قابلیت iOS اندروید
1%
  • 0/10

۱۱ قابلیت جذاب iOS که اندروید همچنان ندارد!

۱۱ قابلیت جذاب iOS که اندروید همچنان ندارد! ۲ ۲۳ دی ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

iOS قابلیت های جذاب زیادی دارد که اندروید همچنان از این قابلیت‌های بی‌بهره است. در این مطلب به ۱۱ مورد از این قابلیت‌ها اشاره خواهیم کرد.

هم اندروید و هم iOS سیستم‌عامل‌هایی هستند که به بلوغ کامل رسیده‌اند و امکانات نرم‌‌افزاری بسیار زیادی دارند. با این حال همچنان هم یک سری قابلیت وجود دارند که فقط در یکی از این دو سیستم‌عامل ارائه می‌شوند. پیش‌تر به بررسی یک سری قابلیت اندروید پرداختیم که کاربران iOS از آن‌ها بی‌بهره بودند اما حالا و در این مطلب می‌خواهیم به بررسی ۱۱ قابلیت جذاب iOS بپردازیم که در اندروید دیده نمی‌شوند.

AirPlay

قابلیت iOS اندروید

AirPlay یکی از جذاب‌ترین قابلیت های iOS است که علی‌رغم غنی بودن اندروید از امکانات نرم‌افزاری،‌ در این سیستم‌عامل دیده نمی‌شود. این قابلیت سال‌هاست که در iOS دیده می‌شود اما قابلیتی نبوده که بخواهیم آن را تعیین‌کننده در نظر بگیریم.

بنابراین اگر بخواهید از آیفون به اندروید سوییچ کنید، این قابلیت جذاب را از دست خواهید داد. اما AirPlay چیست؟ AirPlay یک پروتکل انحصاری فقط برای محصولات اپل است که به کاربر امکان اشتراک گذاری تصاویر ویدئویی، موسیقی، صفحه نمایش، عکس و… را به صورت بی‌سیم به دستگاه‌های پخش مانند تلویزیون، اسپیکر و… می‌دهد. از آن جایی که این قابلیت در انحصار اپل است، اگر قرار بر این باشد که در اندروید ببینیمش، گوگل باید یک قابلیت مخصوص سیستم‌عامل خودش را توسعه دهد.

اگرچه در اندروید هم نرم‌افزارهای شخص ثالث زیادی وجود دارند که به صورت بی‌سیم امکان اشتراک‌گذاری فایل صوتی و ویدیویی را از گوشی‌تان امکان‌پذیر می‌کند اما هیچ یک از آن‌ها حتی نزدیک به AirPlay هم نیستند.

در سال ۲۰۲۰، گوگل یک قابلیت تحت عنوان Nearby Share را با قابلیتی نزدیک به AirPlay برای اندروید ۱۱ عرضه کرد و در نتیجه اصلا جای تعجبی ندارد که ببینیم در نسخه‌های بعدی این سیستم‌عامل، نسخه‌ی بهبود یافته‌ی آن با عملکردی نزدیک به قابلیت AirPlay سیستم‌عامل iOS در دسترس کاربران قرار بگیرد.

فیس‌تایم

قابلیت iOS اندروید

فیس تایم، پلتفرم تماس تصویری اپل است که در تمام سیستم‌عامل‌های این شرکت از جمله iOS و iPadOS و macOS در دسترس قرار دارد و به کاربران اجازه می‌دهد به صورت تصویری در اکوسیستم بزرگ اپل با یکدیگر گفت و گو داشته باشند. این اپلیکیشن در میان کاربران اپل به شدت محبوب و پراستفاده است.

البته کاربران اندروید هم می‌توانند به تماس‌های فیس‌تایم اضافه شوند چرا که امکان ورود به این سرویس از طریق سرویس وب وجود دارد اما اگر می‌خواهید این کار را انجام دهید باید حتما یک دوست دیگر با گوشی آیفون داشته باشید که تماس فیس‌تایم را برقرار کرده و لینک دعوت را برایتان ارسال کند.

کاربران اندروید سال‌هاست که به قابلیت تماس تصویری ویدیویی از طریق اپلیکیشن گوگل Duo دسترسی دارند. اما از لحاظ شهرت و محبوبیت، Duo اصلا قابل قیاس با فیس‌تایم نیست چرا که بسیاری از کاربران اندروید برای برقراری تماس تصویری به سراغ اپ‌های دیگر می‌روند. امیدواریم اپل دست به کاری غیرممکن بزند و فیس‌تایم را برای اندروید هم عرضه کند.

iMessage

imessage

iMessage آنقدر معروف هست که حتی کاربران اندروید هم دیگر با آن آشنایی دارند. این اپلیکیشن یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که جوانان و نوجوانان به خرید آیفون روی می‌آورند. این اپ زمانی که دو کاربر آیفون با هم مکالمه می‌کنند حباب‌های چت را آبی نشان می‌دهد اما اگر یک کاربر اندروید به مکالمه بپیوندد، این حباب‌ها آبی می‌شود. همین موضوع سبب شده بود کاربران آیفون، دوستان اندرویدی خود را به بی‌پولی و فقر متهم و مسخره کنند.

اندروید هیچوقت نتوانسته سر کاربران خود را در مقابل این تمسخرها بالا نگه دارد چون هیچوقت سرویسی به خوبی iMessage عرضه نکرده است. از طرفی قرار بود این سرویس برای کاربران اندروید هم عرضه شود اما اپل با مسدود کردن دسترسی اپ‌های شخص ثالثی چون Beeper Mini به iMessage نشان داد که چقدر به انحصاری ماندن این اپلیکیشن اهمیت می‌دهد و اصلا دلش نمی‌خواهد آن را برای سیستم‌عامل رقیب عرضه کند.

متن‌های زنده در ویدیوها

کپی متن از ویدیو

Live Text قابلیت جذابی است که در iOS 15 برای اولین بار برای گوشی‌های آیفون عرضه شد و کاربران اندروید هم از آن بی‌بهره بودند. البته گوگل لنز برای این منظور در اندروید وجود داشت و اندرویدی‌ها کمی توانستند با اول بودن از لحاظ این فناوری پز بدهند.

اما طولی نکشید که اپل Live Text را به سطح دیگری ارتقا داد. این قابلیت در iOS برخلاف گوگل لنز در اندروید قادر است در ویدیوها هم متون را تشخیص داده و امکان جداسازی و کپی کردن آن‌ها را به شما می‌دهد.

شما حالا می‌توانید ویدیوها را هنگام پخش در اپلیکیشن سافاری یا فوتوز متوقف کرده و متن مورد نظر خود را در کلیپ‌برد کپی کنید. این قابلیت به خصوص زمانی که بخواهید نکات یک جلسه‌ی درسی، آموزش و… را که به صورت متنی-ویدیویی هستند دریافت کنید، مفید واقع می‌شود. برای بهره‌مندی از این قابلیت باید آیفون XS یا جدیدتر داشته باشید اما در اندروید فقط امکان جداسازی متن از تصویر وجود دارد.

جداسازی سوژه از پس‌زمینه با قابلیت Visual Lookup

قابلیت iOS اندروید

Visual Lookup یکی دیگر از قابلیت های جذاب iOS است که اندروید از آن بی‌بهره مانده و امیدواریم به زودی برای این سیستم‌عامل هم عرضه شود. این اپ هم کاربردی مشابه گوگل لنز دارد از این جهن که به شما اجازه می‌دهد نام سوژه‌هایی نظیر نقاط مختلف جهان، گیاهان، حیوانات و… را شناسایی کرده و اطلاعات بیشتری از آن‌ها دریافت کنید.

اما در iOS 16 این قابلیت به لطف فناوری یادگیری ماشین، آنقدر پیشرفته شد که حالا به شما اجازه می‌دهد یک سوژه را از یک تصویر جدا کرده و در یک اپ دیگر جایگذاری کنید. تمام کاری که باید انجام دهید این است که روی سوژه‌ی مورد نظر ضربه زده و نگه داشته باشید تا کپی شود. با این قابلیت می‌توان کارهای هنری زیادی انجام داد، به این شرط که خلاقیت کافی داشته باشید.

این اپلیکیشن همچنین برای جداسازی سوزه از پس‌زمینه هم کاربرد دارد چرا که پس‌زمینه را کاملا حذف می‌کند. گوگل لنز از قابلیت مشابهی بهره نمی‌برد و در واقع به عنوان جایگزین این قابلیت iOS در اندروید نزدیک‌ترین چیزی که دریافت می‌کنید، مجیک Eraser است که گوگل برای سری پیکسل ۶ از آن رونمایی کرد. متأسفانه این ابزار دقیقا برعکس کاری را که Visual Lookup انجام می‌دهد را ارائه می‌کند، یعنی سوژه را از پس‌زمینه حذف می‌کند.

البته سامسونگ قابلیت مشابه Visual Lookup آیفون را در گوشی‌هایش ارائه کرده اما این قابلیت استاندارد اندروید نیست و صرفا به خاطر خلاقیت بالای تیم نرم‌افزاری شرکت کره‌ای بوده که کاربران گلکسی‌ها از این قابلیت بی‌بهره نیستند.

قابلیت Check In در iOS

قابلیت Check In در iOS

Check In یکی از ویژگی‌های پنهان اپلیکیشن Messages در iOS 17 است. شما می‌توانید از آن برای اطلاع‌رسانی به مخاطبان iMessage درباره موقعیت فعلی خود و ایمن ماندن در حین سفر استفاده کنید. برای دسترسی به این ویژگی، یک گفت‌و‌گو با مخاطبی که می‌خواهید از این ویژگی برای ارسال پیام به او استفاده کنید باز کنید، سپس دکمه به علاوه (+) را در کنار فیلد تایپ در اپلیکیشن پیام‌ها را لمس کرده و به پایین اسکرول کنید.

حالا می‌توانید یک Check In مبتنی بر مکان یا زمان تنظیم کنید، که این به شرایط شما بستگی دارد. اگر یک مکان را انتخاب کنید، Check In به طور خودکار به گیرنده اطلاع‌رسانی می‌کند که شما به مقصد رسیده‌اید. اما اگر انتخاب کنید یک Check In مبتنی بر زمان داشته باشید، به شما اعلام می‌شود که باید زمان رسیدن به مقصد را به کاربر مورد نظر اطلاع دهید و اگر در طول مدت 15 دقیقه پاسخی ندهید، مخاطب از آخرین داده‌های مکان شما آگاه می‌شود.

این قابلیت به خصوص برای والدینی که می‌خواهند مراقب کودک خود باشند کاربردی است و اجازه نمی‌دهد آن‌ها در شرایط اضطراری، نتوانند خانواده را از وضعیت خود آگاه کنند. اینکه چرا قابلیت مشابه این در اندروید وجود ندارد اما کاربران iOS از آن بهره می‌برند یکی از پرسش‌های بزرگی است که گوگل باید به آن پاسخ دهد.

قابلیت NameDrop در iOS 

یکی از بهترین قابلیت های iOS برای اشتراک‌گذاری فایل، AirDrop است. در گوشی‌های آیفون، از AirDrop برای اشتراک گذاری بی‌سیم عکس‌ها، اسناد و مکان‌ها با دوستان و آشنایان یا رایانه شخصی استفاده می‌شد. اما با iOS 17، استفاده از AirDrop ساده‌تر و کارآمدتر شده و می‌توان بیشترین بهره را از آن برد. احتمالاً می‌پرسیدید: «پس NameDrop چیست؟»

NameDrop یک ویژگی جدید است که به AirDrop افزوده شده و اشتراک گذاری اطلاعات تماس را برای دو نفر آسان می‌کند. به جای استفاده از روش سنتی AirDrop که برای اشتراک گذاری اطلاعات تماس، برنامه تلفن را باز می‌کردیم و در بخش مخاطبین، مخاطب را انتخاب می‌کردیم، NameDrop به سادگی به ما این امکان را می‌دهد که آیفون‌های خود را کنار هم بگذاریم و اطلاعات تماس یک شخص را منتقل کنیم.

متأسفانه در اندروید قابلیت بومی این‌چنینی وجود ندارد که کاربران بتوانند با استفاده از آن، اطلاعات تماس یک شخص را با شخص دیگری به اشتراک بگذارند.

پنهان کردن ایمیل با iCloud پلاس

پنهان کردن ایمیل با iCloud پلاس

اپل نسبت به حریم خصوصی کاربران در دستگاه‌های خود بسیار سختگیرانه عمل می‌کند و به نظر می‌رسد همه دیگر با دیوار طلایی آن آشنا شده باشند. در همین راستا این شرکت در طول زمان، تغییرات متعددی در iOS و App Store ایجاد کرده تا امنیت کاربران را بهبود بخشد. در سال 2021، اپل سرویس iCloud پلاس خود را معرفی کرد که به کاربران امکان استفاده از ویژگی «پنهان کردن ایمیل» و یک سرویس مخفی شبیه به VPN به نام «Private Relay» را می‌داد.

گوگل در حال حاضر یک سرویس VPN مشابه با نام «VPN by Google One» ارائه می‌دهد، اما هنوز در مقایسه با سرویس اپل نمی‌تواند رقیب خوبی باشد چرا که قابلیتی مشابه پنهان کردن ایمیل را ارائه نمی‌کند.

اگر نمی‌دانید قابلیت «پنهان کردن ایمیل» چیست باید بگوییم احتمالا خواستید وارد یک وب‌سایت شوید اما نیاز به ثبت نام بود. شما قصد ثبت نام را داشتید اما نمی‌خواستید این کار با ایمیل شخصی خودتان صورت بگیرد. اینجاست که قابلیت یادشده در iOS به کارتان می‌آید و اجازه می‌دهد با یک ایمیل تصادفی، فرایند ثبت نام را انجام دهید. این آدرس تصادفی به صورت خودکار تمام ایمیل‌هایی را که دریافت می‌کند به صندوق ورودی شخصی شما ارسال می‌کند تا بتوانید فرایند ثبت نام را بدون دردسر انجام دهید، بدون اینکه کسی مطلع شود این شمایید که در سایت ثبت نام کرده‌اید.

به لطف از این ویژگی، شما می‌توانید در هنگام ایجاد حساب جدید در یک وب‌سایت، از یک آدرس ایمیل تصادفی استفاده کنید و در عین حال ایمیل شخصی خود را کاملاً خصوصی نگه دارید. این قابلیت جذاب iOS همچنان در اندروید در دسترس نیست در حالی که یکی از پرکاربردترین و بهترین ویژگی‌های امنیتی یک گوشی محسوب می‌شود.

قابلیت Shared With You در iMessage

قابلیت iOS اندروید

اپل هنر تفکیک محتوایی که در اپلیکیشن پیام‌ها دریافت می‌کنید را فراگرفته است و خوب می‌داند چطور باید این کار را انجام دهد. Shared With You هم دقیقا با همین منظور طراحی و توسعه داده شده و کارش این است که با با اپلیکیشن‌های استاندارد اپل ادغام می‌شود و محتوای اشتراک گذاشته شده را در جایی که باید، قرار می‌دهد، تا زمانی که شما اپلیکیشن‌های مرتبط را اجرا می‌کنید، محتوا برای بارگذاری آماده در اختیارتان قرار داشته باشد.

شاید با این توضیحات خیلی خوب متوجه کاربرد سرویس Shared With You نشده باشید. برای روشن‌تر شدن ماجرا باید بگوییم فرض کنید دوست شما یک لینک به یک صفحه‌ی وب را با شما به اشتراک گذاشته است. به لطف این قابلیت، گوشی تشخیص می‌دهد که لینک باید در اپلیکیشن مثلا مرورگر باز شود. بنابراین آن را در مرورگر سافاری آماده نگه می‌دارد و وقتی که این اپلیکیشن را اجرا کنید، می‌بینید که لینک برای بارگذاری به شما پیشنهاد می‌شود. بدین ترتیب دیگر نیاز نیست حتما به کلیپ‌برد مراجعه کنید.

گوگل هنوز راهی برای یکپارچه‌سازی هوشمند محتوا با اپلیکیشن پیام‌های خود پیدا نکرده است، بنابراین شما باید به صورت دستی در اپ‌های مختلف گشت و گذار کنید تا ببینید دوستان‌تان چه چیزهایی را با شما به اشتراک گذاشته‌اند. سپس می‌توانید آن‌ها را در اپ‌های مورد نظر بارگذاری کنید اما هیچ یک از این فرایندها خودکار نیست،‌ برخلاف چیزی که در iOS شاهد هستیم.

فیلترهای فوکوس

قابلیت iOS اندروید

Focus mode یا همان حالت فوکوس قابلیت مشترک در اندروید و iOS است که البته کار متفاوتی در دو سیستم‌عامل جذاب یادشده انجام می‌دهند. در گوشی‌های آیفون، شما امکانات بیشتری را در اختیار خواهید داشت که از جمله این موارد می‌توان به فیلتر فوکوس اشاره کرد.

با این قابلیت، برای مثال فوکوسی که مربوط به کار خود تنظیم کرده‌اید، می‌تواند در طول اپ‌هایی نظیر سافاری، پیام‌رسان، ایمیل و تقویم فعالیت کند تا بدین ترتیب بتواند اعلانات و به صورت کلی هرگونه محتوایی را که باعث حواس‌پرتی شما می‌شوند را فیلتر کند.

اگر متوجه کاربرد این قابلیت نشدید، بگذارید مثال دیگری بزنیم. فرض کنید شما فوکوس کار را روی گوشی آیفون خود فعال کرده باشید. در این حالت سافاری فقط تب‌هایی را به شما نشان می‌دهد که مرتبط با شرایط کاری شما هستند تا بدین ترتیب از حواس‌پرتی جلوگیری کند.

البته گوگل هم قابلیت فوکوس را به شکلی بسیار عالی در گوشی‌هایش قرار داده که می‌تواند به اپ‌های عامل حواس‌پرتی امتیاز دهد اما هنوز امکان ادغام آن با اپلیکیشن‌های مختلف در اندروید وجود ندارد تا به صورت هوشمند، روی کار خود تمرکز کنید.

چک کردن سلامت باتری

قابلیت iOS اندروید

در نهایت می‌رسیم به امکان چک کردن سلامت باتری، قابلیتی که سال‌هاست در گوشی‌های اپل وجود دارد اما در اندروید هنوز هم بعد از چندین سال نیاز مبرم به آن، چیزی را حتی مشابهش شاهد نیستیم.

اما قبل از اینکه به بررسی این قابلیت بپردازیم بیایید یک داستان جالب بگوییم؛ در سال ۲۰۱۷ بود که کاربران اپل متوجه شدند گوشی‌هایشان ناگهان کند یا حتی گاهی اوقات خاموش می‌شود. این مشکل وقتی اوج گرفت، اپل اعتراف کرد که با ارائه‌ی آپدیت‌های نرم‌افزاری، از روی عمد گوشی‌هایش را کند می‌کند تا باتری معیوب بتواند توانایی تغذیه‌ی سخت‌افزار را داشته باشد و گوشی خاموش نشود.

آن زمان بود که کاربران بسیار از این حرکت عجیب غول آمریکایی ناراحت شدند. اپل سال‌هاست که قابلیت چک کردن سلامت باتری را به کاربرانش می‌دهد و اگر این میزان به کمتر از ۸۰٪ برسد، وقتش هست که آن را تعویض کنند. در غیر این صورت عواقب مشکلات سخت‌افزاری بر عهده‌ی خودشان خواهد بود.

در اندروید هیچ روش ساده و سرراستی برای مطلع شدن از ظرفیت کلی باتری وجود ندارد جز اینکه وقتی گوشی دیر شارژ می‌شود، زود شارژ خالی می‌کند، خاموش می‌شود و مشکلاتی از این دست، بتوانیم متوجه شویم که وقت تعویض باتری فرا رسیده است. اپ‌های شخص ثالث برای این منظور در دسترس قرار دارند اما گفته می‌شود در اندروید ۱۵ قرار است این قابلیت به اندروید هم اضافه شود.

کلام آخر

مقایسه قابلیت ها بین iOS و اندروید همیشه بوده و هست، اما می‌توانیم با اطمینان بگوییم که تا به امروز هیچ برنده قطعی بین آن‌ها مشخص نشده است چون هر یک از آن‌ها قابلیت‌های خاص خودشان را دارند. iOS به عنوان یک باغ محصور عمل می‌کند و این را قبول داریم، اما درختانی که اپل در این باغ محصور کاشته آنقدر میوه‌های لذیذی دارند که دنیای وسیع و بدون حد و مرز اندروید در حسرت آن‌ها مانده است.

با این حال، اگرچه نرم‌افزار عاملی تعیین‌کننده در انتخاب بین دو گوشی است اما عوامل سخت‌افزاری هم هستند که به کاربران در این بین کمک می‌کنند تا انتخابی دقیق و متناسب با نیاز خود داشته باشند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments