1%
  • 0/10

آیفون اکتیو شده (فعال شده) یا فعال نشده به چه معناست؟

آیفون اکتیو شده (فعال شده) یا فعال نشده به چه معناست؟ ۰ ۱۳ آذر ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک
رجیستری آیفون ۱۴

این روزها اگر به بازار سر زده باشید حتما اصطلاحی به نام گوشی آیفون اکتیو شده یا نات اکتیو به گوش‌تان خورده است. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم.

همه‌ی ما می‌دانیم که ایران در لیست کشورهای تحریم‌ شده از سوی آمریکا قرار دارد و به این ترتیب معامله و واردات بسیاری از کالاها از جمله گوشی‌های موبایل به کشور ما تحت تاثیر این تحریم‌هاست و ورود گوشی با مشکلاتی همراه است.

بر این اساس برای ورود گوشی به کشور لازم است شرکت‌هایی که در زمینه‌ی ارسال و صادرات این دستگاه‌ها به ایران فعالیت می‌کنند، اقداماتی را انجام دهند که مشمول تحریم‌های آمریکا نشوند. این اقدامات باعث می‌شود بیش از ۹۰ درصد گوشی‌هایی که وارد بازار کشورمان می‌شوند به شکل اکتیو شده یا فعال وارد شوند؛ اما این موضوع به چه معناست.

اصلا اجازه دهید از ابتدا توضیح دهیم که چه مراحلی طی می‌شود تا گوشی به دست مشتری در بازار ایران می‌رسد.

همانظور که گفتیم از آنجا که ایران در لیست تحریم‌های آمریکا قرار دارد، سایر شرکت‌ها از کشورهای مختلف نیز امکان معاملات تجاری با ایران را ندارند چرا که آنها نیز مشمول تحریم می‌شوند؛ بر این اساس شرکت‌ها به شکل مستقیم وارد معاملات با کشورهایی مثل ایران که در لیست سیاه قرار دارند نمی‌شوند و به این ترتیب این معاملات از طریق یک سری واسطه‌ها صورت می‌گیرد.

آیفون 13 گوشی اکتیو شده یا نات اکتیو

اما کار این واسطه‌ها چیست؟

مثلا سامسونگ، شیائومی و نوکیا نمی‌تواند به شکل مستقیم محصولاتشان را به ایران بفروشند. بر این اساس گوشی‌هایشان را به کشورهایی مثل امارات متحده‌ی عربی یا عراق یا سایر کشورهای همسایه می‌فروشند و قراردادی با واردکننده‌ منعقد می‌کنند مبنی بر اینکه ۹۰ درصد گوشی‌های فروخته شده حتما در داخل این کشورها مصرف و مورد استفاده قرار گیرد.

بر این اساس خریداران تعهدنامه را پذیرفته و امضا می‌کنند. اما خریدار برای اینکه بتواند گوشی را به کشورهایی مثل ایران بفروشد لازم است اقداماتی انجام دهد؛ به این ترتیب است که تمامی گوشی‌هایی که قرار است به خارج از امارات یا عراق ارسال شوند، باز شده و سیم‌کارتی داخل آنها قرار می‌گیرد و گوشی در خاک امارات یا عراق در شبکه داخلی فعال می‌شود. سپس سیم‌کارت از گوشی خارج شده و گوشی دوباره پک و بسته‌بندی شده و مقدمات ارسالش به کشورهای دیگر از جمله ایران فراهم می‌شود.

البته باید به این نکته اشاره کنیم که برندهایی مثل شیائومی و سامسونگ خیلی حساسیت و وسواسی روی آنها نیست چون گوشی‌های‌شان آنقدر گران نیستند با این حال ۹۵ درصد این گوشی‌ها به شکل اکتیو یا فعال شده وارد کشورمان می‌شوند.

اما در مورد گوشی آیفون به دلیل قیمت بالایی که دارد، این گوشی‌ها به دلیل اینکه کشور سازنده هم آمریکا است و نمایندگی در کشورمان ندارد، حساسیت روی این گوشی‌ها بسیار بالا است.

گوشی آیفون اکتیو شده یا نات اکتیو

بر این اساس اگرچه نگرانی‌هایی در رابطه با فعال یا اکتیو بودن گوشی آیفون در بازار از سوی خریداران وجود دارد، اما باید به این موضوع اشاره کنیم همانطور که گفتیم اکتیو بودن این گوشی‌ها صرفا به معنای دست دوم بودن آنها نیست چرا که توزیع کننده از کشورهای همسایه امکان ارسال بیش از ۱۰ درصد گوشی بدون فعال شدن در شبکه کشور مرجع را ندارد، بر این اساس برای اینکه صادرات این دستگاه‌ها به خاک ایران صورت گیرد، چاره‌ای غیر از فعال کردن این دستگاه‌ها و سپس ارسال آنها ندارد.

البته این روزها نگرانی‌هایی در رابطه با آیفون ۱۳ هم در بازار مطرح است که البته همین موضوع اکتیو یا نات اکتیو بودن گوشی آیفون ۱۳ دستمایه‌ای برای افزایش قیمت گوشی شده است که بد نیست در این رابطه هم توضیحاتی ارایه کنیم.

در لیست قیمت فروش برخی از فروشگاه‌ها حتما به موضوع اکتیو یا نات اکتیو بودن گوشی‌ها هم اشاره شده که اگر دقت کنید گوشی‌های آیفون اکتیو شده چند میلیونی هم ارزان‌تر از آیفون های نات اکتیو هستند که همین موضوع خریدار را مجاب می‌کند که سراغ گوشی نات اکتیو برود چرا که تصور می‌کند گوشی آیفون اکتیو شده احتمالا کار کرده است؛ اما بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که زمان زیادی از عرضه آیفون ۱۳ به بازار نگذشته است هنوز آنقدر این گوشی دست به دست نشده که نسخه‌ی دست دوم یا کارکرده آن در بازار به این اندازه زیاد باشد.

پس با توجه به اطلاعاتی که حالا در مورد گوشی اکتیو یا نات اکتیو دارید قطعا بهتر می‌توانید برای خرید گوشی جدیدتان تصمیم بگیرید؛ چرا که اکتیو بودن گوشی صرفا به معنای دست دوم بودن آن نیست بلکه مشکلات و موانعی مثل تحریم‌هاست که باعث شده بازار کشورمان به این شکل دچار نابسامانی و افزایش نادرست قیمت‌ها شود و عده‌ای در این میان از موضوع سو‌ءاستفاده کرده و گوشی‌ها را با قیمت بالاتری به نام نات اکتیو به فروش می‌رسانند در حالی که در اکثر موارد هیچ فرقی بین گوشی اکتیو و نات اکتیو وجود ندارد بلکه موانع ذکر شده موجب شده تا گوشی‌ها به این شکل وارد بازار کشورمان شوند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments