1%
  • 0/10

با ممنوعیت واردات گوشی های شیائومی چه اتفاقی خواهد افتاد؟ راهکار چیست؟

تبعات ممنوعیت یک برند پرفروش در بازار کشورمان

با ممنوعیت واردات گوشی های شیائومی چه اتفاقی خواهد افتاد؟ راهکار چیست؟ ۰ ۰۳ شهریور ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک
ممنوعیت واردات گوشی های شیائومی

از یک ماه پیش خبری منتشر شد مبنی بر ممنوعیت واردات گوشی های شیائومی و نوکیا که در این گزارش قصد داریم به تبعات این اقدام بپردازیم.

سال گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نامه‌ای به شرکت‌های تولیدکننده، ارسال و درخواست کرد که استاندارد شماره‌های اضطراری ایران را رعایت کنند، اما ظاهرا این استانداردها رعایت نشده و در گوشی‌های جدید امکان برقراری ارتباط با شماره‌های اضطراری وجود ندارد. بر این اساس رگولاتوری دستور توقف واردات برخی گوشی‌های شیائومی و نوکیا را صادر کرده است.

اما حالا چه اتفاقی در بازار می‌افتد و تبعات این اقدام چه آسیبی به بازار موبایل کشورمان وارد می‌کند.

با نگاهی دقیق به گوشی‌هایی که در لیست ممنوعیت واردات محصولات شیائومی قرار گرفته‌اند می‌توان متوجه شد که همه‌ی گوشی‌های نامبرده، جزو دستگاه‌های پرفروش این برند هستند؛

  • برند شیائومی مدل ردمی‌نوت ۱۰
  • برند شیائومی مدل REDMI9C
  • برند شیائومی مدل REDMI9AT
  • برند شیائومی مدل POCOX3
  • برند شیائومی مدل POCOX3 NFC
  • برند شیائومی مدل Redmi Note 9 Pro
  • برند شیائومی مدل Redmi Note 7 Pro
  • برند شیائومی مدل Realme 6 Pro
  • برند شیائومی مدل Realme 7
  • برند شیائومی مدل Realme 7i
  • برند شیائومی مدل Realme 7 Pro
  • برند شیائومی مدل Realme 8 Pro
  • برند شیائومی مدل Realme C21
  • برند نوکیا مدل Nokia 3.4
  • برند نوکیا مدل  Nokia 5.4
  • برند نوکیا مدل  Nokia C20

در این گزارش آمده است به دلیل اینکه گوشی‌های فوق امکان برقراری ارتباط با شماره‌های اضطراری ایران را ندارند، مشمول ممنوعیت واردات شده‌اند.

اما چه اتفاقی در بازار افتاده است؛ اول اینکه پس از اعلام ممنوعیت واردات گوشی های شیائومی، بسیاری از این دستگاه‌ها در گمرک دپو شده و امکان ترخیص آنها وجود ندارد. به این ترتیب تمام موجودی گوشی‌هایی که در این لیست قرار گرفته‌اند، در بازار کم می‌شود؛ کما اینکه بسیاری از سودجویان هم‌اکنون هم به احتکار این گوشی‌ها کرده‌اند تا با قیمت بالاتری در شرایطی که موجودی بازار کم شد، به فروش برسانند و به نوعی بازار سیاه ایجاد کنند.

با هر روز کمتر شدن تعداد گوشی‌ها در انبار فروشگا‌ه‌ها، شاهد بالا رفتن قیمت این گوشی‌ها خواهیم شد. البته ممنوعیت واردات به معنای وارد نشدن کلی دستگاه‌ها نیست، بلکه به طرق دیگری قطعا این گوشی‌ها به بازار عرضه خواهند شد و همین موضوع باعث بالا رفتن مضاعف قیمت‌ها خواهد شد و همه‌ی این موضوعات چیزی جز ضرر و زیان به خریدار و مصرف کننده نهایی نیست.

اما راه حل چیست و چرا شرکت‌های واردکننده، متولیان طرح و سایر دست‌اندرکاران به جای اعمال محدودیت و ممنوعیت واردات گوشی هایی که بسیار پرفروش هستند، اقدام به برنامه‌‌ریزی و حل مشکل نمی‌کنند.

شاید یکی از راه‌حل‌های ممکن برای جلوگیری از ممنوعیت واردات گوشی های شیائومی ارایه کاتالوگ‌ یا درج برچسب بر روی جعبه گوشی است که در آن توضیح دهند که این دستگاه از شماره‌ها اضطراری پیشتیبانی نمی‌کند و به جای شماره‌گیری اعداد ۱۱۰ می‌توانید ابتدا کلید مربع‌ (#) را نگه دارید تا به علامت مثبت (+) تبدیل شود و سپس شماره ۱۱۰ را شماره گیری کنید.

بر این اساس مشتری می‌تواند تصمیم بگیرد که با توجه به عدم پشتیبانی گوشی مورد نظرش از سرویس‌ شماره‌های اضطراری و اینکه موقع برقراری تماس با شماره‌های مذکور فقط لازم است که یک کلید اضافی را بفشارد، آیا گوشی را خریداری کند یا خیر.

همچنین سامانه‌ی همتا می‌تواند پس از رجیستری و ثبت گوشی به نام فرد خریدار، پیامکی با مضمون توضیح درباره‌ی تماس با شماره‌های اضطراری برای کاربر ارسال و وی را از این موضوع آگاه کند تا در شرایط خاص و هنگام برقراری تماس با شماره‌های پلیس و ارژانس و سایر شماره‌های اضطراری دچار مشکل نشود.

اما در نهایت شاید مهم‌ترین اقدامی که می‌شود در این زمینه انجام داد این است که دست‌اندرکاران در زمینه واردات گوشی با همکاری متولیانی که راه‌های ارتباطی با تولیدکنندگان هستند از سازندگان تلفن‌های همراه بخواهند که در آپدیت‌های نرم‌افزاری، سرویس‌ تماس‌های اضطراری ایران را نیز اضافه کنند تا هم کاربران ایرانی متضرر نشوند و از دسترسی به این گوشی‌ها منع نشوند و هم بالا رفتن قیمت‌ها باعث نشود که برای همیشه فقط رویای داشتن این گوشی‌ها را در سر داشته باشند.

همانطور که همه می‌دانیم از دو سه سال گذشته با بالا رفتن نرخ ارز، قیمت گوشی به شدت افزایش یافته و همین موضوع باعث شده که امکان خرید گوشی‌های پرچمدار برای اکثر مردم غیرممکن شود و حتی گوشی‌های میان‌رده هم برای بسیاری از مردم غیرقابل دستیابی شود.

بر این اساس فعلا کاربران امکان خرید گوشی‌هایی را که در لیست ممنوعیت واردات شیائومی و نوکیا قرار دارد، دارند که با جلوگیری از واردات این مدل‌ها، کاربران مجبورند یا گوشی نخرند یا به سراغ برندهایی دیگر بروند که با وجود قیمت بالاتر امکانات کمتری را در اختیارشان قرار می‌دهد.

بر این اساس تنها می‌توان امیدوار بود که این بار به جای تصمیمات اشتباه و ممنوعیت واردات گوشی های پرفروش، متولیان امر راهکار بهتری بیندیشند تا کاربران کمتری در این زمینه متضرر شوند.

بر این اساس باید منتظر بمانیم و ببینیم که در آینده چه اتفاقی می‌افتد و آیا امکان ورود گوشی های شیائومی به بازار ایران وجود دارد یا باز هم در نتیجه یک تصمیم اشتباه، بازار دوباره متشنج و نابسامان خواهد شد و شاهد بالا رفتن نجومی قیمت‌ها خواهیم بود.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments