1%
  • 0/10

شناسایی عامل لو رفتن اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر تلگرام

شناسایی عامل لو رفتن اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر تلگرام ۰ ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ اخبار فناوری کپی لینک
لو رفتن اطلاعات کاربران تلگرام

در پی لو رفتن اطلاعات کاربران تلگرام، معاون وزیر ارتباطات اعلام کرده که عامل نشر این اطلاعات شناسایی شده و به مقامات قضایی ارجاع می‌شود.

اطلاعات لو رفته از کاربران تلگرام شامل نام کاربری، شماره تماس، هش‌ها و کلیدهای دیجیتالی آنها است. ابتدا سایت camparitech این خبر را منتشر کرد. بر اساس گزارش این وب‌سایت، اطلاعات کاربران تلگرام روی یک دیتابیس نگهداری شده و یک نسخه شخص ثالت یعنی نسخه‌ای غیر از نسخه‌ی اصلی تلگرام منبع افشای این اطلاعات است.

بر اساس این گزارش، این اطلاعات روی سامانه‌‌ای به نام «شکار» بوده که به شکل ناخواسته منتشر شده است. درباره‌ی این سایت اطلاعات زیادی در دست نیست، اما با توجه به نام این وب‌سایت به نظر می‌رسد فعالیت این سایت در زمینه رصد کاربران بوده است اما گفته می‌شود بعد از لو رفتن اطلاعات کاربران تلگرام این وب‌سایت سرورهای خود را خاموش کرده که از انتشار بیشتر اطلاعات جلوگیری کند.

در همین راستا امیرناظمی، معاون وزیر ارتباطات توییتی با مظمون «سایت ادعا شده به نام شکار در شرکت رسپیا میزبانی می‌شده، شناسایی شده و اطلاعات و گزارش لازم در این زمینه برای رسیدگی قضایی به دادستانی ارجاع می‌شود.»

همچنین ابولقاسم صادقی، معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرده که موضوع هک سامانه مذکور برای دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی تلگرام بعید است و احتمالا از سر سهل‌انگاری افشا شده است.

بر اساس اعلام کارشناسان امنیتی یکی از اثرات اصلی لو رفتن این اطلاعات می‌تواند افزایش حملات فیشینگ از طریق نام کاربری و شماره افرادی باشد که اطلاعات آنها لو رفته است.

بر اساس گزارش تلگرام، اطلاعات فاش شده مربوط به یکی از نسخه‌های غیررسمی تلگرام است که هیچ ارتباطی با این شرکت اصلی تلگرام ندارد. تلگرام یک اپلیکیشن متن باز است که به اشخاص ثالث اجازه می‌دهد نسخه‌ی خودشان را از روی نسخه‌ی اصلی بسازند. تلگرام همچنین اعلام کرده است که به دلیل فیلتر شدن نسخه‌ی اصلی اپلیکیشن تلگرام در ایران، کاربران زیادی از نسخه‌های غیررسمی این اپلیکیشن استفاده می‌کردند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments