شرکت یوبیسافت هم واگذار میشود؟
گیلموت در اینباره توضیح میدهد
مدیرعامل شرکت فرانسوی یوبیسافت در گزارشی اعلام کرد که اگرچه میتواند به عنوان یک بازیساز و ناشر مستقل به فعالیت خود ادامه دهد، اما پیشنهاد تصاحب این کمپانی توسط غولهای صنعت بازیهای ویدیویی را نیز بررسی میکند.
با شروع نسل نهم صنعت بازیهای ویدیویی، رقابت بر سر تصاحب بازار دو چندان شده و جنگ کنسولی بار دیگر وارد دوره جدیدی شده است. در حالی که مایکروسافت در نسل قبلی شکست بزرگی را به خاطر کمبود بازیهای انحصاری تجربه کرد، اکنون با خرید شرکتهای بزرگ بازیسازی قصد گسترش استودیوهای خود را دارد و در طرف مقابل، سونی نیز با خرید چندین استودیوی باتجربه، به دنبال ساخت عناوین بیشتری است.
در این میان، اوایل سال گذشته میلادی بود که ردموندیها شرکت بزرگ زنیمکس، کمپانی مادر بتزدا (Bethesda) را خریداری کردند و به لطف آن، تمامی بازیها و استودیوهای زیرمجموعهی بتزدا به مایکروسافت ملحق شدند. این تمام ماجرا نبود و ردموندیها چند هفتهی پیش نیز در اقدامی غیرمنتظره، کمپانی اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) را با پرداخت مبلغ نجومی ۶۹ میلیارد دلار تصاحب کردند؛ این بدان معنا است که از این پس حق امتیاز فرنچایزهای بزرگی همچون کال آو دیوتی در اختیار ایکسباکس خواهد بود.
طولی نکشید که ژاپنیها نیز با پرداخت ۳.۶ میلیارد دلار، استودیوی بانجی (Bungie)، خالق سری هیلو و دستینی، را به جمع استودیوهای زیرمجموعهی خود اضافه کردند. به طور کلی، تصاحب یک شرکت بزرگ بیشک صنعت بازیهای ویدیویی را تحت تاثیر خود قرار میدهد؛ چرا که ممکن است عناوین پرطرفدار قدیمی دیگر به صورت چندپلتفرمی عرضه نشوند و در عوض به صورت انحصاری به دست دارندگان یک پلتفرم برسند.
حال که بحث خرید شرکتهای بزرگ توسط مایکروسافت و سونی و حتی آمازون و نتفلیکس داغ شده و اغلب تحلیلگران در این زمینه صحبت میکنند، کمپانی بازیسازی یوبیسافت نیز در جریان تازهترین گزارش مالی تا حدودی به فروش و واگذاری خود چراغ سبز نشان داد. به بیان دقیقتر، آقای ایو گیلموت، مدیرعامل یوبیسافت، در این نشست اعلام کرد که این شرکت پشتوانه مالی بزرگی دارد و علیرغم اتفاقات اخیر صنعت بازیهای ویدیویی، همچنان میتواند به فعالیت مستقل خود در این حوزه ادامه دهد.
او با اشاره به همکاری نزدیک یوبیسافت و نینتندو، اذعان داشت که کماکان به پشتیبانی از عناوین خود ادامه داده و از همه مهمتر، بازیهای جدید خود را برای تمامی پلتفرمها منتشر خواهد کرد. با این حال، ایو گیلموت با خریداری شدن شرکت یوبیسافت توسط غولهای صنعت بازیهای ویدیویی مخالف نیست و در صورتی که مایکروسافت یا سونی قصد تصاحب آن را داشته باشند، این پیشنهاد با دقت توسط هیئت مدیره بررسی خواهد شد.
ایو گیلموت در این زمینه توضیح میدهد:
ما به پشتیبانی خود از تمامی پلتفرمها ادامه میدهیم و همچنان بازیهای خود را برای کلیهی پلتفرمها منتشر خواهیم کرد. اگر به نینتندو و کنسول سوییچ نگاهی بیاندازیم، متوجه میشویم که ما به عنوان ناشر ترد پارتی آنها به شمار میرویم. نینتندو از تمامی فعالیتهای ما راضی است و ما حتی با نام و اعتبار برند آنها، بازیهای مختلفی تولید میکنیم. بر این اساس، نوعی همکاری میان ما و نینتندو وجود دارد که تا به امروز کاملا نتیجهبخش بوده است.
آقای ایو گیلموت در ادامه اعلام کرد که یوبیسافت از نظر مالی بسیار قدرتمند بوده و آیپیهای اورجینال مختلفی را در اختیار دارد. فرنچایزهایی همچون رینبو سیکس، فار کرای، اساسینز کرید، واچ داگز، جاست دنس و گوست ریکون که همگی در میان بازیکنان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار هستند و تاکنون موفقیتهای مهمی را به ارمغان آوردهاند. از این رو، شرکت یوبیسافت به عنوان یکی از بزرگترین کمپانیهای شخص ثالت یا همان ترد پارتی برشمرده میشود که اگرچه به تنهایی و به طور مستقل قادر به ادامهی فعالیتهای خود است، اما اگر پیشنهادی برای تصاحب آن ارائه شود، مدیران بهترین تصمیم را بر اساس منافع سهامداران اتخاذ میکنند.
مدیرعامل یوبیسافت در این خصوص میگوید:
ما همیشه تصمیمات و سیاستهای خود را در جهت منافع سهامداران اتخاذ کردهایم. سرمایه اصلی ما در واقع کارمندان و بازیکنان هستند. یوبیسافت میتواند به طور یک بازیساز و ناشر مستقل باقی بماند، چرا که ما از نظر نیروهای با استعداد کمبودی نداریم و مقیاس مالی و آیپیهای اورجینال متعددی را در اختیار داریم. با این وجود، در صورتی که پیشنهادی برای خرید ما وجود داشته باشد، بدون شک هیئت مدیره آن را با دقت بررسی میکند و در آخر، بر اساس منافع سهامداران شرکت تصمیمگیری خواهد شد.
اگر اخبار بازیها را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، احتمالا اطلاع دارید که مدتی پیش آقای جف کیلی، چهره بانفوذ صنعت بازیهای ویدیویی و میزبان مراسمهای پرمخاطبی همچون گیم اوردز، در حساب کاربری توییتر خود خاطرنشان کرد که فارغ از توافق اکتیویژن بلیزارد و بانجی، همچنان چندین خرید بزرگ مرحلهی پایانی مذاکره را سپری میکنند. بدین ترتیب، گویا طی هفتهها و یا ماههای آینده باز هم با شنیدن خبر خرید شرکتهای سرشناس شوکه خواهیم شد.
او در این باره میگوید:
از چندین نفر شنیدهام. همانطور که انتظار میرود، چند قرارداد خرید بزرگ در حوزه گیمینگ در مراحل پایانی مذاکره قرار دارند. سال هیجانانگیزی در پیشرو است.
لازم به ذکر است که خرید یک شرکت بزرگ بازیسازی صرفا به توافق طرفین بستگی ندارد. به بیان دیگر، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا به همراه دپارتمان عدالت ایالات متحده آمریکا هر توافق بزرگ تجاری را به طور دقیق بررسی میکنند. در واقع، این دو سازمان نگران افزایش قدرت یک کمپانی هستند و با توجه به اینکه صنایع این کشور بیش از همیشه متمرکز و یکپارچه شده، برای مقابله با سوء اقدامات احتمالی، باید ابعاد و نتایج قراردادها را ارزیابی کنند. به عنوان مثال، توافق اکتیویژن بلیزارد در حال حاضر توسط این دو سازمان بررسی میشود. بر اساس قوانین ایالتی آمریکا، اگر این سازمانهای مذکور قراردادهای بزرگ را تایید نکنند، آن معامله علیرغم توافق طرفین به کلی لغو خواهد شد.
در همین حین، بد نیست اشاره کنم که رسانه معروف فایننشال تایمز پیشتر اعلام کرده بود که غولهای صنعت بازیهای ویدیویی در حال بررسی شرایط خرید شرکت الکترونیک آرتز هستند. این رسانه مدعی است که سونی یکی از گزینههای احتمالی برای خرید EA است، اما شرکتهای بزرگ دیگر از جمله تنسنت، اپل، آمازون، گوگل، متا و نتفلیکس نیز این معامله را بررسی میکنند. این در حالی است که مدیرعامل الکترونیک آرتز در تازهترین گزارش مالی خود اعلام کرد که به دنبال گسترش استودیوهای بازیسازی خود بوده و در آینده توسعهدهندگان جدیدی به جمع آنها اضافه خواهند شد. البته، هنوز جزئیات بیشتری در این خصوص در دست نیست.
با استناد بر اظهارات مدیران هر دو کمپانی مایکروسافت و سونی، به نظر میرسد که خرید اکتیویژن بلیزارد، بتزدا و بانجی در جهت انحصارطلبی صورت نگرفته است. برای مثال، ایکسباکس چندی پیش رسما اعلام کرد که سری کال آو دیوتی همچنان چندپلتفرمی باقی میماند و عناوین بعدی فرنچایز کماکان برای کنسول پلیاستیشن عرضه خواهد شد. در طرف مقابل، سونی نیز قول داده که بانجی در قالب استودیوی زیرمجموعهی مستقل پلیاستیشن به فعالیت خود ادامه میدهد و آثار بعدی آنها به دست کاربران ایکسباکس و رایانهی شخصی نیز خواهد رسید. بنابراین، اگر یوبیسافت هم توسط این کمپانیها خریداری شود، ظاهرا نباید نگران آینده و سرنوشت مجموعههای آنها بود.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با خرید شرکت یوبیسافت توسط سونی و یا سایر غولهای صنعت بازیهای ویدیویی چیست؟ به نظر شما، این بار کدام کمپانی در راستای تصاحب ناشرهای بازیها گام برمیدارد؟ آیا سونی جدا از خرید بانجی، پاسخی برای قرارداد اکتیویژن بلیزارد میدهد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید