1%
  • 0/10

راهنمای خرید لپ تاپ دست دوم | برای خرید لپ تاپ به چه نکاتی توجه کنیم؟

توصیه‌هایی برای خرید نوت بوک استوک

راهنمای خرید لپ تاپ دست دوم | برای خرید لپ تاپ به چه نکاتی توجه کنیم؟ ۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۹ مقالات فناوری کپی لینک
لپ تاپ دست دوم

حتما شما هم در طول چند ماه اخیر بنا به نیاز این روزها سری به بازار زده‌اید یا از فروشگاه‌های آنلاین قیمت‌ها را جویا شده‌اید؛ قیمت‌های سرسام‌آور و عجیب غریب که راهی غیر از خرید برندهای بی‌نام و نشان یا گوشی، تبلت و لپ تاپ دست دوم باقی نگذاشته است.

با توجه به مشکلاتی که در زمینه‌ی همه‌گیری ویروس کرونا پیش پای همه‌ی مردم قرار گرفته، بسیاری بنا بر نیازشان مجبور به تهیه گوشی موبایل یا تبلت و لپ‌تاپ در راستای دورکاری یا آموزش آنلاین برآمده‌اند.

اما قیمت‌ها این روزها بسیار گیج کننده است و کمتر کسی امکان خرید محصول از برندهای اصلی و حتی نو را دارد و بسیاری مجبور به خرید کالای مورد نظرشان از فروشگاه‌های دست دوم فروشی هستند. لپ تاپ و تبلت در دسته‌ی اقلامی قرار می‌گیرند که این روزها بیش از پیش کاربرد دارند و بسیاری با توجه به شرایط حال حاضر چه دورکاری و چه آموزش مجبورند که این دستگاه‌ها را تهیه کنند.

پیشتر مقاله‌ای درباره‌ی خرید گوشی و تبلت دست دوم منتشر کردیم و در این گزارش قصد داریم به راهنمای خرید لپ تاپ دست دوم بپردازیم.

خرید از فروشگاه‌ها یا فروشندگان معتبر

این روزها خرید و فروش بسیاری از اقلام از جمله دستگاه‌های الکترونیکی از طریق فروشگاه‌های آنلاین انجام می‌شود، اما خرید دستگاهی مثل لپ تاپ آن هم به شکل دست دوم از این طریق خیلی مطمئن نیست و بهتر است برای خرید این نوع دستگاه‌ها حتما به شکل حضوری اقدام کنید و در صورتی که از فروشگاه خرید نمی‌کنید و از شخص خرید می‌کنید حتما مهلت تست مثلا یک روزه بگیرید تا در صورت مشکل‌دار بودن دستگاه امکان پس دادن آن را داشته باشید.

قیمت‌ها را بررسی کنید

قیمت لپ تاپ دست دومی که قرار است بخرید را اولا در فروشگاه‌ها یا از فروشندگان مختلف جویا شوید و از سوی دیگر قیمت دست دوم را با بهای نسخه‌ی دست اول و آکبند آن مقایسه کنید. اگر قیمت بالایی به شما پیشنهاد شد قطعا این دستگاه ارزش پرداخت این هزینه را ندارد چرا که معمولا افراد به خاطر قیمت اقدام به خرید دستگاه‌های دست دوم می‌کنند.

دقت داشته باشید که قیمت دستگاه دست دوم حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد باید ارزان‌تر از نسخه‌ی دست اول و آکبند آن باشد.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم که هنگام خرید از فروشنده درخواست تخفیف کنید.

بدنه را به دقت بررسی کنید

لپ تاپ

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید هنگام خرید انجام دهید، بررسی بدنه لپ‌تاپ است؛ بدنه‌ی ضربه خورده و خط و خش دار می‌تواند حکایت از معیوب بودن بخش سخت‌افزاری دستگاه داشته باشد. لولا را باز و بسته کنید که مشکلی نداشته باشد هنگام باز و بسته کردن لولا به صداها دقت کنید که هر کدام می‌تواند نشان دهنده‌ی مشکلی در بخش سخت‌افزاری دستگاه باشد.

به همه‌ی بخش‌های نمایشگر توجه کنید

یکی دیگر از مهم‌ترین بخش‌های دستگاه نمایشگر آن است؛ در حضور فروشنده یا داخل فروشگاه دستگاه را روشن کنید و از سالم بودن نمایشگر اطمینان حاصل کنید که مباداد پیکسل سوخته یا نماشگر مشکل‌دار باشد. به رنگ‌های نمایش داده شده در نمایشگر دقت کنید چرا که اگر دچار مشکل باشد، بعدا تعویض نمایشگر برای‌تان هزینه‌ی بسیاری خواهد داشت. برای این کار بهتر است ویدیویی را پخش کنید و هنگام پخش همه‌ی بخش‌های نمایشگر را به دست بررسی کنید مبادا مشکل داشته باشد.

درگاه‌ها را بررسی کنید

معمولا پورت‌ها یا درگاه‌ها خیلی زود خراب می‌شوند؛ موقع خرید حتما فلش مموری همراه‌تان باشد تا به دقت این بخش‌ها را بررسی کنید و با قرار دادن فلش داخل پورت‌ها از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

با صفحه کلید کار کنید

صفحه کلید

یکی از مشکلاتی که معمولا کاربران با لپ‌تاپ دارند، کیبوردهای معیوب آن است؛ از آنجا که کیبورد یکی از اجزای بسیار مهم دستگاه است حتما از سالم بودن آن مطمئن شوید. موقع خرید حتما دستگاه را روشن کرده، صفحه‌ی ورد را باز کنید و همه کلیدها را بفشارید و از اینکه همه‌ی کلیدها سالم هستند مطمئن شوید.

از سالم بودن باتری اطمینان حاصل کنید

معمولا باتری اولین جزعی از دستگاه است که آسیب می‌بیند. پس باید به این نکته هم توجه داشته باشید که باتری دستگاه‌هایی مثل لپ تاپ عمری متوسط سه تا چهار سال دارد؛ بنابراین اگر به دنبال لپ تاپ دست دوم می‌گردید نباید انتظار خاصی از باتری لپ تاپ دست دومی که قرار است بخرید داشته باشید؛ با این حال اگر فرصت کافی برای تست دستگاه داشتید می‌توانید از نرم‌افزارهای خاصی مثل BatteryInfoView برای سنجش باتری استفاده کنید. این نرم‌افزار اطلاعات کاملی شامل شرکت سازنده، ظرفیت باتری، وضعیت سلامت باتری، میزان فرسودگی و ظرفیت باقی‌مانده‌ی باتری ارایه می‌دهد.

لپ تاپ دست دوم

همچنین در هنگام تست حتما شارژر دستگاه را بررسی کنید که اولا تقلبی نباشد و ثانیا دمای باتری افزایش زیادی در هنگام شارژ نداشته باشد و برای‌تان مشکل ساز نشود.

صدای بلندگو، رابط و وبکم را تست کنید

یکی از موارد مهمی که باید بررسی کنید، رابط‌ها و اتصالات دستگاه است؛ به این ترتیب لازم است هنگام بررسی اولیه حتما بخش اتصال وای‌فای را تست کنید که مشکل نداشته باشد؛ برای این کار کافی است گوشی خود را هات‌اسپات کرده و سعی کنید که اتصال لپ تاپ با گوشی خود را بررسی کنید.

همچنین برای اطمینان از عملکرد بلندگوها به بخش موسیقی دستگاه رفته و صدا را بررسی کنید.

می‌توانید وب‌کم را نیز با بخش camera لپ تاپ بررسی کنید که سالم و بی نقص باشد.

هارددیسک و درایوهای SSD را به دقت بررسی کنید

هارددیسک و درایو‌های SSD از مهمترین مواردی است که هنگام خرید باید به آنها توجه کنید. برای تست می‌توانید از نرم افزارهایی مانند HD Sentinel استفاده کنید؛ این نرم‌افزار وضعیت فضای ذخیره سازی و سالم بودن آن را بررسی می‌کند و نیز می‌توان با نمایش ساعت استفاده از هارد دیسک، به زمان استفاده و روشن بودن لپ تاپ نیز پی برد.

مانیتور و کارت گرافیک را امتحان کنید

هنگام خرید لپ تاپ دست دوم با استفاده از کلید FN و کلیدهای تنظیم نور نمایشگر، نور آن را کم زیاد کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید.

لپ تاپ

بسیاری از لپ تاپ‌ها دارای دو کارت گرافیک هستند که اصطلاحا به آنها Optimus گفته می‌شود. کارت گرافیک اول همان پردازنده است که وظیفه‌ی نمایش دسکتاپ و موارد سبک را بر عهده دارد و کارت گرافیک دوم معمولا قوی‌تر است و وظیفه‌ی اجرای پردازش‌های سنگین را بر عهده دارد. البته باید بدانید که با وجود نقص در یکی از کارت‌ها سیستم به طور کلی از کار می‌افتد و تصویر بالا نخواهد آمد؛ بنابراین نگران این مساله نباشید. برای تست کارت گرافیک دوم هم می‌توانید یک بازی را حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اجرا کنید تا از عملکرد درست کارت گرافیک مطمئن شوید.

سیستم خنک کننده را بررسی کنید

سیستم خنک کننده در لپ تاپ‌ها معمولا نیاز به سرویس دارند و در صورتی که سرویس نشوند و صدمات زیادی به قطعاتی مثل CPU و گرافیک وارد می‌کنند. برای تست این بخش می‌توان از نرم‌افزارهایی مثل GPU-Z و CPU-Z استفاده کرد.

برای تست دمای کلی قطعات نیز نرم‌افزارهایی مثل HW Monitor وجود دارند که می‌توانید به دمای قطعات پی ببرید.

توجه داشته باشید که سرعت بالای فن، نویز صوتی بالا و دمای بالای قطعات نشان‌دهنده‌ی خنک کننده‌ی ضعیف است که نیاز به تعویض یا سرویس دارد.

حافظه رم را بررسی کنید

در برخی موارد ممکن است که در لپ تاپ دست دوم شاهد دو ماژول رم باشیم و در هنگام فروش یکی از آنها برداشته شود. بر این اساس مدل دستگاه را در اینترنت سرچ کنید و از اندازه‌ی واقعی رم مطمئن شوید.

توجه کنید که حتما بررسی کنید که لپ تاپ ساخت چه سالی است چرا که معمولا عمر مفید هر لپ تاپ بین چهار تا پنج سال است. بر این اساس پیشنهاد می‌کنیم که حتما لپ تاپ دست دومی انتخاب کنید که خیلی کار کرده نباشد زیرا هرچه مدت زمان بیشتری از سال ساخت لپ تاپ گذشته باشد زودتر دچار مشکل می‌شود و از آنجا که دنیا در حال پیشرفت است و هر روز فناوری‌های تازه‌ای وارد بازار می‌شوند احتمال اینکه قطعات دستگاهی که خریداری می‌کنید پیدا نشود بیشتر است.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments