مایکروسافت چگونه از سرویس Xbox Game Pass درآمدزایی میکند؟
فیل اسپنسر توضیح میدهد
سرویس اشتراک Xbox Game Pass مایکروسافت با بیش از ۱۰۰ عنوان بازی از جمله Halo Infinite که در سال ۲۰۲۱ میلادی به آن اضافه خواهد شد، معامله فوق العاده ارزشمندی را ارائه میدهد. اما یکی از بزرگترین سوالات پیرامون این پلتفرم این است که مایکروسافت و توسعه دهندگان چگونه از طریق این سرویس کسب درآمد میکنند.
فیل اسپنسر (Phil Spencer)، رئیس بخش ایکسباکس، در مصاحبه با The Verge در پاسخ به این سوال گفته که مایکروسافت، بسته به شرایط منحصر به فرد توسعه دهندگان، معاملات متفاوتی را با آنها انجام میدهد.
این معاملات به نظر کنترل نشده است، اما بر اساس نیاز توسعه دهندگان صورت میگیرد. نکته جالب و قابل ذکر این است که یک کمپانی توسعه دهنده، معمولا یک کمپانی کوچک یا متوسط، ممکن است ساخت یک بازی را شروع کند و به ما پیشنهاد دهد که مایل است این بازی را در ازای X دلار در سرویس Game Pass ما قرار دهد. کاری که ما میتوانیم انجام دهیم این است که، برای موفقیت بازی آنها کف سازی کنیم. آنها هم مطمئن هستند که این بازده را از طریق سرویس ما دریافت خواهند کرد.
در برخی موارد، مایکروسافت هزینه تولید یک بازی را به طور کامل تامین میکند. در این شرایط، توسعه دهنده میتواند از خرده فروشی سود کسب کند. مایکروسافت همچنین ممکن است اجازه دهد این بازیها در پلتفرمهای نینتندو سوییچ، پلیاستیشن و رایانههای شخصی نیز منتشر شوند، و در این صورت توسعه دهندگان از این طریق نیز درآمد خواهند داشت. در این شرایط مایکروسافت با اضافه کردن بازی روی سرویس Xbox Game Pass در تاریخ عرضه، سود خواهد برد. به این صورت، توسعه دهندگان این بازیها، خود را از هر گونه خطر نزولی یا ریسک شکست محافظت میکنند. این میتواند یک درآمد ثابت برای توسعه دهنده باشد.
گاهی اوقات بازی برای سازنده فقط یک معامله است. قراردادها متفاوت هستند. برخی توسعه دهندگان به مایکروسافت میآیند و خواستار معاملات مبتنی بر میزان استفاده مخاطبان و درآمدزایی بر این اساس هستند.
در این مصاحبه، اسپنسر از دیده شدن بازیهای متفاوت و تعداد این عنوانها به لطف Game Pass، ابراز رضایت کرد. فیل اسپنسر ادامه داد:
برنامههایی در کانال Netflix وجود دارد که هرگز توسط شبکههای NBC و CBS یا ABC تایید نمیشدند اما در سرویس نتفلیکس موفقیت قابل توجهی کسب کردهاند. امید من این است که سرویس Game Pass هم بتواند به این سطح برسد.
البته سرویس Game Pass ایکسباکس خالی از انتقاد نیست، زیرا برخی از افراد میگویند خدمات اشتراکی مانند Xbox Game Pass و Apple Arcade بیشتر باعث بیارزش شدن بازیها میشوند.
سرویس “ایکسباکس گیم پس” تاکنون با ۱۵ میلیون مشترک، بسیار قدرتمند آغاز به کار کرده است. حدود ۷۰ درصد از کنسولهای ایکسباکس سری ایکس | اس فروخته شده در هنگام راه اندازی به یک اشتراک گیم پس جدید یا موجود متصل شدهاند، که نشان دهنده روند رو به جلوی این سرویس است.
ایکس باکس گیم پس به عنوان یک پلتفرم، فعلا درآمدی کسب نمیکند چون هماکنون هزینه استفاده از این سرویس برای ماه اول یک دلار است! همچنین خدمات اشتراکی معمولا در ابتدای کار درآمد زیادی ندارند. موضوع قابل توجه دیگر این است که به تازگی، EA Play (سرویس اشتراکی که قبلا با نام EA Access شناخته میشد) نیز به بخشی از Xbox Game Pass تبدیل شده و عناوینی مانند Star Wars Jedi: Fallen Order و موارد دیگر اکنون وارد این سرویس شدهاند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید