نیازی به تعهد مایکروسافت برای عرضه بازیهای Call of Duty در استیم نیست
ردموندیها همیشه به قول خود عمل میکنند
رئیس کل شرکت ولو مدعی است که هیچ نیازی به تعهد ده ساله مایکروسافت برای انتشار بازی های Call of Duty در استیم ندارد؛ چرا که ردموندیها همواره به قول خود عمل میکنند.
بدون شک، خرید شرکت اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت یکی از پرحاشیهترین معاملههای تاریخ برشمرده میشود؛ به طوری که علیرغم توافق طرفین، نهادهای نظارتی دهها کشور مختلف به دقت عواقب و نتایج آن را بررسی میکنند. در حالی که مایکروسافت هدف اصلی خود از خرید این کمپانی را ورود به بازار بازیهای موبایل و رقابت با اپل و گوگل میداند، اما تصاحب تمام و کمال سری کال آو دیوتی و احتمال عرضه انحصاری آن برای ایکس باکس در مرکز توجهها و نگرانیها قرار دارد.
اگر اخبار بازیها را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، احتمالا اطلاع دارید که طی چند هفته اخیر درگیری مایکروسافت و سونی بر سر این معامله در سازمانهای نظارتی به اوج خود رسیده و هر دو کمپانی برای تحقق خواستهها و اهداف خود تلاش میکنند. در واقع، ژاپنیها مدعی هستند که این خرید صدمات جبرانناپذیری را به رقابت در بازار وارد و ضررهای زیادی را به پلتفرم پلی استیشن تحمیل میکند.
در طرف مقابل، مایکروسافت معتقد است که در حال حاضر برنامهای برای حذف سری کال آو دیوتی از دیگر پلتفرمها ندارد و چه بسا برای رفع این نگرانیها، حاضر به ارائه یک تعهد ده ساله برای انتشار بازیهای جدید این مجموعه روی پلی استیشن و سایر پلتفرمها از جمله نینتندو و استیم است. در این تعهد نوشته شده که بازیهای Call of Duty در شرایط یکسان و به طور همزمان برای تمام پلتفرمها عرضه میشود.
در همین راستا، ساعاتی پیش آقای گیب نیوئل، موسس و رئیس کل شرکت ولو، در گفتوگویی از ایکس باکس برای خرید اکتیویژن بلیزارد حمایت کرد. او میگوید که کمپانی ولو هیچ یک از شرکتهای ناشر را مجبور به انتشار بازیهای خود در استیم نمیکند. با این حال، مایکروسافت یک پیشنهاد ده ساله برای عرضه بازی های Call of Duty در این شبکه ارائه کرده که از نظر گیب نیوئل، نیازی به این تعهد نیست؛ چرا که ردموندیها همواره به قول خود عمل کرده و شرکت ولو نیز به آنها اعتماد دارد.
گیب نیوئل در این زمینه توضیح میدهد:
ما از اینکه شرکت مایکروسافت تصمیم دارد که بازیهای کال آو دیوتی را از طریق شبکه استیم نیز به دست مخاطبان برساند، خوشحال هستیم. این کمپانی برای مدت طولانی با شبکه استیم همکاری میکند و هدف ما این است که یک سری ویژگیها را در جهت کمک به تمام مشتریان و شرکای این فروشگاه را ایجاد کنیم. این موضوع مختص مایکروسافت نیست.
مایکروسافت به ما پیشنهاد داده که بازیهای کال آو دیوتی را برای مدت طولانی در استیم عرضه میکند. از نظر ما، این تعهد ضروری نیست؛ چرا که شرکت ولو هرگز یک کمپانی ناشر را مجبور به انتشار بازیهای خود در استیم نمیکند. با این وجود، آقای فیل اسپنسر و شرکت مایکروسافت همواره به وعدههای خود عمل کردهاند و ما به آنها اعتماد داریم. ما بر این باور هستیم که مایکروسافت قصد دارد تا بازی های کال آو دیوتی را در تمام پلتفرمها عرضه کند.
این اولین باری نیست که افراد سرشناس از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت حمایت میکنند. پیشتر متا، مالک پلتفرمهای فیسبوک و اینستاگرام، در دفاع از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت و تحقیقات سازمان نظارتی کشور برزیل، اعلام کرد که این خرید در تولید محتوای بیشتر کمک شایان میکند و در پی آن، همواره کاربران جدیدی به صنعت بازیهای ویدیویی وارد میشوند. بدین ترتیب، بخش سرگرمیهای تعاملی سونی از نظر فنی نباید نگران تکمیل این قرارداد باشد.
این در حالی است که شرکت سونی همچنان با پیشنهاد ده ساله مایکروسافت مخالف بوده و این معامله را به ضرر صنعت بازیهای ویدیویی میداند. بر اساس گفته ژاپنیها، این خرید اگرچه در کوتاه مدت تاثیر چندانی در رقابت بازار نمیگذارد، اما این موضوع در زمان عرضه کنسولهای نسل دهم ایکس باکس و پلی استیشن به ضرر سونی تمام خواهد شد.
البته، دقت داشته باشید که عرضه بازیهای کال آو دیوتی برای پلی استیشن یکی از دغدغههای اصلی سونی به شمار میرود. دیگر نگرانی ژاپنیها از عواقب تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت، عرضه رایگان آثار سری کالاف دیوتی در سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس است که میتواند در شکست سرویس پلی استیشن پلاس به شدت تاثیرگذار باشد.
در هر حال، سازمانهای نظارتی اروپا و بریتانیا به تازگی دور دوم و گسترده تحقیقات خود را درباره خرید اکتیویژن بلیزارد آغاز کردند. شواهد امر گویای این موضوع است که نهادها در این فاز تاثیر این معامله بر رقابت پلی استیشن با ایکس باکس و سایر بازارهای نوظهور از جمله سرویسهای اشتراکی و بازیهای کلاود را بررسی میکنند.
در این میان، به نظر میرسد که سازمان FTC ایالات متحده آمریکا نیز با طرح شکایتی، از تکمیل این معامله جلوگیری خواهد کرد. هرچند که برد اسمیت، رئیس کل شرکت مایکروسافت، مدعی است که شکایت از مایکروسافت برای جلوگیری از تکمیل این معامله اشتباهی بزرگ است و در نهایت به رقابت در بازار صدمه وارد میکند و در کنار آن، تاثیر منفی روی مشتریان خواهد گذاشت.
بر این اساس، تایید این معامله از سوی سازمانهای نظارتی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند و دید که در آخر مایکروسافت میتواند مالکیت اکتیویژن بلیزارد را به دست بگیرد یا سازمانهای نظارتی از تکمیل آن جلوگیری خواهند کرد! ناگفته نماند که اگر همه چیز مطابق با برنامهریزیها پیش برود، این خرید در اواسط سال ۲۰۲۳ میلادی نهایی خواهد شد.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با حمایت گیب نیوئل از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت و تعهد این کمپانی برای انتشار بازی های Call of Duty در استیم چیست؟ به نظر شما، آیا حمایت چنین افراد مطرح و شناختهشده میتواند برگ برنده ردموندیها در سازمانهای نظارتی باشد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید