سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles

چرا تولید سریال ترمیناتور متوقف شد؟

بررسی حواشی سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles و دلایل لغو پروسه‌ی تولید آن

1%
  • 0/10
چرا تولید سریال ترمیناتور متوقف شد؟ ۴ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ یادداشت (تلویزیون) کپی لینک

مجموعه‌ی Terminator از آن دسته فیلم‌هایی است که تحت عنوان پایه‌گذاران ژانر علمی – تخیلی از آن‌ها یاد می‌شود. جیمز کامرون در دهه‌ی هشتاد میلادی با ساخت اولین فیلم این مجموعه توانست نام ترمیناتور را در سرتاسر جهان روی زبان‌ها بیندازد و فرصت را برای تولید یک فرنچایز علمی – تخیلی تمام عیار مهیا کند. این مجموعه در طول سه دهه‌‌ی اخیر در قالب شش فیلم سینمایی روی پرده‌های سینما به اکران درآمد و به طور کلی عمر پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت. عده‌ی زیادی معتقدند که تنها دو فیلم اول مجموعه عملکرد موفقیت‌آمیزی داشتند و بعد از آن هیچ‌یک از دنباله‌ها نتوانستند در حد و اندازه‌ی یک فیلم ترمیناتور اصیل و موفق ظاهر شوند. شاید فرنچایز ترمیناتور در سینماها طی دو دهه‌ی اخیر عملکرد رضایت‌بخشی نداشته باشد، اما حدود یک دهه‌ی قبل به مدت یک سال در تلوزیون خوش درخشید. فریدمن، نویسنده و کارگردانی بود که این فرنچایز پرطرفدار علمی – تخیلی را به تلوزیون‌ها آورد و توانست روایت بسیار جذاب و سرگرم‌کننده‌ای را از ماجراهای سارا کانر در مقابل روبات‌های نابودگری که از آینده آمده‌اند، ارائه دهد. سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles یکی از بهترین اتفاقاتی بود که برای هواداران پروپاقرص مجموعه ترمنیاتور رخ داد. این سریال در طول دو فصل در شبکه FOX به نمایش درآمد و بازخوردهای بسیار خوبی را از سوی بینندگان دریافت کرد. اما متاسفانه بعد از به پایان رسیدن فصل دوم، پروسه تولید آن لغو شد و هیچوقت فصل سوم آن روی آنتن نرفت. در این یادداشت می‌خواهیم علاوه بر بررسی وضعیت سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles در طول دو فصل، به بررسی این موضوع بپردازیم که چرا تولید این سریال حتی با وجود کمپین‌های پرجمعیت هوادارانش، لغو و روایت مجموعه نیمه‌کاره رها شد؟

سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles
لنا هیدی به‌خوبی ویژگی‌های شخصیتی سارا کانر را به خود گرفته بود و با استایل مردانه‌اش، همان چیزی بود که می‌خواستیم

برای بررسی این موضوع باید پروژه‌ی تلوزیونی Sarah Connor Chronicles را از جوانب مختلفی مورد ارزیابی قرار داد. سریال ترمیناتور: ماجراهای سارا کانر بعد از خریداری موقت حقوق ترمیناتور توسط کمپانی Halcyon و همکاری‌اش با بخش تلوزیون کمپانی Warner Bros پروسه‌ی تولید خودش را آغاز کرد. هدف اصلی کمپانی Halcyon و Warner Bros Television از تولید سریال ترمیناتور این بود که جامعه‌ی هواداران فرنچایز را در برهه زمانی پیش از عرضه فیلم سینمایی Terminator: Salvation سرگرم نگه دارند و تاحدودی خیال خود را از بابت موفقیت بلاک باستر سینمایی جدیدشان در باکس آفیس راحت کنند.

کمپانی Warner Bros حقوق کاراکترهای جدید مجموعه تلوزیونی از جمله کمرون، درک ریس، کاترین و ساوانا ویور، جیمز الیسون و جان هنری را به دست آورد اما تسلطی روی حقوق کاراکترهای اصلی مجموعه ترمیناتور از جمله سارا کانر، جان کانر و کایل ریس نداشت. از همین رو طی یک تصمیم جدید، حقوق پخش تلوزیونی سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles را به شبکه‌ی تلوزیونی FOX فروخت. حالا وارنر بروس از طریق پولی که از Fox برای دریافت حق پخش سریال دریافت کرده بود و فروش نسخه فیزیکی (DVD) کسب درآمد می‌کرد و شبکه‌ی فاکس نیز از طریق شهرت سریال و موفقیت آن در جدول‌های رده‌بندی به سود سرمایه‌گذاری‌اش می‌رسید. سرانجام، سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles در بهار سال ۲۰۰۸ با کارگردانی و نویسندگی جاش فریدمن (Josh Friedman) روی آنتن رفت. ماجراهای سارا کانر، به عنوان یک سریال میان‌فصلی در بهار آن سال، در برهه‌ای که سریال‌های مهمی درحال پخش نبودند و با توجه به بازخوردی که از سوی منتقدین دریافت کرد، عملکرد قابل قبولی را از خود نشان می‌داد. اما همه چیز به یک‌باره در اعتصاب دسته جمعی نویسندگان به هم ریخت و فصل اول در اپیزود ۹ به پایان رسید.

سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles
خوشبختانه می‌توان گفت علی‌رغم دنباله‌های سینمایی ترمیناتور، در تیم هنرپیشگان سریال شاهد انتخاب‌های بسیار خوبی هستیم

این نُه قسمت از سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles طرفداران مجموعه ترمیناتور را وارد یک خط زمانی کاملا جدید نسبت به فیلم‌های سینمایی فرنچایز ترمیناتور می‌کرد. زمانی که جان کانر جوان (با نقش‌آفرینی توماس دکر) در کنار مادرش سارا کانر (با نقش‌آفرینی لنا هیدی بازیگری که بعدها در سریال بازی تاج و تخت به شهرت جهانی دست یافت)، به همراه یک روبات مجددا برنامه‌ریزی شده به نام کمرون (با نقش‌آفرینی سامر گلاو) که از آینده به دستور جان کانر در زمان به عقب برگشته تا از جان کانر جوان محافظت کند، به عنوان آخرین و تنها امید انسان‌ها در مقابل تهدید اسکاینت به نابودی نسل بشر باید با نابودگرهایی که با هدف به قتل رساندن آن‌ها در زمان به عقب برمی‌گردند، دست و پنجه نرم کنند.

ماجراهای سارا کانر، مجموعه‌ای از داستان‌های جانبی جذاب در کنار خط داستانی اصلی سریال بود که دریچه‌ی جدیدی از دنیای ترمیناتور را باز می‌کرد و حقیقتا از سوی طرفداران مورد استقبال قرار گرفته بود

ماجراهای سارا کانر، مجموعه‌ای از داستان‌های جانبی جذاب در کنار خط داستانی اصلی سریال بود که دریچه جدیدی از دنیای ترمیناتور را باز می‌کرد و حقیقتا از سوی طرفداران مورد استقبال قرار گرفته بود. شیمی به وجود آمده بین سه شخصیت اصلی سریال یعنی سارا کانر، جان کانر و کمرون، به عنوان دو انسانی که به اجبار باید با یک روبات هوشمند زندگی کنند بسیار جذاب و سرگرم‌کننده به نظر می‌رسید. پیشرفت قسمت به قسمت کمرون در رفتارهای اجتماعی در کنار پیشامدهایی که جای خالی احساسات در وجود آهنی‌اش را یادآوری می‌کرد، به یکی از بهترین نقاط قوت اصلی سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles تبدیل شده بود. اما راستش را بخواهید، فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلوزیونی پیش از اینکه به آثار هنری و روایت‌محوری که به هوادارن خود وفاداری نشان می‌دهند تبدیل شوند، پروژه‌های تجاری کوچک و بزرگی هستند که بیزنسمن‌های عرصه تلوزیون و سینما آن‌ها را تولید می‌کنند. از همین رو همیشه اولویت اصلی برای ادامه دادن یک پروژه‌ی تلوزیونی، جذب مخاطب و موفقیت اقتصادی بوده است. درهرصورت، بعد از به پایان رسیدن فصل اول سریال در قسمت نهم، پخش فصل دوم آن تایید شد.

اکشن‌های سریال شاید به اندازه فیلم‌هایش پرخرج و بزرگ نباشند، اما به عنوان یک سریال تلوزیونی از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردارند

فصل دوم سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles از سوی شبکه‌ی فاکس برای پخش شدن در پاییز طی سیزده اپیزود برنامه‌ریزی شده بود. بنابراین بود که درصورت موفقیت سیزده قسمت ابتدایی، نه قسمت بعدی آن نیز تولید و پخش شوند. روندی که در دنیای تولید سریال‌ها به آن The Back 9 گفته می‌شود. نُه قسمت که بعد از موفقیت سیزده قسمت ابتدایی تولید می‌شوند تا یک فصل بیست و دو قسمتی تکمیل شود. نمره‌های فصل دوم طی آن سیزده قسمت ابتدایی آنچنان موفقیت‌آمیز جلوه نمی‌کردند و اینطور به نظر می‌رسید که Fox روند متوقف کردن سریال در همین نقطه را در پیش بگیرد اما از سویی دیگر وارنر بروس واقعا به دنبال ادامه پیدا کردن سریال تا تاریخ اکران فیلم Terminator: Salvation بود. از همین رو بقیه‌ی قسمت‌های فصل دوم را با تخفیف ویژه‌ای به شبکه فاکس فروخت تا سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles ادامه پیدا کند. این سریال پیش از این در دوشنبه‌شب‌ها از شبکه فاکس پخش می‌شد، اما پخش نُه قسمت پایانی فصل دوم به شب‌های پربیننده‌ی جمعه منتفل شد و سازندگان سریال آمار خوبی را از تعداد بینندگان طی نُه قسمت بعدی انتظار داشتند. زیرا برای دریافت بازدید آنچنانی در شب‌های جمعه از طریق یک برنامه تلوزیونی، نمره‌ها و نظر منتقدین از اهمیت کمی برخوردار است.

فصل دوم سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles با اینکه از سوی منتقدین بازخوردهای خوبی نداشت، اما به لطف داستان جالبی که از دنیای ترمنیاتور به همراه داشت، از سوی هواداران مجموعه شدیدا استقبال شد. ماجراهای سریال با ورود کاترین ویور، که یک مدل بسیار پیشرفته از روبات‌های نابودگر بود، وارد فاز کاملا جدیدی شده بود. جان هنری، هوش مصنوعی جدیدی بود که کاترین ویور درحال توسعه آن بود و از طرفی نیز با جیمز الیسون همکاری می‌کرد. الیسون یک افسر سابق اف‌بی‌آی بود که حالا در بخش خصوصی به استخدام شرکت کاترین ویور درآمده بود. سارا و جان کانر به همراه کمرون که حالا بیشتر از هر زمان دیگری به یک انسان کاملا احساسی تبدیل شده بود، علاوه بر اینکه باید از خود در مقابل روبات‌های اسکاینت محافظت می‌کردند، می‌خواستند اسکاینت را پیش از اینکه به توسعه برسد نابود کنند. از همین رو به نحوه‌های مختلف مدل‌های در دست توسعه مختلفی از اسکاینت که با عناوین گوناگون شناخته می‌شد را نابود کردند اما هر بار، تولد اسکاینت را تنها به تاخیر می‌انداختند.

سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles
همانطور که از اسم سریال پیداست، تماشاگر ماجراهای پرفراز و نشیب سارا کانر هستیم. ماجراهایی که هربار خطرناک‌تر از قبل آینده نسل بشر را تهدید می‌کنند

کاترین ویور و هوش مصنوعی تازه متولد شده و شدیدا کنجکاوش جان هنری، در یک سوی حوادث فصل دوم سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles قرار گرفته بود و سارا کانر، جان کانر، کمرون با همراهی درک ریس در سوی دیگر. درک ریس، سربازی که از آینده به عقب برگشته بود تا از جان کانر و مادرش محافظت کند. اما او تنها کسی نبود که از آینده آمده بود. سریال به مرور زمان شخصیت‌های بیشتری را وارد داستان می‌کند که هر یک به طریقی درون جنگ فراتر از زمان جان کانر با اسکاینت قرار داشتند. یکی از روش‌های سریال برای روایت بهتر و واضح‌تر اتفاقات پیچیده داستان خود، فلش‌بک زدن به آینده است! این فلش‌بک‌ها به عنوان داستان‌های جانبی سریال که هر یک درون اپیزودهای مشخصی قرار می‌گرفتند و پرده به پرده در کنار حوادث اصلی سریال به نمایش در می‌آمدند، به نوبه خود چشم‌انداز جالبی از آینده‌ی زمین بعد از انفجار بمب‌ها در روز قضاوت (Judgment Day) را به هواداران فرنچایز ترمیناتور نشان می‌دادند. برهه‌ای از تاریخ مجموعه که بعد از این سریال در دو فیلم Salvation و Genisys با جزئیات بیشتری به نمایش درآمد. به طور کلی، سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles از لحاظ محتوای داستانی و ارزشی که نزد هواداران مجموعه بدست آورده بود، عملکرد کاملا قابل قبولی داشت. هرچند وقت هدر دادن‌های سریال در فصل دوم و آن فاجعه‌ی تیم نویسندگان در فصل اول، به خودی خود ایرادات زیادی را به کارنامه سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles وارد می‌کند و بررسی تمامی آن‌ها در حوصله این مطلب نمی‌گنجد.

 این سریال نتوانست در طول فصل دوم نمره‌های قابل قبولی را دریافت کند و همین موضوع بهانه‌ی اصلی برای شبکه فاکس بود تا ادامه دادن سریال در فصل سوم را به طور کامل لغو کند از سویی، وارنر بروس به تاریخ اکران بلاک باستر سینمایی‌اش نزدیک شده بود و اصراری از خود نشان نمی‌داد. به همین خاطر، سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles بعد از آن کلیف‌هنگر فراموش نشدنی‌اش در قسمت آخر فصل دوم برای همیشه به پایان رسید. نقطه‌ای از داستان سریال که حقیقتا بدترین شکل ممکن برای به پایان رساندن سریالی بود که احتمال تولید نشدن آن برای فصل‌های بعدی تا حد زیادی وجود دارد.‌ی

سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles
پایان غافلگیرکننده و عجیب فصل دوم قطعا هر بیننده‌ای را ناامیدوارانه منتظر فصل سوم نگه داشته است

به طور خلاصه در پاسخ سوال ابتدای متن باید خاطر نشان کرد که سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles تنها یک نمایش پرزرق و برق تلوزیونی از فرنچایز ترمیناتور بود تا طرفداران را بیشتر از هر زمان دیگری در انتظار فیلم سینمایی جدید ترمیناتور نگه‌ دارد. نمایشی که جلوه‌های ویژه‌ی بسیار خوبش حتی از سریال‌های پربیننده فاکس در سال‌های بعد از آن هم بهتر به نظر می‌رسیدند و به عنوان یک سریال تلوزیونی از سطح کیفی بسیار بالایی برخوردار بودند. در نهایت کمپین یک ساله وارنر بروس در برهه زمانی پیش از اکران فیلم Terminator: Salvation به پایان رسید و پرونده ماجراهای سارا کانر برای همیشه بسته شد. نهایتا فیلم Terminator: Salvation نیز به یک شکست بزرگ اقتصادی تبدیل شد و کمپانی‌های سازنده‌اش را دچار بحران‌های شدید اقتصادی کرد. تا جایی که Halcyon Company رسما اعلام ورشکستگی کرد و آینده‌ی مجموعه ترمیناتور وارد هاله‌ای از ابهام شد. این اتفاق نیز به نوبه‌ی خود می‌توانست دلیل ناامیدکننده‌ی دیگری برای متوقف کردن سریال باشد. تا به امروز هیچ خبر یا حتی شایعه‌ای مبنی بر ادامه سریال Terminator: The Sarah Connor Chronicles مطرح نشده و احتمالا هم هیچوقت خبری از آن نخواهد شد. اما حداقل استقبال گسترده‌ی بازگشت سریال از سوی طرفداران تضمین شده است و حتی برای دیدن عاقبت آن کلیف‌هنگر عجیب و غریب سریال در قسمت آخر فصل دوم هم که شده، بینندگان زیادی برای تماشای ادامه‌ی ماجراهای سارا کانر به تلوزیون بازخواهند گشت.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments