برنامه های شبکه اجتماعی

معرفی محبوب‌ترین سایت‌ها و برنامه های شبکه اجتماعی

بررسی پرکاربرترین نرم افزارهای شبکه اجتماعی

1%
  • 0/10
معرفی محبوب‌ترین سایت‌ها و برنامه های شبکه اجتماعی ۰ ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

امروزه برنامه های شبکه اجتماعی جزو محبوب‌ترین نرم افزارهای کاربران است که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نرم افزارها توانستند تا کاربران بسیار زیادی را جذب خود کنند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده تعداد کاربران این دسته از برنامه‌ها هر ساله به دلایل مختلفی افزایش پیدا می‌کند. افرادی هستند که تنها برای دسترسی به اخبار مختلف از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند و دسته دیگری نیز وجود دارد که برای پر کردن اوقات خالی خود در این برنامه‌ها حساب کاربری می‌سازند.

افراد دیگری وجود دارند که برای تبلیغات محصولات خود از این نرم افزارها استفاده می‌کنند. به همین دلیل این دسته از افراد باید با پر‌طرفدارترین برنامه های شبکه اجتماعی آشنا شوند تا بتوانند محصولات خود را به افراد بیشتری پیشنهاد کنند.

معرفی محبوب‌ترین برنامه های شبکه اجتماعی

برای معرفی نرم افزارهای شبکه اجتماعی باید تعداد کاربران آن‌ها را مورد بررسی قرار داد. این موضوع کاملا طبیعی است که هر چه تعداد کاربران یک برنامه بیشتر باشد محبوبیت آن بیشتر است. در ادامه به معرفی این دسته از برنامه‌های محبوب و پر کاربر می‌پردازیم.

فیسبوک

در حال حاضر این برنامه محبوب‌ترین نرم افزار شبکه اجتماعی به شمار می‌رود و دارای ۲.۷۴ میلیارد کاربر فعال است. این برنامه در سال ۲۰۰۴ توسط مارک زاکربرگ معرفی شدو به نوعی توانست افراد مختلف را با اینترنت آشنا کند. این برنامه به دلیل اینکه یکی از قدیمی‌ترین نرم افزارهای شبکه اجتماعی بوده و در زمان انتشار توانست توجه کاربران را به خود جلب کند، در حال حاضر به عنوان محبوب‌ترین برنامه از آن یاد می‌شود.

پس از گذشت ۱۰ ماه از انتشار این اپلیکیشن تعداد کاربران آن به یک میلیون نفر رسید. این نرم افزار به قدری محبوب شد که ۸ سال پس از انتشار تعداد کاربران آن به یک میلیارد نفر افزایش پیدا کرد. در سال جاری اعلام شد که این نرم افزار دارای ۲.۷۴ میلیارد کاربر فعال است که این تعداد کاربر به صورت روزانه ۵۰۰ هزار نفر افزایش پیدا می‌کند و به نوعی بهتر است که بگوییم در هر ثانیه ۶ کاربر جدید به این برنامه اضافه می‌شود.

جالب است که بدانید برنامه فیسبوک محبوب‌ترین نرم افزار شبکه اجتماعی بوده و سایت فیسبوک پربازدیدترین وب سایت در جهان نیست. سایت فیسبوک در حال رقابت با سایت یوتیوب و گوگل بوده و در صورتی که بتواند این وب سایت‌ها را شکست دهد، فیسبوک به عنوان پربازدیدترین سایت نیز شناخته خواهد شد. در حال حاضر گوگل دارای ۹۲.۵ میلیارد بازدید ماهانه بود که بعد از آن سایت یوتیوب با ۳۴.۶ میلیارد کاربر فعال ماهانه در جایگاه دوم قرار گرفته است. ناگفته که در جایگاه سوم فیسبوک قرار گرفته که دارای ۲۵.۵ میلیارد کاربر ماهانه است. این امکان وجود دارد فیسبوک در رقابت با یوتیوب پیروز شود، اما احتمال اینکه بازدید یک سایت از یک موتور جستجو محبوب مانند گوگل بیشتر شود وجود ندارد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده اکثر کاربران این برنامه ۱۲ تا ۳۴ ساله هستند و محبوبیت فیسبوک میان این دسته از کاربران بیشتر است. در نظر سنجی‌های انجام شده در سال ۲۰۱۵، ۵۸ درصد از این دسته از کاربران، فیسبوک را به عنوان شبکه اجتماعی مورد علاقه خود انتخاب کردند. در سال ۲۰۲۰ این عدد به ۳۲ درصد کاهش پیدا کرد و دلیل اصلی این موضوع افزایش محبوبیت برنامه Instagram در میان کاربران بود. پانزده درصد از کاربران در سال ۲۰۱۵ اعلام کردند که این برنامه نرم افزار مورد علاقه آن‌ها برای استفاده از شبکه اجتماعی است. اما پس از گذشت پنج سال در سال ۲۰۲۰ این تعداد به ۲۷ درصد افزایش پیدا کرد.

کشور هند دارای ۲۹۰ میلیون کاربر برنامه فیسبوک بوده و به همین دلیل این کشور به عنوان پر کاربرترین نرم افزار فیسبوک شناخته می‌شود. در جایگاه دوم کشور آمریکا با ۱۹۰ میلیون کاربر فعال قرار گرفته است. در آمریکا ۷۳ درصد از کاربران به صورت روزانه از حساب کاربری خود استفاده می‌کنند و ۹۳ درصد از این افراد حداقل به صورت هفتگی وارد حساب کاربری خود می‌شوند. با توجه به گزارش‌های منتشر شده می‌توان گفت که یک کاربر آمریکایی به صورت روزانه ۳۸ دقیقه از این برنامه استفاده می‌کند.

یوتیوب

دومین نرم افزار در لیست محبوب‌ترین برنامه های شبکه اجتماعی یوتیوب است که  ۲.۲۹ میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد. این نرم افزار دارای محتواهای مختلف در سبک‌های بسیار زیادی بودی که افراد بسیاری می‌توانند آن‌ها را مشاهده کنند. جالب است بدانید این احتمال وجود دارد که تعداد کاربران این برنامه بیش از ۲.۲۹ میلیارد نفر باشد؛ زیرا افراد بدون ساخت حساب کاربری می‌توانند محتواهای این نرم افزار را مشاهده کنند.

این اپلیکیشن برای اشتراک گذاریویدیوهای مختلف در سال ۲۰۰۵ معرفی شد و در ابتدا قرار بود تا یک سرویس برای دوست یابی باشد. اما به دلیل محبوبیت ویدیوهای منتشر شده در این برنامه تصمیم گرفته شد تا از آن به عنوان یک نرم افزار برای مشاهده ویدیوهای مختلف استفاده شود.

پس از گذشت ۱۶ ماه یعنی در نوامبر سال ۲۰۰۶ گوگل تصمیم گرفت تا این برنامه را به قیمت ۱.۶۵ میلیارد دلار خریداری کند. به همین دلیل یوتیوب در مدت زمان بسیار کوتاهی به موفقیت رسید و توانست تا به یک نرم افزار پرطرفدار شبکه اجتماعی تبدیل شود.

این برنامه برای تمامی افراد مناسب بوده و دارای یک محبوبیت خاصی میان کودکان زیر ۱۱ سال است. در ادامه به بررسی نظر سنجی‌های انجام شده از والدین این دسته از کودکان می‌پردازیم.

با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده حدود ۸۰ درصد از کودکان از این برنامه استفاده می‌کنند و تنها ۲۰ درصد از این کودکان علاقه‌ای به استفاده از این برنامه ندارند. بیش از نیمی از والدین اعلام کردند که حداقل روزانه کودکان آن‌ها یک بار از یوتیوب استفاده می‌کنند. بقیه کاربران این برنامه یعنی حدود ۷۴ درصد از افراد این نرم افزار بزرگ سالان اهل آمریکا هستند.

بیش از ۳۰ درصد از حجم کل ترافیک برنامه یوتیوب از سه کشور است که ۱۶.۴ درصد آن متعلق به کشور آمریکا، ۹.۲ درصد از هند و ۴.۸ درصد کاربران ژاپنی حجم ترافیک یوتیوب را به خود اختصاص دادند.

واتساپ

در سال ۲۰۰۹ یکی از پیام رسان‌های محبوب حال حاضر یعنی واتساپ در دسترس کاربران قرار گرفت. این برنامه در ابتدا قرار بود به عنوان یک نرم افزار کم حجم و تنها برای ایجاد ارتباط میان کاربران به وجود بیاید. اما در یک بازه زمانی کوتاه تصمیم گرفته شد تا این نرم افزار به عنوان یک پیام رسان در اختیار کاربران قرار بگیرد.

پس از انتشار این برنامه کاربران بسیاری به استفاده از آن روی آوردند و توانستند باعث محبوبیت آن شوند. این موضوع باعث شد تا تاسیس کنندگان آن یعنی Jan Koum و Brian Acton ثروتمند شوند. ناگفته نماند که علاوه بر این موضوع فیسبوک در سال ۲۰۱۴ تصمیم به خرید این برنامه گرفت و پس از پرداخت ۱۶ میلیارد دلار توانست تا این برنامه را خریداری کند. جالب است که بدانید تاسیس کنندگان این نرم افزار در گذشته همکاری‌هایی با سازندگان Yahoo داشته‌اند.

میزان رشد تعداد کاربران واتساپ از گذشته تا به امروز بسیار زیاد بوده و در سال ۲۰۲۰ اعلام شد که این نرم افزار دارای بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه است. نکته جالب توجه در رابطه با محبوبیت نرم افزار WhatsApp این است که این برنامه در چهار سال گذشته توانست تا یک میلیارد کاربر جذب کند و چنین جذب کاربری در میان برنامه های شبکه اجتماعی کم سابقه است.

این برنامه تصمیم گرفت تا تبلیغات خود را همانند گذشته ادامه دهد و مانند دیگر برنامه‌ها فضای بازار یابی مناسبی را در اختیار کاربران قرار نداد. ناگفته نماند که این موضوع بدان معنی نیست که واتساپ فضای مناسبی برای بازار یابی ندارد و کاربران نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

در گذشته به این موضوع اشاره کردیم که این برنامه محدودیت‌های خاصی برای کاربران به وجود آورده است. با این وجود همچنان واتساپ جزو پر کاربرترین برنامه های شبکه اجتماعی بوده و توانسته است تا برنامه‌های دیگر مانند اینستاگرام، تلگرام ورا شکست دهد.

فیسبوک منسجر

بر اساس گزارش‌هایی که به تازگی منتشر شده است نرم افزار فیسبوک منسجر ۱.۳ میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد. این موضوع می‌تواند محبوبیت فیسبوک را در میان کاربران تایید کند؛ زیرا فیسبوک مسنجر تعداد کاربر ماهانه‌ای بیشتر از تلگرام داشته و در رتبه چهارم این لیست قرار گرفته است.

فیسبوک چت در سال ۲۰۰۸ به عنوان یک قابلیت ساده به برنامه فیسبوک اضافه شد. پس از گذشت مدتی با افزایش استفاده کاربران از این برنامه و همچنین انتشار به روزرسانی‌هایی تصمیم گرفته شد تا این سرویس بازسازی شود. پس از بازسازی و ایجاد تغییرات مناسب کاربران این بخش فیسبوک منسجر نامیده شد و در دسترس کاربران قرار گرفت.

برخلاف واتساپ سازندگان این برنامه مشکلی با ایجاد فضای مناسب شغلی و تبلیغات برای کاربران نداشتند و این موضوع به یک دلیل مناسب تبدیل شد تا محبوبیت این نرم افزار افزایش پیدا کند. به تازگی تایید شده است که بیش از ۴۰ میلیون مشاغل فعال وجود دارد که از طریق این پیام رسان با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. در گزارشی که چندی پیش در دسترس کاربران قرار گرفت اعلام شد که در فیسبوک مسنجر ماهانه بیش از ۲۰ میلیارد پیام توسط کاربران ارسال می‌شود.

برنامه واتساپ با وجود محدودیت‌های مختلف برای ایجاد ارتباط میان کاربران و مشاغل مختلف از فیسبوک مسنجر محبوبیت بیشتری دارد. اما در کشور آمریکا فیسبوک مسنجر بیشتر از واتساپ مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرد. در کشور آمریکا از میان تمام افراد دارنده گوشی هوشمند تنها ۱۲.۱ درصد از برنامه واتساپ استفاده می‌کنند و ۵۶.۸ درصد افراد علاقه‌مند به استفاده از برنامه فیسبوک مسنجر هستند.

از نظر سن نیز افراد میان ۱۳ تا ۱۷ سال ۱.۷ درصد از کاربران این نرم افزار را تشکیل می‌دهند و همچنین کاربران ۴۵ تا ۵۱ سال ۱۴.۷ درصد از کل کاربران استفاده کننده از این نرم افزار هستند. ناگفته نماند که بیشتر افراد استفاده کننده از این برنامه دارای ۲۵ تا ۳۴ سال سن هستند و ۲۷.۳ درصد از کل کاربران استفاده کننده از فیسبوک مسنجر را به خود اختصاص می‌دهند.

اینستاگرام

محبوب‌ترین اپلیکیشن اشتراک گذاری فیلم و عکس یعنی اینستاگرام در لیست محبوب‌ترین برنامه های شبکه اجتماعی پنجمین نرم افزار بوده و دارای ۱.۲۲۱ میلیارد کاربر فعال ماهانه است. این برنامه توسط کارمند سابق گوگل Kevin Systrom در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد و به عنوان یک نرم افزار در دسترس کاربران قرار گرفت.

این برنامه در ابتدا با به روزرسانی‌های مختلف توانست توجه افراد را به خود جلب کند و تعداد کاربران خود را افزایش دهد. پس از گذشت مدتی تاسیس کننده اینستاگرام توانست تا با تبلیغات مختلف درآمد خود را افزایش دهد. سرانجام در سال ۲۰۱۲ فیسبوک این برنامه را با پرداخت یک میلیارد دلار خریداری کرد و با انجام این کار تعداد کاربران آن به ۳۵ میلیون نفر افزایش یافت.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده این برنامه و محتواهای آن برای افراد زیر ۳۵ سال جذاب است؛ زیرا ۷۱ درصد از کاربران این برنامه زیر ۳۵ سال سن دارند. این نرم افزار توانست تا فضای مناسبی برای بسیاری از مشاغل تولید کند و موجب درآمد زایی افراد بسیار زیادی شود.

در حال حاضر رقیب بزرگ این برنامه فیسبوک بوده و توانسته است تا با انتشار به روزرسانی‌های مختلف و ایجاد فضایی مناسب برای استفاده تمام کاربران در بعضی از موارد فیسبوک را شکست دهد. با توجه به اطلاعاتی که چندی پیش در دسترس افراد قرار گرفت تصاویری که در اینستاگرام منتشر می‌شوند حدود ۲۳ درصد از تصاویر منتشر شده در فیسبوک بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند.

آمریکا و هند با ۱۴۰ میلیون کاربر به عنوان پر طرفدارترین کشورهای این برنامه شناخته می‌شوند و در رده دوم کشور برزیل قرار گرفته است که دارای ۹۹ میلیون کاربر اینستاگرام است. پس از برزیل کشور اندونزی با ۸۸ میلیون در رده سوم و کشور روسیه با ۵۶ میلیون کاربر در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

وی چت

این برنامه دارای امکاناتی مانند ارسال پیام، برقراری تماس ویدیو، پردازش پرداخت‌های دیجیتالی و تجربه بازی‌های ویدیویی است. به همین دلیل وجود این نرم افزار در لیست محبوب‌ترین برنامه های شبکه اجتماعی چندان تعجب آور نیست.

این برنامه در ابتدا در دسترس کاربران چینی قرار داشت و پس از گذشت مدتی در دسترس سایر کاربران کشورهای دیگر قرار گرفت. در سال ۲۰۱۸ بیش از ۹۸ درصد از افراد دارنده گوشی هوشمند در کشور چین ۵۰ تا ۸۰ ساله بودند. بر اساس این موضوع تایید شد که ۶۰ درصد از کاربران وی چت بیش از ۶۰ سال سن داشتند و نیمی از داده‌های گوشی خود را در این نرم افزار استفاده می‌کردند.

کاربران ۱۸ تا ۲۴ ساله این برنامه که در آمریکا زندگی می‌کنند و ۲۳ درصد از کل کاربران آمریکایی محسوب می‌شوند این نرم افزار را برای کسب درآمد در نظر گرفتند. ناگفته نماند که این برنامه دارای ۱.۲۱۴ میلیارد کاربر فعال ماهانه بوده که نسبت به گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است.

تیک تاک

یکی از برنامه‌هایی که به سرعت توانست محبوبیت بسیار زیادی در میان کاربران به دست بیاورد برنامه تیک تاک است. این نرم افزار توانست تا در سال ۲۰۱۷ به عنوان یک برنامه رسمی شناخته شود و بسیاری از رقبا خود را شکست دهد. بر اساس گزارش‌های منتشر شده این نرم افزار در حال حاضر دارای ۶۸۹ میلیون کاربر فعال ماهانه است.

پس از گذشت سه سال از عرضه تیک تاک این شبکه اجتماعی به عنوان پر دانلودترین برنامه شناخته شد و این موضوع توانست محبوبیت این نرم افزار را افزایش دهد. تیک تاک با ۲۵۰ میلیون دانلود، پر دانلودترین برنامه معرفی شد و توانست رقیب بزرگ خود یعنی واتساپ را شکست دهد. پس از گذشت مدتی اعلام شد که ۴۷ درصد از کاربران این برنامه ۱۰ تا ۲۹ سال سن دارند.

برنامه‌های Douyin ،QQ و Sina Weibo

برنامه QQ در ابتدا در سال ۱۹۹۹ با نام OICQ معرفی شد و در آن زمان به عنوان یک پیام رسان فوری مورد استفاده قرار گرفت. این برنامه بسیار محبوب بود و نقش مهمی در از بین بردن ایمیل داشت؛ زیرا استفاده از این برنامه بسیار ساده‌تر از استفاده از ایمیل بود و کاربران این روش را برای ارتباط با یکدیگر ترجیح می‌دادند.

این برنامه در ابتدا در کشور چین مورد استفاده قرار گرفت و توانست توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. اما پس از گذشت مدت زمان بسیار طولانی این اپلیکیشن نتوانست در میان تمامی کاربران محبوبیتی به دست بیاورد به همین دلیل دارای ۶۱۷ میلیون کاربر فعال ماهانه است.

برنامه Douyin و تیک تاک هر دو دارای یک شرکت سازنده هستند و این نرم افزار بیشتر برای کاربران چینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما همانطور که متوجه شدید این برنامه نتوانست همانند تیک تاک موفق شود و به ۶۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه رسید.

برخلاف تیک تاک این نرم افزار از کسب درآمد کاربران استقبال کرد و سازندگان محتوا را برای فعالیت در برنامه تشویق کرد. این نرم افزار در کشور چین بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما در کشورهای دیگر نتوانست توجه کاربران دیگر را به خود جلب کند.

شبکه اجتماعی Sina Weibo در ابتدا در کشور چین به عنوان یک وبلاگ شروع به کار و پس از گذشت مدتی توانست تا به سومین شبکه اجتماعی بزرگ کشور تبدیل شد. این شبکه اجتماعی دارای ۵۱۱ میلیون کاربر فعال ماهانه بوده که این مقدار برای یک وبلاگ چینی مناسب است.

برخلاف دیگر برنامه های شبکه اجتماعی چینی، Weibo تمرکز بسیار زیادی بر ایجاد تحول در این فضا داشته و قصد دارد تا محتواهای مختلف ایجاد شده توسط کاربران را تغییر دهد. بسیاری از شرکت‌ها این نرم افزار را به عنوان یک پلتفرم چینی برای بازاریابی انتخاب کردند.

در این برنامه اطلاعاتی که توسط کاربران به اشتراک گذاشته می‌شود توسط کشور چین سانسور شده و این موضوع باعث کاهش تعداد کاربران آن شد. اما سانسور اطلاعات نتوانست تا مانع استفاده شرکت‌های خارجی از این برنامه شود.

تلگرام

برنامه‌های بسیاری وجود دارند که به دلیل وجود مشکلات جدید برنامه واتساپ بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، یکی از این برنامه‌ها تلگرام است. بسیاری از کاربران واتساپ پس از به روز مشکلات مختلف این برنامه را ترک کردند و به استفاده از تلگرام روی آوردند.

تلگرام در بازه زمانی ده روزه به لطف وجود برنامه واتساپ توانست تا ۲۵ میلیون کاربر جدید به دست بیاورد. ناگفته نماند که تلگرام دارای ۵۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه است که به همین دلیل می‌توان آن را جزو لیست محبوب‌ترین برنامه های شبکه اجتماعی دانست.

چندی پیش گزارشی منتشر شد که با توجه به آن این نرم افزار در سال ۲۰۱۸ دارای تنها ۲۰۰ میلیون کاربر بود. پس از به وجود آمدن مشکلات اخیر واتساپ و گذشت زمان این برنامه ۱۵۰درصد رشد کاربر داشته و توانست تا به ۵۰۰ میلیون کاربر برسد.

طبق اطلاعاتی که توسط Hootsuite منتشر شد یک کاربر تلگرام اندرویدی زمان بیشتری را در این برنامه نسبت به فیسبوک مسنجر صرف می‌کند. کاربران اندرویدی به صورت ماهانه ۲.۹ ساعت از تلگرام استفاده می‌کنند و این درحالی است که این دسته از کاربران ۲.۷ ساعت از زمان خود را صرف استفاده از فیسبوک مسنجر می‌کنند.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments