حقایق سری The Hobbit

20 حقیقت جالب از سری The Hobbit که احتمالا نمی‌دانید

مرور اتفاقات ناگفته پشت صحنه سه‌گانه هابیت!

1%
  • 0/10
20 حقیقت جالب از سری The Hobbit که احتمالا نمی‌دانید ۰ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

شاید کمتر شخصی را بتوان یافت که از تماشای سه‌گانه Lord of the Rings به کارگردانی پیتر جکسون (Peter Jackson)‌ لذت نبرده باشد. این مجموعه را می‌توان بهترین نمونه برای آثار بلاک باستر فانتزی در نظر گرفت که توانسته در زمینه کسب جوایز متنوع، کاملا موفق ظاهر شود. ساخته‌های جکسون یک اقتباس فوق العاده و باظرافت از سری رمان‌های جی.آر.آر تالکین (J.R.R. Tolkein)محسوب می‌شوند. اما جکسون به این سه‌گانه بسنده نکرده و پس از گذشت چندین سال از انتشار آن، مجددا با ساخت مجموعه The Hobbit مخاطبین را برای یک ماجراجویی دیگر به سرزمین میانه برد.

بدون شک سری فیلم‌های هابیت هیچ‌گاه نتوانستند موفقیت‌های مجموعه ارباب حلقه‌ها را تکرار کنند و از جنبه‌های مختلفی با ضعف و ایراد همراه بودند. شاید علت اصلی این موضوع، تبدیل یک رمان به سه فیلم طولانی و گسترده سازی هرچه بیشتر آن بوده است. به همین منظور تیم سازنده دست به اقداماتی نظیر اضافه کردن شخصیت‌هایی کرد که هیچ‌گاه در رمان هابیت حضور نداشته‌اند؛ البته تغییرات ایجاد شده در فیلم‌ها نسبت به رمان هابیت به همین موضوع محدود نمی‌شود و دارای جوانب متعددی است. همچنین بنابر اعلام جکسون، این کارگردان از لحاظ روحی آماده پیش‌برد توسعه این سه‌گانه نبوده و همه چیز به صورت اتفاقی آغاز شده است. با این حال، همچنان نکات بسیار زیادی در پشت صحنه ساخت سه‌گانه هابیت وجود دارند که احتمالا بسیاری از طرفداران سرسخت فرنچایز LOTR از وجود آن‌ها بی اطلاع هستند. از این رو تصمیم گرفتیم تا در این مطلب شما را با 20 حقیقت جالب از سری The Hobbit آشنا کنیم.

20- پیتر جکسون خواهان ساخت سری The Hobbit پیش از سه‌گانه ارباب حلقه‌ها بود

در سال 1994 پیتر جکسون توسط رسانه‌های مختلف به عنوان یکی از برجسته‌ترین کارگردان‌های آن دوره معرفی شد. ساخت فیلم Heavenly Creatures با اقتباس از یک پرونده قتل مطرح، جکسون را به یکی از فیلمسازهای بزرگ در زمینه آثار فانتزی محور تبدیل کرد. پس از این پروژه،‌ او به عنوان کارگردان در پروسه تولید فیلم The Frighteners حضور یافت و سپس پیشنهاد ساخت یک مجموعه با محوریت جهان میانه و ماجراجویی‌های مختلف آن را به شرکت Miramax پیشنهاد کرد. براساس اعلام این کارگردان، ایده اصلی ساخت سه‌گانه Lord of the Rings پس از تماشای انیمه سینمایی این فرنچایز محصول سال 1978 شکل گرفته است. پیتر جکسون در ابتدا قصد داشته است تا یک فیلم سینمایی را با محوریت رمان هابیت خلق کند و سپس به سراغ سری ارباب حلقه‌ها برود اما وجود مشکلات متعدد در مذارکات حقوقی آن‌ها به منظور کسب امتیاز ساخت این اثر سبب شد تا جکسون با فاصله زمانی نسبتا زیادی موفق به خلق فیلم‌های خود با اقتباس رمان هابیت شود.

19- چرا گی‌یرمو دل تورو از سری هابیت جدا شد؟

هنگامی‌که حضور گیلرمو دل تورو (Guillermo del Toro)‌ برای اولین بار در پروسه تولید سه‌گانه هابیت به صورت رسمی اعلام شد، بسیاری از طرفداران از مشارکت این کارگردان برجسته در زمینه به تصویر کشیدن اتفاقات جدید از سرزمین میانه هیجان زده شده بودند. با این وجود، پس از گذشت حدودا سه سال از مشارکت این کارگردان با پیتر جکسون برای خلق آثار اقتباسی از رمان هابیت، دل تورو بدون هیچ‌گونه توضیح به خصوصی از این پروژه کنار رفت. اگرچه که هنوز نمی‌توان با قاطعیت در مورد دلایل اصلی جدایی گیلرمو دل تورو از این پروژه صحبتی را انجام داد، گمان می‌رود که بدهی‌های مالی بسیار سنگین شرکت Metro-Goldwyn-Meyer و اختلافات حقوقی که میان آن‌ها با Tolkien Estate وجود داشت، در آن زمان سبب به خطر افتادن سرنوشت نهایی سه‌گانه The Hobbit شده و به همین منظور گیلرمو دل تورو درنهایت تصمیم به جدایی گرفته است؛ شرکت Metro-Goldwyn-Meyer امتیاز ساخت و انتشار سه‌گانه مذکور را دارا بوده است.

18- بازیگر شخصیت بیلبو بگینز در آستانه شروع پروسه تولید انتخاب شد

شش هفته پیش از شروع مراحل فیلمبرداری اولین فیلم از سری The Hobbit، پیتر جکسون با یک مشکل بزرگ برای انتخاب بازیگر شخصیت بیلبو بگینز مواجه بود. شایعات مختلفی در آن زمان به گزینه‌های احتمالی این کارگردان اشاره داشتند. در میان این دسته از گزارشات نام اشخاصی نظیر دنیل رادکلیف (Daniel Radcliffe) یا جیمز مک‌اوی (James McAvoy)‌ به چشم می‌آمد. در این بین پیتر جکسون با  نقش آفرینی مارتین فریمن (Martin Freeman) ‌در نسخه بریتانیایی سریال The Office شیفته این بازیگر شده بود؛ در این بازه زمانی ثبت قرارداد جدید این بازیگر برای حضور در سریال Sherlock و نقش آفرینی به عنوان شخصیت واتسون یک مشکل دیگر در مسیر جکسون محسوب می‌شد. با این حال طولی نکشید که برنامه کاری مارتین فریمن با شرایط مد نظر تیم سازنده مجموعه جدید پیتر جکسون در یک راستا قرار گرفت و اولین گزینه مدنظر کارگردان نام برده، قرارداد حضور این سه‌گانه را امضا کرد. ناگفته نماند که شایعه حضور چهره‌های مطرح دیگری همچون ادی ردماین (Eddie Redmayne) و شایا لباف (Shia LaBeouf)‌ به عنوان بیلبو بگینز در آن زمان به گوش می‌رسید.

17- فریم ریت در نظر گرفته شده، تصاویر سری The Hobbit را عجیب کرده است

به عنوان یک چهره پیشگام در زمینه فناوری‌های سینمایی، پیتر جکسون تصمیم گرفت تا فرنچایز The Hobbit را با فریم ریت 48fps فیلمبرداری کند. این میزان درواقع دو برابر فریم ریت استاندارد صنعت فیلمسازی بود و تاحدودی سبب شد تا جکسون در زمینه عدم لمس شدن حرکات و میزان بزرگی صحنه‌های اکشن این سه‌گانه توسط مخاطبین دچار تردید شود. تغییر ایجاد شده در فریم ریت صحنه‌های این فیلم در اصل به منظور خلق یک تصویر واضح‌تر انتخاب شده بود، اما در هنگام عرضه فیلم‌های این سه‌گانه با واکنش منفی بسیاری از طرفداران مواجه شد. تصمیم کاملا ریسک‌پذیر پیتر جکسون در اصل برای خلق یک تجربه حماسی‌تر اتخاذ شده بود ولی مشابه با مخاطبین، منتقدین نیز واکنش مثبتی را به ظاهر نسبتا مصنوعی این فیلم‌ها نشان ندادند. باوجود تمام انتقادات صورت گرفته، پیتر جکسون همچنان عقیده دارد که این فریم ریت جدید در آینده نزدیک به استاندارد اصلی فیلم‌سازی تبدیل خواهد شد.

16- پروسه فیلمبرداری این سه‌گانه سبب به گریه افتادن ایان مک‌کلن شد

در هنگام ساخت سه‌گانه Lord of the Rings پیتر جکسون از تکنیک‌های فیلمبرداری قابل توجهی به منظور بزرگ‌تر نشان جثه برخی از شخصیت‌ها استفاده کرد. برای مثال، او مجبور بود تا برای به تصویر کشیدن تفاوت قد شخصیت گندالف با بازی ایان مک‌کلن (Ian McKellan)‌ در کنار هابیت‌ها او را به دوربین‌های فیلمبرداری نزدیک‌تر نگه دارد. شایان ذکر است که جکسون برای خلق چنین تصاویری از هیچ‌گونه افکت یا جلوه‌های ویژه استفاده نکرده بود. با این وجود،‌ روند فیلمبرداری سه‌گانه هابیت خیلی سریع به یک روال کاملا خسته کننده برای ایان مک‌کلن تبدیل شد؛ چراکه در عوض طی کردن پروسه فیلمبرداری در کنار سایر بازیگران این فیلم‌ها، او می‌بایست به تنهایی در مقابل پرده سبز در پشت صحنه قرار بگیرد و تغییرات لازم برای خلق شخصیت گندالف این‌بار با استفاده از جلوه‌های ویژه صورت می‌گرفت. تفاوت موجود میان روند ساخت سه‌گانه هابیت با ارباب حلقه‌ها سبب شد تا این بازیگر از تنهایی‌اش رنجیده شود و بدون توجه به روشن بودن میکروفون،‌ شروع به اشک ریختن کند.

15- صداپیشگی غرش اسماگ توسط یک دختر خردسال صورت گرفته است

بدون شک از همان روزهای ابتدایی انتشار خبر ساخته شدن یک سه‌گانه اقتباسی براساس رمان هابیت، بسیاری از طرفداران آثار تالکین در انتظار به تصویر کشیده شدن اژدهایی بزرگ و یکی از آنتاگونیست‌های مطرح سرزمین میانه به نام اسماگ بودند. اسماگ، شخص اول کوهستان پادشاهی از دست رفته اربور است که تمام ثروت آن‌ها را تصاحب کرده و روی سکه‌های طلا بی‌انتهای دورف‌ها دراز کشیده است. هنگامی‌که نوبت به خلق صداهای مختلف این جانور مخوف فرا رسید، دیوید فارمر (David Farmer) طراح صدای سه‌گانه The Hobbit تصمیمات قابل توجهی را گرفت. بنابر اعلام فارمر، برای طراحی صدای اسماگ در حالات مختلف از موارد دور از انتظاری نظیر صدای یک خوک گرسنه در مزرعه استفاده شده است. دیوید فارمر جالب‌ترین نکته حول صداگذاری این اژدهای عظیم الجثه را استفاده از صدای دختر خردسال خود اعلام کرده است. درواقع او به صورت اتفاقی از دخترش می‌خواهد که در کلاس مدرسه‌اش صدای یک غرش بزرگ را شبیه‌سازی کند و پس از شنیدن آن تصمیم می‌گیرد تا صدای فرزندش را ضبط و در این سه‌گانه به عنوان صدای غرش اسماگ استفاده کند!

14- ظاهر دورف‌‌ها تبدیل به یک مشکل بزرگ شده بود

به عنوان مردمانی مفتخر و مغرور، دورف‌ها یکی از پایه‌های اصلی داستان‌های تالکین محسوب می‌شوند. بنابراین هنگامی‌که نوبت تصویرسازی این شخصیت‌ها در قالب یک اثر سینمایی فرا می‌رسد، طراحی ظاهر آن‌ها یک نکته بسیار مهم برای تیم سازنده خواهد بود. از این رو، تیم گریمور حاضر در پشت صحنه تولید سه‌گانه هابیت به صورت خستگی ناپذیر برای ساعت‌ها به خلق ظاهر دورف‌ها مطابق دیدگاه‌ و توصیفات تالکین پرداخته‌اند. اما شاید چالش برانگیزترین نکته در طراحی ظاهر این شخصیت‌ها، موی بازیگرهای انتخاب شده بوده است. مو و ریش‌های گروه تورین از مواد مقاوم به آب ساخته شده بود. هنگامی‌که بازیگرها وظیفه داشتند تا برای چندین ساعت به منظور فیلمبرداری سکانس فرار با استفاده از بشکه‌های بزرگ در فیلم The Desolation of Smaug در آب حضور داشته باشند، موهای آن‌ها تبدیل به یک مشکل بزرگ شد. در جریان فیلمبرداری این سکانس، مشکل اصلی عدم خیس ماندن موی دورف‌ها بود و به عنوان تنها راه حل موجود، بازیگرها تصمیم به استفاده از ژل مو با حجم بسیار بالا گرفتند.

13- بندیکت کامبربچ تاثیر زیادی را روی شکل‌گیری شخصیت اسماگ داشته است

بسیاری از بازیگران همواره برای حضور در نقش‌های مختلف تصمیم می‌گیرند تا پروسه سخت و طاقت‌فرسایی را برای آشنایی هرچه با شخصیت جدیدشان پشت سر بگذارند. بندیکت کامبربچ (Benedict Cumberbatch) به منظور صداپیشگی دیالوگ‌های اسماگ و ضبط حرکات مختلف در پروسه تولید مجموعه هابیت حضور یافت. او برای آماده‌سازی هرچه بیشتر خود به باغ وحش بزرگ شهر لندن رفت و خزندگان متعددی را در زیستگاه‌هایشان مشاهده کرد. مطابق اعلام این بازیگر، او یادداشت‌های مختلفی را با موضوع چگونگی حرکات مارمولک‌ها به منظور الگوگیری از آن‌ها به ثبت رسانده است. از طرف دیگر، درصورتی‌که به جملات اسماگ توجه کنید، هر یک از آن‌ها دارای حالات عجیبی هستند. علت اصلی این موضوع، تصمیم بندیکت کامبربچ به منظور وارونه کردن دیالوگ‌هایش است. کامبربچ می‌گوید که از همان ابتدای شروع پروسه ضبط دیالوگ‌ها خواهان خارج شدن چگونگی جملات اسماگ از فرم انسانی بوده و همین موضوع،‌ بیشتر از هر چیزی سبب متمایز شدن این اژدهای بزرگ از سایر آنتاگونیست‌ها شده است.

12- شخصیت لگولاس پلک نمی‌زند

به عنوان یکی از مسن‌ترین یاران حلقه، شخصیت لگولاس یک کماندار و مبارز قهار است که می‌تواند قوانین جاذبه را برای چندین ثانیه نادیده بگیرد. مشابه با اجدادش، لگولاس به شدت قدرتمند بود و به ندرت احساساتش را در مقابل برادرانش به نمایش می‌گذاشت؛ اگرچه عمیقا به نزدیکانش اهمیت می‌داد. قرارگیری تمامی این جزئیات کوچک در کنار یک‌دیگر، سبب شکل‌گیری یک ویژگی کاملا عجیب در لگولاس روی پرده نقره‌ای شد و آن چیزی نیست جز این‌که لگولاس اصلا پلک نمی‌زند. مشابه با فیلم‌های ارباب حلقه‌ها، در مجموعه The Hobbit نیز لگولاس تنها در زمانی‌ که آسیب دیده است، پلک‌هایش را تکان می‌دهد. در حقیقت، فیلم Battle of the Five Armies تنهای اثری است که در جریان آن می‌توان برای چندین بار پلک زدن لگولاس را مشاهده کرد.

11- از آب زرد رنگ نباید نوشید!

شکی وجود ندارد که فرار دورف‌ها با استفاده از بشکه‌های شراب در جریان فیلم The Desolation of Smaug، یکی از بزرگ‌ترین صحنه‌های به تصویر کشیده در آثار اقتباسی پیتر جکسون از رمان‌های محبوب تالکین به شمار می‌رود. سکانس هفت دقیقه‌ای فرار دورف‌ها هیجان بسیار زیادی را به مخاطبین منتقل می‌کند و لحظات فراموش نشدنی را برای طرفداران سرزمین میانه به همراه دارد. اما با وجود تبدیل شدن به یکی از برجسته‌ترین سکانس‌های سه‌گانه هابیت، همه چیز در پشت صحنه سرگرم‌ کننده و جالب نبوده است. این سکانس با ویرایش حدودا 100 ساعت تصاویر ضبط شده از طریق عکس‌های هوایی یا صحنه‌های فیلمبرداری شده روی صفحه سبز خلق شده و بازیگران برای چندین روز متوالی درون یک مخزن سرپوشیده مخصوص مملو از آب حضور داشتند. نبود امکان خارج شدن مکرر از این مخزن برای استراحت سبب شده بود تا بسیاری از بازیگران خودشان را درون این مخزن رها کرده و برخی خروجی‌های بدن‌شان را بدون توجه به حضور سایر اعضا تیم درون مخزن دفع کنند. بعدها لو رفتن این حقیقت، واکنش بسیار شدید مارتین فریمن را به همراه داشت. او اعتراف کرد که مدت زمان زیادی را درون این مخزن گذارنده و حتی از آب موجود در آن بلعیده است!

10- فیلم سوم سری The Hobbit در اصل دارای رده بندی سنی R بود

پیش از شروع 266مین روز فیلمبرداری متوالی سه‌گانه هابیت، پیتر جکسون تنها خواهان دو فیلم با اقتباس از رمان محبوب تالکین بود. با این حال پس از بازنگری بسیاری از صحنه‌های ضبط شده، او به سایر اعضای حاضر در پشت صحنه اعلام کرد که فیلم جدید این فرنچایز تحت عنوان The Battle of the Five Armies ساخته خواهد شد. با وجود مدت زمان 2 ساعت و 44 دقیقه‌ای نسخه اصلی فیلم سوم، این اثر کوتاه‌ترین ماجراجویی این کارگردان در سرزمین میانه به شمار می‌رود اما با انتشار نسخه Extended این عنوان، مشخص شد که ایجاد چندین تغییر کلیدی مهم در نسخه اصلی سبب عدم دریافت رده بندی سنی R برای آخرین فیلم از سری هابیت شده است؛ نسخه Extended این فیلم شامل صحنه‌های خشن‌تر و خون‌ریزی‌های فراوان است.

9- به تصویر کشیدن اسماگ یک موفقیت بزرگ برای تیم سازنده بود

با انتشار فیلم The Desolation of Smaug، ساخته جدید پیتر جکسون برای یک بار دیگر از جانب آکادمی اسکار به عنوان نامزد دریافت جلوه‌های ویژه معرفی شد. نتیجه مشارکت مجدد این کارگردان با تیم حاضر در شرکت WETA، تبدیل اسماگ به یک آنتاگونیست خیره کننده و عظیم الجثه روی پرده‌های نمایش بود. آن‌ها تمام تلاش‌شان را به کار گرفتند تا تمامی جزئیات مرتبط با این اژدهای حماسی را به تصویر بکشند؛ از خصوصیات رفتاری فردی گرفته تا تغییرات غشاهای موجود روی بال‌های او در هنگام انجام حرکات مختلف. بنابر اعلام رسمی تیم سازنده، آن‌ها از 50 هزار هسته پردازنده و 170 ترابایت رم که برابر با قدرت 30 هزار کامپیوتر متوسط است، برای خلق تصاویر کاملا روان از اسماگ استفاده کرده‌اند!

8- فروش سری هابیت بیشتر از مجموعه ارباب حلقه‌ها بوده است

سری فیلم‌های ساخته شده با محوریت سرزمین میانه، از جمله سود آورترین فرنچایزهای تاریخ سینما محسوب می‌شوند. در سال 2013، فیلم An Unexpected Journey توانست به فروش بیش از یک میلیارد دلار دست یابد و از این نظر به 15مین اثر موفق در زمینه کسب چنین فروشی تبدیل شود. در این بین، سوال اصلی این است که کدام یک از سه‌گانه‌های پیتر جکسون فروش بیشتری را به همراه داشته‌اند؟ به صورت کلی فروش آثار ساخته شده توسط پیتر جکسون با اقتباس از رمان‌های تالکین از مرز 5.84 میلیارد دلار عبور کرده، اما شاید بسیاری از طرفداران پس از شنیدن این نکته که سری هابیت درآمدزایی بیشتری را برای شرکت ناشر به ارمغان آورده است، ‌شوکه شوند. فروش کلی سری هابیت 2.932 میلیارد دلار اعلام شده و این میزان برای سه‌گانه LOTR حدود 2.917 میلیارد دلار است. البته نباید از هزینه تولید هریک از مجموعه‌ها غافل شد؛ مطابق اطلاعات موجود هزینه ساخت سه گا‌نه The Hobbit حدود 675 میلیون دلار بوده و سه‌گانه ارباب حلقه‌ها تنها با 281 میلیون دلار ساخته شده است.

7- کشور نیوزلند در صورت تغییر محل فیلمبرداری سری The Hobbit متحمل ضرر سنگین می‌شد

در سپتامبر 2010 و تقریبا پس از گذشت مدت زمان اندکی از شروع پروسه فیلمبرداری اولین فیلم از سه‌گانه هابیت، مشکلات متعددی در مسیر تیم سازنده قرار گرفت. در این بازه زمانی اختلافات متعددی میان تهیه کنندگان پروژه و اتحادیه‌های مختلف کشور نیوزلند شکل گرفت که نتیجه آن، قوت گرفتن احتمال خروج تیم سازنده این سه‌گانه از کشور مذکور بود. پس از این اتفاق، هزاران نفر از مردمان این کشور در اواخر ماه اکتبر همان سال شروع به اعتراض کردند و معتقد بودند که در صورت لغو شدن ادامه پروسه تولید این آثار در کشورشان، اقتصاد کشور نیوزلند حدود 1.5 میلیارد دلار متحمل ضرر خواهد شد. دو روز پس از شروع تظاهرات مردمی، دولت نیوزلند به صورت رسمی از عقد قرارداد با شرکت وارنر برادرز خبر داد و تایید کرد که فیلم‌های هابیت مطابق آن‌چه از قبل برنامه‌ریزی شده بود، در این کشور ساخته می‌شوند.

6- شخصیت تائوریل توسط پیتر جکسون خلق شده است

در صورتی‌که سری فیلم‌های ارباب حلقه‌ها را مشاهده کرده باشید یا با کتاب‌های نوشته شده توسط تالکین آشنایی داشته باشید، می‌دانید که در هیچ یک از این آثار اسمی از شخصیت تائوریل آورده نشده است. درواقع این شخصیت به صورت اختصاصی و برای اولین بار در سه‌گانه هابیت توسط اوانجلین لیلی (Evngeline Lilly) به تصویر کشیده شده و یکی از موضوعات جنجالی این مجموعه در میان طرفداران آثار تالکین است. بازیگر این نقش نیز بعدها پس از انتشار سه‌گانه از چگونگی روابط احساسی موجود میان تائوریل، لگولاس و کیلی ابراز تنفر کرد. درواقع اوانجلین لیلی از همان ابتدا خواستار شکل‌گیری یک رابطه احساسی عمیق برای این شخصیت بوده و خطاب به تیم نویسندگان این سه‌گانه از ایجاد یک مثلث عشقی با سایر شخصیت‌ها انتقاد کرده است!

5- ترول‌ها مشابه با سری Lord of the Rings طراحی شدند

ترول‌هایی که بیلبو به همراه سایر دورف‌ها را محاصره می‌کنند و پس از برخورد نور خورشید به جسم‌شان تبدیل به سنگ می‌شوند، دارای یک نکته جالب هستند. درصورتی‌که به خاطر داشته باشید، این ترول‌ها در اولین فیلم از سه‌گانه ارباب حلقه‌ها تحت عنوان Fellowship of the Ring نیز حضور دارند و تیم جلوه‌های ویژه مجموعه هابیت ظاهر کلی آن‌ها را براساس سه‌گانه پیشین طراحی کرده است. ضبط حرکات این ترول‌ها توسط مارک هادلو (Mark Hadlow)، پیتر همبلتون (Peter Hambleton) و ویلیام کرچر (William Kircher) که هر سه ایفاگر نقش شخصیت‌های دورف این مجموعه نیز بوده‌اند، صورت گرفته است.

4- فیلم An Unexpected Journey اولین لایو اکشن اقتباسی رمان هابیت نیست

فیلم The Hobbit: An Unexpected Journey اولین لایو اکشن ساخته شده با اقتباس از رمان نوشته شده توسط تالکین نیست؛ چراکه در سال 1985 یک فیلم تلویزیونی روسی به نام The Fabulous Journey of Mr. Bilbo Baggins the Hobbit راهی سالن‌های سینما شده است. ولادیمیر لاتیشف (Vladimir Latyshev) کارگردانی این فیلم را برعهده داشته و تیم بازیگران آن متشکل از چهره‌های مطرح اپرای آکادمیک دولتی لنینگارد بوده است. جالب‌ترین نکته پیرامون این اثر، مدت زمان یک ساعت و پنج دقیقه‌ای آن محسوب می‌شود.

3- طراحی قلمرو اسماگ هزینه زیادی را به همراه داشته است

با وجود تمام تصاویر رندر شده توسط کامپیوتر و جلوه‌های بصری مختلفی که وارد جهان تالکین شده‌اند، مشخصا می‌توان انتظار داشت که توجه بسیار زیادی نیز به جزئیات هر صحنه و محیط از جانب تیم سازنده شده باشد. اعضای شرکت WETA در جریان پروسه تولید سه‌گانه هابیت اوج خلاقیت و توانایی‌هایشان را نشان دادند و مشارکت‌شان صرفا به طراحی جلوه‌های ویژه محدود نشد. بلکه آن‌ها در زمینه فضاسازی و طراحی صحنه‌ها نیز نقش به‌سزایی را ایفا کرده‌اند. بهترین مثال برای این موضوع، طراحی و تصویرسازی قلمرو اسماگ است. آن‌ها تصمیم گرفتند تا برای به تصویر کشیدن گنجینه بی‌نهایت موجود در قلمرو این اژدهای غول پیکر، از طلای مایع استفاده کنند. با شروع طراحی صحنه قلمرو اسماگ، ذخایر کشور نیوزلند بعد از مدتی تمام شد و برای تکمیل صحنه مد نظر، عوامل مختلف وادار شدند تا مقدار زیادی طلای مایع نیز از کشور آلمان وارد نیوزلند کنند!

2- سکانس جمع شدن شخصیت‌های اصلی در بگ اند، سخت‌ترین روز فیلمبرداری این سری است

سکانس مرتبط با حضور بیلبو، گندالف و دورف‌ها در منطقه بگ اند درواقع به صورت متوالی و بدون هرگونه توقف فیلمبرداری شده است. طبق اعلام هریک از عوامل حاضر در صحنه ضبط این سکانس، انجام این امر یکی از سخت‌ترین کارهای انجام شده در پروسه تولید این سه‌گانه به شمار می‌رود. تیم سازنده فیلمبرداری این اثر را با استفاده از برخی دوربین‌های قابل کنترل از طریق کامپیوتر انجام داده و به تصویر کشیدن تفاوت قد گندالف با سایر شخصیت‌ها در مرحله تدوین فیلم صورت گرفته است. بنابر گفته‌های پیتر جکسون، پروسه ضبط این سکانس تنها زمانی بوده که او در تمام دوران حرفه‌ای فعالیتش به عنوان کارگردان، یک روز کامل را در صحنه فیلمبرداری یک اثر حضور یافته است.

1- اولین تجربه حضور مارتین فریمن در قالب شخصیت بیلبو، یک چالش بزرگ برای این بازیگر بود

صحنه رویارویی و تقابل شخصیت‌های بیلبو بگینز و گالوم را می‌توان یکی از اساسی‌ترین سکانس‌های سه‌گانه هابیت معرفی کرد. پیتر جکسون به مدت چهار روز و از زوایای مختلف برای چندین بار مشغول فیلمبرداری این سکانس بوده است. با این حال، فیلمبرداری این سکانس اولین تجربه حضور مارتین فریمن در قالب شخصیت بیلبو بگینز محسوب می‌شود و مدت‌ها پس از انتشار فیلم اول این مجموعه، جکسون از قرار دادن این بازیگر در چنین شرایط چالش برانگیزی ابراز ناراحتی کرد. چگونگی دیالوگ‌های طراحی شده برای این سکانس و قرارگیری مارتین فریمن در مقابل اندی سرکیس (Andy Serkis) سبب شد تا این بازیگر در بیان دیالوگ‌ها به شیوه دلخواهش موفق نباشد؛ به همین منظور پس از خاتمه یابی پروسه فیلمبرداری این اثر و شروع مراحل پس از تولید، مارتین فریمن مجددا اقدام به ضبط دیالوگ‌هایش می‌کند!



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments