مایکروسافت: بازیهای Call of Duty برای همیشه روی پلی استیشن عرضه میشوند
وعده فیل اسپنسر
رئیس کل بخش گیمینگ شرکت مایکروسافت به صراحت اعلام کرد تا زمانی که پلی استیشن وجود داشته باشد، بازی های Call of Duty برای این پلتفرم عرضه خواهند شد.
احتمالا اطلاع دارید که مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی با پرداخت ۶۸.۷ میلیارد دلار کمپانی اکتیویژن بلیزارد را خریداری کرد. در پی این معامله، ردموندیها مالکیت تمام استودیوها و بازیهای این شرکت از جمله سری محبوب کال آو دیوتی را به دست میگیرند.
ردموندیها معتقد هستند که هدف اصلی این خرید اکتیویژن بلیزارد، ورود ایکس باکس به بازار بازیهای موبایل است. این در حالی است که بیشتر نگرانیها مربوط به سرنوشت سری کال آو دیوتی و احتمال عرضه آنها در سرویس اشتراکی گیم پس است. به همین خاطر، شرکت سونی و هواداران پلی استیشن حسابی نگران تایید این معامله هستند.
با توجه به اهمیت این موضوع، سازمانهای نظارتی بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و بریتانیا به دقت نتایج این خرید را بررسی میکنند. در همین حین، بخش سرگرمیهای تعاملی شرکت سونی در تلاش است تا ثابت کند این قرارداد آسیبهای جبران ناپذیری را به فضای رقابتی صنعت بازیها وارد میکند. در طرف مقابل، مایکروسافت نیز سعی بر این دارد تا با جلب اعتماد نهادها و تایید این خرید، در نهایت اکتیویژن بلیزارد را به ایکس باکس ملحق کند.
مدیران مایکروسافت تاکنون بارها و بارها اعلام کردهاند که قرار نیست بازی های Call of Duty به صورت انحصاری برای ایکس باکس عرضه شوند. حال در تازهترین این بیانیهها، ساعاتی قبل آقای فیل اسپنسر، رئیس کل ایکس باکس، در گفتوگویی به صراحت خاطرنشان کرد که عناوین مجموعه مزبور تا زمانی که پلی استیشن وجود داشته باشد، برای این پلتفرم منتشر خواهند شد.
او بار دیگر تاکید کرد که مایکروسافت هیچ برنامهای برای حذف کال آو دیوتی از پلی استیشن ندارد. از طرفی، اسپنسر با اشاره به خرید و تصاحب بازی پرطرفدار ماینکرفت، اذعان داشت که ردموندیها هرگز به دنبال عرضه انحصاری بازیها نیستند و همواره با افزایش تعداد پلتفرمهای پشتیبان، جامعه بازیکنان آثار خود را گسترش میدهند.
فیل اسپنسر در این زمینه توضیح میدهد:
هدف ما این نیست که سری کال آو دیوتی را از پلی استیشن حذف کنیم. هدف ما این نیست. تا زمانی که پلی استیشن وجود داشته باشد، ما آثار این مجموعه را برای آن عرضه میکنیم. در واقع، ما همچنان بازی های کالاف دیوتی را برای پلی استیشن منتشر خواهیم کرد؛ دقیقا مشابهی کاری که با بازی ماینکرفت کردیم. زمانی که ما این اثر را خریداری کردیم، نه تنها پلتفرمهای پشتیبان آن را کاهش ندادیم، بلکه بازی را برای دیگر پلتفرمها نیز عرضه کردیم و جامعه آن را به مرور گسترش دادیم. به نظر من، این اتفاق برای جامعه بازیکنان ماینکرفت عالی بوده است. وقتی که من به آینده سری کال آو دیوتی نگاه میکنم، دقیقا قصد دارم که همین کار را برای آن انجام بدهم.
بر اساس گزارشها، به نظر میرسد که فیل اسپنسر در ماه ژانویه سال جاری میلادی نامهای به جیم رایان، رئیس بخش سرگرمیهای تعاملی شرکت سونی، ارسال کرده که در آن به سونی تعهد داده در صورت تکمیل خرید اکتیویژن بلیزارد، سری Call of Duty به طور غیرمنتظره از پلتفرم پلی استیشن حذف نمیشود.
در پی آن، آقای جیم رایان پیشنهاد ردموندیها برای عرضه بازیهای کال آو دیوتی روی پلی استیشن را غیرمنطقی و ناکافی خواند.؛ چرا که ظاهرا مایکروسافت قصد دارد عناوین جدید این فرنچایز را تنها به مدت سه سال به طور چند پلتفرمی عرضه کند و بعد از آن شاهد انتشار انحصاری آنها برای کنسولهای ایکس باکس و پلتفرم رایانه شخصی خواهیم بود!
با این وجود، اظهارات اخیر آقای فیل اسپنسر گویای این موضوع است که مایکروسافت از تعهد پیشین خود عقبنشینی کرده و این بار وعده بزرگتری به ژاپنیها میدهد. در حقیقت، با استناد بر گفتههای مدیر ایکس باکس میتوان گفت که بازیهای جدید سری کال آو دیوتی برای همیشه روی پلی استیشن عرضه میشوند و کاربران این پلتفرم از این بابت نباید نگران باشند.
البته، اگر خیال سونی از عرضه بازی های Call of Duty برای پلی استیشن راحت شود، این کمپانی نگران دیگر عواقب تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت است. یکی از مهمترین دغدغه ژاپنیها، عرضه رایگان آثار سری کالاف دیوتی در سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس است که میتواند در شکست سرویس پلی استیشن پلاس تاثیرگذار باشد. هرچند، گزارشها نشان میدهند که حتی در صورت تصاحب اکتیویژن توسط مایکروسافت، این کمپانی به خاطر یک سری از قراردادهای قبلی میان اکتیویژن و سونی، لااقل تا چند سال آینده اجازه ندارد بازیهای کالاف دیوتی را در سرویس گیم پس عرضه کند.
به طور کلی، علیرغم تایید این معامله از سوی سازمانهای نظارتی عربستان و برزیل، هم اکنون سایر نهادهای نظارت بر بازار و رقابت در کشورهای مختلف از جمله ایالات متحده آمریکا و بریتانیا معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را به دقت بررسی میکنند. در این میان، نهاد نظارتی انگلستان مدتی پیش با اشاره به چند نگرانی عمده در این پرونده، فاز دوم تحقیقات گسترده خود را آغاز کرد.
این سازمان نگرانیهایی درباره بازارهای نوظهور دیگر همچون سرویسهای اشتراکی و بازیهای ابری مطرح کرده و جدا از آن، معتقد است که شرکت سونی تحت تاثیر معامله اکتیویژن بلیزارد قرار خواهد گرفت. در واقع، این سازمان مدعی است که اگرچه این معامله در کوتاه مدت تاثیر چندانی در بازار نمیگذارد، اما این موضوع در زمان عرضه کنسولهای نسل دهم ایکس باکس و پلی استیشن به ضرر سونی تمام خواهد شد.
در همین رابطه، چند روز پیش بود که آقای فیل اسپنسر اعلام کرد که تحقیقات در خصوص این معامله از سوی نهادهای نظارتی کاملا قابل پیشبینی بوده و با توجه به مبلغ هنگفت این خرید و ادغام آن با مایکروسافت، منطقی است که این سازمانها به دقت قرارداد را بررسی کنند. در ادامه، او بار دیگر از اطمینان خود درباره تایید معامله از سوی تمام نهادهای نظارتی سخن گفت.
فیل اسپنسر در این زمینه توضیح میدهد:
من باید بگویم که بررسیها بسیار عادلانه و صادقانه بودهاند. بدون تردید این یک خرید بسیار بزرگی تلقی میشود. شرکت مایکروسافت نیز در صنعت فناوری و تکنولوژی کمپانی بزرگی است. من فکر میکنم بحثها و تحقیق درباره خریدی در چنین ابعاد گسترده کاملا ضروری است.
با استناد بر این گفتهها، تایید این معامله از سوی سازمانهای نظارتی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند و دید که در آخر مایکروسافت میتواند مالکیت اکتیویژن بلیزارد را به دست بگیرد یا سونی با ارائه دلایل متعدد جلوی تکمیل قرارداد را خواهد گرفت! ناگفته نماند که اگر همه چیز مطابق با برنامهریزیها پیش برود، این خرید در اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی نهایی خواهد شد. هرچند، برخی از تحلیلگران بر این باورند که این معامله به این زودیها تکمیل نمیشود.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با اظهارات اخیر فیل اسپنسر درباره عرضه همیشگی بازی های Call of Duty برای کنسولهای پلی استیشن چیست؟ آیا ردموندیها در نهایت موفق به تصاحب شرکت اکتیویژن بلیزارد خواهند شد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید