برگزیده
📣 پخش زنده زولا + مسابقات قتل عام و سلاح سرد
ایکس باکس سری ایکس
1%
  • 0/10

همه چیز درباره کنسول ایکس باکس سری ایکس و سری اس سه سال بعد از عرضه

مایکروسافت قدرتمند وارد نسل نهم شد، اما هنوز بخش زیادی از مسیر باقی مانده است!

همه چیز درباره کنسول ایکس باکس سری ایکس و سری اس سه سال بعد از عرضه ۰ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

نسل هشتم مایکروسافت و ایکس باکس طرفداران خود را به شدت نا امید کردند، اما همه چیز در نسل نهمی فرق کرده و با گذشت سه سال از عرضه کنسول‌های نسل نهمی ایکس باکس سری ایکس و سری اس، ما شاهد عملکردی فوق العاده هستیم که قصد داریم نگاهی به آن در این مطلب داشته باشیم.

کنسول ایکس باکس وان و به طور کلی نسل هشتم کنسول‌های بازی، نسلی نبود که مایکروسافت بخواهد به خوشی از آن یاد کند. مایکروسافت برنامه‌های زیادی برای نسل هشتم داشت، اما سونی به طور مداوم با ایده‌هایی پیش می‌آمد که باعث می‌شد برنامه‌های مایکروسافت در دم بی معنی شوند. با گذشت زمان مایکروسافت و ایکس باکس پیشرفت کردند و در سال ۲۰۱۷ و پس از معرفی سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس، ایکس باکس پیشرفتی خیره کننده به خود دید. با این حال ضربات وارد شده در اولین سال‌های نسل هشتم به حدی سنگین بودند که حتی پیشرفت چشمگیر سال‌های پایانی در این نسل نیز نتوانستند ایکس باکس را حتی به نزدیکی موفقیت پلی استیشن برسانند.

در نتیجه وضعیت وخیم مایکروسافت و ایکس باکس وان در نسل هشتم، انتظارات از کنسول یا بهتر است بگوییم کنسول‌های نسل نهمی ایکس باکس یعنی ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس به شدت بالا رفت و باید گفت مایکروسافت نیز ما را نا امید نکرد! مایکروسافت و ایکس باکس سری ایکس و سری اس شروعی بسیار قابل قبول در نسل نهم داشتند، با این حال ما هنوز می‌توانیم آثار مخرب نسل هشتم را در نسل نهم برای ایکس باکس ببینیم. در این مطلب قصد داریم نگاهی به عملکرد ایکس باکس سری ایکس و سری اس، سه سال پس از عرضه اولیه داشته باشیم.

نکات مثبت ایکس باکس سری ایکس و سری اس

ابتدا از نکات مثبت کنسول‌های دوست داشتنی مایکروسافت شروع می‌کنیم که خوشبختانه کم نیستند. اولین نکته مثبت نسل نهمی ایکس باکس طی این سه سال، عملکرد بازی‌های ترد پارتی بوده که کاربران این کنسول‌ها را به شدت راضی نگه داشته است. طی این سه سال، بازی‌های بزرگ از جمله Elden Ring، Dead Space، Resident Evil 4 Remake، Alan Wake 2، Street Fighter 6، Rogue Legacy 2 و بسیاری بازی‌های دیگر، هر چقدر کم، اما به باور عموم عملکرد بهتری در کنسول ایکس باکس سری ایکس نسبت به پلی استیشن ۵ داشته‌اند. ایکس باکس‌های نسل نهمی، البته بهتر است بگوییم ایکس باکس سری ایکس به دلیل سخت افزار فوق العاده قوی خود موفق به ارائه چنین تجربه خوبی به کاربران شده است. اما در سوی بازی‌های انحصاری ایکس باکس چه خبر است؟

مایکروسافت طی یک دهه اخیر تلاش بسیار زیادی برای ساخت کتابخانه‌ای چشمگیر از بازی‌های انحصاری کرده که باعث شد انتظارات از بازی‌های انحصاری آن‌ها بالا برود. البته باید افزود که مایکروسافت در بخش‌های زیادی واقعا قوی ظاهر شده، اما بدون مشکل نبوده است. مایکروسافت از آغاز سال ۲۰۲۰ که در حقیقت سال آغاز نسل نهم کنسول‌ها تلقی می‌شود، عملکرد خوبی در بخش بازی‌های انحصاری داشته و می‌توان گفت همین سه سال ابتدایی، قدرت رو سیاه کردن نزدیک به هفت سال بازی‌های انحصاری ایکس باکس وان را در خود دارند!

همانطور که اشاره شد ایکس باکس سری ایکس و سری اس در بخش بازی‌های انحصاری شروع چشمگیری از همان سال ابتدایی داشتند. اولین بازی انحصاری بزرگ آن‌ها بازی Forza Horizon 5 بود که بدون شک یکی از بهترین بازی‌های تاریخ و به باور عموم بهترین بازی در سبک ماشین سواری است. پس از آن ما شاهد انتشار بازی Psychonauts 2 بودیم که عنوان به شدت ارزشمند و دوست داشتنی است. بازی بعدی که باید از آن یاد کرد، بازی Halo: Infinite بوده که عملکری خیره کننده داشت و قدمی بزرگ در مسیر این سری بازی بود.

در کنار بازی‌های بزرگی که پیش از این بخش از آن‌ها یاد شد، ما شاهد انتشار بازی‌هایی کوچک‌تر چون Hi-Fi Rush و Pentiment بودیم که نمراتی خیره کننده را کسب کرده و بر خلاف انتظارات عملکردی مثال زدنی داشتند. به سال ۲۰۲۳ اما که نگاه می‌اندازیم، متوجه می‌شویم که ایکس باکس سال بی نظیر دیگری را برای طرفداران رقم زد. انتشار بازی Starfield که یکی از مورد انتظارترین بازی‌های سال‌های اخیر بود، توانست ما را متوجه پیشرفت ایکس باکس کند. علاوه بر آن شبیه ساز رانندگی Forza Motorsport در دسترس قرار گرفت. این بازی شاید به قدرت نسخه‌های پیشین نبود، اما یک عنوان واقعی نسل نهمی ارائه داده که تا سال‌ها می‌توان از آن لذت برد و الگو برداری کرد.

نکات منفی ایکس باکس سری ایکس و سری اس

با توجه به نسل هشتم، ایکس باکس عملکردی حتی فراتر از انتظارات ارائه داده است. اما در این میان مشکلات بزرگی نیز دیده شد که چندین قدم آن‌ها را عقب انداخت. برای مثال، آن‌ها نتوانستند سال ۲۰۲۲ چشمگیری داشته باشند و عموم موفقیت خود را با دنبال کردن بازی‌های سال ۲۰۲۱ به دست آوردند. یکی از مشکلات بزرگ ایکس باکس، شکست در پشتیبانی موفق از بازی Halo: Infinite بود. این بازی شروعی خیره کننده داشت، اما به سرعت از خاطر کاربران رفت. این در حالی است که بازی از کیفیت فنی خوبی برخوردار است، اما موفق به راضی کردن کاربران نشده است.

دیگر بازی که مایکروسافت علاقه‌ای به صحبت کردن درباره آن ندارد، بازی Redfall بوده که یکی از ناموفق‌ترین بازی‌های تاریخ ویدیو گیم نام گرفت! بازی Redfall از هیچ نظر خوب نبود و برای همیشه مانند لکه‌ای ننگ در تاریخچه ایکس باکس باقی می‌ماند. بار دیگر باید اشاره داشت در حالی که مایکروسافت عملکردی خیره کننده در این سه سال داشته، بخش‌هایی در آن دیده شده که سبب دوری کاربران زیادی از این پلتفرم جذاب شد.

ایکس باکس گیم پس، برگ برنده اصلی ایکس باکس

بدون شک زمانی که صحبت از ایکس باکس می‌شود، باید به سرویس بی نظیر ایکس باکس گیم پس اشاره داشت. سرویس گیم پس به معنای واقعی برگ برنده ایکس باکس در چند سال اخیر بوده و طی نسل نهم حتی عملکردی بهتر نسبت به نسل هشتم ارائه داده است. کتابخانه سرویس گیم پس به صورت ماهانه در حال پیشرفت بوده و به کاربران اجازه داده با قیمتی معقول به تجربه نزدیک به ۵۰۰ بازی جدید و قدیمی بپردازند. ما طی سال اخیر به تنهایی موفق به تجربه بازی‌هایی بزرگ از جمله A Plague Tale: Requiem، Lies of P، Exoprimal، Jusant، Amensia: The Bunker، Back 4 Blood، Sea of Stars و بسیاری بازی‌های دیگر شده‌ایم. لازم به ذکر است که بازی‌های ذکر شده هیچکدام بازی‌های انحصاری نیستند و ما موفق به تجربه تمام انحصاری‌های ایکس باکس نیز با استفاده از این سرویس شده‌ایم.

در نهایت باید گفت که ایکس باکس عملکردی عالی طی سه سال اخیر داشته و بدون شک کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و سری اس قدرت مبارزه و حتی در صورت پیشرفت کتابخانه بازی‌های انحصاری قدرت پیشی گرفتن از پلی استیشن ۵ را دارند. شما چه فکری می‌کنید؟ آیا ایکس باکس در نهایت می‌تواند پلی استیشن ۵ را شکست دهد؟ در انتظار نظرات و تجربیات شما از کنسول‌های نسل نهمی ایکس باکس هستیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments