سونی بالاخره از سرویس جدید خود، البته با نامی کاملا آشنا رونمایی کرد. سرویسی که بسیاری گمان داشتند رقیب مستقیم ایکس باکس گیم پس خواهد بود، حال مورد نقد منفی بسیاری از کاربران و منتقدین قرار گرفته است.
پس از ماهها شایعه، سونی بالاخره از نسخه جدید اشتراک پلی استیشن پلاس رونمایی کرد. بدون شک بسیاری از ما انتظار انتشار اشتراکی برای پاسخ به اشتراک رو به رشد ایکس باکس گیم پس داشتیم، ولی شایعات منتشر شده تحت نام پروژه اسپارتاکوس، از بسیاری جهتها با اشتراک معرفی شده توسط سونی و البته اشتراک ایکس باکس گیم پس متفاوت است و اگر این اشتراک بسیاری از کاربران را از شرکت سونی ناامید کند، کاملا قابل درک است!
ناگفته نماند که اشتراک جدید پلی استیشن پلاس پتانسیل بسیاری داشته و میتوان در آینده آن را غولی بی شاخ و دم و قدرتمند دانست، با این حال این اشتراک در حال حاضر ترکیبی از پلی استیشن پلاس سابق و پلی استیشن ناو است که بسیاری همین حالا نیز از آنها به طور همزمان بهره میبرند، با این حال اشتراک جدید پلی استیشن با تلفیق دو اشتراک قدیمی خود، مدیریت حساب کاربری و محتوای در دسترس کاربران را آسانتر میسازد که خود نکتهای مثبت، ولی در عین حال نه چندان چشمگیر است که بدون وجود آن نیز مشکل چندانی برای کاربران به وجود نمیآید. ما از ابتدا اشاره داشتیم که اشتراکهای سونی و مایکروسافت تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند، اما سرویس پلی استیشن پلاس جدید از آنجایی که تحت نام قدرتمند سونی عرضه میشود، بدون شک میتواند مهندسین شرکت مایکروسافت را به فکر فرو ببرد.
همانطور که مطلع هستید، اشتراک ایکس باکس گیم پس زمانی بیش از حد مورد استقبال کاربران قرار گرفت که بازیهای انحصاری ایکس باکس را از اولین روز انتشار در سرویس خود ارائه داد و این همان موضوعی است که ما در پلی استیشن پلاس جدید نخواهیم دید و همین موضوع باعث شده بسیاری اشتراک جدید پلی استیشن را رقیب ایکس باکس گیم پس قرار نداده و حتی بسیاری انتظار دارند استقبال چندانی از این اشتراک نشود.
سطح بندی اشتراک پلی استیشن پلاس جدید
سرویس پلی استیشن پلاس جدید شامل سه سطح مختلف شده که هر کدام قیمتی متفاوت داشته و هر کاربری میتواند بسته به نیاز خود، سطح دلخواه خود از سرویس پلی استیشن پلاس جدید را خریداری کند. اولین سطح از سرویس جدید سونی، PlayStation Plus Essentials نام دارد که در حقیقت همان پلی استیشن پلاس سابق است که بسیاری از ما با آن آشنایی داریم. شما با استفاده از این سطح از اشتراک که با قیمت ۹.۹۹ دلار در ماه (قیمت یکسان با نسخه رایانههای شخصی ایکس باکس گیم پس و ایکس باکس گیم پس معمولی) عرضه خواهد شد، اجازه تجربه بازیها به صورت آنلاین و همینطور استفاده از بازیهای رایگان ماهانه اشتراک پلاس را خواهید داشت.
دومین سطح از اشتراک پلی استیشن پلاس با نام PlayStation Plus Extra و با قیمت ۱۴.۹۹ دلار در ماه (قیمت یکسان با ایکس باکس گیم پس آلتیمیت) عرضه خواهد شد که علاوه بر ویژگیهای سطح Essentials، در حدود ۴۰۰ بازی از پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۵، از جمله بسیاری از بازیهای انحصاری پلی استیشن را نصیب شما خواهد کرد. این بازیها تا زمانی که در اشتراک پلی استیشن پلاس موجود باشند، برای شما قابل دانلود خواهند بود. از جمله بازیهای انحصاری این سطح از اشتراک میتوان به بازیهای God of War و Returnal در کنار بسیاری بازیهای ترد پارتی اشاره داشت.
سومین و گرانترین سطح از این اشتراک با نام PlayStation Plus Premium با قیمت ۱۷.۹۹ دلار در ماه عرضه شده که علاوه بر ویژگیهای موجود در سطح Essentials و Extra، شامل ۳۴۰ عنوان از پلی استیشن ۱، پلی استیشن ۲، پلی استیشن ۳ و پی اس پی خواهد شد. شما همچنین در این سطح از پلی استیشن پلاس مانند ایکس باکس گیم پس آلتیمیت قدرت استریم بازیهای خود در پلی استیشن ۴، پلی استیشن ۵ و رایانههای شخصی را به دست میآورید. در کنار این ویژگیها، شما میتوانید نسخه Trial و زمان محدود بسیاری از بازیهای جدید را به لطف این سطح از اشتراک تجربه کنید.
چرا پلی استیشن پلاس جدید با ایکس باکس گیم پس قابل مقایسه نیست؟
ترکیب دو اشتراک سونی با یکدیگر دقیقا مشابه آن چیزی است که مایکروسافت در زمان انتشار ایکس باکس گیم پس آلتیمیت انجام داد. بدون شک تلفیق دو سرویس جداگانه با یکدیگر حرکتی رو به رشد و به نفع کاربران است، ولی موضوعی که ما برای ما تعجب برانگیز است، تعلل بسیار زیاد سونی برای انتشار سرویسی است که ما انتظار داشتیم رقیب مستقیم ایکس باکس گیم پس باشد. این اشتراک نه تنها سالها پس از اشتراک مایکروسافت منتشر خواهد شد، بلکه نکته اصلی اشتراک گیم پس که انتشار بازیهای انحصاری در کنار برخی بازیهای ترد پارتی در اولین روز عرضه است را در خود جای نداده و همین موضوع سونی را چندین پله از رقیب دیرینه خود عقب میاندازد.
اگر با چشم حقیقت این موضوع را بنگریم، مایکروسافت بازار اشتراکهای گیمینگ را به لطف ایکس باکس گیم پس قبضه کرده و پس از این، انتشار هر اشتراک گیمینگ به معنای رقابت با اشتراک گیم پس است. همانطور که پیشتر اشاره شد ما انتظار داشتیم پلی استیشن پلاس جدید رقیب مستقیم گیم پس باشد، ولی حال حتی قیاس این دو اشتراک با یکدیگر سخت است و بهتر است به طور جداگانه به تشریح آنها پرداخت.
یکی از موضوعاتی که سرویس پلی استیشن پلاس را جذاب میکند، وجود سطح بندی است و شما میتوانید بسته به نیاز خود یکی از سطوح این سرویس را خریداری کنید که در طولانی مدت تفاوت بسیار زیادی از لحاظ اقتصادی برای کاربران خواهد داشت. با وجود این نکته مثبت در سیستم سطح بندی پلی استیشن پلاس، این سطح بندی مشکلی بسیار بزرگ در دو سطح گران قیمتتر خود دارد. اگر شما از عاشقان نوستالژی و بازیهای کلاسیک باشید، تنها راه شما خرید گران قیمتترین اشتراک یعنی PlayStation Plus Premium با قیمت ۱۷.۹۹ در ماه است. شما تنها در این سطح به بازیهای پلی استیشن ۱، پلی استیشن ۲ و پلی استیشن ۳ دسترسی دارید و خرید PlayStation Plus Extra تنها بازیهای پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۵ را در اختیار شما قرار میدهد که به احتمال زیاد، شما بسیاری از آنها را به تازگی تجربه کرده و تجربه دوباره بسیاری از آنها جذابیت چندانی برایتان ندارد.
این در حالی است که اکثریت بازیهای سرویس ایکس باکس گیم پس و ایکس باکس گیم پس آلتیمیت مشابه هستند. سرویس ایکس باکس گیم پس آلتیمیت البته شامل بازیهای EA Play بوده که شما میتوانید آن را به صورت جداگانه با قیمت ۴.۹۹ دلار برای سرویس ایکس باکس گیم پس معمولی خریداری کرده و تا حد قابل قبولی سرویس خود را تبدیل به سرویس آلتیمیت کنید. دیگر نکته منفی پلی استیشن پلاس جدید، فقدان بازیهای کنسول پلی استیشن ویتا است. گرچه این کنسول طرفداران بسیاری را جذب نکرد، بازیهای بسیاری در آن وجود دارد که میتوان از آنها لذت برد و ساعات خوشی را گذراند.
همه اینها در حالی است که سرویس ایکس باکس گیم پس آلتیمیت نه تنها بازیهای ایکس باکس وان، بلکه بازیهای ایکس باکس ۳۶۰ و ایکس باکس اصلی را با قیمت ۱۴.۹۹ دلار در ماه در اختیار شما قرار میدهد و در سوی دیگر شما از بازیهای انحصاری این کنسول در اولین روز عرضه و همینطور قابلیت استریم بسیاری از بازیها در دیگر دستگاههای هوشمند بهره میبرید. شما همچنین میتوانید نسخه معمولی ایکس باکس گیم پس را با قیمت ۹.۹۹ دلار در ماه خریداری کنید که البته فاقد اشتراک ایکس باکس لایو گلد بوده و اگر از طرفداران بازیهای آنلاین هستید، بهتر است از خرید این اشتراک پرهیز کنید. دیگر نکتهای که اشتراک گیم پس آلتیمیت را به شدت از دیگر اشتراکهای گیمینگ متمایز میکند، وجود سرویس EA Play در این اشتراک است که عناوین بسیار محبوبی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
علاوه بر آن، اشتراک گیم پس نه تنها برای ایکس باکس، بلکه به طور جداگانه برای رایانههای شخصی عرضه شده که به شما اجازه میدهد بدون نیاز به استریم و از طریق دانلود بازیها به آنها دسترسی داشته باشید. سرویس EA Play در اشتراک گیم پس برای رایانههای شخصی نیز در دسترس است.
چه انتظاراتی از پلی استیشن پلاس جدید در آینده داریم؟
همانطور که در دیگر بخشهای مطلب اشاره شد، چیزی که ما را از سرویس پلی استیشن پلاس جدید ناامید کرد، عرضه نشدن بازیهای انحصاری در اولین روز عرضه بود. جیم رایان (Jim Ryan) رئیس تیم پلی استیشن اعلام کرد که آنها قصد ندارند این ویژگی را به سرویس خود اضافه کنند و عقیده دارد افزودن بازیهای انحصاری به چنین سرویسی باعث «زجر کشیدن» بازیهای انحصاری میشود! متاسفانه ما منظور دقیق رایان بابت استفاده از این عبارت را نمیدانیم. او همچنین اشاره داشت که آنها هرگز به پیاده سازی چنین رویکردی علاقه نداشته و بر عقیده خود پایبند خواهند ماند. گرچه ما انتظار داریم چنین ویژگی حداقل به سطح Premium این سرویس افزوده شود، اینگونه به نظر میرسد که امید ما واهی است. حال این نکته را در نظر داشته باشید که بازیهای انحصاری نسل نهم سونی برچسب قیمتی ۷۰ دلاری را به جای ۶۰ دلاری یدک میکشند!
دیگر نکته منفی، نبود سرویس EA Play حتی در گرانترین سطح این سرویس است و اگر شما علاقه به تجربه بازیهای این سرویس دارید، باید به طور ماهانه ۴.۹۹ دلار اضافه بر سرویس خریداری شده پرداخت کنید که هزینه سطح Extra را به ۱۹.۹۹ دلار در ماه و هزینه سطح Premium را به ۲۲.۹۹ دلار در ماه میرساند و این در حالی است که سرویس گیم پس آلتیمیت شامل سرویس EA Play بوده و در صورتی که نسخه آلتیمیت را خریداری نکرده باشید با پرداخت ۴.۹۹ دلار، هزینه تمام شده برابر با نسخه آلتیمیت است و با این حساب شما از لحاظ تعداد بازی با مشترکین سرویس ایکس باکس گیم پس آلتیمیت برابر میشوید. البته سرویس ایکس باکس لایو گلد را در اختیار نخواهید داشت. درست مانند افزودن بازیهای انحصاری در روز اول به این سرویس، افزودن سرویس EA Play بدون هزینه اضافه تقریبا دور از انتظار بوده و باید امید واهی خود را امیدهای واهی بنامیم!
در پایان باید با این واقعیت روبه رو شد که پلی استیشن پلاس جدید قدرت رویارویی با سرویس ایکس باکس گیم پس را نداشته و ضعفهای بسیاری نسبت به آن دارد و به هیچ عنوان نمیتوان آن را رقیبی برای گیم پس، بلکه سرویسی جدا برای کسانی که علاقه بسیاری به تجربه بازیهایی که احتمالا آنها را پیشتر تجربه کردهاند نگاه کرد. ناگفته نماند که کاربران بسیاری شاهکارهای سونی را تجربه نکرده و خرید این سرویس برای آنها موهبتی بزرگ خواهد بود، ولی به هیچ عنوان نباید این سرویس را رقیب مستقیم سرویس ایکس باکس گیم پس دانست! نظر شما چیست؟ به نظر شما سرویس جدید پلی استیشن پلاس میتواند مورد توجه کاربران قرار گرفته و مانند ایکس باکس گیم پس فروشی فوق العاده داشته باشد؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید