برگزیده
پخش زنده مسابقه اسنایپ در استریم زولا👀
بازنگری اشتراک‌های پلی‌استیشن پلاس

چرا بازنگری اشتراک‌های پلی‌استیشن پلاس بسیار هوشمندانه تلقی شده است؟

هرآنچه باید درمورد اشتراک‌های پلی‌استیشن پلاس بدانید

1%
  • 0/10
چرا بازنگری اشتراک‌های پلی‌استیشن پلاس بسیار هوشمندانه تلقی شده است؟ ۰ ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

این روزها بسیاری از صاحبان PS4 و PS5 ترجیح می‌دهند از اشتراک‌های پلی‌استیشن پلاس استفاده کنند تا اینکه نسخه‌های اصلی بازی‌های مورد علاقه‌شان را با هزینه بسیار بالاتر تهیه کنند. با افزایش مشترکین این سرویس شرکت سونی تصمیم گرفت تا با بازنگری اشتراک‌های پلی‌استیشن پلاس عملکرد این اشتراک‌ها را اصلاح کند و بهبود بخشد.

لیست همه بازی‌های PS Plus، که در حال حاضر با اشتراک پریمیوم پلی استیشن پلاس به بیش از ۸۰۰ بازی می‌رسد، بسیار قابل تحسین است. سونی پیش از انتشار نسخه‌های بازنگری شده این سرویس قول ارائه نزدیک به ۷۰۰ بازی را داده بود. بنابراین دیدن این حجم عظیم از بازی‌ها پس از ارائه آنچنان هم دور از انتظار نبوده است. با این وجود باید گفت که دیدن همه‌ی این بازی‌های مختلف به صورت یکجا در پلی‌استیشن استور (PS Store) بی‌شک هیجان انگیز و غافلگیر کننده بوده.

به ازای هزینه سالانه ۹۹.۹۹ پوند/ ۱۱۹.۹۹ دلار می‌توان یک اشتراک پریمیوم تهیه کرد و به تمام این هشتصد بازی اعم از کلاسیک و جدید دسترسی داشت. این میزان تقریباً دو برابر قیمت پایه‌ای است که برای اشتراک PS Plus Essential پرداخت می‌شود و با آن فقط به دو بازی در ماه، مجموعا ۲۴ بازی در سال، می‌توان دسترسی داشت. پس به نظر می‌آید که معامله خوبی باشد! اما بهتر از زود تصمیم گرفته نشود و به بررسی دیگر اشتراک‌های موجود و برنامه‌هایی که سونی در آینده برای برخی از آنها خواهد داشت بپردازیم.

در واقع شاید با آنچه گفته شد استراتژی‌های موجود در خصوص قیمت گذاری اشتراک‌ها متناسب به نظر آیند اما نظر عموم بر خلاف آن است و برخی حتی این استراتژی‌ها را نامتعارف می‌دانند. اما باید به یاد داشت که شرکت سونی رویکرد متفاوتی برای اشتراک‌های خود دارد. سرویس پلی‌استیشن پلاس شاید برای کسب‌وکار سازمان ضروری باشد اما تنها تمرکز آن‌ها نیست و سونی تصمیمی دارد تا با اتخاذ رویکردهای جدید در جهتی متفاوت نسبت به رقبای خود قدم بردارد. به همین دلیل ما هم  ترجیح می‌دهیم که به این رویکرد‌های جدید همانطور که هستند نگاه کنیم. در نهایت، این مشتریان هستند که موفقیت مسیر تازه پلی‌استیشن را تعیین خواهند کرد.

اشتراک PS Plus Extra اهمیت فهرست بازی‌ها را ثابت می‌کند

PS Plus

بی‌شک هزینه اشتراک پلی‌استیشن پلاس اکسترا (PS Plus Extra) در مقایسه با حجم بازی‌هایی که در دسترس قرار می‌دهد به صرفه است به خصوص اگر شما به تازگی کنسول‌های  PS4 یا PS5 را خریده باشید. همین موضوع باعث ارزشمندی اشتراک پلی‌استیشن پلاس اکسترا می‌شود. کاتالوگ بازی این اشتراک شامل تقریباً ۴۱۴ بازی مختلف می‌شود که شباهت‌های زیادی با PS Now مرحوم دارند و آرشیو بازی‌ها به ظرافت چیده و اصلاح شده‌ است. با اینکه سونی بازی‌های کاملاً جدیدی مانند Horizon Forbidden West و Gran Turismo 7 را در اصلاحیاتش اضافه نکرده، اما بازی‌های پرفروشی مانند Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و Ghost of Tsushima: Director’s Cut که نسخه‌هایی محبوب و پرفروشی هستند را می‌توان در این آرشیو مرتب دید.

همین قرار دادن بازی‌های محبوب و معروف باعث شده تا پلی‌استیشن پلاس اکسترا از PS Now بهتر عمل کند و به یکی از سرویس‌های برتر تبدیل شود. عناوین Returnal و Demon’s Souls دو نسخه انحصاری PS5 هستند که هرکدام به صورت انفرادی با قیمت‌های ۹۹.۹۹ دلار/ ۶۹.۹۹ پوند قابل خریداری هستند اما با هزینه کردن تنها ۹۹.۹۹ دلار/ ۶۹.۹۹ پوند در سال، ۳۳ پوند/۴۰ دلار بیشتر از اشتراک PS Plus Essential معمول، می‌توان هر دوی این بازی‌ها را به علاوه هزاران بازی دیگر به مدت یک سال در اختیار داشت.

البته واضح است که با وضع اقتصادی موجود این مبالغ همچنان به طور قابل توجهی بالا هستند اما سونی در حساب و کتاب کردن اشتباه نمی‌کند و مبالغی که وضع کرده هم فروش این اشتراک را بالا برده و هم راه انتقاد و بحث کردن بر روی آن‌ها را مسدود کرده.

یکی از نکات منفی‌ای که این سرویس‌های بازی دارند وارد نشدن برخی بازی‌های انحصاری و پرطرفدار به فهرست بازی‌های آن‌ها است. مثل بازی God of War Ragnarok که خود شرکت سونی قبل‌تر اعلام کرده بود که این بازی به این زودی‌ها به سرویس‌های پلی‌استیشن پلاس وارد نمی‌شود. به علاوه بسیاری از طرفداران بازی‌های ویدیویی زیاد صبور نیستند و ترجیح می‌دهند نسخه‌ی اصلی بازی‌های جدید را به محض انتشار، حتی به قیمت گزاف، به صورت جدا تهیه کنند. اما لازم به یادآوری است که همه گیمرها این مقدار بودجه را روی کنسول‌های خود سرمایه گذاری نمی کنند و سالانه فقط تعداد انگشت شماری نسخه‌ی اصلی خریداری می‌کنند.

اینجاست که اهمیت فهرست بازی‌ها مشخص می‌شود. شاید خریداری و بازی کردن نسخه‌های اصلی در روز اولی که عرضه می‌شوند جذابیت غیرقابل انکاری داشته باشد اما ایده‌ی داشتن فهرستی از بازی‌های مختلف که در هر زمانی می‌توان یکی از آن‌ها را انتخاب و بلافاصله بازی کرد لذت‌بخش‌تر به نظر می‌آید. صدها عنوان اصلی برای بازی در سطح جدید پلی‌استیشن پلاس اکسترا در دسترس هستند. Death Stranding، Red Dead Redemption 2 یا God of War همه و همه در دسترس‌اند و حتی قول بروزرسانی ماهانه این مجموعه جدید هم داده شده است. اگر به بازی‌هایی که به صورت ماهانه در PS Plus Essential و PS Plus  Collection قابل دسترسی هستند توجه کنید می‌بینید که سطح جدید پلی‌استیشن پلاس اکسترا به طور تمام و کمال ارتقا داده شده و سونی بهانه‌ای برای شکایت کردن نذاشته.

اشتراک PS Plus Premium به تقویت نیاز دارد

اشتراک های ps plus

اشتراک پلی‌استیشن پلاس پریمیوم همانطور که از اسمش هم پیدا است امتیازات زیادی برای مشترکین‌اش دارد. پخش مستقیم از سرویس استریم کلود (Cloud) و لیست جامعی از بازی‌های کلاسیک دو نوع از این امتیازات هستند. اما یکی از نقطه ضعف‌هایی که وجود دارد به هم ریختگی فهرست و نبود انسجام است. انسجامی که در سطح پلی‌استیشن پلاس اکسترا نقطه قوت محسوب می‌شد. به عنوان مثال سونی تصمیم گرفته است که ریمسترهایی مانند The Last of Us Remastered را هم در فهرست این اشتراک قرار دهد که قرار دادن آن در کنار نسخه‌های قبلی کمی گیج کننده به نظر می‌آید. به علاوه نسخه‌های شبیه سازی شده‌ی  PS1 و PSP، ریمسترها و بازی‌های جدیدی که مدام اضافه می‌شوند همه روی هم انباشته شده‌اند. این کمبود سازماندهی نه تنها بازیکنان را سردرگم کرده بلکه ارزش سطح پریمیوم  را هم پیوسته کاهش داده است.

پس از گذشت پانزده سال سونی همچنان در حال پرداخت تاوان اشتباهاتی است که در ساخت پلی‌استیشن 3 رخ داد. شاید از نظر آن دسته از تحلیلگران بازی که اطلاعات چندانی از سختی ساخت و ارائه بازی‌های ویدیویی ندارند، بازسازی عناوین قدیمی و بازی‌های کنسولی که دو نسل قبلتر ارائه شده آسان باشد اما حقیقت امر این است که سونی هنوز به موفقیت کامل در زمینه بازسازی این عناوین دست نیافته است. بنابراین طرفدارانی که به بازی های کلاسیک علاقه‌مند هستند برای پخش عناوینی مانند Tokyo Jungle و Ratchet & Clank: A Crack in Time همچنان وابسته به سرویس استریم کلود هستند. با اینکه این سرویس استریم کلود شروع بسیار خوبی داشت و از دیگر سرویس‌های کلود در زمان خودش بهتر بود و همچنین به تازگی کیفیت آن بهتر شده و از قدرت بیشتری برخوردار است، بیشتر بازیکنان باز هم ترجیح می‌دهند که به صورت دیگری به بازی‌ها دسترسی داشته باشند.

شاید یکی از دلایل اصلی انتخاب اشتراک پریمیوم تفاوت هزینه آن با اشتراک اکسترا باشد؛ به ازای فقط ۱۶ پوند/ ۲۰ دلار می‌توان به اشتراک پریمیوم جابه‌جا شد و از ۳۸۸ بازی اضافه‌تر لذت برد. جابه‌جا شدن به اشتراک پریمیوم به نظر معامله به صرفه‌ای خواهد بود با توجه به اینکه با این مقدار هزینه اضافی می‌توان به عناوین محبوب و کلاسیک بیشتر و در مدت زمان بیشتری دسترسی داشت.

با توجه به آنچه گفته شد شرکت سونی نه تنها در حال احیا و اصلاح آرشیو بازی‌های این اشتراک‌ها است بلکه در حال بهبود سیاست‌های قیمت گذاری خود هم هست و گمان می رود که در برنامه‌های آینده‌اش بسیار موفق شود.

بازنگری اشتراک‌های پلی‌استیشن پلاس تازه شروع شده!

هر آنچه که تا به اینجا ذکر شد تنها شروع ماجرا بوده است. شرکت سونی واضحا برای یکپارچه کردن و بهبود بخشیدن به اشتراک‌هایش تلاش بسیاری کرده است اما تلاش‌هایش در اینجا متوقف نخواهد شد.

آرشیو بازی ها به خودی خود بسیار قوی و حجیم است اما نیاز است که نظم بیشتری به آن داده شود. ما دوست داریم پلی‌استیشن پلاس پریمیوم آرشیوی منسجم‌تر داشته باشد تا به آن هویت خاصی که شایسته‌اش هست برسد. کاتالوگ کلاسیک‌ آن به‌ویژه نیاز به بررسی دارد. نسخه‌های جدید باید در هماهنگی با نسخه‌های کلاسیک در جای خاص‌تری قرار داده شوند و خود نسخه‌های کلاسیک هم بر اساس نوع کنسول فهرست‌بندی شوند تا این اشتراک با دسترسی آسان جذابتر از قبل شود.

علاوه بر این اصلاحات شرکت سونی سعی کرده تا رویکردی متفاوت‌تر از رقیبانش پیش بگیرد. این شرکت  تلاش کرده تا با اضافه کردن بازی‌های مورد انتظار و هیجان انگیز به بازی‌های به نسبت قدیمی‌تر این اشتراک‌ها را خواستنی‌تر کند. مانند اضافه شدن بازی stray که پیشتر گفته شده بود بلافاصله بعد از ارائه به سرویس پلی‌استیشن پلاس اضافه می‌شود. همچنین قرار است امسال شاهد بازی‌های جدید دیگری باشیم، بازی‌هایی که شرکت‌های توسعه دهنده مستقل تولید می‌کنند. اضافه کردن بازی‌هایی از این دست نه تنها کیفیت آرشیو بازی را بالاتر می‌برد بلکه باعث ارزشمندی محتوای اشتراک‌ها هم می‌شود.

اشتراک‌های پلی‌استیشن پلاس همیشه منبعی مهم برای طرفداران پلی‌استیشن بوده‌اند. شاید چند سالی دچار رکود شده باشند اما سونی با بازنگری اشتراک‌هایش نشان داد که تنها به فکر کسب در‌آمد نیست و به باکیفیت بودن محتوا هم اهمیت می‌دهد و سعی دارد تا با توجه کردن به نظرات طرفداران آن‌ها را خشنود نگه دارد.

در پایان، نظر شما راجب بازنگری پلی‌استیشن پلاس چیست؟ آیا اصلاحات جدید باعث احیا این سرویس شده است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments