آیا اپل رمز ارز اختصاصی خود را توسعه میدهد؟
اپل از ورود به بازار ارزهای رمزنگاری شده سود میبرد؟
به نظر میرسد زمان آن رسیده که اپل رمز ارز اختصاصی خود را راه اندازی کند. اما تحلیلگران بزرگترین بانک کانادا پیشنهاداتی برای سازنده آیفون دارند، از جمله توسعه یک سیستم کد باز که از کیف پول بیت کوین استفاده میکند.
اپل به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشی در دنیا حالا سرمایهای به ارزش ۲.۴ تریلیون دلار دارد. بنابراین طبیعی به نظر میرسد پس از اینکه تولیدکننده اتومبیلهای تسلا چندی پیش اعلام کرد که ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین خریده و باعث ایجاد نوساناتی در بازار شد، حالا اپل به فکر عرضه یک ارز دیجیتال بیفتد.
حالا برخی از تحلیلگران در حال بررسی این موضوع هستند که آیا ممکن است اپل از ورود به بازار ارزهای رمزنگاری شده سود ببرد.
اپل قبلا کیف پول پرداختی خود را برای میلیونها مصرف کننده عرضه کرد و پس از انتشار ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ مورد انتقاد قرار گرفت، اما باز هم مسیر خود را ادامه داد و حالا پیشبینی میشود که اپل بیش از ۴۰ میلیارد دلار از این طریق درآمدزایی کند.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که اپل با ورود به تجارت ارزهای رمزنگاری شده میتواند به ایالات متحده برای پیشبرد فناوری در رمز ارزها در یکی دو دهه آینده کمک کند.
بر اساس گزارش تحلیلگر RBC شرکت پرداخت Square (SQ) حدود ۱.۶ میلیارد دلار طی سه ماه در بازار رمز ارزها بهویژه بیت کوین سرمایهگذاری کرد و حدود ۳۰ میلیون دلار درآمد کسب کرد.
بر اساس این گزارش، اگر پایه سرمایه گذاری اپل در بازار رمز ارزها را ۱.۵ میلیارد دلار در نظر بگیریم و اگر فرض کنیم فقط ۲۰۰ میلیون کاربر به این بازار علاقهمند شوند، این رقم تقریبا ۶.۶۶ برابر بزرگتر از Square محاسبه میشود. به این ترتیب فرصت درآمد بالقوه برای اپل بیش از ۴۰ میلیارد دلار در سال خواهد بود.
بر اساس این گزارش، هزینه تحقیق و توسعه درگیر در این تلاش حداقل خواهد بود زیرا کل بودجه تحقیق و توسعه اسکوئر زیر یک میلیارد دلار است.
تحلیلگران معتقدند که رقابت در فضای مبادله ارزهای دیجیتال سنگین نیست و از آنجا که مقررات برای خریداران رمز ارزها بهویژه آمریکاییها مشکل است، بنابراین بسیاری از حجم مبادلات در یک زمان کاهش مییابد.
تحلیلگران میگویند اگر اپلیکیشن سیستم بستهای ایجاد شود که در آن به کاربران امکان خرید و فروش ارز دیجیتال را بدهد، اپل میتواند چالشهای نظارتی و مشکلات مشتریان خود را حل کند.
اپل همچنین میتواند یک سیستم باز ایجاد کند که از کیف پول بیت کوین و سرویس بانکی Strike یا شبکه بلاک چین برای کاهش هزینه تبدیل فیات به رمز ارز استفاده کند.
به گفته تحلیلگران، راه اندازی یک رمز ارز دیجیتال توسط اپل همچنین میتواند احتمال ممنوعیت بیت کوین توسط ایالات متحده را در آینده کاهش دهد.
تحلیلگران میگویند اگر اپل این مسیر را طی کند، ایالات متحده احتمالا بیشترین دارایی ارزهای رمزنگاری شده را از منظر جهانی به دست خواهد آورد. اگر ایالات متحده دارای بیشترین دارایی رمزنگاری شده (بیت کوین یا سایر داراییها) باشد، ممنوعیت آن منطقی نخواهد بود. علاوه بر این، با نرم افزار ایمن و در سطح جهانی اپل، ایالات متحده میتواند در صورت نیاز در آینده به اطلاعات و موجودی کاربران اطمینان داشته باشد.
به این ترتیب به نظر میرسد که اپل به تازگی درصدد برآمده تا رمز ارز خود را به بازار عرضه کند و حتی شایعات حاکی از آن است که اپل به دنبال یک متخصص برنامه نویسی و نیز یک مدیر توسعه کسب و کار با تجربه در صنعت ارزهای رمزنگاری است تا بتواند برنامه پرداختهای جایگزین خود را هدایت کند.
در این آگهی قید شده که اپل به دنبال شخصی است که به روشهای سنتی پرداخت متعهد نباشد.
به این ترتیب به نظر میرسد اگر اپل در صدد پذیرش ارزهای رمزپایه باشد، موضوع استخدام برنامهنویس مسلط به بازار ارزهای دیجیتال شاید محکمترین تاییدیه باشد.
مسلماً ایلان ماسک بزرگترین پشتوانه ارزهای رمزپایه تا به امروز بوده است، اگرچه رفتار او طی ماههای گذشته باعث ایجاد نوساناتی در بازار شد، اما وی همچنان به شکل علنی حمایت خود را از این ارزهای دیجیتالی اعلام کرده است.
اما پشتیبانی اپل از این بازار نوظهور قطعا تقاضا برای ارزهای رمزپایه را افزایش خواهد داد، گرچه این امر در حال حاضر در برخی از نقاط دنیا مشکلاتی را ایجاد کرده است.
باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا اپل در آینده نزدیک به این بازار ورود خواهد کرد یا خیر.
از آنجا که اپل اصولا عادت به انتشار اخبار در رابطه با فعالیتهایش ندارد و دقیقا زمانی محصولات و نوآوریهایش را به نمایش میگذارد که محصولی کامل خلق شده باشد، خیلی با اطمینان نمیتوان در مورد فعالیت این شرکت پیشبینی کرد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید