها را سه‌گانه سال ۲۰۰۲ سم ریمی (Sam Raimi) دانست. شخصیت اسپایدرمن ابرقهرمانی است که جدای از دیگر کاراکترهای معروف دنیای مارول، جایگاه فوق‌العاده ویژه‌ای به واسطه داستان شگفت‌انگیز خود دارد.

در واقع جهان اسپایدرمن به حدی گسترده است که حتی با وجود تمامی اتفاقاتی در دنیای مارول رخ می‌دهد، باز هم لفظی به نام اسپایدرورس وجود دارد که شامل تقابل پیتر پارکر جوان و انواع دشمنانی می‌شود که به دلایل شخصی و غیرشخصی قصد نابودی او را دارند. حال این دشمنان به حدی متنوع و با داستان‌های جذاب و شنیدنی هستند که هربار پیتر پارکر را درگیر موضوعی جدید می‌کنند تا همیشه مرد عنکبوتی برای طرفداران تازگی داشته باشد. به علاوه، پیتر پارکر نه‌تنها با مشکلات خود دست و پنجه نرم می‌کند، بلکه با حضور تهدیدهای بزرگ‌تر، در کنار چهار شگفت‌انگیز و انتقام‌جویان نیز مبارزه می‌کند تا هرجا که نیاز به کمک باشد، اسپایدرمن به داد یاران خود برسد! با این وجود، آیا از تاریخچه و تاثیری که ابرقهرمان دوست داشتنی شهر نیویورک روی افراد و رسانه‌ها گذاشته اطلاعات کاملی دارید؟

خالق مرد عنکبوتی کیست؟

استن لی (Stan Lee) نویسنده بزرگی است که همه دنیای مارول و ابرقهرمانان معروف آن را به خاطر او می‌شناسند. اما در سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۲، استن لی چندان هم معروف نشده بود و کمپانی مارول چنان که باید و شاید نمی‌توانست خود را در مقابل رقیب بزرگی مانند دی سی که پیشینه بیشتری هم داشت نشان دهد. با این حال، استن لی یک نوآوری در دنیای ابرقهرمانان خود ایجاد کرد؛ اضافه کردن مشکلات شخصی!

در واقع تا آن زمان چیزی که افراد از ابرقهرمانان می‌دانستند این بود که فردی با نیروها و قابلیت‌های ابرانسانی ظاهر می‌شود و به نحوی در راه نجات مردم و مبارزه با خلافکاران زندگی می‌کند. حال این فرد شاید مشکلات خانوادگی و مسائل روزمره داشته باشد، اما اندازه این مسائل به حدی کم بود که کسی واقعا فکر نمی‌کرد که روزی سوپرمن مجبور شود تا برای تامین مخارج خانواده خود کار کند یا اصلا خانواده خاصی برای اهمیت دادن داشته باشد! با این وجود استن لی از این موقعیت بهترین استفاده را کرد و نشان داد کسی مانند تونی استارک مشکلات شخصی خود را دارد یا اینکه کسی مانند کلینت بارتون خانواده‌ای دارد که باید به بهترین شکل از آن مراقبت کند و در الویت قرار دهد.

درست زمانی که این ایده به بهترین شکل در حال پرورش و پیشرفت بود و طرفداران بسیاری را هم پیدا کرد، استن لی در سال ۱۹۶۲ به مارتین گودمن (Martin Goodman) پیشنهاد خلق شخصیتی را داد که در ابتدا به عنوان بدترین ایده حاضر خوانده شد و سپس با تمسخر توسط مدیر کمپانی مارول رد شد. اما مدتی نگذشت که نیاز به این ابرقهرمان جدید احساس شد و استن لی شانس این را پیدا کرد تا با کمک استیو دیتکو (Steve Ditko) که طراح کتاب‌های کمیک مارول بود، داستان پسری را روایت کند که توسط یک عنکبوت رادیواکتیو نیش زده شده و حال علاوه بر قدرت ابرانسانی، توانایی‌های یک عنکبوت را هم دارد! با این وجود چیزی که باعث شد تا اسپایدرمن در همان روزهای اول به یک ابرقهرمان فوق‌العاده محبوب تبدیل شود مشکلاتی بودند که او به عنوان یک نوجوان بدون والدین خود داشت.

به هر حال همه ابرقهرمان‌های دیگر اکثرا جوان و میان‌سال بودند یا اینکه اصلا مسئله سن برای آن‌ها مطرح نبود! اما پیتر پارکر یک نوجوان ساده بود که در مدرسه و پیش عمه خود زندگی می‌کرد. او استعداد خاصی نداشت، در مدرسه قلدرها او را مسخره می‌کردند و در کل چندان ویژگی خاصی نداشت که بتواند خود را با آن به دیگران ثابت کند. حال به این کاراکتر شانس ابرقهرمان شدن را بدهید؛ ایده فوق‌العاده‌ای به نظر می‌رسد!

داستان زندگی مرد عنکبوتی در کمیک‌های مارول

در سال ۱۹۶۲ کمیک Amazing Fantasy عرضه شد که در آن مرد عنکبوتی نوجوان بالاخره به دنیای مارول آمده و شخصیت پیتر پارکر در آن معرفی شد. با این وجود کمیک Amazing Fantasy مختص به شخصیت اسپایدرمن نبود و ما صرفا در آن با این کاراکتر جدید آشنا شدیم تا بالاخره مارتین گودمن، مدیر کمپانی مارول متوجه شود که این شخصیت توان تبدیل شدن به یک ابرقهرمان بزرگ را دارد. سپس در دنباله این موفقیت، در سال ۱۹۶۳ کمیک The Amazing Spider-Man عرضه شد که در آن داستان بهتر و کامل‌تری از شخصیت پیتر پارکر و تقابل او با کملیون (Chamelion) را شاهد باشیم.

با این وجود، داستان زندگی مرد عنکبوتی دنیای مارول هرگز گل و بلبل نبود و در همان ابتدای کار طرفداران متوجه شدند که او پدر و مادری نداشته و در کنار آشنایان خود به نام عمه می و عمو بن زندگی می‌کند. همچنین جدای از مسائل مالی که از مشکلات خانوادگی او است، یکی دیگر از مواردی که به شدت به پیتر ضربه می‌زند، مرگ عزیزانش بود. در واقع وقتی که اسپایدرمن معروف شده و یه یک ابرقهرمان در شهر نیویورک تبدیل شد، روزی یک دزد را دید که از جلوی او در حال دویدن و فرار کردن است، اما به جای اینکه او را بازداشت کند، پیتر به یک مامور پلیس گفت که این وظیفه شماست که او را دستگیر کنید نه من! غافل از اینکه همین دزد بن را می‌کشد و پیتر برای همیشه خود را در این ماجرا مقصر می‌داند.

پدر و مادر پیتر پارکر چه کسانی هستند؟

درباره نحوه از دست دادن پدر و مادر او نیز در سال ۱۹۹۷ یک کمیک به نام Untold Truth of Spider-Man عرضه شد که در آن افراد بیشتر با این دو شخصیت مرموز دنیای مارول آشنا شدند. در این کتاب نشان داده شد که ریچارد و مری والدین پیتر پارکر بوده‌اند و به عنوان جاسوسان آمریکا و همچنین گروه شیلد (SHIELD) کار می‌کرده‌اند، تا اینکه روزی سقوط هواپیما جان هر دو آن‌ها را می‌گیرد تا پیتر از همان کودکی بدون پدر و مادر بزرگ شود.

زندگی عاشقانه شخصیت اسپایدرمن!

همچنین جالب است بدانید که اسپایدرمن در کل زندگی خود سه معشوقه داشته که اولین آن‌ها گون استیسی (Gwen Stacy)، دختر رئیس پلیس شهر بود. او گون را هنگامی که با گرین گابلین مبارزه می‌کرد در بدترین واقعه زندگی خود از دست داد، به نحوی که گرین گابلین او را از پل به پایین پرتاب کرد و زمانی که پیتر یک تار عنکبوت فرستاد تا جلوی زمین خوردن استیسی را بگیرد، به دلیل شدت سرعتی که در پایین پرتاب شدن از ارتفاع داشت و ایستادن ناگهانی، گردنش شکست! پس از او نیز شخصیتی به نام Black Cat به معشوقه پیتر تبدیل شد، اما طولی نکشید تا داستان مری جین یا همان MJ که امروزه طرفداران مرد عنکبوتی همه او را می‌شناسند به میان آمد؛ کسی که پیتر پارکر نهایتا با او ازدواج کرد و سعی کرد تا زندگی خوبی را داشته باشد، در حالی که اوضاع چندان هم برای او جالب پیش نرفت.

در شماره ۵۴۵ کمیک‌های سری The Amazing Spider-Man شیطانی به نام مفیستو (Mephisto) که قاعدتا برای طرفداران درجه ۱ دنیای سینمایی مارول یک شخصیت مورد انتظار و شناخته شده است، ظاهر شد و نه‌تنها ازدواج، بلکه کل هویت پیتر پارکر و نیمی از اتفاقاتی که برا او در طی چند دهه اخیر افتاده بود را پاک کرد تا او مجبور به شروع یک زندگی جدید باشد!

با این حساب، داستان‌های مرد عنکبوتی همچنان هم ادامه دارد و به هر حال دقت کنید که کتاب‌های سری اسپایدرمن به شدت دارای جزئیات و زیاد هستند، اما اطلاعات حداقلی که باید درباره زندگی این ابرقهرمان در دنیای کمیک بوک بدانید در این بخش گفته شد. با این وجود وقتی که صحبت از اسپایدرمن در میان باشد، دنیای او پر از شخصیت‌های منفی معروفی است که در کتاب‌های کمیک و همچنین سینما و تلویزیون بسیار دیده شده‌اند و از طرفی باعث محبوبیت هرچه بیشتر شخصیت مرد عنکبوتی هستند. در نتیجه، بد نیست نگاهی به برخی از مهم‌ترین آن‌ها بیندازیم!

دشمنان اسپایدرمن در دنیای کمیک

در میان شخصیت‌های کمیک بوکی که بیشترین تعداد دشمن را دارند، شاید در دید بسیاری از افراد بتمن در رتبه نخست قرار بگیرد، اما باید بدانید که اسپایدر ورس دقیقا به خاطر حضور چندین و چند شخصیت منفی مختلف به وجود آمده که همگی به خون پیتر پارکر تشنه هستند!

گرین گابلین

گرین گابلین شخصیتی به نام نورمن آزبورن (Norman Osborn) است که پسری به نام هری دارد که از قضا دوست نزدیک پیتر پارکر محسوب می‌شود. با این حال نورمن آزبورن همیشه یک شخصیت منفی نبود، بلکه پس از دریافت سرم گابلین، تبدیل به کسی شد که از ابرقهرمانی به نام اسپایدرمن متنفر است و در هر صورت قصد دارد تا جان او را بگیرد! همچنین جالب است بدانید که پس از نورمن، پسر او هری نیز از تکنولوژی پدرش استفاده کرد تا به گرین گابلین جدید تبدیل شود، اما در دنیای کمیک مرده‌ها را می‌توان به روش‌های مختلف زنده کرد و در نتیجه نورمن نیز چندبار تا به حال زنده شده است!

ونوم

شاید مهم‌ترین و اصلی‌ترین دشمن، یا برخی مواقع یار اسپایدرمن را باید ونوم دانست. یک انگل فضایی به زمین آمد و با بدن پیتر پارکر ترکیب شد تا لباسی سیاه به او هدیه داده و قدرت‌های بسیار بیشتری را هم در اختیار مرد عنکبوتی قرار دهد. با این حال، طولی نمی‌کشد تا پیتر متوجه شود که این لباس جدید در واقع خود دارای هوش و حواس است و فراتر از چیزی که می‌پوشد خواهد بود! در نتیجه رفتار پیتر تحت تاثیر این سیمبیوت قرار گرفته و متوجه می‌شود که به جز نجات افراد، اعمال غلطی را انجام می‌دهد که خشم و خودخواه بودن تنها بخشی از آن است.

در نهایت پیتر در شماره اول سری کمیک Web of Spider-Man ونوم را از خود جدا می‌کند تا در نهایت ادی براک (Eddie Brock) به خوراک جدید این سیمبیوت تبدیل شود. حال از آنجا که ادی سر رقابت شغلی با پیتر مشکل داشته و از مرد عنکبوتی هم دل خوشی ندارد، از قدرت‌های ونوم بهره می‌برد تا او را نابود کند!

دکتر اختاپوس

یکی دیگر از مهم‌ترین شخصیت‌های منفی دنیای اسپایدرمن نیز دکتر اوتو اکتیویس (Otto Octavius) است که یک دانشمند فوق‌العاده موفق بود، اما به دلیل وصل کردن بازوهای مکانیکی به خود و در نهایت حس انتقام از افرادی که او را دست کم گرفتند، به یک ابرشرور تبدیل شد. با این حال وقتی که فکر می‌کنید این کاراکتر تنها ایده‌های منفی دارد و هرگز نمی‌تواند خوب باشد، لازم است کتاب کمیک Dying Wish را بخوانید که در آن او پیش از مرگ خود، بدنش را با پیتر پارکر جوان عوض می‌کند و در نتیجه به عنوان یک ابرقهرمان زندگی را ادامه می‌دهد تا پیتر در بدنی پیر بمیرد!

سایر ابرشرورها

در دنیای مرد عنکبوتی، انواع و اقسام ابرشرورهایی پیدا می‌شوند که هرکدام به دلیلی خاص به پیتر پارکر حمله می‌کنند یا شاید هم برعکس، پارکر به آن‌ها آسیب می‌زند! از جمله مهم‌ترین این ابرشرورها می‌توان به الکترو (Electro)، راینو (Rhino)، میستریو (Mysterio) و همچنین کریون شکارچی (Kraven The Hunter) و سندمن (Sandman) اشاره کرد. اما باید بدانید که این لیست بسیار طولانی‌تر است و افراد بسیاری مانند موربیوس (Morbius)، وولچر (Vulture)، اسکورپیون (Scorpion) و … هستند که سال‌ها در داستان‌های مختلف این ابرقهرمان حضور داشته‌اند.

فیلم‌ها و سریال‌های اسپایدرمن

از سال‌های ۱۹۶۰ به بعد دنیای کمیک‌های مارول به اوج خود رسید و همینطور پیشرفت در ادامه ارائه ایده‌های جدید و به تصویر کشیدن داستان‌های متنوع و جذاب را ادامه داد. اما اگر کتاب و داستان‌های روی کاغذ را پایه اصلی یک اثر هنری بدانیم، قاعدتا فیلم و سینما بُعد دیگری از به تصویر کشیدن همین داستان‌ها خواهد بود که می‌تواند مخاطبان بیشتری را هم جذب کند. به همین ترتیب ساخت آثار سینمایی برگرفته از داستان‌های ابرقهرمانی مارول و دی سی شروع شد و چنان که پیداست، تا به امروز نیز ادامه داشته تا فیلمی مانند Avengers: Endgame در رقابت با پرفروش‌ترین‌ها قرار گرفته باشد!

با این حال، داستان بسیاری از شخصیت‌های ابرقهرمان مارول (پیش از MCU) در قالب تیم انتقام‌جویان به تصویر کشیده شد و هیچکدام جهانی به گستردگی مرد عنکبوتی نداشتند. در نتیجه، اسپایدرمن نه‌تنها در دید کودکان و نوجوانان محبوب شد، بلکه بعدها با ساختن فیلم‌های سه‌گانه سم ریمی ثابت کرد که پتانسیل گسترش جهان سینمایی مختص به خود را هم دارد!

اولین انیمیشن‌ها و فیلم‌های اسپایدرمن

در سال ۱۹۶۷، درست پنج سال بعد از اولین حضور مرد عنکبوتی در کتاب‌های کمیک مارول، یک سری فیلم انیمیشنی با نام Spider-Man عرضه شد که ارائه داستان‌های مختلف آن براساس روایت‌های کمیک بوکی تا ۱۹۷۰ هم ادامه داشت. در واقع این فیلم بود که همان ریتم دوست داشتنی و معروف اسپایدرمن را به آن اضافه کرد و حفظ شدن آن توسط بینندگان خود به یکی از دلایل پیشرفت و محبوبیت این شخصیت تبدیل شد.

سپس در سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۷۹ اولین سری لایو اکشن از شخصیت اسپایدرمن به نام The Amazing Spider-Man ساخته شد که علی رغم نمرات خوبی که دریافت کرده بود، تنها تا ۱۳ قسمت روند ساخت آن ادامه داده شد و نهایتا کنسل شد. در این میان مدتی مرد عنکبوتی از دنیای سینما کنار گذاشته شد، تا اینکه در سال ۱۹۹۴ خود خالق این شخصیت، یعنی استن لی تصمیم گرفت تا به واسطه کانال تلویزیونی فاکس کیدز (Fox Kids) یک سری جدید از انیمیشن Spider-Man را بسازد که ۵ فصل بوده و بیشترین محبوبیت را تا آن زمان بین بینندگان داشت. اما بعد از این اثر، بالاخره نوبت به ساخت اثری رسید که همه چیز را در دنیای سینمای ابرقهرمانی تحت تاثیر قرار داد و حتی باعث الهام گیری ساخته شدن آثار دیگری شد.

سه‌گانه سم ریمی

سم ریمی کارگردانی بود که در سال ۲۰۰۲ موفق به ساخت فیلم Spider-Man شد. اثری متفاوت از سایر آثار ابرقهرمانی که تا آن زمان ساخته شده بود، با داستانی بسیار هیجان‌انگیز که هم طرفداران دنیای کمیک و آشنا با پیشینه مرد عنکبوتی را راضی نگه داشت و هم توانست نظر کاربرانی که به فیلم‌های اکشن علاقه دارند را جلب کند. در این فیلم بازی بی‌نظیر توبی مگوایر (Tobey Maguire) شخصیت پیتر پارکر را همانطور که باید و شاید به دنیای سینما آورد، به نحوی که نمایش هنرهای بازیگری او و سایر افراد مانند ویلم دفو (Willem Dafoe) که نقش گرین گابلین را بازی کرده بود، باعث شدند تا Spider-Man حدود ۸۲۱.۷ میلیون دلار در باکس آفیس فروش کند!

حال وقتی که این فیلم توانست تا این حد موفق ظاهر شود، طولی نکشید تا خبر ساخت دنباله آن منتشر شده و Spider-Man 2 در سال ۲۰۰۴ اکران شود. در این فیلم بُعد دیگری از زندگی پیتر پارکر جستجو می‌شود، به نحوی که اگر فیلم اول درباره موفقیت او در نقش یک ابرقهرمان بود، حال در اثر دوم او بیشتر یک شهروند است که شغل خود را از دست داده و با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کند! در کنار این موضوع نیز دانشمندی به نام اوتو اکتیویس قصد دارد تا در ازای گرفتن جان اسپایدرمن از هری آزبورن حمایت مالی برای انجام پروژه خود دریافت کند. حال در میان این اتفاقات و درگیری‌های جدید پیتر، معشوقه او مری جین نیز با فردی وارد رابطه شده و او را پس می‌زند! این اتفاقات پشت سر هم باعث می‌شود تا حتی پیتر رفته رفته قدرت‌های خود را هم از دست بدهد و اینبار دیگر فکر مرد عنکبوتی بودن را هم کنار بگذارد. با این وجود، هنگامی که جان مری جین در خطر افتاده و او مجبور است تا برای نجات او اقدام کند، داستان فیلم به اوج خود می‌رسد.

فیلم دوم هرقدر هم که جذاب بود، اما نتوانست رکوردشکنی کند و فروش باکس آفیس آن به رقم ۷۸۹ میلیون دلار محدود شد که از اثر اول کمتر بود. با این حال باز هم فروش هر دو فیلم به یکدیگر نزدیک بود و این پروژه یک شکست تلقی نشد تا سازندگان به سراغ ساخت فیلم Spider-Man 3 بروند. اثری که توانست بیشترین فروش را داشته باشد و نهایتا به سه‌گانه پایان بدهد تا یک نتیجه‌گیری کامل و مناسب بر داستانی که سم ریمی آن را کارگردانی کرده بود انجام شود.

سری The Amazing Spider-Man

در واقع سه‌گانه سم ریمی این پتانسیل را داشت تا به کلی به یک مجموعه پنج قسمتی تبدیل شود، اما نتیجه Spider-Man 3 به دنیای شخصیت اسپایدرمن با بازی توبی مگوایر پایان داد تا اندرو گارفیلد (Andrew Garfield) مرد عنکبوتی جدید برای استودیو سونی در سال ۲۰۱۲ باشد. این در حالی بود که دنیای سینمایی مارول رفته رفته در حال گسترش بود و انتقام‌جویان MCU جمع شدند تا یکی از موفق‌ترین و بهترین فرنچایزها توسط استودیو مارول پایه ریزی شود.

به هر حال اولین اثر از سری The Amazing Spider-Man در سال ۲۰۱۲ بالاخره عرضه شد و دیدیم که مارک وب (Marc Webb) اینبار کنترل اوضاع را به دست گرفته و این اثر را کارگردانی کند. با این وجود وقتی که برخی از کاربران با ساخت این فیلم جدید مخالف بودند و ریبوت کردن داستانی که خود فوق‌العاده بوده را غلط خواندند، اثبات شد که این داستان جدید خود به حد کافی جذابیت دارد تا در باکس آفیس نزدیک به ۷۵۸ میلیون دلار فروش را ثبت کند! البته شاید این مقدار به اندازه اولین فیلم سم ریمی نباشد، اما به عنوان یک ریبوت، هنرمندان و عوامل پشت صحنه این اثر سینمایی به زیبایی کار خود را انجام داده بودند تا همه چیز عالی به نظر برسد.

چرا پیتر پارکر دیگر از دستان خود تار نمی‌زد؟

از نظر داستان نیز در این روایت جدید که اسم یکی از طولانی‌ترین سری کمیک‌های مارول، یعنی The Amazing Spider-Man را یدک می‌کشید، شاهد یک پیتر پارکر نسبتا متفاوت با نسخه توبی مگوایر بودیم. در این روایت جدید، کمی اوضاع به دنیای کمیک بوک نزدیک‌تر شد؛ چراکه اینبار پیتر پارکر از دستان خودش تار پرتاب نمی‌کرد و یک مچ‌بند مکانیکی برای این کار داشت! در واقع در سری مرد عنکبوتی سم ریمی می‌بینیم که مرد عنکبوتی می‌تواند از دستان خود تار عنکبوت پرتاب کند، اما شخصیت اسپایدرمن ریبوت شده در The Amazing Spider-Man قادر به انجام این کار نیست و درست به مانند مرد عنکبوتی دنیای کمیک، از دستگاهی به نام Webb Shooter استفاده می‌کند که داخل آن مایع خاصی ریخته و سپس هنگام پرتاب در هوا خشک می‌شود تا به یک تار عنکبوت تبدیل شود. همچنین نکته قابل توجه اینجاست که برای رفع ابهام، در همان اولین کمیک حضور شخصیت اسپایدرمن توضیح داده شد که چطور او این دستگاه را می‌سازد و به مچ دست خود وصل می‌کند تا با حرکت انگشتان خود تیر زدن آن را کنترل کند.

با این حال جالب است بدانید که وقتی ایده استفاده نکردن از دستگاهی خاص برای تولید تار عنکبوت در فیلم‌های سم ریمی توسط کاربران پذیرفته شد و حتی برای آن‌ها جالب هم بود، برخی کمیک‌های مارول نیز از این فرصت استفاده کردند و شخصیت اسپایدرمن را با تارهای ارگانیک به تصویر کشیدند! این یعنی برعکس روال همیشگی تاثیر کمیک بر فیلم، اینبار فیلم بر کمیک تاثیر گذاشته بود که البته دوام آنچنانی هم نداشت.

چرا The Amazing Spider-Man 3 ساخته نشد؟

فیلم The Amazing Spider-Man 2 در سال ۲۰۱۴ با بودجه ۲۰۰ – ۲۹۳ میلیون دلاری ساخته شد و عنوان جهانی آن Rise of Electro نام گرفت. در واقع این اثر سینمایی بازگشت دوست قدیمی پیتر پارکر، یعنی هری آزبورن (Harry Osborn) را به تصویر می‌کشید که در حال مردن بود و به خون اسپایدرمن نیاز داشت، در حالی که پیتر این کار را نکرد و در نتیجه هری برای او یک دشمن جدید پیدا کرد؛ الکترو!

این فیلم توانست نظر طرفداران را جلب کند و جیمی فاکس (Jamie Foxx) نیز به خوبی هرچه تمام‌تر نقش شخصیت الکترو را بازی کرد. با این حال، پس از یک اتفاق تلخ برای پیتر که کاملا طبق داستان‌های کمیک بوکی به تصویر کشیده شده بود، می‌توان گفت که همه چیز در حال آماده‌سازی ساخت The Amazing Spider-Man 3 بود. در واقع اتفاقات داخل فیلم و حتی صحنه پایانی آن کاملا این موضوع را تایید می‌کردند که یک دنباله برای این اثر ساخته می‌شود و کار اندرو گارفیلد با این کاراکتر هنوز به پایان نرسیده، در حالی که منتقدان نیز از همین موضوع ایراد گرفته بودند که فیلم به جای تمرکز روی داستان خود، بیشتر سعی دارد تا آینده‌سازی کند!

با این وجود قرار بود تا جهان اسپایدرمن به کلی از آنچه که در استودیو مارول روایت می‌شود جدا باشد، اما نظر سازندگان چنین شد که سری The Amazing Spider-Man به کلی کنار گذاشته شود تا طی توافق جدید سونی، این کاراکتر با یک ریبوت جدید به MCU برده شود.

دنیای سینمایی مارول

درست زمانی که در سال ۲۰۱۵ همه منتظر بودند تا خبر ساخت The Amazing Spider-Man 3 تایید شود و تریلرهای آن را مشاهده کنیم، گزارشی از کنسل شدن این اثر سینمایی منتشر شد. در واقع سال ۲۰۱۳ سونی اعلام کرده بود که طبق یک روال دو ساله، قصد دارد تا در ۲۰۱۶ فیلم The Amazing Spider-Man 3 و در ۲۰۱۸ The Amazing Spider-Man 4 را اکران کند، اما وقتی که فیلم The Avengers موفقیتی فوق‌العاده عجیب به دست آورد، سازندگان تصمیم گرفتند تا تجدید نظر کرده و به جای ساختن یک فیلم مرد عنکبوتی دیگر، روال کار را به دست استودیو مارول بدهند.

اولین حضور شخصیت اسپایدرمن در دنیای سینمایی مارول در کدام فیلم بود؟

بدین ترتیب در فیلم سال ۲۰۱۵ Captain America: Civil War برای اولین بار شاهد حضور پیتر پارکر در MCU بودیم که منزل بسیاری از ابرقهرمانان شناخته شده مارول بود و همچنان در مسیر پیشرفت راه خود را ادامه می‌دهد. با این حال صحنه‌ای که پیتر پارکر در آن حضور داشت و با کاپیتان آمریکا مبارزه می‌کرد، تنها لحظه‌ای نبود که ما مرد عنکبوتی را در دنیای سینمایی مارول می‌دیدیم، بلکه صحنه بعد از تیتراژ این فیلم خبر از ساخت Spider-Man: Home Coming را داد تا طرفداران شخصیت اسپایدرمن فوق‌العاده خوشحال شوند!

این فیلم در سال ۲۰۱۷ با بازی تام هالند (Tom Holland) اکران شد و یک بار دیگر داستان پیتر پارکر جوان که هنوز به قدرت‌های خود عادت نکرده را روایت می‌کرد. با این حال، در این اثر سینمایی دیگر خبری از حضور عمو بن و کلیشه قدیمی دو سری قبلی، یعنی به تصویر کشیدن نحوه گرفتن قدرت‌های عنکبوتی توسط پیتر تکرار نشد. بلکه داستان کمی متفاوت‌تر و با حضور دیگر ابرقهرمان فوق‌العاده محبوب دنیای مارول، یعنی مرد آهنی (Iron Man) روایت شد. کسی که از همان ابتدای کار به پیتر کمک کرده و در نقش یک استاد، به نحوی خراب‌کاری‌های او را جمع و جور می‌کرد! در واقع رابطه بین تونی استارک (Tony Stark) و پیتر به حدی برای طرفداران جذاب شده بود که حتی تصور فیلمی از مرد عنکبوتی که تونی در آن نباشد هم عجیب به نظر می‌رسید، تا اینکه اتفاقات Infinity War و Endgame همه چیز را تغییر داد.

تاثیر رویدادهای Infinity War و Endgame بر آینده پیتر پارکر در MCU

ابتدا در سال ۲۰۱۹ شاهد یک نتیجه‌گیری ابتدایی برای دوره Infinity بودیم. جایی که در فیلم Avengers: Infinity War برای اولین بار ثانوس (Thanos) به صورت مستقیم با انتقام‌جویان، اهالی ازگارد و همچنین محافظان کهکشان وارد جنگ شد تا تمامی سنگ‌های ابدیت را به دست آورد. در این میان، پیتر پارکر همراه با تونی استارک هنگامی که فرزندان ثانوس به زمین حمله کرده بودند تا سنگ زمان را بدزدند وارد یکی از سفینه‌ها شد و عملا به فضا و به عبارتی سیاره تایتان رفت! اما نکته قابل توجه اینجاست که در تایتان هنگامی که پیتر پارکر جدیدترین زره خود به نام Iron Spider را هم به عنوان هدیه از تونی استارک دریافت کرده بود اما باز هم نتوانست از دست ثانوس جان سالم ببرد و در کنار نیمی از دیگر ابرقهرمانان و مردم جهان پودر شد!

با این حال، پودر شدن پیتر پارکر اتفاقی نبود که طرفداران را نگران می‌کرد، بلکه بهم خوردن قرارداد سونی و استودیو مارول مشکل اصلی بود که اگر به توافق منجر نمی‌شد، دیگر هرگز شاهد حضور پیتر پارکر در جهان سینمایی مارول نبودیم! با این وجود به هر طریقی که بود استودیو مارول و سونی مشکلات خود که ظاهرا بر سر سهم هر شرکت از میزان درآمد حاصل از فیلم‌های اسپایدرمن بوده حل کردند و در نهایت یک سال بعد در Avengers: Endgame دیدیم که مسئله سفر در زمان چطور مطرح شد و انتقام‌جویان توانستند پیتر را در کنار سایر افرادی که پودر شده بودند به کلی بازگردانند تا در سال ۲۰۱۹ شاهد Spider-Man: Far From Home باشیم.

پرفروش‌ترین فیلم شخصیت اسپایدرمن اینبار در دنیای سینمایی مارول!

در واقع اولین فیلم از سری مرد عنکبوتی در دنیای سینمایی مارول ۸۸۰ میلیون دلار فروش را به ثبت رساند که در مقایسه با سایر آثار سینمایی ساخته شده بر پایه شخصیت اسپایدرمن چندان پیشرفت بزرگی نبود. اما برخلاف روند افولی دیگر سری‌های مرد عنکبوتی، با عرضه فیلم Spider-Man: Far From Home که با بودجه ۱۶۰ میلیون دلاری هم ساخته شده بود، شاهد فروش ۱,۱۳۲ میلیارد دلاری این اثر بودیم که عملا یک رکورد بی‌نظیر محسوب می‌شد!

این در حالی بود که در داستان این فیلم برخلاف سایر آثار سینمایی شخصیت اسپایدرمن که در گذشته از انواع و اقسام دشمنان کمیک بوکی استفاده می‌کردند، تنها از یک کاراکتر به نام میستریو (Mysterio) به عنوان ابرشرور استفاده شد که پیشینه عجیبی داشت و قصد داشت تا خود را یک ابرقهرمان جا بزند. با این حال همین داستان توانست بیش از ۱ میلیارد فروش را به ثبت برساند و آینده روشنی را پیش روی پیتر پارکر جدید مارول قرار دهد.

آینده اسپایدرمن در دنیای سینمایی مارول چه خواهد بود؟

در حال حاضر، منتظر فیلمی هستیم که ظاهرا قرار است تا از نظر فروش با Avengers: Endgame هم رقابت کند! فیلم Spider-Man: No Way Home اثری است که طبق شایعه‌ها، اطلاعات رسمی و حتی تریلر منتشر شده خود، قول یک مولتی‌ورس بزرگ را می‌دهد که در آن احتمالا هر بازیگر سه شخصیت اسپایدرمن یعنی توبی مگوایر، اندرو گارفیلد و قاعدتا تام هالند حضور خواهند داشت تا مسئله جهان موازی به بهترین شکل ممکن روایت شده و تمامی سری‌های قدیمی سم ریمی و مارک وب به نحوی در MCU قرار داده شوند.

در این فیلم آلفرد مولینا (Alfred Molina) مجددا برای ایفای نقش دکتر اختاپوس بازمی‌گردد و در کنار آن شاهد حضور دیگر ابرشرورهایی مانند جیمی فاکس در نقش الکترو و ویلم دفو در نقش گرین گابلین خواهیم بود. با این حال حضور سندمن، لیزارد و در نهایت ونوم نیز از احتمالات بزرگ این اثر سینمایی است که در تریلر هم اشاره‌هایی به آن‌ها شده بود. با این حساب، اگر چنین اتفاقی افتاده و سه اسپایدرمن به همراه دکتر استرنج همگی در یک اثر سینمایی واحد حضور داشته باشند، قاعدتا با یک روایت بی‌نظیر باید شاهد یک رکوردشکنی فوق‌العاده در باکس آفیس باشیم! در حال حاضر فقط تریلر فیلم Spider-Man: No Way Home رکورد بیشترین بازدید در عرض ۲۴ ساعت را در میان تمامی عناوین سینمایی زده و توانسته است تا در یک روز ۳۵۵.۵ میلیون بازدید را ثبت کند.

با این وجود برنامه‌های سونی و مارول بعد از این فیلم هم برای پیتر پارکر ادامه خواهد داشت و قرار نیست خیلی زود با این ابرقهرمان دوست داشتنی خداحافظی کنیم. برای مثال، یکی از برنامه‌های اصلی که سونی برای این شخصیت در نظر دارد پیشرفت و گسترش ساخت اسپین آف‌هایی از شخصیت‌های موربیوس و کریون شکارچی و همچنین ونوم است که دومین اثر سینمایی آن به تازگی اکران شده و اتفاقات آن نهایتا ونوم را به پیتر پارکر می‌رساند.

با این حال، اینکه فیلم Spider-Man 4 در چه زمانی اکران می‌شود یا اینکه اصلا بعد از No Way Home باید شخصیت اسپایدرمن دوست داشتنی را در کدام اثر سینمایی ببینیم هنوز مشخص نیست. در نظر داشته باشید که با حضور توبی مگوایر و اندرو گارفیلد در این فیلم، باز هم احتمال ساخته شدن فیلم‌هایی مانند The Amazing Spider-Man 3 بالا می‌رود و هیچ بعید نیست که سونی برای آن نیز برنامه داشته باشد! اما حداقل می‌توانید مطمئن باشید که تا مدت‌ها اسپایدرمن در دنیای سینمایی مارول و روی پرده سینمایی حاضر خواهد شد و No Way Home به هیچ وجه یک خداحافظی با مرد عنکبوتی تام هالند نیست.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

7 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments