فیلم های ترمیناتور

چگونه فیلم‌های ترمیناتور را به ترتیب تماشا کنیم؟

توضیح خط‌وط زمانی مختلف مجموعه ترمیناتور

1%
  • 0/10
چگونه فیلم‌های ترمیناتور را به ترتیب تماشا کنیم؟ ۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

سری فیلم‌‌های ترمیناتور تاریخچه‌ی پر فراز و نشیبی را طی سه دهه‌ی اخیر پشت سر گذاشته است. این فرنچایز سینمایی علمی–تخیلی با سه‌گانه‌ی موفق و افسانه‌ای جیمز کامرون آغاز شد و در ادامه راهش را با دنباله‌های شکست خورده و ریبوت‌های اشتباه ادامه داد. دنباله‌های مختلفی که به شکل غیرمستقیمی با فیلم‌های قبلی در ارتباط بودند و باعث به‌وجود آمدن خطوط زمانی گوناگونی شدند، باعث سردرگمی بینندگان جدید می‌شدند. در حقیقت، مجموعه‌ی ترمیناتور به طور کلی از چهار خط زمانی مختلف ایجاد شده است که هر یک روند مختص به خود را در دنیای مشترک فرنچایز طی می‌کنند و البته نقطه اشتراک تمامی آن‌ها، حضور همیشگی آرنولد شوارتزنگر است. طی راهنمایی که در ادامه مطلب قرار گرفته، خطوط زمانی مختلف سری فیلم‌ های Terminator  را به همراه چگونگی ارتباط بین دنباله‌های آن را بررسی می‌کنیم. این راهنما برای بینندگان جدیدی که قصد تماشای فیلم‌های ترمیناتور را دارند و همچنین آن دسته از طرفدارانی که می‌خواهند با جزئیات کامل‌تری رابطه بین فیلم‌های مختلف مجموعه را درک کنند، بسیار مناسب و از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

نقطه‌ی آغازین وقایع داستانی فیلم‌های ترمیناتور

یک حقیقت به صورت سرتاسری توسط اغلب طرفداران واقعی و پروپاقرص فیلم‌های ترمیناتور پذیرفته شده و آن حقیقت، این است که فقط و فقط دو فیلم در تمام مجموعه ترمیناتور واقعا استثنایی و بی‌نظیر بودند. آن دو فیلم هم قطعا دو فیلم ابتدایی مجموعه‌اند که به شکل خیره‌کننده‌ای، در سرتاسر جهان به محبوبیت بی‌سابقه‌ای دست پیدا کردند. این بلاک‌باسترهای سینمایی که توسط جیمز کامرون نوشته و کارگردانی شده بودند، به طرز باور‌نکردنی‌ای سرگرم‌کننده بودند. دنباله‌هایی که به بهترین شکل ممکن کنار هم قرار گرفته بودند و مثل روایتی که مستقیم از ذهن یک نابغه علاقمند به ژانر علمی – تخیلی بیرون آمده باشد، داستان بسیار جذابی درباره سفر در زمان تعریف می‌کردند. موردبحث‌ترین موضوع درباره‌ی این دو فیلم، نقطه‌ی پایانی فیلم Terminator 2: Judgment Day بود. اختتامیه‌‌ی بی‌نظیری که از هر نظر، ادامه دادن آن غیرممکن شدده بود. موضوعی که شاید پایانی افسانه‌ای بر ماجراهای دو فیلم اول مجموعه بود، اما کار را برای دنباله‌های بعدی ترمیناتور بسیار سخت کرد و همیشه تاثیر منفی‌اش در آینده فرنچایز حس می‌شد.

هر چهار خط زمانی مجموعه آثار ترمیناتور که شامل شش فیلم سینمایی و یک مجموعه تلوزیونی، از دو فیلم اول در سال ۱۹۸۴ آغاز می‌شوند. همراه با ماجرای همیشگی درباره‌ی روبات نابودکننده‌ای که از سال ۲۰۲۹ با هدف کشتن سارا کانر در زمان به عقب برمی‌گردد.

The Terminator (1984)

در آینده‌ای نزدیک، انسان‌ها گریبان‌گیر یک جنگ ویرانگر با ماشین‌های نابودکننده‌ای می‌شوند که تحت کنترل یک هوش مصنوعی به نام شبکه‌ آسمان (Skynet) قصد منقرض کردن نسل بشر را دارند. جان کانر، نام شخصی است که در آینده رهبری گروه مقاومتی را برعهده دارد که فاصله بسیار کمی تا پیروزی و نابود کردن شبکه آسمان در پیش رو دارند. از همین رو، دشمنان او یک مدل T-800 از روبات‌های شبکه آسمان را در زمان به عقب برمی‌گردانند تا سارا کانر (مادر جان کانر) را به قتل برساند و جان کانر را به طور کامل از صحنه‌ی روزگار حذف کند. روبات انسان‌نمایی که تحت عنوان نابوگر (Terminator) شناخته می‌شود که به مرور زمان، مدل‌های جدیدتری از آن تولید می‌شوند. به این صورت سارا کانر (با نقش‌آفرینی لیندا همیلتون) از بخت بدش در وسط یک جنگ بسیار مهم با روبات‌هایی که از آینده آمده‌اند قرار می‌گیرد. جنگی که به دنبالش پیروزی یا نابودی تمامی انسان‌های سیاره زمین را به همراه دارد.

Terminator 2: Judgment Day (1991)

چندین سال از حوادث فیلم اول گذشته و حالا جان کانر (با نقش‌آفرینی بازیگر جوان ادوارد فرلانگ) یک پسربچه نوجوان است که از مادرش جدا شده. سارا کانر مادر جان، به خاطر باورش به روبات‌های قاتلی که از آینده آمده‌اند و آخرالزمانی که در راه است، به عنوان یک روانی خطرناک زندانی شده است. حالا سارا می‌خواهد هرچه سریع‌تر از زندان فرار کرده و خودش را به پسرش برساند. همزمان با اینکه یک بار دیگر مثل حوادث فیلم قبلی، روبات‌های نابودگر از آینده به عقب برگشته‌اند تا اینبار جان کانر را به قتل برسانند. همراه با روبات نابودگر، یک روبات نگهبان نیز در زمان به عقب برگشته تا از جان کانر محافظت کند.

دو فیلم شگفت‌انگیز که اسم ترمیناتور را روی زبان‌ها انداختند و به آن شهرت جهانی بخشیدند. علی‌رغم اینکه جیمز کامرون فیلم‌هایش را در بهترین نقطه به پایان رساند و دیگر نیازی به ساخت دنباله نبود، چهار دنباله دیگر برای ترمیناتور اکران شدند که یکی پس از دیگری سری ترمیناتور را به نابودی نزدیک‌تر کردند. فیلم‌هایی که از شهرت و محبوبیت اسم ترمیناتور بهره بردند اما نتوانستند آنطور که می‌بایست، از پتانسیل شگفت‌انگیز آن استفاده کنند. البته نمی‌توان همه این فیلم‌ها را افتضاح و غیرقابل جبران خطاب کرد. بعضی از آن‌ها حتی طرفداران مختص به خود را دارند. اما در هر صورت نتوانستند به موفقیت‌های تکرار نشدنی دو فیلم اول دست یابند.

خطوط زمانی مختلف سری فیلم‌های ترمیناتور از همین نقطه از هم جدا می‌شوند.

خط زمانی اول ترمیناتور

 

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

داستان فیلم Terminator 3 ده سال پس از حوادث فیلم Terminator 2: Judgment Day جریان دارد. جایی که جان کانر (با نقش‌آفرینی نیک استال) در سنین میانسالی‌اش به سر می‌برد و دور از دسترس جریانات قبلی در شهر لس آنجلس زندگی می‌کند. جان اکنون مشغول به انجام کارهای کاملا جدیدی است و روبات‌ها هیچ سرنخی از محل زندگی جدید آن در دست ندارند. این مورد اما به هیچ‌وجه باعث متوقف شدن و دست برداشتن آن‌ها نخواهد شد. آن‌ها یک نابودگر جدید (با نقش‌آفرینی کریستینا لوکن) را در زمان به عقب می‌فرستند تا دیگر اعضای گروه مقاومت را از میان بردارند. از جمله همسر آینده‌ی جان کانر. خوشبختانه، سر و کله‌ی یک روبات T-800 با چهره‌ای آشنا پیدا می‌شود و تمامی برنامه‌های آن‌ها بهم می‌ریزد.

سومین فیلم در مجموعه فیلم های ترمیناتور که جیمز کامرون در پروسه تولید آن هیچگونه نقشی نداشت، با بازخوردهای مثبتی از سوی منتقدین همراه بود.

Terminator: Salvation (2009)

به یکباره تغییر اساسی و بزرگی در سری فیلم‌های ترمیناتور در قالب فیلم Terminator: Salvation رخ داد. فیلمی که در وسط حوادث پساآخرالزمانی بعد جنگ انسان‌ها و روبات‌ها جریان داشت و به نوعی پیش‌درآمدی برای فیلم اول و دنباله‌ای بر Rise of the Machines بود. داستان فیلم درباره‌ی جان کانر در سنین بزرگسالی بود. سال‌ها از شروع جنگ انسان‌ها با اسکاینت می‌گذرد و جان کانر به عنوان یک فرمانده ارتشی پرقدرت، در مرکز فیلم قرار می‌گیرد. جان کانری که فرسنگ‌ها با جان کانر فیلم قبلی فرق می‌کند و گویی در یک جهان موازی جریان دارد. به همراه تیم کاملا جدید بازیگران که شدیدا جای خالی آرنولد شوارتزنگر در آن حس می‌شد. این فیلم نتوانست توجه طرفداران همیشگی مجموعه را به خود جلب کند و در باکس آفیس با شکست بزرگی مواجه شد. به طوری که برنامه‌ی سازندگان برای تولید یک سه‌گانه جدید به طور کامل لغو شد و سه‌گانه جدید در اولین ایستگاه خود به پایان رسید.

بعد از این فیلم، خط زمانی مجموعه تغییر کرد.

خط زمانی دوم ترمیناتور

Terminator: Genisys (2015)

شش سال بعد از اینکه فیلم Terminator: Salvation شکست خورد و مجموعه را به مرز نابودی کشاند، کمپانی پارامونت یک بار دیگر به فرنچایز ترمیناتور برگشت. اینبار برای یک ریبوت کاملا جدید. البته این فیلم تاحدودی تعریف سینما از ریبوت را به نوبه خود تغییر داد. معمولا برای تماشای یک ریبوت، بیننده نباید نیازی به تماشای فیلم‌های قبلی داشته باشد. اما این موضوع اصلا درباره‌ی ریبوت ترمیناتور که Terminator: Genisys نام داشت صدق نمی‌کرد و دنبال کردن داستان فیلم بدون آگاه بودن از حوادث قبلی بسیار سخت جلوه می‌کرد.

داستان فیلم Terminator: Genisys در سال ۱۹۸۴ جریان دارد. حوادث فیلم با کایل ریس آغاز می‌شود. دوست و متحد قابل اعتماد جان کانر که در زمان به عقب فرستاده می‌شود تا از سارا کانر جوان محافظت کند. در ادامه او متوجه می‌شود که سارا به خوبی از حوادث پیش رو یعنی روز قضاوت (Judgment Day: روزی که جنگ بین انسان‌ها و روبات‌ها با انفجار بمب‌های هسته‌ای در سرتاسر جهان آغاز می‌شود) آگاه است و در کنارش یک T-800 که مجددا برنامه‌ریزی شده و مشغول مراقبت از او است، حضور دارد.

معلوم نیست که ریشه‌ی تغییرات اعمال شده توسط این فیلم روی داستان کلی مجموعه تا چه اندازه عمیق بود. زیرا سازندگان برنامه داشتند که حوادث فیلم را در دو فیلم دیگر در آینده ادامه دهند و جزئیات بیشتری از ریبوت کامل مجموعه به نمایش بگذارند. اما اینبار هم نقشه‌ها طبق برنامه‌ریزی‌ تحقق نیافتند. فیلم Terminator: Genisys از لحاظ اقتصادی عملکرد قابل قبولی نداشت و از طرفی هم بازخوردهای بدی از سوی منتقدین دریافت کرد. از همین رو یک بار دیگر نقشه‌ی ریبوت مجموعه و تولید یک سه‌گانه جدید در فرنچایز ترمیناتور به طور کامل لغو شد.

خط زمانی سوم ترمیناتور

 

Terminator: Dark Fate (2019)

مجموعه‌ی ترمیناتور یک بار دیگر جان‌سختی خود را ثابت کرد و در سال ۲۰۱۹ در قالب یک دنباله‌ی جدید به نام Terminator: Dark Fate برگشت. مثل همیشه سازندگان برای شروع یک سه‌گانه جدید برنامه‌ریزی کرده‌اند و از قضا، اینبار دست پر آمده‌اند. جیمز کامرون برای همکاری با تیم تولید در پشت صحنه ساخت فیلم حضور داشت و در وسط حوادث فیلم، لیندا همیلتون در نقش سارا کانر را داریم که به خودی خود معجزه‌ای شگفت‌انگیز برای طرفداران قدیمی مجموعه محسوب می‌شد. حوادث فیلم بدون در نظر گرفتن سه فیلم قبلی و تبدیل شدن به دنباله‌ای برای Terminator 2: Judgment Day قصد شروع یک خط زمانی کاملا جدید را داشت.

ماجرای فیلم Terminator: Dark Fate درباره‌ی سارا کانری است که به کمک دنی راموس (با نقش‌آفرینی ناتالیا ریس) آمده تا از دختری که توسط یک روبات نابودگر مدل جدید (Rev-9) هدف قرار گرفته، محافظت کند. تیم میلر (کارگردان فیلم Deadpool) کارگردانی این اثر را برعهده داشت و نتیجه، این اثر یک دنباله‌ی بهتر نسبت به دو فیلم Salvation و Genisys بود. دو فیلمی که به قدری بد عمل کرده بودند تا Dark Fate برای اینکه طرفداران را راضی نگه دارد به تلاش زیادی نیاز نداشت. بلکه فقط کافی بود که مثل قبل «افتضاح» نباشد! فیلم Terminator: Dark Fate در باکس آفیس عملکرد بسیار خوبی داشت و اینطور که پیداست، باید منتظر دنباله‌های بعدی آن باشیم.

خط زمانی چهارم ترمیناتور

Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008-09)

برخلاف تلاش‌های خستگی ناپذیر تعداد زیادی از کارگردانان و نویسندگان برای احیا کردن ترمیناتور روی پرده‌های بزرگ سینما، جاش فریدمن نویسنده، این کار را در تلوزیون انجام داد.

حوادث داستانی سریال The Sarah Connor Chronicles بعد از اتفاقات فیلم Terminator 2: Judgment Day آغاز می‌شوند. با حضور ستاره معروف سریال Game of Thrones یعنی لنا هیدی (Lena Headey) در نقش سارا کانر در کنار توماس دکر (Thomas Dekker) در نقش جان کانر. این دو یک بار دیگر تلاش صددرصدی خود را برای ریشه‌کن کردن شبکه آسمان (Skynet) به کار گرفته‌اند و در مقابل، مورد هدف گروه بزرگی از روبات‌های نابودگر قرار گرفته‌اند که یکی پس از دیگری سر و کله‌شان پیدا می‌شود و تنور سریال را همیشه داغ نگه می‌دارند. سارا و جان، یک روبات مجددا برنامه‌ریزی‌شده را در کنار خود دارند که به نوعی بزرگترین امید آن‌ها در مقابل حمله نابودگرها محسوب می‌شود.

این سریال به طور کلی عملکرد بسیار خوبی داشت و اجتماع بزرگی از طرفداران جدید و قدیمی مجموعه را گرد هم آورده بود. اما بنا به دلایلی پروسه تولید آن بعد از به پایان رسیدن فصل دوم لغو شد و طرفداران را با کلیف‌هنگر حل نشده پایان فصل دوم رها کرد.

تماشای فیلم‌های ترمیناتور به ترتیب تاریخ انتشار

عده‌ای طرفداران دنیای سینما هستند که به دور از پیچیدگی‌های داستانی و بدون توجه به وجود چندین خط زمانی در یک فرنچایز چند قسمتی، علاقه به تماشای یک مجموعه به ترتیب انتشار نسخه‌های مختلف آن دارد. اگر راهنمای بالا تنها موجب سردرگم شدن شما شده و می‌خواهید بعد از تماشای مجموعه به آن مراجعه کنید تا از حوادث مبهم آن سر درآورید، در پایین یک لیست ساده را مشاهده می‌کنید که در آن همه فیلم‌‌های ترمیناتور به ترتیب تاریخ انتشار رده‌بندی شده‌اند.

  1. The Terminator (1984)
  2. Terminator 2: Judgment Day (1991)
  3. Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
  4. Terminator: Salvation (2009)
  5. Terminator: Genisys (2015)
  6. Terminator: Dark Fate

آیا همچنان سوالی از بابت ترتیب تماشای این فرنچایز ذهن‌تان را مشغول کرده؟ با ما در میان بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments