نقد و بررسی بازی Marvel's Guardians of the Galaxy

نقد و بررسی بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy

ورود بدون هدفون ممنوع

1%
  • 0/10
نقد و بررسی بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy ۲ ۱۰ آبان ۱۴۰۰ بررسی بازی کپی لینک

بازی نگهبانان کهکشان به تازگی عرضه شده و وعده‌ی یک ماجراجویی جذاب و سرگرم کننده را با گروه نگهبانان کهکشان می‌دهد. در این مقاله در کنار نقد و بررسی بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy به این سوال پاسخ می‌دهیم که آیا بازی نگهبانان کهکشان ارزش تجربه را دارد یا خیر؟

راستش را بخواهید نمایش‌های قبل از عرضه‌ی بازی نظرم را جلب نکردند و انتظار سرنوشت مشابه بازی Marvel’s Avengers را برای اثر جدید استودیوی Eidos Montreal داشتم اما خوشبختانه محصول نهایی خلاف انتظارات ظاهر شد و تجربه‌ی جذابی را به ارمغان آورد. بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy اثری اکشن و ماجراجویی با زاویه دوربین سوم شخص است که بازیکن را در نقش پیتر کوییل (استار-لرد) به سفری هیجان انگیز و پر حادثه در کهکشان می‌برد.

داستان بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy دوازده سال پس از جنگ عظیمی در کهکشان جریان دارد. جایی که پیتر در کنار دیگر اعضای گروه نگهبانان کهکشان یعنی گامورا، راکت، درکس و صد البته گروت دوست داشتنی راهی منطقه‌ای ممنوعه شده‌اند تا هیولایی را گیر انداخته و با فروشش پول به جیب بزنند اما مطابق انتظار کارها طبق برنامه جلو نمی‌روند و نگهبانان بعد از فرار از آن سیاره توسط گروه Nova Corps دستگیر می‌شوند.

بازی شروع کندی دارد و خو گرفتن با آن کمی طول می‌کشد. ساعات ابتدایی بازی مبارزات زیادی ندارد و بیشتر به معرفی مکانیک‌های گیم‌پلی و آشنایی با شخصیت‌ها خلاصه می‌شود اما این موضوع به هیچ عنوان نکته‌ی منفی نیست و برای اثری که تجربه‌ی آن نزدیک به بیست ساعت طول می‌کشد، قابل قبول به‌حساب می‌آید. داستان بازی بعد از افتتاحیه جذابیت بیشتری پیدا می‌کند و با شخصی‌تر کردن موضوعات و دست گذاشتن روی انگیزه‌های درونی شخصیت‌های اصلی، بازیکن را تا انتها با خود همراه می‌کند.

داستان بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy ساده و سر راست روایت می‌شود. نگهبانان کهکشان پس از دستگیری توسط Nova Corps با نیکی آشنا می‌شوند که به احتمال زیاد دختر پیتر کوییل است. همچنین فرقه‌ای به نام Universal Church of the Truth نیز حضور ملموسی در آن بخش دارد که این حضور سرآغاز اتفاقات مهمی در ادامه‌ی بازی می‌شود. این فرقه از غیاب آدام وارلاک به عنوان دارنده‌ی سنگ روح استفاده کرده و در تلاش برای به بردگی گرفتن تمام مردم کهکشان و تسخیر روح آنهاست. در نبود آدام وارلاک، رییس آن فرقه، نیکی را فریب داده و اینجاست که پای پیتر کوییل و نگهبانان کهکشان به ماجرا باز می‌شود.

کاراکترهای دوست داشتنی و شخصیت پردازی خوب آنها یکی از مهم‌ترین نکات مثبت و اصلی‌ترین دلایل تجربه‌ی بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy هستند. شیمی بین شخصیت‌ها از ابتدا خوب از آب درآمده و بازی سرشار از دیالوگ‌ها و اتفاقات خنده‌دار است. در بین مکالمات گروه قابلیت انتخاب دیالوگ نیز وجود دارد که روی روند مراحل بازی تاثیر مستقیم دارند. برای مثال انتخاب شما در بخشی از بازی روی مخفیانه یا اکشن بودن اتفاقات آن مرحله تاثیر گذار است اما این تصمیمات هیچ تاثیری روی پایان بازی نداشته و بازیکنان تجربه‌ای خطی را پیش روی خود دارند. با این حال وجود چنین قابلیتی باعث شده تا جزئیات تجربه‌ی افراد تفاوت هر چند اندکی با دیگر گیمرها داشته باشد.

بازی نگهبانان کهکشان
مبارزات ساده و سرگرم کننده هستند.

پنج شخصیت اصلی بازی دیالوگ‌های جذابی دارند و بازیکن با شنیدن مکالمات بین آنها لذت می‌برد. البته این دیالوگ‌ها یک ضعف بزرگ دارند و آن هم چیزی نیست جز استفاده‌ی بیش از حد که خصوصا اگر مدت زیادی در روز به تجربه‌ی بازی مشغول باشید، از تعدد آن سردرد می‌گیرید. همچنین بخش پایانی بازی دیالوگ‌های ضعیف‌تری نسبت به بخش‌های دیگر دارد که به ارتباط بازیکن و ایجاد لحظات دراماتیک ضربه زده است. در مجموع در مورد داستان بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy می‌توان گفت که حتی کسانی که از قبل با نگهبانان کهکشان آشنایی ندارند هم با آن ارتباط برقرار کرده و درگیرش می‌شوند.

کاراکترهای دوست داشتنی و شخصیت پردازی خوب آنها یکی از مهم‌ترین نکات مثبت و اصلی‌ترین دلایل تجربه‌ی بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy هستند. شیمی بین شخصیت‌ها از ابتدا خوب از آب درآمده و بازی سرشار از دیالوگ‌ها و اتفاقات خنده‌دار است.

بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy از نظر بصری یکی از زیباترین بازی‌های امسال است. گرافیک هنری بازی در سطح بالایی قرار دارد و هر کدام از محیط‌های بازی احساس خاصی را با اتمسفر خاص و جذاب خود به بازیکن القا می‌کنند. تنوع مراحل و محیط در کنار پالت رنگی باعث شده تا بازیکن بیش از پیش غرق در تجربه‌ی بازی شود. افکت‌های بازی پر زرق و برق و بافت‌ها و اشیا جزئیات بالایی دارند. همچنین در تنظیمات گرافیکی بازی گزینه‌ی Rey Tracing وجود دارد که فعال کردن آن زیبایی و کیفیت بیشتری خصوصا به نورپردازی بازی می‌بخشد.

متاسفانه بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy مشکلات فنی متعددی دارد که از جمله‌ی آنها می‌توان به بارگذاری نشدن درست اشیای مختلف، قطع شدن صدا، باگ‌های مختلف و افت فریم اشاره کرد که روی تجربه‌ی گیمر تاثیر منفی دارد. بیشتر این مشکلات مربوط به نسخه‌ی رایانه‌های شخصی بازی است که عمدتا با بارگذاری مجدد از فایل ذخیره‌ی قبلی برطرف می‌شوند. همچنین در مبارزات شلوغ خصوصا در نیمه‌ی دوم بازی افت فریم و دیگر مشکلات فنی بیشتر می‌شوند.

گیم‌پلی بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy روی مبارزات، ماجراجویی و حل کردن پازل‌های ساده استوار است. پازل‌ها بسیار ساده هستند و در پیدا کردن فرد درست برای انجام کارها و استفاده از قابلیت‌های پیتر خلاصه می‌شوند. از این پازل‌ها در بیشتر مراحل به درستی استفاده شده و در پر کردن خلا بین مبارزات و حفظ ریتم گیم‌پلی کارشان را درست انجام می‌دهند؛ با این حال پس از مدتی تکراری شده و تازگی خود را هم از دست می‌دهند.

بخش اصلی گیم‌پلی بازی به مبارزات اختصاص یافته که با وجود مشکلات، سرگرم کننده و هیجان انگیز هستند. بازیکنان در طول بازی کنترل پیتر کوییل را بر عهده دارند و با تفنگ او به کشتن دشمنان مشغول می‌شوند. اسلحه‌ی او در کنار حالت عادی، چهار قابلیت ویژه مانند گلوله‌های الکتریکی دارد که در طول داستان توسط استار لرد کشف می‌شوند. همچنین قابلیت ارتقا دادن ابزار پیتر نیز در بازی وجود دارد. در مجموع پانزده مورد قابل ارتقا هستند که برای آن باید در محیط گشت و گذار کنید و منابع مورد نیاز هر کدام را پیدا کنید.

در مجموع در مورد داستان بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy می‌توان گفت که حتی کسانی که از قبل با نگهبانان کهکشان آشنایی ندارند هم با آن ارتباط برقرار کرده و درگیرش می‌شوند.

هر کدام از اعضای گروه هم قابلیت‌های خاص خود را دارند که با فرمان گیمر آن را اجرا می‌کنند و برای انجام مجدد نیاز به زمان دارند. باز کردن این فرمان‌های ویژه نیاز به امتیاز دارد که میزان آن بسته به نوع مبارزه‌ی هر گیمر متفاوت است اما تا قبل از رسیدن به بخش پایانی همه‌ی آنها در دسترس قرار خواهند گرفت. همکاری اصلی‌ترین بخش نبردهای بازی است و این موضوع در طراحی سیستم مبارزات آن تا حد زیادی لحاظ شده است. مهارت‌های هر شخصیت در موقعیت‌های مختلف و روی دشمن خاصی تاثیر بیشتری دارد و از این رو مدیریت چگونگی استفاده از آنها در نبردها، خصوصا در درجه‌ی سختی بالا اهمیت زیادی دارد.

این سیستم تا انتهای بازی تازگی و جذابیت خود را حفظ کرده و گیم‌پلی لذت بخشی را به گیمر هدیه می‌دهد. دشمنان هم از تنوع خوبی برخوردارند و چینش درست و طراحی خوب محیط و مراحل باعث شده تا مبارزات تا آخرین لحظه از بازی هیجان انگیز باشند. همچنین تعداد مناسبی باس مختلف در بازی حضور دارند که مبارزه با هر کدام لذت خاصی دارد. تنها مشکل این بخش در ضعف زیاد شخصیت اصلی نسبت به دیگر اعضای گروه است که برخی اوقات به جای اضافه کردن چالش، بازیکن را اذیت می‌کند.

نقد و بررسی بازی Marvel's Guardians of the Galaxy
تصمیمات شما در روند بازی تاثیر دارند.

نبرد فضایی یکی دیگر از نقاط ضعف گیم‌پلی بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy است. کنترل سفینه خصوصا با ماوس خیلی بد از آب در آمده و این بخش نه تنها جذابیت و چالشی ندارد که دلیلی هم برای بودنش درون بازی وجود ندارد. بخش فوتومود هم در بازی قرار گرفته و تنظیمات متنوع و جالبی را در اختیار طرفداران این قابلیت قرار داده است. با توجه به گرافیک خیلی خوب بازی و امکانات فوتومود، امتحان کردن خالی از لطف نیست.

همکاری اصلی‌ترین بخش نبردهای بازی است و این موضوع در طراحی سیستم مبارزات آن تا حد زیادی لحاظ شده است. مهارت‌های هر شخصیت در موقعیت‌های مختلف و روی دشمن خاصی تاثیر بیشتری دارد و از این رو مدیریت چگونگی استفاده از آنها در نبردها خصوصا در درجه‌ی سختی بالا اهمیت زیادی دارد.

اگر فیلم‌های نگهبانان کهکشان را مشاهده کرده باشید، از نقش موسیقی و اهمیت آن خصوصا در زندگی شخصیت اصلی یعنی استار لرد باخبرید. خوشبختانه بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy در زمینه‌ی موسیقی و به طور کلی صدا اثری کامل است. پکیج کاملی از بهترین موسیقی‌های دهه‌ی هشتاد و نود میلادی به صورت لایسنس شده در بازی قرار دارند که در سفینه یا با فعال کردن قابلیتی خاص در مبارزات قابل شنیدن هستند.

این موسیقی‌ها تجربه‌ی بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy را دگرگون کرده و لذت مبارزات را دوچندان کرده‌اند. همچنین صداپیشه‌های بازی کارشان را عالی انجام داده و نقش خود را در باورپذیر کردن هر چه بیشتر شخصیت‌ها و ایجاد ارتباط بین آنها و بازیکن را به بهترین شکل انجام داده‌اند. صدای آنها به هر کدام از کاراکترها شخصیتی خاص بخشیده و احساسات هر کدام را به خوبی منتقل می‌کتند.

گوش نواز، سرگرم کننده و تماشایی بهترین کلمات برای توصیف بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy هستند. بازی نگهبانان کهکشان نقاط قوت زیادی دارد که حواس  بازیکن را از مشکلات کوچکش پرت کرده و او را به سفری بیست ساعت برای نجات روح مردم کهکشان می‌برد. پس تجربه‌ی این بازی حتی برای کسانی که علاقه‌ی چندانی به جهان مارول ندارند هم به شدت پیشنهاد می‌شود.


8 عالی
گوش نواز، سرگرم کننده و تماشایی بهترین کلمات برای توصیف بازی Marvel's Guardians of the Galaxy هستند. بازی نگهبانان کهکشان نقاط قوت زیادی دارد که حواس بازیکن را از مشکلات کوچکش پرت کرده و او را به سفری بیست ساعت برای نجات روح مردم کهکشان می‌برد. تجربه‌ی این بازی، حتی برای کسانی که علاقه‌ی چندانی به جهان مارول ندارند، به شدت پیشنهاد می‌شود.
  • جلوه‌های بصری چشم نواز
  • داستان جذاب و شخصیت پردازی خوب
  • موسیقی‌های شنیدنی و هماهنگ با تم بازی
  • گیم‌پلی متنوع و سرگرم کننده
  • گیم‌پلی و سیستم مبارزات جای کار زیادی دارند
  • برخی مشکلات فنی

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments