#مهسا_امینی
برنامه واتساپ

نحوه ارسال عکس و ویدیو محو شونده در برنامه واتساپ

بررسی یکی از قابلیت‌های جذاب پیام رسان WhatsApp

ظاهرا قرار است قابلیت جذابی به برنامه واتساپ اضافه شود که بر اساس آن تصاویر و ویدیوهایی ارسال شده به صورت خودکار حذف می‌شوند.

فیسبوک (مالک واتساپ) تایید کرد که یک قابلیت جدید به برنامه WhatsApp اضافه خواهد شد که می‌تواند برای کاربران بسیار جذاب و کاربردی باشد. این ویژگی جدید View Once نامیده می‌شود که به معنی قابل مشاهده بودن یک ویدیو یا یک تصویر برای یک بار است.

همانطور که از نام این ویژگی مشخص است، ویدیوها و تصاویر ارسال شده در برنامه واتساپ تنها یک بار برای کاربران قابل مشاهده خواهد بود. این موضوع بدان معنی است که کاربران پس از دیدن ویدیو یا تصویر مورد نظر، دیگر قادر به مشاهده آن نیستند و به صورت خودکار این فایل ارسال شده حذف می‌شود.

ارسال تصویر یا ویدیو حذف شونده در برنامه واتساپ (۲۰۲۱)

نکته قابل توجه در رابطه با ویژگی View Once این است که در هنگام نوشتن این مقاله، این قابلیت تنها به صورت بتا (نسخه آزمایشی) در دسترس تعدادی از کاربران قرار دارد. با توجه به این موضوع این احتمال وجود دارد تا بسیاری از افراد امکان استفاده از این ویژگی را نداشته باشند و باید امیدوار بود که در هفته‌های آینده View Once در دسترس تمام کاربران قرار بگیرد.

حالت View Once چیست؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم ویژگی View Once به کاربران اجازه می‌دهد تا تصاویر و ویدیوهای مختلف خود را به حالت خصوصی ارسال کنند. محتواهای مختلفی که توسط کاربران ارسال می‌شود تنها برای یک بار قابل مشاهده خواهد بود و پس از آن به صورت خودکار ویدیو یا تصویر مورد نظر از بین می‌رود.

در آزمایش‌های انجام شده این موضوع تایید شده است که حتی اگر حالت خوانده شدن پیام ارسال شده برای کاربر غیر فعال باشد، محتوا ارسالی به صورت خودکار از بین خواهد رفت. ناگفته نماند که قابلیت View Once به صورت کامل در حالت خصوصی نبوده و نمی‌توان آن را یک بخش کاملا خصوصی دانست.

یکی از دلایل اصلی که بسیاری از افراد این قسمت را یک بخش کاملا خصوصی نمی‌دانند این است که هنگام مشاهده یک تصویر در حالت View Once کاربران می‌توانند از آن Screen Shot (عکس از صفحه) بگیرند. به علاوه اگر کاربری در این حالت اسکرین شات بگیرد برنامه واتساپ به فرستنده آن محتوا، اعلام نخواهد کرد.

نکته جالب توجه این است که سازندگان برنامه WhatsApp این موضوع را می‌دانند و قصد ندارند تا در آینده این مشکل را بر طرف کنند. با توجه به این موضوع ارسال تصاویر در این حالت نمی‌تواند به صورت خصوصی انجام شود و این امکان وجود دارد تا کاربران با استفاده از ویژگی Screen Record (تصویر برداری از صفحه) بتوانند ویدیوهای ارسالی را ذخیره کنند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود تا هنگام بر طرف شدن این مشکل، برای ارسال تصاویر و ویدیوها خصوصی از برنامه دیگری مانند Snapchat استفاده کنید.

یکی دیگر از مشکلات این بخش این است که متاسفانه فرستنده نمی‌تواند فایل ارسال شده را از صفحه مکالمه (چت) پاک کند. اما اگر تصویری به اشتباه در این قسمت بارگذاری شود، امکان حذف آن تنها تا قبل از مشاهده شدن توسط مخاطب وجود دارد.

مقایسه حالت View Once و حذف شدن پیام‌ها به صورت خودکار در برنامه واتساپ

اگر به یاد داشته باشید در گذشته قابلیت ارسال پیام‌های محو شونده در این برنامه وجود داشت. با توجه به این موضوع ویژگی جدید View Once بسیار به این قابلیت قدیمی شباهت دارد. اما حالت View Once دارای امکانات بیشتری بوده و به همین دلیل می‌توان گفت که این بخش جذاب‌تر است.

تفاوت اصلی میان View Once و حذف شدن پیام‌ها به صورت خودکار، در زمان محو شدن پیام هاست. اگر پیامی در حالت حذف شدن خودکار ارسال شود، تصویر یا ویدیو مورد نظر پس از گذشت ۷ روز به صورت خودکار از بین خواهد رفت. اما اگر تصویر یا ویدیویی را در حالت View Once ارسال کنید پس از مشاهده شدن، محتوا به صورت خودکار حذف خواهد شد.

مورد دیگری که باعث تفاوت میان این دو ویژگی شده، نوع محتوای حذف شونده است. در حالت حذف شدن پیام‌ها به صورت خودکار، تمام پیام‌ها در این بخش حذف خواهند شد. اما قسمت View Once تنها مختص به ارسال عکس و ویدیو بوده و پیام دیگری دیگری را شامل نمی‌شود.

آموزش ارسال ویدیو و تصویر در حالت View Once

اگر جزو آن دسته از کاربرانی هستید که نسخه بتا برنامه واتساپ را در اختیار دارید، ممکن است نحوه استفاده از این قابلیت جدید برای شما جالب باشد. به همین دلیل در ادامه نحوه ارسال پیام در این حالت جدید را به شما آموزش خواهیم.

برای انجام این کار برنامه واتساپ را اجرا کنید و سپس در صفحه گفتگو (Chat) یک تصویر را برای ارسال انتخاب کنید. پس از انجام این کار در صفحه بعدی که به شما امکان نوشتن زیر نویس محتوا را می‌دهد یک گزینه مشاهده خواهید کرد که View Once نامیده می‌شود. برای ارسال پیام در این حالت روی آن ضربه بزنید و پس از انجام این کار مشاهده خواهید کرد که آیکون (نماد) این قسمت سبز رنگ خواهد شد.

همانطور که در بالا اشاره کردیم، شما نمی‌توانید تصویر ارسال شده در این حالت را مشاهده کنید. اما در صفحه گفتگو یک پیام به شما نشان داده می‌شود که حاوی کلمه Photo بوده و در کنار آن علامت یک ساعت را خواهید دید.

زمانی که مخاطب شما تصویر ارسالی را مشاهده کرد، پیام Photo به Opened تغییر می‌کند و این موضوع می‌تواند وضعیت فعلی پیام ارسالی را به شما اعلام کند. به علاوه اگر این بخش را برای مدت طولانی لمس کنید، می‌توانید اطلاعات بیشتری از پیام ارسال شده مشاهده کنید.

حذف شدن پیام در حالت خودکار

روشی که در بالا به آن اشاره کردیم مختص تنها تصاویر و ویدیوها است. همانطور که در ابتدای این مطلب متوجه شدید برای ارسال پیام‌ها می‌توانید از حالت حذف شونده به صورت خودکار استفاده کنید. اما این قسمت نمی‌تواند کاملا خصوصی باشد؛ زیرا امکان گرفتن اسکرین شات (عکس از صفحه) توسط مخاطب شما وجود دارد. به هر حال اکثر کاربران امکان استفاده از قابلیت View Once را ندارند و بهتر است تا از ویژگی پیام حذف شونده استفاده کنند. به نظر شما آیا این قابلیت جدید می‌توانید برای دیگر کاربران جذاب باشد یا خیر؟


نظرات

guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
بالا