پخش زنده مسابقه زولا👀
1%
  • 0/10

معرفی تاثیرگذارترین فیلم های ضد جنگ سینما

از حماسه الیور استون تا جهنم اسپیلبرگ

معرفی تاثیرگذارترین فیلم های ضد جنگ سینما ۶ ۰۴ شهریور ۱۴۰۲ ترین‌ها (سینمایی) کپی لینک

اگر می‌خواهید بدانید که کدام فیلم‌ها در دسته تاثیرگذارترین فیلم های ضد جنگ سینما قرار می‌گیرند، این مقاله برای شما نوشته شده است.

صاحب نظران سینما، معمولا تمایزی میان فیلم‌های جنگی و فیلم‌های ضد جنگ قائل می‌شوند. زیرا فیلم‌های جنگی در ستایش میهن‌پرستی و قهرمانی‌های جنگ هستند، اما فیلم‌های ضد جنگ به وحشت و ویرانی حاصل از جنگ می‌پردازند. هالیوود، همیشه فیلم‌هایی در ژانر جنگی ساخته است تا واقعیت‌های جنگ را تحریف کند. در مقابل، فیلم‌های ضد جنگ تلاش می‌کنند تا تصویری از جنگ را به ما نشان دهند که شباهت بیشتری به واقعیت موجود دارد.

Platoon

فیلم جوخه، داستان نوجوانی به نام کریس تیلور است که داوطلب می‌شود تا در جنگ ویتنام به ارتش آمریکا خدمت کند. الیور استون، کارگردان فیلم، تجربه حضور در جنگ را داشته و چند سال در یک واحد پیاده نظام در ویتنام خدمت کرده است. استون، شخصیت‌های این فیلم را بر اساس افراد واقعی ساخته است که هنگام حضورش در ویتنام در کنار او می‌جنگیده‌اند. برای آنکه مخاطب بتواند خودش را در فضای جنگ ویتنام حس کند و فضای فیلم برایش ملموس باشد، بیشتر صحنه‌های فیلم در ویتنام فیلمبرداری شدند و بازیگران نیز حدود دو هفته آموزش دیدند تا برای بازی در نقش خود، آماده شوند.

In the Valley of Elah

فیلم در دره الاه، یکی دیگر از تاتیرگذارترین فیلم های ضد جنگ است که توانسته مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد. این فیلم توسط پل هگیس، کارگردان برنده اسکار، ساخته شده و بازیگران برجسته‌ای دارد که تامی لی جونز و شارلیز ترون از جمله آن‌ها هستند. در داستان فیلم آمده است: هنک دیرفیلد (جونز) که یک نظامی بازنشسته و میهن‌پرست به حساب می‌آید، به دنبال پسرش مایک می‌گردد که قرار بود از جنگ عراق به خانه بازگردد، اما ناپدید شده است. کمی بعد، هنک متوجه می‌شود که پسرش سرباز وظیفه‌شناسی نبوده و جنگ عراق بر روحیات او (و دوستان هم‌رزمش) تاثیر منفی گذاشته است.

The Patrol

فیلم گشت یا پاترول، نخستین‌بار در جشنواره ریندنس (Raindance) نمایش داده شد و فیلم افتتاحیه این جشنواره بود. نمایش این فیلم دقیقا در زمانی بود که سربازان بریتانیایی از افغانستان به خانه بازمی‌گشتند. در آن زمان، این سوال در ذهن همه وجود داشت که «ما چرا جنگیدیم؟» و فیلم گشت به دنبال پاسخ می‌گردد. تام پچ (Tom Petch) که کارگردان و نویسنده این فیلم است، داستان را از دیدگاه یک سرباز روایت می‌کند که در حال گذراندن خدمت سربازی‌اش در افغانستان است. فیلم گشت، مناسب افرادی است که می‌خواهند بدانند در افغانستان چه اتفاقی افتاده است.

Apocalypse Now

شاید فیلم اینک آخرالزمان (فرانسیس فورد کاپولا) نیازی به معرفی نداشته باشد، اما نمی‌شود آن را به عنوان یکی از بهترین فیلم های ضد جنگ نادیده گرفت. کاپولا، این فیلم را بر اساس کتاب قلب تاریکی (جوزف کنراد) ساخته است که رمان مورد علاقه اوست. داستان فیلم در جنگ ویتنام اتفاق می‌افتد و در مورد سروان ال ویلارد (مارتین شین) است که ماموریت دارد تا سرهنگ والتر کورتز (مارلون براندو) را پیدا کند و بکشد. زیرا کورتز پس از ورود به کامبوج، به ارتش آمریکا خیانت کرده و مجذوب بومیان آن‌جا شده است. اینک آخرالزمان، قطعا جزء بهترین فیلم‌های کاپولا در کارنامه پرافتخار اوست.

Full Metal Jacket

غلاف تمام فلزی، فیلمی برجسته در میان فیلم‌های استنلی کوبریک (Stanley Kubrick) است و به‌خوبی توانسته که بی‌رحمی جنگ را به تصویر بکشد. این فیلم، از پدران فیلم‌های ضد جنگ نیز محسوب می‌شود و جایگاه خاصی در تاریخ سینما پیدا کرده است. علاوه بر این، غلاف تمام فلزی یکی از معدود فیلم‌های ضد جنگی است که زندگی سخت و بی‌رحمانه سربازان را با همه جزییات ممکن، نمایش می‌دهد. اگرچه این فیلم به اندازه پرتقال کوکی و درخشش و… معروف نیست، اما چیزی کمتر از بهترین آثار کوبریک ندارد و مثل هر فیلم دیگری که استنلی کوبریک ساخته، کاملا منحصربه‌فرد است.

Saving Private Ryan

نجات سرباز رایان، یک فیلم کلاسیک از استیون اسپیلبرگ محصول 1998 است که در یازده شاخه از آکادمی اسکار به نامزدی رسید و در پنج شاخه، برنده شد. نظامیان آمریکایی، این فیلم را یکی از واقعی‌ترین فیلم های ضد جنگ سینما می‌دانند. اسپیلبرگ در این فیلم به سراغ تاریخ رفته و تهاجم متفقین به ساحل نرماندی را نمایش داده است. پس از این اتفاق، رئیس ستاد ارتش به گروهی از سربازان دستور می‌دهد که سرباز جوان را پیدا کنند و سپس او را به خانه‌اش بازگردانند. از نقاط قوت فیلم، طراحی دقیق صحنه‌های نبرد است که وحشت ناشی از جنگ را به مخاطب منتقل می‌کند.

The Deer Hunter

فیلم شکارچی گوزن، اثر مایکل چیمینو، مثل ترکیبی از فیلم‌های جوخه و پدرخوانده است. این فیلم، بیانگر سرخوردگی آمریکایی‌ها از حضور در جنگ ویتنام است و به عنوان برداشتی جسورانه و باطراوت از جنگ ویتنام شناخته می‌شود. بازیگرانی همچون مریل استریپ، رابرت دنیرو و کریستوفر واکن در این فیلم حضور دارند و هر کدام موفق شده‌اند که یکی از بهترین بازی‌های عمرشان را ارائه کنند. جالب است بدانید که مایکل چیمینو در زمان جنگ ویتنام در ارتش آموزش دید، اما هرگز وارد جبهه‌های جنگ نشد. او با ساخت شکارچی گوزن به شهرتی بی‌سابقه رسید و اسکار بهترین کارگردانی را دریافت کرد.

Paths of Glory

فیلم راه‌های افتخار، ما را به جبهه غربی در جنگ جهانی اول می‌برد که اتفاقی تراژیک در آن رقم می‌خورد. زمانی که یکی از حملات ارتش فرانسه با شکست مواجه می‌شود، ژنرال‌ها به دنبال افراد قربانی می‌گردند تا آن‌ها را مجازات کنند. راه‌های افتخار، شاهکاری کلاسیک از استنلی کوبریک است که در زمان ساخت آن فقط 29 سال داشت. این فیلم که بر اساس رمانی به همین نام ساخته شده است، تحسین غیرمنتظره منتقدان را به دنبال داشت. بازیگر اصلی فیلم، کرک داگلاس است که دوره‌ای از زندگی‌اش را در جنگ جهانی دوم و در نیروی دریایی آمریکا خدمت کرده بود.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

6 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments