اسنپدراگون ۸ نسل ۳
1%
  • 0/10

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ رونمایی شد؛ ۴ نانومتری با قدرت گرافیکی خیره‌کننده!

این تراشه از لحاظ گرافیک رقیب ندارد!

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ رونمایی شد؛ ۴ نانومتری با قدرت گرافیکی خیره‌کننده! ۰ ۰۲ آبان ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

کوالکام از تراشه‌ی پرچم‌دار خود یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ رونمایی کرد؛ پردازنده‌ای با همان لیتوگرافی ۴ نانومتری اما توان گرافیکی خیره‌کننده!

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ اینجاست! تراشه‌ای که آمده تا تمام معادلات را بر هم بریزد. تراشه‌ای که اگرچه بر پایه‌ی همان لیتوگرافی ۴ نانومتری ساخته شده اما افزایش توان پردازشی و گرافیکی آن چشمگیر بوده است. کوالکام در این نسل غالب توجه خود را روی هوش مصنوعی، گیمینگ، کیفیت صوتی و بهبود سیستم پردازش تصویر منعطف کرده و نتیجه، روی کاغذ چیز خارق‌العاده‌ای از آب درآمده است.

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ خیلی ساده بخواهیم بگوییم، چیزی در حدود ۳۰٪ سریع‌تر و ۲۰٪ بهینه‌تر از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است. البته در رابطه با توان پردازشی می‌توان به چنین ادعایی امیدوار بود ولی از لحاظ مصرف انرژی، بخش بزرگی از صحت این ادعا به شرکت‌های سازنده‌ی گوشی بستگی دارد اینکه چه سیستم خنک‌کننده‌ای را برای محصولاتشان در نظر می‌گیرند. چون اگر خنک‌کننده کیفیت مطلوبی نداشته باشد، قطعا پردازنده نمی‌تواند برتری خاصی در مقایسه با نسل قبلش داشته باشد.

از این‌ها که بگذریم، بر می‌گردیم به اسنپدراگون ۸ نسل ۳. این پردازنده ۸ هسته‌ای است که کوالکام برای آن از ترتیب هسته‌های متفاوتی در مقایسه با نسل ۲ استفاده کرده است. حالا شاهد یک هسته‌ی بزرگ Cortex-X4 با فرکانس ۳٫۳ گیگاهرتز هستیم اما فرکانس هسته‌های دوم که آن‌ها هم هسته‌های بزرگی به حساب می‌آیند، به ۳٫۲ گیگاهرتز و تعداد آن‌ها هم به ۵ می‌رسد. در نهایت هم شاهد ۲ هسته‌ی کم‌مصرف و کوچک هستیم که فرکانس آن‌ها روی عدد ۲٫۳ گیگاهرتز تنظیم شده است.

پشتیبانی از رم LPDDR5X با فرکانس خیره‌کننده‌ی ۴۸۰۰ مگاهرتز تا ۲۴ گیگابایت هم بخشی از امکانات جذاب این پردازنده است که باعث می‌شود در سال ۲۰۲۴، شرکت‌ها در نهایت بتوانند گوشی‌هایی با ۲۴ گیگابایت رم تولید و روانه‌ی بازار کنند؛ آن هم با سرعتی خیره‌کننده. این تراشه همچنین از وای‌فای ۷ با فرکانس نهایتا ۶ گیگاهرتز از جمله 802.11be و 802.11ax و 80211ac و 80211a/bg/n پشتیبانی می‌کند. همچنین مودم X75 5G کوالکام هم درون آن به کار رفته که هم از طول موج میلی‌متری پشتیبانی می‌کند و هم فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز.

در بخش هوش مصنوعی، اسنپدراگون ۸ نسل ۳ حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. نخست باید به یک موتور هوش مصنوعی جدید اشاره کنیم که از مدل‌های مختلف هوش مصنوعی و زبان‌های معروف برای تشخیص صدا بهره می‌برد. این تراشه همچنین قادر است در راستای پاسخ سریع و لحظه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی، ۲۰ توکن را در ثانیه اجرا کند. کوالکام همچنین مدعی شده اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در مدت زمان کمتر از ۱ ثانیه قادر به ساخت یک تصویر است.

هوش مصنوعی در این تراشه به افزایش کیفیت دوربین‌ها هم کمک زیادی خواهد کرد. Semantic Segmentation یکی از این قابلیت‌هاست که می‌تواند میزان باطروات و با جزئیات بودن یک تصویر را در لحظه افزایش دهد. همچنین حالت شب هم به لطف این قابلیت جدید به مراتب بهتر خواهد شد به گونه‌ای که سنسور می‌تواند نور بیشتری را از محیط دریافت کند. از جمله قابلیت‌هایی که به لطف این تراشه به گوشی‌ها اضافه خواهد شد می‌توان به ابزار حذف اشیا ناخواسته از ویدیوها، حالت ولاگر برای فیلم‌برداری همزمان با دوربین اصلی و سلفی، Photo Expansion برای ادامه دادن یک تصویر ناقص و بهبود قابلیت HDR اشاره کرد.

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ قادر است به لطف گرافیک فوق‌العاده قدرتمند خود، بازی‌های روز را با نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه و با نرخ الگوبرداری لمس ۲۴۰ هرتز به اجرا در بیاورد تا بدین ترتیب گرافیک آن درست مثل A17 پرو قادر به اجرای عناوین کنسولی باشد. Adreno Frame Motion Engine 2.0 حالا قادر به تولید فریم‌هایی برای روان‌تر شدن بازی‌هاست و این یعنی هر گوشی پرچم‌داری که به این تراشه مجهز می‌شود، یک گوشی گیمینگ هم می‌تواند به حساب بیاید. همچنین پشتیبانی از موتور جذاب و قدرتمند آنریل انجین ۵٫۲ هم در این تراشه دیده می‌شود.

تراشه‌ی گرافیکی به کار رفته در اسنپدراگون ۸ نسل ۳ حالا در مقایسه با نمونه‌ی به کار رفته در نسل ۲ حدودا ۲۵٪ سریع‌تر و ۲۵٪ کم‌مصرف‌تر شده است. همچنین از لحاظ رهگیری پرتو نور هم ۴۰٪ بهبود داشته است و این یعنی تجربه‌ی شما هنگام انجام بازی با محصولی مجهز به این تراشه، استثنائی خواهد بود. برای عاشقان سیستم صوتی هم خبرهای خوبی وجود دارد؛ این تراشه قادر به خروجی صداهایی ۲۴ بیتی ۹۶ کیلوهرتزی از طریق بلوتوث است آن هم بدون ذره‌ای افت کیفیت.

طبق گفته‌های کوالکام، گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۳ طی هفته‌های آتی راهی بازار خواهند شد. این شرکت با ایسوس، آنر، iQOO، میزو، نیو، نوبیا، وان‌پلاس، اوپو، ریلمی، ردمی، رد مجیک، سونی،‌ ویوو، ZTE و البته شیائومی و سامسونگ وارد همکاری شده تا بتواند با همکاری آن‌ها، قدرت تراشه‌ی کم‌نظیرش را در اختیار کاربران قرار دهد. نخستین گوشی‌های مجهز به این تراشه هم سری شیائومی ۱۴ خواهند بود که به احتمال زیاد فردا باید شاهد رونمایی از آن‌ها باشیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments