سامسونگ ماه
1%
  • 0/10

سامسونگ بالاخره اعتراف کرد؛ تصاویر ثبت شده از ماه واقعی نیستند!

همیشه پای هوش مصنوعی در میان بوده است

سامسونگ بالاخره اعتراف کرد؛ تصاویر ثبت شده از ماه واقعی نیستند! ۰ ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

یکی از مقامات سامسونگ در مصاحبه‌ی اخیر خود گفت که تصاویر ثبت شده از ماه توسط گوشی‌هایی نظیر گلکسی اس ۲۳ اولترا واقعی نیستند.

اگر خاطرتان باشد، یکی از چیزهایی که راجع به پرچم‌داران سامسونگ با زوم ۱۰۰ برابری دیجیتال عجیب به نظر می‌رسید، امکان عکاسی‌شان از ماه بود.

تعداد این تصاویر از وقتی سامسونگ گلکسی اس ۲۲ اولترا و اس ۲۳ اولترا را عرضه کرد، افزایش پیدا کرد. برخی‌ها می‌گفتند این تصاویر واقعی نیستند اما برخی دیگر مدعی شده بودند خودشان از ماه عکس گرفته‌اند.

یک شخص کاربلد هم سال گذشته گفت سامسونگ اینجا همه را فریب داده است. او گفت که گوشی‌های قدرتمند سامسونگ هنگام عکاسی از ماه، شکل آن را تشخیص می‌دهند. سپس با استفاده از هوش مصنوعی، شکل آن را رندر می‌کنند. این حرف به مذاق سامسونگ و طرفدارانش اصلا خوش نیامد.

حالا یکی از مقامات خود سامسونگ گفته که در این عصر و دوره از فناوری، امکان ثبت تصاویر واقعی وجود ندارد. مهم هم نیست سوژه چه باشد.

تمام تصاویر ثبت شده از ماه توسط گوشی‌های سامسونگ از هوش مصنوعی کمک گرفته‌اند

این شخص گفته که سنسور دوربین، تمام تصاویر از ماه را به کمک هوش مصنوعی بازتولید می‌کند. برای این منظور هم سامسونگ از الگوریتم‌های پیشرفته‌ای استفاده می‌کند.

او در رابطه با ویدیویی که مارکوس برنلی، یوتیوبر معروف از این اتفاق در یوتیوب منتشر کرد گفت:

ویدیوی خوبی بود که مارکوس برنلی سال گذشته درباره تصاویر ماه منتشر کرد. همه متعجب بودند که آیا این تصاویر واقعی است یا فیک. بحث‌هایی هم بود از این بابت که چه چیزی یک تصویر واقعی را ایجاد می‌کند. در حقیقت هیچ تصویر واقعی وجود ندارد. مادامی که از سنسور برای عکاسی از چیزی استفاده می‌کنید، شما فقط تصویری از چیزی که می‌بینید را به صورت بازتولید شده مشاهده خواهید کرد. این موضوع اصلا ایرادی ندارد. این یعنی هیچ تصویری واقعی نیست. شما می‌توانید سعی خود را در تعریف از یک تصویر واقعی انجام دهید؛ مثلا بگویید من آن تصویر را ثبت می‌کنم. اما اگر از هوش مصنوعی برای بهبود زوم استفاده کرده باشید، یا فوکوس خودکار، آیا آن تصویر واقعی است یا فیلتر دارد؟ هیچ تصویری در این دوره واقعی نیست. تمام!

تمام شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی این روزها از فناوری چندفریم برای کاهش نویز استفاده می‌کنند. علاوه بر این‌ها، این تکنیک در بهبود روشنایی و ثبت تصویری با گستره‌ی دینامیکی وسیع هم به کار می‌آید. علاوه بر این‌ها، تکنیک‌های مشابه به صورت خودکار می‌توانند سوژه‌ای که قصد عکاسی از آن را دارید را تشخیص دهند.

تشخیص سوژه هنگام عکاسی، دلیل اصلی زیباتر شدن تصاویر است

با تشخیص سوژه‌ی مورد نظر، مثلا همین ماه که گوشی‌های سامسونگ برای نمایش قدرت زوم خود خیلی رویش حساب می‌کردند. گوشی ماه را به عنوان یکی از هزاران سوژه‌ی خود تشخیص داده و نور، کنتراست، رنگ سطح (اگر انسان باشد، رنگ پوست)، بافت و تعادل نور سفید را متناسب با آن صحنه و سوژه تنظیم می‌کند. این کار هم به کمک الگوریتم‌های بسیار پیشرفته و هوش مصنوعی صورت می‌گیرد.

تمام برندهای قدرتمند بازار همچنین از یک سری تکنیک تغییر رنگ هم استفاده می‌کنند. برای مثال گوگل و اپل سعی می‌کنند گوشی‌هایشان تصاویر را واقعی نشان دهند. اما گوشی‌های سامسونگ که به زیباتر نشان دادن عکس‌ها تمایل دارد، آن‌ها را با رنگ و لعاب جذاب‌تری ثبت می‌کنند. مثلا آسمان آبی را، آبی‌تر و چمن سبز را، سبزتر به نمایش می‌گذارند تا کاربر بیشتر محو زیبایی عکسی که ثبت کرده شود.

آیا هیچ تصویر واقعی وجود دارد؟

سامسونگ ماه
تصویر سمت چپ، عکس ویرایش نشده و تصویر سمت راست، تصویر ویرایش شده از ماه است که اس ۲۲ اولترا آن را ثبت کرد.

بنابراین، پرسشی که به وجود می‌آید این است؛ آیا بعد از این همه دستکاری تصویر توسط هوش مصنوعی و الگوریتم‌ها و تکنیک‌های دیگر، باز هم تصویر واقعی وجود دارد؟

به نظر می‌رسد چیزی که در گوشی‌های هوشمند می‌بینیم، همیشه غیرواقعی بوده و هستند. شاید هم برای همیشه غیر واقعی باشند. تصور کنید شما یک شی را با رنگ سبز می‌بینید اما یک جاندار دیگر شاید آن را به رنگ دیگری ببیند. بنابراین در نگاه هر دوی شما، این تصویر به دو شکل متفاوت رندر می‌شود در حالی که ماهیتش یک چیز ثابت است.

این حرف را می‌توان به گوشی‌های هوشمند هم ربط داد. شما وقتی با گوشی هواوی عکاسی کنید، به یک شکل خاص تصاویر را می‌بینید، با گوشی سامسونگ، تصاویر شکل دیگری پیدا می‌کنند و تقریبا می‌توان گفت هیچ دو گوشی، تصویر دقیقا مشابهی نمی‌گیرند. این در حالی است که سوژه یک شکل واحد دارد.

بنابراین به نظر می‌رسد هیچ تصویری واقعی نیست؛ حتی تصویر ثبت شده از ماه توسط گوشی‌های سامسونگ. در واقع این شخص با این حرف، نخواسته به ضعف گوشی‌های سامسونگ یا دروغ این شرکت اشاره کند. در واقع او تلاش کرد تا یک شفاف‌سازی برای همه انجام دهد و بگویید که تصویر واقعی اصلا وجود ندارد.

سامسونگ دو راه جلوی کاربران می‌گذارد؛ عکاسی از لحظات واقعی، تولید یک واقعیت جدید که عکاسی از ماه، حاصل تکنیک دوم است

سامسونگ برای ثبت تصاویر توسط گوشی‌هایش دو راه جلوی کاربران قرار داده؛ یا خود تصویر را ثبت کنند یا یک واقعیت جدید بسازند. در روش دوم، هوش مصنوعی و ابزارها و الگوریتم‌های مختلفی به وسط می‌آیند. این دقیقا اتفاقی است که هنگام عکاسی از ماه توسط سامسونگ گلکسی اس ۲۴ اولترا یا اس ۲۳ اولترا شاهد هستیم.

این مقام سامسونگ حتی معتقد است باید روی تصاویری که به کمک هوش مصنوعی ثبت می‌شوند، واترمارک قرار بگیرد تا کاربران گول نخورند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments